- 28 Ocak 2014
- 8.386
- 17.398
- 298
Çok güldüm yahu :))Rahim agzini bilmem de benimki mesaneyi oyuncak saniyor galiba.. Surekli oraya vuruyor.
Haklısın walla :) annemde anlatıyo öyle babannem baba mı evde doğurmuş ebe gelene kadar Göbek bagınıda kesmiş ebe gelince Demiş ki keşki kesmeseymiş annenin Göbek bağını kesmesi çocuğun dünya rızkını azaltırmış hiç zengin bolluk içinde yasamazmış o kişi annenlerde böyle bişey olmuş mu çünkü benim babamda tamda böyle olmuşMerhaba kızlar,
geçen ananemle bol bol dogum ve bebek bakımı hakkında konustuk. kendisinin ebeliği de meshurdurkendi çocuklarınının bir kısmını bile yapayalnız doğurmuş düşünün artık! size bunları yazıcam doğumdan, bebek bakmaktan, marka takıntılarınızdan, doğum seklınden, hastalıklardan, mıkroptan, cok bılmıslerden korkmayın dıye! ananemı annesi tarlada doğurmuş. sancı gelmiş tarla uzakta mecburen dogurmus buldugu tasla gobek bagını kesmıs bez parcasıyla baglamıs gobegını bebegı de salvarına sarmıs getırmıs eve. okdr yolu da yenı dogum yapmıs kadın esek sırtında gelmış. diğer kardesını dogururken 9 aylık hamıle kadın dagda hayvan güdüyormus . bırakmıs hayvanları sancı gelınce dogum yontemı tasla kesme yıne aynı sadece dagdan yuruyerek ınmıs bu sefer! okdr aktıflıge esek at sırtında olmaya cok calısmaya ragmen ananemın tek bı dusugu var 5 aylık hamıleyken ıkız dusurmus agır kaldırmıs kaldırdıgını tasıyamamıs ustune devrılmıs fln! dusukte de yalnız basınaymış evde ıkı gun surmus ama dusuk doguma oranla cok sancılıymıs ıste.. sımdı ben kara kara bez markası ıncelıyorum, eskıden bırakın hazır bezı naylon bıle yokmus. buldukları kumas parcalarını bıkackat sarar kundaklarlarmıs. pısık olursa sutun yoğurdun ustunde bırıken yag! yara olan goguse de aynı sekılde bunlar surulurmus. kadın eve doguma yakın da dogumdan snr da hıc kapanmıomus. aynen ıse guce hep devam! anladıgım kadarıyla ayak sıstı kılo cok aldı agırlastı dogum zordu vs cok nadıren olan seyler bunun sebebi de aktıflık gıbı geldi bana! 9 aylık hamıle kadının dagda ökuz güdebılmesının baska bı acıklaması olamaz. bırde smdı normal dogum bıle denılse gun verıolar sunı sancı ve kesık atarak dogumu yaptırıyorlar dolayısıyla sezeryan gıbı ıyılesme surecı uzuyor.. dogum kendi bıyolojık saatınde gerceklestıgınde okdr sancılı bırsey degıl demekkı! bu arada ananem 8 dogum yapmıs evde tarla da vs hepsı de canlı ve basarılı dogumlar.
