- 7 Aralık 2015
- 107
- 60
- 18
- 37
Parça sonucu on gün sonra belli olcak. Senin nasıl normale döndü bana proluton iğne verdi 2tane on beş gün arayla bide antibiyotik vajinal tablet verdiBenim de servikal boyda kısalık var ama benim ki 21e düşmüştü. Parça sonucu ne oldu. Aman bol bol dinlen iğnene ilacina dikkat et. Çok geçmiş olsun.
Pek güzel çilek kızına da cok yakışır :)
bende çok severim gezmeyi ama 5 dkka erken varmak için eve hiç oyalanmıyorum yollarda iyice tembel oldumgenital bölgesi ağrıyan hamile bi arkadaşım uzanırken bacak arasına yastık koymuş doktor demiş onada doktora gidene kadar bi dene bakalım aynı sorun mu senikide rahim genişlemesi yapıomuş demiş ona. ben döne döne yatıom zaten o da uyuyamaz kaç kere wcye kalkıoum ben bile saymıyorum yani bide o mızmızlanırsa gece gece tartışamam
Selam herkese
Suyun azalması konusu gozumu korkuttu 2 hafta var kontrolume yıne de gıttım dr keyfı yerınde kızımızın masallahhh
Kızıma bir cici daha aldım :)
Canım senin kaç çıkmıştı o zaman değerin hatırlıyor musun benim yüksek galiba baya 176 birde nasıl bir diyetti anlatır mısın?Mrb ben 24. Haftada endokrine gidicem muhtemelen yüklemeyi yaptıracak.ilk gebeliğimde gestasyonel diyabet çıkmıştı bendede.endokrin dr um 2 hafta diyet vermişti.düzenleyemezsek insülin başlıcaz demişti.diyet işe yaradı.insüline gerek kalmadı diyete devam ettim.bundada baştan beri endokrin takibindeyim.
Benim oğluş da sakin =) inşallah doğunca da uykuyu severlerGünaydın Şekerler,
Canım ben o dediğin kremi kullanmıyorum. Bebeğe zararı olsa doktorda vermezdi bence. Hareketlerine gelirsek,bende 20. haftalarda hissettiğim gibi hareketlerini çok hissetmiyorum. Bu yerinin daralması ile ilgili dediler ama ne biliyim insan korkuyor işte. Çok uykucu bir oğlum olcak herhalde,seslenince bile tepki vermiyor. Rahatı kaçınca kendince dönüyo o kadar. Sonra yine hareket yok.
maşallah bebişlere.. ikisini de sağlıcakla kucağına alırsın inşallah canım. zorlukları da var ama onun güzelliği de başkauyku olayı maalesef bende de öyle zaten sırt üstü yatamıyorum kan dolaşımımı kesiyo bebeklerim saolsun baygınlık geliyor. sağa yatınca biri rahatsız oluyo sola yatınca biri napıcam ben daha şimdiden zombi gibi bütün gecem ayakta geçiyo hiç dinlenemiyorum
Tesekkur ederız teyzesiAy sorma sorma ama keyfimizden mi ya cidden siZilar agrilar oluyor yani.. Napalmmm
Anladm canm arada ben de koyuyorm yastik aslnda ama deneyin daha fazla.. Nasilsa sali kontrolm dr icimi rahatlatsn da sizi onemli degill
Dogru soyluyosn canmbi de onlarn soylenmesi hiccc cekilmiyoo ama yine de canlar iste napacaannn heriii...
Oy masallah size canm cok sevindm ne guzel haberlerle ve guzel cicilerle gelmissinnn... Allah sagliginizi baki etsn, saglikli guzel gunlerde giysin kizin da cicilerini insallahh
Cileklinin hastane cikisi da bende var canm cok tatlis
Guzel saglikli gunlerde kullanin canm cok sirin
Canım bende 2 hafta sonra yaptıracağım. arkadaşımın hamileliğinde şekeri çıkmıştı diyet de yaptı insülin iğnesi de vurmuştu diye hatırlıyorum (onun baya yüksek çıkmış olabilir). hamilelikten sonra geçti, bebişi de sağlıklı canım. dikkat ettikten sonra bi sıkıntı olmaz inşallahGünaydın daha öncede yazdım ama kimse bişey yazmadı şeker yuklemesi yaptıran varmı ben yaptırdım şekerim yüksek çıktı doktor diyet verdi bir hafta sonra tekrar yukleme yapılacak benim durumumda olan var mı nasıl besleniyorsunuz?
