- 30 Ocak 2016
- 826
- 1.767
- 33
- 36
Liste icin cok tesekkurler canim. Ama ne kadar cok sey var ya yattigim icinde netten bakiyorum.arada ama cok eksigim var coookben kendimce şöyle bi liste hazırlamıştım, internetten derlediklerimle, yardımcı olur belki sanada :) (soru işareti olanlar olmasada olur dediklerim)
BEBEK ALIŞVERİŞ LİSTESİ
KIYAFET
* 10’lu hastane çıkışı takımı (1 adet)
* alttan ya da yandan çıtçıtlı kısa kollu body 10 adet 0-3 ay, (birkaç adet 3-6 ay)
* uzun kollu body+ayaklı pijama altları 3-4 adet 0-3 ay, (birkaç adet 3-6 ay)
* penye, bol, ayaklı, beli sıkı olmayan ve uzun kollu tulum 3-4 adet 0-3 ay, (birkaç adet 3-6 ay)
(ayaklı olması çok faydalı, günün her saati bu tulumlar işe yarıyor, mevsime göre kadife olanları da alınabilir içine çorap ve pijama yada ayaklı tulumu giydirince bebek ısınıyor.)
* yün ve penye yelekler, hırkalar 3-4 adet
* penye şapka, eldiven 3-4 adet
* çorap, yün patikler
* minik penye önlükler 7-8 adet
BESLENME
* 1 yenidoğan biberonu (avent yada dr brown ince uçlu silikon içinde uzun plastik çubuklu dar ağızlı olan, anne memesine yakın olan ince uçlu dar ağızlı olanları tercih edin)
*biberon fırçası
* emzik+emzik zinciri (özellikle silikon, damaksız dişleri çıkana kadar kullanılabilir.)
* minik plastik bebek kaşıkları 2-3 adet
* ??? sterilizatör (en az 2-3 biberon ve aparat alacak gibi, sadece emzirseniz bile bebek kaşıkları, emzikler vs için şart, mikrodalga modelleri çok daha ekonomik)
kuvvetlendirmek için)
BANYO VE BAKIM
* banyo küveti, küvet filesi, maşrapa (banyo termometresi???)
* banyo havlusu 2 adet, içine tülbent
* vücut derecesi (temassız)
* mermerşahi (ince tülbent) bezler büyüklerden 3, küçüklerden 10-12 adet
* saç fırçası, tarağı, tırnak makası ve bebek törpüsü (ilk aylarda kesmek zor, törpü daha iyi)
* yeni doğan bebek bezi (prima Premium care) stok yapma!!
* alt değiştirme örtüsü
* Uni baby yenidoğan ıslak mendil (başlangıçta pamuk kullanmalı)
* Burun aspiratörü (otribebe), okyanus suyu
* kulak çubuğu
* sabun tozu (dalan roxy matik, hacı şakir, dalin)
EŞYA
*beşik, dolap, şifonyer
* uyku seti
* nevresim takımı, lastikli çarşaf ve koruyucu 3-4 adet
* yan yatma yastığı
* penye battaniye 3-4 adet
* örgü / bebek yünü battaniye 2 adet
* peluş battaniye 1-2 adet
* odada ufak bir gece lambası (kırmızı tercih edilmeli)
* kirli çamaşır kutusu
* kanguru
ANNE İÇİN
* doğum yakın olunca su geçirmez yatak koruyucu kullanmalı.
* emzirme sütyeni (penye, son haftalarda satın almalı)
* normal külot (göbek üstü al doğumdan sonra rahat etmek için)
* avent göğüs kalkanı
* emzirmeye uygun gecelik+sabahlık
* emzirme örtüsü, emzirme yastığı
* Sütü artırıcı humana still tee (eczaneden al)
* ?? gerekirse göğüs pompası (medela, avent, lansinoh hastane tipi kiralanması da çok uygun çözüm olabiliyor) ve süt poşetleri (lansinoh)
öneri : chicco manuel pompa biberonlu direk biberona sağılıyor emmezse sağıp kaşıkla verilebilinir.30-40 TL fiyatı.
