2016 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    391
Canim kendini yorma ne o oyle evi indirip temizlemek bel agritacak kadar

kac tane arkadasim yorgunlugun erken dogum sebebi oldugunu soyledi yapma lutfen birak daginik kalsin sizden onemli mi

İ
inanmıyorum Allah yar ve yardımcısı olsun her ikisininde dilerim iyilerdir Allah sağlık versin bebeğine Forever07 dualarım seninle inşallah güzel haberler verirsin bize Can'ım

Ben de haberi gorunce cok sasirdim esime anlattim korktum biraz sanirim aklima geldikce bir ah cekiyorum jnsallah guzel haberler verir bize minnaktan

Canim kendini yorma ne o oyle evi indirip temizlemek bel agritacak kadar

kac tane arkadasim yorgunlugun erken dogum sebebi oldugunu soyledi yapma lutfen birak daginik kalsin sizden onemli mi
Ne desen haklısın Can'ım inan Zaman Nasıl geçmiş anlamadım Bi türlü bitmedi inan artık ne mutfak dolapları ne giysi dolabı kullanılacak halde deildi mecbur kaldım ama birdaha yapmam Buarada Şok'a girdim ben forever doğum yapmış Allah yardımcısı olsun hem onun hem bebeğinin

Canim oralarda yok mu eve yardima gelen hanimlar onlardan alsaydin iki gunlugune nolacak senden mi onemli hersey Allahtan olacaksa olur zaten ama biz sebep olmayalim dikkat et kendine lutfen.

Hep aklimda, bir yandan onu okuyordum 26. Haftada dogan ve yasayan bir suru saglikli bebek var insallah arkadasimizinki de oyle olur dua edelim biz de Allahim safi isminin hurmetine ikisine de sifa versin bebegine hayirli saglikli guzel uzun omur nasip etsin insallah.

Doğum yapan arkadaşa ve bebişinle Allah tan sağlık ve mutluluk diliyorum. Allah size bağışlasın bebişinizi :)

Kızlar yrn Eminönü'ne gidicem bi aksilik olmazsa ama neye bakacağımı da bilmiyorum açıkcası evde bi sürü alınmış kıyafet var ama önerebileceğiniz bir alışveriş listesi var mı? Hep erken diyorduk biz ama arkadaşımız doğum yapmış her an hazırlıklı olmalıyız..

Kizlar cikmis seker yuklemesi sonucum aclik 75 cikmis 50 gr seker yuklemesinden 1 saat sonra 131 cikmis nasil sizce

Canim eminonunden nerden ne aldigini uygun olup olmadigini yazar mjsin ben de bebegimin alisverisini eminonunden yapmak istiyorum kismetse.

neler aldin simdiye kadar?
kendi alisverisini ltamamladin mi geceligin terligin gogus kalkanin lohusa camasirlarin gerekirse diye hasta bezin gogus ucu kremin ...

Bebek icin hastane cikisi takimin banyo malzemelerin cesitli kremler yenidogan pamuk mendil bebek bezi bodyler zibinlar sapka eldiven k kadar cok alinacak var ki sasirdim yazarken

Of ne kadar çok şey var alıncak çalıştığım için bölük pörçük alıyorum ki hiç planlı davranamıyorum aldıklarımın hepsini bir valize koydum tam olarak ne var ben de bilmiyorum. Ben yarın kayınvalidemle gitmeyimdüşünüyorum o biliyor oraları ben pek bilmiyorum. En iyisinyarın ben bi güzel dolaşayım oraları size detaylı bilgi vereyim sonra elimde ne var ne aldım paylaşayım :)

ben kendimce şöyle bi liste hazırlamıştım, internetten derlediklerimle, yardımcı olur belki sanada :) (soru işareti olanlar olmasada olur dediklerim)