geçmiş olsun canım. çok yorma kendini, doktorun dediklerini uygulamaya bak. içine sinmezse hala şikayetin devam ederse perinatologa da gidebilirsin.Kızlar merhaba kasık ağrısı ve akıntı şikayetiyle doktora gittim rahimden et parçası alindi açılma yok ama rahimde kısalma var erken dogum riskin var dedi 20gun rapor 2tane proluton iğne ve vajinal tablet verdi yatacaksin çok yormayacaksin kendini dedi perinatologa da gitsem mi bilemedim
Kızlar burayı takip ediyorum sürekli ama pek yazamıyorum.
Benim de annemin hacca gitme durumu vardı. Şimdi kesinleşmiş. Yani doğumumda burada olamayacak. Daha önce 2 kere daha gitmişti. Yine başvurduğunu duyunca birşey dememiştim ama ya çıkarsa diye bozuşmuştum. Bir de ilk torunu olacak. Kendisi de daha söylemedi bana. Geçen hafta yurtdışındaydık. Ananemden öğrendim.
Çok sinirlendim ve canım sıkıldı. Yani bana torun torun deyip duruyordun. Şimdi ilk torunun geliyor. Gitmek mi zorundaydın. Ona en çok ihtiyacım olacağı zamanda.
Kayınvalidemler de 14 saatlik mesafede. Yüksek ihtimal annemin olmayacağını duyunca gelmek isteyecekler. Ama ben de emin değilim onları istediğime( Bir de gelseler ne kadar kalacaklar. En fazla 1 hafta kalsınlar sonra gitsinler isterim. Uzun süre evde biri kalınca ben daralıyorum rahatsız oluyorum. Kv ile de aramız normal ne iyi ne kötü.
Özellikle tecrübeli anneler siz ne dersiniz? Doğumda ve sonrasında yanımızda kimse olmasa eşim ile ben üstesinden gelebilir miyiz?
Benim de Bebek bakımı konusunda hiç bilgim yok. YouTube dan izler öğreniriz dedim eşime. YouTube dan öğrenilir mi. İkimizde birşey bilmiyoruz birinin olması lazım diyor eşim de.
Allahtan anlayışlı. Annemi niye istemiyorsun filan demiyor çok şükür.
Sagol cnm Gidecem büyük ihtimalle ya parça sonucu bi ciksingeçmiş olsun canım. çok yorma kendini, doktorun dediklerini uygulamaya bak. içine sinmezse hala şikayetin devam ederse perinatologa da gidebilirsin.
Canım benim normale donmedi ne yazık ki seklaj islemi yapıldı orası iple buzduler yani 2 hafta oldu. 5 gunde bir pruloton vuruluyorum günde 3 kere progestron vajinadan tablet ve diger vitaminler falan kullanıyorum. Insallah sag salim kucagimiza alırız bebeklerimiziParça sonucu on gün sonra belli olcak. Senin nasıl normale döndü bana proluton iğne verdi 2tane on beş gün arayla bide antibiyotik vajinal tablet verdi
Öyleymiş bende sayenizde ögrendimMaydonoz sakıncalı canım gebelikte...
Bana böyle bi işlemden bahsetmedi açılma yok dedi sadece dikkat edeceksin dediCanım benim normale donmedi ne yazık ki seklaj islemi yapıldı orası iple buzduler yani 2 hafta oldu. 5 gunde bir pruloton vuruluyorum günde 3 kere progestron vajinadan tablet ve diger vitaminler falan kullanıyorum. Insallah sag salim kucagimiza alırız bebeklerimizi
Şekrim kaç çıkmıştı tam hatırlamıyorum.ilk şeker yüklemesinde sorun çıkmadı.normal takipte yüksek olduğunu fark ettik.38-30 hafta civarında. bebeğim hep ilerde çıkıyordu.iri bebek olacağını bekliyorduk.11kilo almıştım endokrine gittiğimde.çok kilo almışsın diyete bi başla dedi.tatlı makarna pilav beyaz ekmek yani karbonhidrat yoktu.meyve bir porsiyondan fazla yemiyordum.protein ağırlıklı besleniyordum.salatamı felan yağsız hazırlıyodum.tam buğday ekmeği yiyordum.12 kilo ile tamamladım gebeliği.Canım senin kaç çıkmıştı o zaman değerin hatırlıyor musun benim yüksek galiba baya 176 birde nasıl bir diyetti anlatır mısın?
