2016 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    391
maşaAllah bebeişinee bende en son gitmem de 615 grdı kaç oldu çok merak ediyorum daha bi haftamız var daha dikkatli beslenim de kilo alsın bebişim

çok geçmiş olsun Pisikedii

Pisikedii kedicim cok gecmis olsnnn... Buyuk badireler atlatmissiniz ama sukur ki hasarsiz atlatmissiniz.. Ya insan korkmaz mii hiccc aklim cikardi benm de Allah korusuunnn, hepimizi deee...

Şekeri yüksek çıkan hanımlar 100 luk yuklemeyi yaptırdınız mı acaba ? Sonuçlar nasıl ben cumartesi yaptıracağım.
Ben yaptırdım canım. 100lükte 4 defa ölçüm yapıyorlar. Ben de 4 ölçümden sadece 1 tanesi yüksek çıktı. Ama BMI 24 üstü olunca ve ailede de şeker hastalığı hikayesi olunca endokrin takibe aldı. Diyete başladım. 10 gün diyete devam edip açlık ve tokluk şekerimi ölçtürcem. Eğer onlarda da yüksek çıkarsa ilaca başlıcam galiba. Normal değerlerde çıkarsa diyete devam..

Selam arkadaşlar.. Herkese iyi günler diliyorum.. Ben de bir ağustos annesi olucam inşallah.. 23+4 günlük hamileyim bebişimiz çoktan tekmelemeye başladı :) benimle ayni donemi yasayan annelerle konusup dertlesmek icin yazayim dedim insan bazen ayni seyleri yasayan birilerinden haber almaya ihtiyac duyuyor e her yanimizda da ayni donemde hamile kaldigimiz arkadaslarimiz yok dogal olarak :))) doktor konusunda onerileriniz varsa alabilirim arkadaslar cunku ben doktorumdan memnun degilim.. Medipol sefaköy naile öztemiz yalçın hanimefendiye gidiyorum ama o kadar memnun degilim ki doktorumdan agzindan cimbizla laf aliyorum resmen hatta bazen onu bile alamiyorum :-( hastahanmi ve doktorumu degistiricem istanbul kucukcekmece civarinda hastahane doktor onerileriniz varsa mutlaka bekliyorum...

canım bende ozellıkle sormustum bana solgarın demir haplarını önerdi.tam adını hatırlamıyorum malesef ama bu haplar dış kaplanışları sebebiyle kabızlık yapmaz dedi yalnız pahalı ve sgk karsılamıo. suyu meyveyi de tuket bolca!

canım meyveyi çok seviyorum suyu da elimden geldiğince içiyorum. ben hiç çorba içmiyorum. ama sebze yemeği falan yiyorum. kuru kayısım bitmiş alıp ona devam edeceğim:)

maşaAllah bebeişinee bende en son gitmem de 615 grdı kaç oldu çok merak ediyorum daha bi haftamız var daha dikkatli beslenim de kilo alsın bebişim

çok geçmiş olsun Pisikedii

seninde gittiğinde 1 kg yi geçmiş olur canım.. Bende bundan önce gittiğimde 650 gr.dı kızım.. Şimdi 1 kg olmuş neredeyse.. Bende dikkatli beslenmeye çalışıyorum :)

Günaydın güzel anneler :)

Canım medical dediğin Ankara'daki mi? Ben orda Saime hn. a gidiyorum. Çok memnunum, çok şevkatlı bir doktor. Tavsiye ederim.

Arkadaşım bununla gelmiş geçmiş olsun, Allahım beterinden saklasın. Bi hayır yap bence de. Oğluşuna da maşallah annesi, hareketli olsunlar ya, öylesi daha iyi. Benim kız da devamlı dönüyor karnımda.

Desene kızlarımız adaş olacak. Biz de Defne düşünüyoruz, hatta herkes Defne diye hitap etmeye başladı bile sizinki gibi.