velhasılı kızlarcım takıntılı olmayalım korkmayalım hala bu sekılde dunyanın bırcok yerınde dogumlar yasanıyor bunu unutmayalım. ımkanlarımız var cok sukur kımse evde fln dogurmasın tabı hatta devlet bıle ımkan varsa tercıh edılmesın derım ama abartı olan takıntılarımızı torpuleyelım! o marka bu marka dıye bana tavsıye verenlere soruyorum dıgerlerını bılmıo bıle arastırmamıs, sunu aldım dıyorum ılk soru nerden ne marka, normal dogum ıstıyorum dıyorum evde dogurmus kayınvalıdem bıle sezeryan yap bnce dıo.. oyle ıste cokkk uzun oldu okuyanı ekstra opuyorum
Acele etme Can'ım. İstanbuldasın sanırım. Hava yarın açıyor. Renkli ve beyazlıları ayrı yıka. Çok sıcak derecede yıkamazsan sorun olmaz sanıyorum.Kızlar bebisimin kiyafetlerini yıkamak istiyorum güneşte kurutma istiyorum ama kaç gündür doğru düzgün güneş yok ya. Bide renkliler le beyazlar ayrı ayrı mi yikicaz korkuyom birbirine rengi çıkar diye yani ayrı yıkama yapsam bnm beyazlar üstünde de renklidesen var bir birine çıkmaz demi ya
Haklısın walla :) annemde anlatıyo öyle babannem baba mı evde doğurmuş ebe gelene kadar Göbek bagınıda kesmiş ebe gelince Demiş ki keşki kesmeseymiş annenin Göbek bağını kesmesi çocuğun dünya rızkını azaltırmış hiç zengin bolluk içinde yasamazmış o kişi annenlerde böyle bişey olmuş mu çünkü benim babamda tamda böyle olmuş
Haklısın walla :) annemde anlatıyo öyle babannem baba mı evde doğurmuş ebe gelene kadar Göbek bagınıda kesmiş ebe gelince Demiş ki keşki kesmeseymiş annenin Göbek bağını kesmesi çocuğun dünya rızkını azaltırmış hiç zengin bolluk içinde yasamazmış o kişi annenlerde böyle bişey olmuş mu çünkü benim babamda tamda böyle olmuş
Canım medipolde mi doğum yaptın neredesin. Bugün kontrole geldim aklıma sen geldin orada mısın acaba diye.Sağol teyzesi Allah razı olsun. Amin inşallah o vakitleri bekliyorum dua ile sabır ile
Hergün geliyor yeni yeni bebişler tosuncuklar 35 te 38 de doğanlar 10 gün kalıyor gidiyorlar sağlıcakla
Bugünde kızımın tam yanına geldi bi tosuncuk maşallah, üzülüyorlar ağlıyorlar 10 gün için evlat işte kolay değil Rabbim tüm küvöz annelerine bebişlerine cümlemize şifa versin, evladıyla sınamasın
Onlar öyle 10 gün için ağlayıp üzülünce kendime bakıyorum ve diyorum ki güçlüyüm ben, kızım da güçlü inşallah
Rabbim veriyor gücünü dayanma gücünü ve sabrını
10 gün çabuk geçerde 3 ay nasıl geçer bilmemsağlıklı olsunda inşallah sabredicez dua edicez...
Canım aynen maliyeti de var bu durumun, doğum yaptığım hastanenn yenideoğanyoğunbakımı da çok iyiymiş kısmetimize, özel hastane
Sözde küvöz ücretini devlet karşılıyor ama yapılan tüm işlemler müdahaleler ücretli imiş...
3 aydır biri var bizim hastanede, 400 küsür gr doğmuş bebişi şuan 1500 gr küsürlerde kilosu
O ablanın mesela 30 bini geçmiş masrafı şuana kadar, özel sigorta falan olmasına rağmen...
Yapack bişey yok sağlıcakla kucağıma alayımda para pul hiçbirşey görmüyor insan
Allah yardım edecek inşallah
olabilir canım bacakları aşağı doğrudur o yüzden öyledir :) ben de tekmelediği yere göre nasıl durduğunu anlıyorum :)Kizlar birkac gundur bebek rahim agzini tekmeliyor gibi birsey hiseediyorum pit pit diye surekli bunu yasayan varmi ?
Slm kızlar bende korkular içindeyim rahimde kısalma var ve bebegimin hareketlerini bugün cooook aşağıda hissettim 2defa nerdeyse vajinamin icindeymis gibi tekmeledi 3hafta önce gittiğimde ayakları aşağıda olduğu için normal demişti doktorum ama Allah o doktoru bildiği gibi yapsin
Ben cuma günü perinatologa gidecem bi soruyum inşallah bi sıkıntı yoktur nerdeyse cikacakmis gibi hissettim o yüzden korktumbu kadar cok kiside varsa normaldir bence icim rahatladi valla :) Endise yapmayalim iyi olur hersey ins...
