Ay aynı ben :) keşki her hafta görsek Gelişimini an be an görmek istiyorum 30 dan sonrası daha çabuk geçer belki diye şimdilik hedefim 30 böyle böyle geçiriyom ben sonra bi sonraki hedefimi belirleyip bi tek o vakti düşünüyorum şimdilik 6 haftam var :)Gözün aydın canım. çok sevindim. ne güzel bebişinin kisti yok olmuş, Böyle her zaman güzel ve tatlı haberler bekliyoruz :)
Canım bende her akşam yarım saat yürüyüş yapıyorum. döndükten sonra dediğin gibi karnım sertleşiyor, sordum çoğu kişide öyle oluyormuş. sıkıntı yapma bişey yok ve sağlıklı yaşamaya bak :)
Ay cnm aynen ya, gerçekten bitmek bilmedi bu 20li haftalar. Hemen 39-40 falan gelsek ve bebişler kafalarını bir çıkartsa artık :) hele bu 1 ay kontrol olayı çok saçma. bari her hafta olsaydı, çok özlüyorum ya :))
Al benden de o kadarHavalarda mı bişeyler var çok yorgun hissediyorum ben de
Canim ben kendim nasil hacet namazi kiliyorum anlatayim..bazi kaynaklarda da bu sekilde bulabilirsin..1.rekatta fatihadan sonra 3 ayetel kursi,2. Rekatta fatihadan sonra ihlas felak nas okuyarak 2 rekat kiliyorum..sonra Tesbih cekerek Allah a hamd,selavat ve tevbe ediyorum..ardindan bircok kaynakta bulabilecegin hacet duasindan sonra Allah tan hacetimi istiyorum..biz istemek icin Rabbimizin kapisini calalim da insallah Rabbim dualarimizi kabul eder :))Canim okul bitip evde olunce bi kac gece dilegim icin oyle kilarim ozellikle ramazanda. Ama digerlerini siz nasil kiliyorsunuz bana yazarsan ben de oyle kilabilirim.
Ben geceleri uyuyamiyorum fazla sağ tarafima yatıyorum agriyo soluma yatiyorum agriyo sırt ustu hic yatamiyorum gündüz uyuyamiyorum resmen zombiye döndümBir ara gece sık uyaniyordum uyuyamiyordum. Simdi ilk haftalara döndüm resmen ah surekli uyusam
Bende oyleydim ama şu 3 gündür 5 dk sonra uykuya dalıyorum sabah zorla kaldiriyorlar biraksalalar akşama kadar uyuyacagim sanki Ben geceleri uyuyamiyorum fazla sağ tarafima yatıyorum agriyo soluma yatiyorum agriyo sırt ustu hic yatamiyorum gündüz uyuyamiyorum resmen zombiye döndümaman bebeğim iyi olsun da sıkıntı değil alistiriyorlar şimdiden anneleri uykusuzluğa
Ben ilk zamanlarımda öyleydim hic uyanmiyodum eşim korkmuştu hatta kuzeninin eşine sormuştu sürekli uyuyo normlmi diyeBende oyleydim ama şu 3 gündür 5 dk sonra uykuya dalıyorum sabah zorla kaldiriyorlar biraksalalar akşama kadar uyuyacagim sanki 
Eşler hemen paniklese:))) bakalim kac gün devam edecek bu durumumBen ilk zamanlarımda öyleydim hic uyanmiyodum eşim korkmuştu hatta kuzeninin eşine sormuştu sürekli uyuyo normlmi diyenormal cevabını alınca rahatladı simdide uyuyamiyom
Bnm yok, esime bgli gorunuyorum saniyordm otomatik olmuyormus, sEvet cnm sağlık güvencesi var
Bnm doktorum ikili test istemsti. Devletteki doktor once ayrintili yapalim ikili test sonra dedi oyle bakildi.. bnmle birlikte 2 kisiye daha bakti onlarin hamileligi bnmkinden de ileriydi onlarinki 5dk bile surmedi..ikili test zamanı detaylı ultrason için erken bir zaman, daha organ gelişimi tamamlanmamış oluyor o dönemde. Şu anki haftan daha uygun. muhtemelen yanlışlıkla öyle söyledi ilk yaptırdığında.. 5 dk da kısa bir süre çünkü tek tek bakıyor her organa, en kısası bile 15-20dk sürüyor.
