2016 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    391

ben son 15 gün kala çalışıcam sonrasında bebeğime bakıcam.
yıllık izinlerim de duruyor. 5 ay kadar evde durmak istiyorum.

BEN DE ONA SİNİRLENİYORUM YA... AZICIK YİYORUM AKŞAM 6 7 DEN SONRA BELKİ MEYVE YERİM O DA BAZEN. GÜN İÇİNDE DE SABAH ÇAVDAR EKMEĞİYLE İLE KÜÇÜK BİR TOST VE BİR YUMURTANIN SARISI ÖĞLEN 4 TANE IZGARA KÖFTE YA DA AZICIK SULU YEMEK ÖĞLE EKMEK YOK. AKŞAM DA YOĞURTlA BİR TABAK YEMEK. NAMA YİNE DE ALIYORUM İŞTE. EŞİMİN YORUMU ŞU ŞEKİLDE. AZ YEMEK YEDİĞİNİZ İÇİN BÜNYE AÇ KALMA KORKUSUYLA YEDİĞİNİZİ ENERJİYE DÖNÜŞTÜRMÜYOR YAĞ OLARAK DEPOLUYO DİYOR. BELKİ DE HAKLIDIR. BİR DE BEN HER GÜN 8 KAT MERDİVEN İNİP ÇIKIYORUM 20 DK FALAN DA YÜRÜYORUM. YÜRÜYÜŞÜ ARTIRSAM İYİ OLACAK GALİBA. ERKEN YATMANIN KİLO ALMAYA ETKİSİ VARSA ERKENDEN YATIYORUM.. BELKİ ONDANDIR.

BU HAVADA DENİZE GİRDİN? BENİM DAHA KEMİKLERİM ISINAMADI... ÖZENDİM ŞİMDİ SANA... TADINI ÇIKAR.

ben de 23+ 6 dayım 5 kilo da ben de var. 45 tim 50 oldum. benle aynı anda kuzenim ilk 3 ay 4 kilo verdi şimdi 1 kilosunu almış. onunla yan yana gelince şişman duruyom:) ama bana da dr normal dedi.
Sen yine zayifmissin ben kilolu hamile kaldım fazla almasam benim için iyi 79 la hamile kaldım simdi 84/kiloyum napiyim bebis sağlıklı olsun da doğumdan sonra gider inşallah kilolar

Sen yine zayifmissin ben kilolu hamile kaldım fazla almasam benim için iyi 79 la hamile kaldım simdi 84/kiloyum napiyim bebis sağlıklı olsun da doğumdan sonra gider inşallah kilolar
Bende e kuzenimle aynı anda anda hamile kaldım aramızda 10/ gün var bi benim gobuse bide onun gobuse baksalar benim aldı gidiyor

canım ya benim endişem ailemden kaynaklı annem çok kilolu ve boyumuz da kısa o yüzden biraz takılıyorum. kız kardeşim 39 kiloyla evlendi şimdi 60 kilo ama iki çocuğu var. o yüzden canım sıkılıyor kilo işine. dikkat etmeye çalışıyorum. annem de 90 kilo 1.40 boy.. tahmin et nasıl olduğunu. benim boyum da 1.58 uzun değilim yani bi de göbeğim değil de kıçım büyüyor ya ona sinir oluyorum.

Çoğunuz kullanmıyo sanırım balık Yağı ben o Yüzden aldım zaten 16.haftaya kadar 1.5-2 kilo almıştım birden aldım geri kalanını Dr a söylicem bu böyle gitmez balık yerim daha iyi
Bende zaten bu 2 kilo ilk 3 ay so. 3 kiloyida 1.5 ayda aldım ama doktor gerek görmese vermezdi ilacı boşver çocuk doğunca gider kilolar bebisler iyi olsun da takmiyom kiloyu ben

eylulmasal canım sevindim tatil kaçamağınıza,bizde hafta sonu ağvaya kaçtık,biraz kafamızı dinledik iyi geldi.