BEBEK ALIŞVERİŞ LİSTESİ

KIYAFET

* 10’lu hastane çıkışı takımı (1 adet)
* alttan ya da yandan çıtçıtlı kısa kollu body 10 adet 0-3 ay, (birkaç adet 3-6 ay)
* uzun kollu body+ayaklı pijama altları 3-4 adet 0-3 ay, (birkaç adet 3-6 ay)
* penye, bol, ayaklı, beli sıkı olmayan ve uzun kollu tulum 3-4 adet 0-3 ay, (birkaç adet 3-6 ay)
(ayaklı olması çok faydalı, günün her saati bu tulumlar işe yarıyor, mevsime göre kadife olanları da alınabilir içine çorap ve pijama yada ayaklı tulumu giydirince bebek ısınıyor.)
* yün ve penye yelekler, hırkalar 3-4 adet
* penye şapka, eldiven 3-4 adet
* çorap, yün patikler
* minik penye önlükler 7-8 adet

BESLENME

* 1 yenidoğan biberonu (avent yada dr brown ince uçlu silikon içinde uzun plastik çubuklu dar ağızlı olan, anne memesine yakın olan ince uçlu dar ağızlı olanları tercih edin)
*biberon fırçası
* emzik+emzik zinciri (özellikle silikon, damaksız dişleri çıkana kadar kullanılabilir.)
* minik plastik bebek kaşıkları 2-3 adet
* ??? sterilizatör (en az 2-3 biberon ve aparat alacak gibi, sadece emzirseniz bile bebek kaşıkları, emzikler vs için şart, mikrodalga modelleri çok daha ekonomik)
kuvvetlendirmek için)

BANYO VE BAKIM

* banyo küveti, küvet filesi, maşrapa (banyo termometresi???)
* banyo havlusu 2 adet, içine tülbent
* vücut derecesi (temassız)
* mermerşahi (ince tülbent) bezler büyüklerden 3, küçüklerden 10-12 adet
* saç fırçası, tarağı, tırnak makası ve bebek törpüsü (ilk aylarda kesmek zor, törpü daha iyi)
* yeni doğan bebek bezi (prima Premium care) stok yapma!!
* alt değiştirme örtüsü
* Uni baby yenidoğan ıslak mendil (başlangıçta pamuk kullanmalı)
* Burun aspiratörü (otribebe), okyanus suyu
* kulak çubuğu
* sabun tozu (dalan roxy matik, hacı şakir, dalin)

EŞYA

*beşik, dolap, şifonyer
* uyku seti
* nevresim takımı, lastikli çarşaf ve koruyucu 3-4 adet
* yan yatma yastığı
* penye battaniye 3-4 adet
* örgü / bebek yünü battaniye 2 adet
* peluş battaniye 1-2 adet
* odada ufak bir gece lambası (kırmızı tercih edilmeli)
* kirli çamaşır kutusu
* kanguru

ANNE İÇİN

* doğum yakın olunca su geçirmez yatak koruyucu kullanmalı.
* emzirme sütyeni (penye, son haftalarda satın almalı)
* normal külot (göbek üstü al doğumdan sonra rahat etmek için)
* avent göğüs kalkanı
* emzirmeye uygun gecelik+sabahlık
* emzirme örtüsü, emzirme yastığı
* Sütü artırıcı humana still tee (eczaneden al)
* ?? gerekirse göğüs pompası (medela, avent, lansinoh hastane tipi kiralanması da çok uygun çözüm olabiliyor) ve süt poşetleri (lansinoh)
öneri : chicco manuel pompa biberonlu direk biberona sağılıyor emmezse sağıp kaşıkla verilebilinir.30-40 TL fiyatı.

Forever07 nasıl oldun Allah yardımcın olsun. kızlar arkadaştan haber alan var mı nasılmış. neden olmuş. inşallah iyidir ikisi de.

Forever07 canim insallah sag salim evine getirirsin yavrunu. Hergun dua edecegim insallah sanada. Rabbim safi ismi hurmetine tez zamanda atlatsin insallah.

Eminonunde havuzlu han var oraya gidin orada her turlu ihtiyacını görürsün çok pahalı degil fiyatları normal fiyatlar inşallah istediklerini bulursun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…