Evet gidiyorum simdi.. eger cok kisa surerse doktora soylicem cnmCnm 5 dk çok az. Ayrıntılı ultrason nasıl 5 dk olur ya, saçmalamışlar. Ben devlette Perinatoloji uzmanı (riskli gebelikler uzmanı) baktı 15-20 kadar sürdü. Özelde de bir arkadaşım yapmıştı 25-30 dk sürdü dedi. için rhat diyilse başka yerde de baktırabilirsin cnm.
Canm devlettde radyooloji uzmani bakti .. eger icime sinmezse disaridan gidecem dedigin gibi. Tesekkur ederimmcanım benm doktorum perınatolog oldugundan her gıttıgımde ayrıntılı bakmasına ragmen 2lı testte ve 23. haftadaki detaylı taramada 30-45dk kadar surdu. hatta yuzunu goremedı sonuncuda dınlen gel dedı bı yarım saat sonra bı 15 dk daha baktı. detaylı da tum kalp odacıkları mesane mide bagırsak beyın göz burun yuvaları kemıklerı kulaktakı ıc kemıkler ınce ınce uzun uzun bakılıo. tum uzuvlar ölçülüyor. bacaklardaki kollardaki kemik uzunlukları vs.. kalp ve ana damarlar ile beyinin her ayrıntısına bakılıyor sadece kalp 15 dk suruo beyın de bı okdr suruo bızım anlamadıgımız bırcok yerıne bakıyor ve hepsıne gıden ana damarları vs ses dalgası ıle denıyor (galıba ben ole dusunuyorum kalp dınler gıbı seslerıne bakıyor yorum yapıyor cnku). bebegı besledıgın ana damarları da aynı sekılde dınlıyor. yuzunu gormelı mesela renklı 4d olursa daha ıyı dudaklarına kdr bakıo malum yarık damak gıbı dogustan gelen bozukluklar olabılıyor resımlerıne bakınca sen bıle bebegını kontrol edebılırsın ıcın rahat olur. bunun ıcın perınatlog yada radyolojı uzmanlarına gıdersen daha ıyı. normal doktorlar da yapar ama ınce ayrıntıları perınatolog gıbı farkedemezler dıye bılıyorum. ımkanın varsa deger derım gıt bence. ben doktoruma her gıttıgımde cevre hastane yada muaynanelerden acıl dıye gonderılen nerdeyse dogumu yaklasmıs ama yenı farkedılmıs sorunlu bebeklerı olan aglayan annelerı okdr cok goruyorum ki ıcım parcalanıyor. kımsenın ımkanını hıc bı doktorun emegını ırdelemek haddıme degıl ama ısın uzmanlarını tercıh etmeli bnce hele doktor konusunda...
Bende aynıyım. 3 gündür çok yorgunum,tempom çoktu. Oturduğum yerde kalıyorum. Çok gergin karnım, patlamaya hazır balon gibi,iğne batırsam patlıcak sanki. Çok ama çok sert. Bugün çok zor geçti benim için, demekki ağırlaşçan sen daha dur derlerken bundan bahsediyorlarfı. Daha 14 hafta var nasıl dayanıcam yaaaa. Yok yok bu covuk erken gelİr bana kalırsa
Kramplı bir sabahtan herkese günaydın :)
Günaydınnn :))
Hayırlı kandiller diliyorum, Rabbim gönlümüzden geçirdiğimiz tüm hayırlı dualarımızı kabul buyursun inşallah.
Dualarımızda birbirimiZi unutmayalım canlarım
Gunaydiiiiiinnnn mutlu sabahlarrr... Hayırlı kandiller Rabbim dualarimizi kabul etsin insallah ....
Gunaydin herkese. Tum dualarinizin kabul olmadi dilegiyle... Hayirli kandiller..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?