Can'ım ya geçen ben de babamla tartışınca aynı şeyi yasadım ne kadar üzülüp ağladıysam artık kasıklarım belim kopacak gibi ağrımıştı stres çok etkiliyor hem bizi hem de dolayısıyla bebekleri .. Umarım sorun neyse tatlıya bağlanır sende üzme kendini bebeğine dokun onunla konuş güzel güzelKızlar sabahtan beri agliyom şimdi biraz iyim babamla tartıştım üzdü biraz bnde çok duygusalim arada kalan anacimi da düşünüyorum bi yandan aglamaktan gözler gitti yavrum dürtüyo iki de bir ağlama diye şimdi iyim biraz ama bebeğim de duruldu şimdibi iş yapmadığım halde belim kasigım çok agriyo yavrumu üzDüm siz siz olun hiç birseyi takmayn aglamayın bel agrisindan duramiom suan . Lanet olsun çok duygusal im bn ya çok çabuk etkileniyom herseyden.geçer ins ağrım bida boyle yapmicam yavrum etkilendi ölürüm onu Yaradan a siz de ne olur uzulmeyin birseye
ben de kafasını anlamıyorum ama bacakları çok hareket eden yerde diye ordan anlıyorum bazen aşağılara vuruyor bazen yukarılara vuruyor. Bu ara bacaklar yukarda bugün kontrolde de haklı çıktım bacaklar yukarıda kafa aşağı tarafta ama arada değişiyor tabi daha küçükler birkaç haftaya sabitlenirler herhalde :)kızlar siz bebeğin kafası nerde ayakları nerde nasıl anlıyorsunuz? ben hareketler hissediyorum ama neresi anlamıyorum da!
honeybee_34 yok arkadasim eczane almiyor o parayi haksiz yere ,bende rapor ile aliyorum ancak para oduyorum bende ,sebebi raporun gebelik olarak verilmisse ve bi rapor numarasi var o yaziyor ise parali imis ne yazik ki ama drun elinde olan biseymis raporu yazarken orda bi ibare belirtip o numarayi verirse tamamen ucretsiz aliniyormus bizim aldigimiz rapor 10 gunluk degilde 3 aylik almamizi sagliyor ve receteyi 3 gun onceden de almamizi sagliyor yani ignenin son gunu alma sorunumuz cozuldu sadece eh bunada sukur
canım bugün sağlık ovağından yazdırdım, 2 kutu için 35 ödedim hibor için fark ödenmiyormuş cleaxan da fark çıkıyormuş, neyse artık az kaldı dayanacağızCanim o rapor değildir başka bi dr a söyle yazdır 7500 luk aldığım halde o daha pahali olduğu halde ödemiyorum
özel hastanenin muayene farkıdır o çıkan, raporlu ilaca para verilmez normalde[/QUOTE
Rapor özelden kolay çıkıyor,
Sağlık ocağından yazdırdım iki kutu yazmış doktor 35 lira ödedim clexan ın muadili olan hibor için fark öıkmadığını yeni bir rapor çıkarıp hiborla devam edebileceğimin önerisinde bulundu eczana, özel hastane farkı değil kısaca neyse buna da eyvallah diyip yolumuza devam ediyoruz
Ayyy duramiyom ki :))) öyle yaparım canım sagolAcele etme Can'ım. İstanbuldasın sanırım. Hava yarın açıyor. Renkli ve beyazlıları ayrı yıka. Çok sıcak derecede yıkamazsan sorun olmaz sanıyorum.
Bende de var cnm malesef, kontrole gidicem haftasonu Allah yardımcımız olsun, iyi düşünelim dua edelimSlm kızlar bende korkular içindeyim rahimde kısalma var ve bebegimin hareketlerini bugün cooook aşağıda hissettim 2defa nerdeyse vajinamin icindeymis gibi tekmeledi 3hafta önce gittiğimde ayakları aşağıda olduğu için normal demişti doktorum ama Allah o doktoru bildiği gibi yapsin
Kesiliyor tabiki Göbek bağı ama anne değil ebe hemşire ya da Dr kesiyo cnm :)Simdi kesilmiyir mu ki göbek bagi.herkes öyle kesiyordur .kendi doğuran Kişi.
İnşallah canımBende de var cnm malesef, kontrole gidicem haftasonu Allah yardımcımız olsun, iyi düşünelim dua edelim
Evet canım buldandan daha rahat güneye ulaşım, muhtemelen karşılaşmışızdır. Alışverişin çoğunu internetten yaptık, ama fırsat buldukça çınar, bayramyeri, forum, teras, sümerpark her yere bakıyoruz :)) bi kaç eksiğimiz kaldı onları alırken aklımızda bulunsun, teşekkürlerIyi guzel o zaman..buldandan guneye gitmek zor degil cok sukur..belki bir yerlerde karsilasiyoruzdur ama tanismiyoruz..bebek alisverisini nereden yapiyorsun bilmiyorum ama gulen bebenin fiyatlari uygun geldi bana..bebek arabasi falan..ya da hastane cikislari..aklinda olsun canim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?