Benim ki çok kisaldi canim zaten onun için oldu. Eğer riskin yuksek olsa direk hastane alırdı. 3 gun hastane takibinden sonra karar verildi. Sonucun temiz çıkar insallah. Ama dikkat et.aman yat dinlen kalkma işi gücü bosverBana böyle bi işlemden bahsetmedi açılma yok dedi sadece dikkat edeceksin dedi
Normalde asla katı değilimdir ama bu konuda durup düşünmen lazım bencede ..ben asla anne yada kayınvalide ayrımı yapan biri değilim yazacaklarım sakın yanlış anlaşılmasın bizim için annemiz ve ailemiz ne kadar değerliyse kocamız içinde annesi ve ailesi o kadar değerli ..saygı mı ?? Değer verene saygı gösterene yerden göğe kadar saygı gösteririz zaten ama konu o da deil ....burda sakın koca ailesi düşmanı olsak algılanmasın diye yaptım bu açıklamayı..geleyim düşünceme bak Can'ım doğumdan sonra çok yorgun olacaksın Ağrı'n sancın da olacak yeri gelecek duş alırken eşimden ya da annenden yardım isticeksin ..çekinmeden yazıyorum burda hepimiz kadınız gaz sorunun olacak en ufağından evinde rahat etmek isteyeceksin ..yeri gelecek her yarım saate bir göğsün emzirmek için hazır olda duracak evde rahat giyineceksin ..banyodan ya da wc den apar topar çıktığın anlar olacak ..üstüne başına dikkat edemiceksin..tabi bunun sabah kahvaltısı akşam yemeği de var kendimi iyi hissedene kadar gerekirse dışardan söyliceksiniz ..ve bunca sıkıntı arasında nazın ancak seni doğurana yani kendi anana geçer .. Tekrar tekrar diyorum kayınanne ayrıdır ya da düşmandır demiyorum sadece kadına özel olan o 40 günde annenden başka kimseyle rahat edemezsin bu bir gerçek ...ha annen gelemiyor mu bak Bnde yurt dışındayım eşimle ben tekiz ikimiz Allah ın izniyle üstesinden gelecez her şey kolay olacak demiyorum ama zorlukları beraber aşacaz ..Kızlar burayı takip ediyorum sürekli ama pek yazamıyorum.
Benim de annemin hacca gitme durumu vardı. Şimdi kesinleşmiş. Yani doğumumda burada olamayacak. Daha önce 2 kere daha gitmişti. Yine başvurduğunu duyunca birşey dememiştim ama ya çıkarsa diye bozuşmuştum. Bir de ilk torunu olacak. Kendisi de daha söylemedi bana. Geçen hafta yurtdışındaydık. Ananemden öğrendim.
Çok sinirlendim ve canım sıkıldı. Yani bana torun torun deyip duruyordun. Şimdi ilk torunun geliyor. Gitmek mi zorundaydın. Ona en çok ihtiyacım olacağı zamanda.
Kayınvalidemler de 14 saatlik mesafede. Yüksek ihtimal annemin olmayacağını duyunca gelmek isteyecekler. Ama ben de emin değilim onları istediğime( Bir de gelseler ne kadar kalacaklar. En fazla 1 hafta kalsınlar sonra gitsinler isterim. Uzun süre evde biri kalınca ben daralıyorum rahatsız oluyorum. Kv ile de aramız normal ne iyi ne kötü.
Özellikle tecrübeli anneler siz ne dersiniz? Doğumda ve sonrasında yanımızda kimse olmasa eşim ile ben üstesinden gelebilir miyiz?
Benim de Bebek bakımı konusunda hiç bilgim yok. YouTube dan izler öğreniriz dedim eşime. YouTube dan öğrenilir mi. İkimizde birşey bilmiyoruz birinin olması lazım diyor eşim de.
Allahtan anlayışlı. Annemi niye istemiyorsun filan demiyor çok şükür.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?