Kizlar doktor onerisi sormustum ama birisi diklate alsaymis.keskeeee :///

Calısma bakanlıgındakı kadından anladıgım su, özel sektor için konusuyorum, dogum oncesi 8 dogum snrsı 8 hafta. Dogum öncesınde kullanılmayan dogum sonrası kullanılabılecek. Max 3 hafta kalaya kdr calısabılıyıruz. Dogum sonrası dogum ızmı bıtınce nırmalde gunde 1,5 saat sut ıznı var 1 yıl boyunca. Isteyen bunu kullanabılıyor yada bırıncı cocukta 60 gun, ıkıncı de 120 gun,3. De 180 gun yarı zamanlı calışıp tam maas alınabılıyormus.bu surede maasın yarısını sırketınız yarısını ıskur verecekmiş. Memur olanlar okul cagına kdr yarım gun calısabılecekmiş, bız bundan yararlanamıyoruz.

Günaydın kısçeler!
Bugün bebişi görmeye gidicez, her şey yolundadır inşallah, dua edin bize Kilo aldı mı çok merak ediyorum, sanki karnım hiç büyümüyo gibi geliyo bana, bakalım doktor ne diyecek?

Çok geçmiş olsun, Allah beterinden saklasın, gözü olanın da gözü çıksın nazara çok inanırım, boncuk fln takın, bi tuz çevirin başınızdan

ben de gynoferon kullanıyorum ama aynı dertten muzdaribim. bence ilacına göre değil bünyeye göre değişiyo. ben sabahları kahvaltıdan sonra imom içiyorum, öğlenleri de kalsiyum için osteocare içmeye başladım, o yüzden demir ilacını gece yatmadan içiyorum, durumlar fena yani bizim cephede de

bu arada 2 mayısta yeni bir kanal açıyomuş trt, annelik ve bebek bakımıyla ilgili yayın yapacakmış gözümüz aydın kıslar

bana da ole demişti bununla tanı konulmaz asıl olan 100 luk demişti neyse bakacaz inşllh benimde düşmüştür.

ya nasıl dayandın o kadar açlığa ben şimdiden onu düşünüyom açlıktan bayılmasam iyi dayanamıyorum ben ben de bir haftadır diyetteyim bakalım ne olacak bu arada korkuyorumda bebeğe zararı yoktur dimi bu şeker yuklemsinin 50 liği içerken korka korka içmiştim zaten.

Ben bu şeker yuklemesi testini cok manasiz buluyorum .. Simdi bizim zaten beslenmemize dikkat etmemiz gerekli bunu biliyoruz. Beyaz undan yapilmis ekmek, hamur isleri , cay sekeri, cikolata, abur cubur ve basit seker iceren dondurma gibi gidalari zaten tuketmemeli veya cok az tuketmeliyiz.. Bunu yaptiktan sonra hamilelik oncesi seker hastaliginiz yoksa gayet normal duzende devam eder seker siniriniz.. Sekeriniz oldugunu soylemeleri icin size 50 gramlik seker icirmelerine ihtiyaclari yok.. Tokken kandaki degerleriize bakipta normal ya da yuksek olup olmayacagi soylenebilir.. Bu şeker testi bilincsiz ellerde yapilirsa hem de bi kac defa cocukta dogdugunda hipoglisemi cikma orani yukseliyor.. Acikcasi ben cok yanlis ve gereksiz zararli buluyorum.. Kendimde sekere dair herhangi bi belirti gormeden de yaptirmayi dusunmuyorum...

Canım bana bir arkadaş önermişti buradan Avcılarda özel muaeyenehanesi olan op.dr.Türkan Mutafoğlu'nu.Avcılar Hospitalde de Nil Bilgen var çok tercih edilen.Bir araştır istersen.

Selamlar.
100'lük şeker yüklemesini yaptırdık bugün.
Diyetimiz işe yaradı. Şekerim düşmüş.
Olum 862 gr olmuş. Gelişimi oldukça iyi.
Ben 1,5 aydır kilo almamışım. Şimdiye dek bu kadar hızlı alma sebebim şekermiş.
Kasık ağrısından bahsedince idrar tahlili yapıldı. İdrar yolu enfeksiyonu varmış. Ağrı bu yüzdenmiş. Ağrısı olan anneler bu ihtimali de düşünsün.
Ayrıca kramplar için magnezyum takviyesi verdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…