Ya ben öğle yemeğini yedikten sonra canım dondurma istedi,donduma yiyiynce birden şeker mi yüklendi nolduysa,ellerim titredi gözlerim karardı. Tansiyon zannettim eczaneye gittik baktık ama 12-8 çıktı normal dediler. Sonrada telaşlandım niye böyle oldu diye,doktorumu aradım birazda abarttım,oda gebelik zehirlenmesi yaşamamdan korkmuş. Hemen gel dedi. Sonrada herşeyi ayrıntılı inceledik ,herşey normal çıktı. Kesin demiyorum ama şeker hassasiyetin olablir dedi. Şeker yüklemesini 2 hafta sonra yapacağız,o zamana kadar dondurma ve yapay şekerli tatlılar tamamen yasak. Bu şekilde beslenirken bir problem olmassa,şeker kontrolümde iyi çıkarsa,böyle devam edeceğiz. Bence zaten herşeyin fazlası zarar,ben bu ara dondurmayı bayağ kaçırmıştım.2 haftadır her öğle yemeğinin üzerine dondurma yiyorum. Büyük ihtimal bünyeme ağır geldi. Ne olursa olsun şeker tüketimini az miktarda yapmak önemli gerçekten. Sıpamız çok büyümüştü,tombiş tombiş yanakları vardır. Ayağını başının üzerine almış şimdiden yoga yapıyordu. Çok güldük. Artık tekmeleri gümbür gümbür geliyor.

Bende çok uzun değilim 162 benim boy kilim fazla annemler falan uzun boylu zayıflar annem 56 yasında benden zayıf ama ben halamlara cekmisim allahtan popom falan cikmiyo sadece gobegim sisiyo konuda inşallah doğumdan sonra zamanla veririm sende sıkma canini çocuk doğunca emzircen gece uyku yok gündüz uyku yok koca var öylede böylede verirsin

Bende zaten bu 2 kilo ilk 3 ay so. 3 kiloyida 1.5 ayda aldım ama doktor gerek görmese vermezdi ilacı boşver çocuk doğunca gider kilolar bebisler iyi olsun da takmiyom kiloyu ben
ben de balık yağı kullanmıyorum 10 günde 1 balık belki yiyorum. balık yağını da çok önermiyorlar. onun yerine ton balığı yemeyi dene. en yararlı oymuş. 3 4 ceviz yiyorum o da iyi sanırım. ben de 3 kiloyu ilk 3ayda aldım. yatmaktan galiba.

inşallah... ben de öyle umut ediyorum :)

Oy maşaAllah prensese Bebişinin sağlıklı iyi olmasına sevindim kuzum, şekerle alakalı ikinci testin umuyorum güzel çıkar, stres yapma sakın, şekerli uzak dur test yapana kadar baya etkiliyormuş, tabi yine tedbirini alırsın canım
Doktor olayına üzüldüm gerçekten kendimi senin yerine koydum, yaklaşık 6 ay oldu ve hep aynı doktorlayız değişmesi üzücü ama yapacakta bişey yok dediğin gibi, yeni doktorunuzu daha çok seversiniz inşallah analı kızlı

Bn de ayni seyleri dusunuyorm ama bi yandan da esim de yasal iznin basladigi an cik diyo, hala her gun sinirimi bozcak bi sey buluyorlar o kadr dusuncesizler ki gercekten, mudurumuz sagolsn!!! her seye laf ediyor.. Hayirlisi artk, esim de cok israr ederse cikarm napim

evet ceviz de iyi. iş yerinde bir arkadaş hamileliğinde balıktan tiksinmiş hiç yiyememiş ama bol bol ceviz yemiş maşallah çok zeki bir kızı var :) ben de balık yemediğim günler muhakkak 4 tane ceviz yiyorum.

kızlar ya ben de 28. haftadan sonra hurma yiyeceğim. normal doğumu çok kolaylaştırıyormuş. normal doğum düşünenler mutlaka yesin. bir de 36. haftadan sonra hamama gideceğim:) o da kolaylaştırıyormuş. gerçi erken doğum riski oluyormuş bazen ama. şöyle beklemediğim bir zamanda fırt diye çıksa bebeğim ne güzel olur. bekleyip de strese sokmasa benim.

Kesinlikle katılıyorum canım, bu işler kişiden kişiye çok değişiyor, bünye meselesi aslında, herkesin bünye farklı ve haiyle kilo alımıda değişebiliyor
Bende 25+5 im ve 8 kilo aldım, doktorum hamilelik gayet normal diyor
Ama çevrede çoğu kişi kilo almadığımı düşünüyor :) Bunda doğumdan önce verdiğim 12 kilonun faydası da var tabi :)
Kıyafette almadım henüz kendime hiç kilo vermeden önceki kıyafetleri kullanıyorum :)
Pilav, makarna, beyaz ekmek, tatlı çok yemiyorum nadiren, bende şuanki durumumdan ötürü hiç hareket yok tabi bu yüzden şu dönemde daha çok alıcam sanırım
Ne güzel yürüyüşlere başlarım derken... En önemlisi kuzularımıza sağlıcakla vakitlice doğuralım onlara kavuşalım, sonrası bende merak etmeyin, diyet tecrübelerimi paylaşağım sizlerle, hep birlikte vereceğiz inşallah hanımlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…