Insallah canimevet daha çok minik ama hep pozitif düşünmek istiyorum ben, hiçbirşey olmayacak Allah'ın izniyle
rica ederim :)) aslında neredeyse bütün bebek mağazalarının internet siteleri var, trendyol, markafoninin falanda çocuk kısımlarında hep bilindik markaların butikleri oluyor, yani yattığın yerden her türlü ihtiyacını karşılayabilirsin bebişinin..üstelik çoğu zaman mağazadan daha uygun fiyatlı oluyorListe icin cok tesekkurler canim. Ama ne kadar cok sey var ya yattigim icinde netten bakiyorum.arada ama cok eksigim var coook
Allah Şafi ismiyle şifa olsun inşallah benim de sürekli aklımda inşallah inşallah Bebek te anneside iyidir .. Bol bol dua edelim inşallah kısa zamanda haber alırız ...sen neler yaptın bugün bebiş Nasıl annesiCanim oralarda yok mu eve yardima gelen hanimlar onlardan alsaydin iki gunlugune nolacak senden mi onemli hersey Allahtan olacaksa olur zaten ama biz sebep olmayalim dikkat et kendine lutfen.
Hep aklimda, bir yandan onu okuyordum 26. Haftada dogan ve yasayan bir suru saglikli bebek var insallah arkadasimizinki de oyle olur dua edelim biz de Allahim safi isminin hurmetine ikisine de sifa versin bebegine hayirli saglikli guzel uzun omur nasip etsin insallah.
Teşekkürler cnm liste için çokmgüzel ve detaylı bir liste olmuş ama gözüm korktu açıksası inş sağsalim yetiştirebilirim :)rica ederim :)) aslında neredeyse bütün bebek mağazalarının internet siteleri var, trendyol, markafoninin falanda çocuk kısımlarında hep bilindik markaların butikleri oluyor, yani yattığın yerden her türlü ihtiyacını karşılayabilirsin bebişinin..üstelik çoğu zaman mağazadan daha uygun fiyatlı oluyor
Teşekkür ederim canım amin hepimizin ki inşallah:)eklerim canım. hayırlı uğurlu olsun :)
hiç korkma bende çok büyütüyodum gözümde annemle 1 haftada hepsini hallettik neredeyse, bazı şeyleride internetten aldım.. sende yaparsın :)Teşekkürler cnm liste için çokmgüzel ve detaylı bir liste olmuş ama gözüm korktu açıksası inş sağsalim yetiştirebilirim :)
Bnde aynı sorundan muzdaribim gece uyuyamadığımız için öyle oluyoruz sanırımİyi geceler güzel anneleri ve bebisleri herkes iyidir inşallah ya ben bu aralar yine uykuya dadandim kafami kaldirasim gelmiyor sabah zor kalkiyorumsonrada bir anonce yatsam tekrar diyorum gece uyuyamiyorum ondanmi acaba
Esimde sağolsun bu kadar yatilirmi diyor öyle diyince sinirlerim bozuluyor sanki ben keyfi yapıyorumBnde aynı sorundan muzdaribim gece uyuyamadığımız için öyle oluyoruz sanırım
Merhaba cnm amin inşallahMerhabalar.
Ben de kiz bebek bekliyorum. Allah hepimize saglikla kucagimiza almayi nasip etsin insallah. Saatlerdir yazilanlari okuyorum. Guzel bir dayanisma olmus.
Keyfi olur mu Can'ım ya bazen aZcık odunlaşabiliyorlar her evde var Bi tane :) benim gece tuvalet nöbetlerim bile uykumu alamayıp zombi gibi gezmeme bir sebep mesela mide yanmalarını nefes zorluklarını satmıyorum bileEsimde sağolsun bu kadar yatilirmi diyor öyle diyince sinirlerim bozuluyor sanki ben keyfi yapıyorum
Hayırlısıyla kavuş Prensesine <3Merhabalar.
Ben de kiz bebek bekliyorum. Allah hepimize saglikla kucagimiza almayi nasip etsin insallah. Saatlerdir yazilanlari okuyorum. Guzel bir dayanisma olmus.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?