Ne kadar güzel anlatmışsın canım evet çok haklısın. Bana 4 dr da sezeryan diyor tedaviyle hamile kaldığım için. Yoksa sağlık açısından şimdilik bir engel yok ama bende normal doğum olmasını çok istiyorumMerhaba kızlar,
geçen ananemle bol bol dogum ve bebek bakımı hakkında konustuk. kendisinin ebeliği de meshurdurkendi çocuklarınının bir kısmını bile yapayalnız doğurmuş düşünün artık! size bunları yazıcam doğumdan, bebek bakmaktan, marka takıntılarınızdan, doğum seklınden, hastalıklardan, mıkroptan, cok bılmıslerden korkmayın dıye! ananemı annesi tarlada doğurmuş. sancı gelmiş tarla uzakta mecburen dogurmus buldugu tasla gobek bagını kesmıs bez parcasıyla baglamıs gobegını bebegı de salvarına sarmıs getırmıs eve. okdr yolu da yenı dogum yapmıs kadın esek sırtında gelmış. diğer kardesını dogururken 9 aylık hamıle kadın dagda hayvan güdüyormus . bırakmıs hayvanları sancı gelınce dogum yontemı tasla kesme yıne aynı sadece dagdan yuruyerek ınmıs bu sefer! okdr aktıflıge esek at sırtında olmaya cok calısmaya ragmen ananemın tek bı dusugu var 5 aylık hamıleyken ıkız dusurmus agır kaldırmıs kaldırdıgını tasıyamamıs ustune devrılmıs fln! dusukte de yalnız basınaymış evde ıkı gun surmus ama dusuk doguma oranla cok sancılıymıs ıste.. sımdı ben kara kara bez markası ıncelıyorum, eskıden bırakın hazır bezı naylon bıle yokmus. buldukları kumas parcalarını bıkackat sarar kundaklarlarmıs. pısık olursa sutun yoğurdun ustunde bırıken yag! yara olan goguse de aynı sekılde bunlar surulurmus. kadın eve doguma yakın da dogumdan snr da hıc kapanmıomus. aynen ıse guce hep devam! anladıgım kadarıyla ayak sıstı kılo cok aldı agırlastı dogum zordu vs cok nadıren olan seyler bunun sebebi de aktıflık gıbı geldi bana! 9 aylık hamıle kadının dagda ökuz güdebılmesının baska bı acıklaması olamaz. bırde smdı normal dogum bıle denılse gun verıolar sunı sancı ve kesık atarak dogumu yaptırıyorlar dolayısıyla sezeryan gıbı ıyılesme surecı uzuyor.. dogum kendi bıyolojık saatınde gerceklestıgınde okdr sancılı bırsey degıl demekkı! bu arada ananem 8 dogum yapmıs evde tarla da vs hepsı de canlı ve basarılı dogumlar.
velhasılı kızlarcım takıntılı olmayalım korkmayalım hala bu sekılde dunyanın bırcok yerınde dogumlar yasanıyor bunu unutmayalım. ımkanlarımız var cok sukur kımse evde fln dogurmasın tabı hatta devlet bıle ımkan varsa tercıh edılmesın derım ama abartı olan takıntılarımızı torpuleyelım! o marka bu marka dıye bana tavsıye verenlere soruyorum dıgerlerını bılmıo bıle arastırmamıs, sunu aldım dıyorum ılk soru nerden ne marka, normal dogum ıstıyorum dıyorum evde dogurmus kayınvalıdem bıle sezeryan yap bnce dıo.. oyle ıste cokkk uzun oldu okuyanı ekstra opuyorum
Kaç kilo aldın canım? Ben 23+4 günlük oldum 10 kilo oldu şimdidenKizlarrrrrr kiloooo almayi durduramiyorummmmm. Bundan sonra haftada 400 gr almam gerekliymis ben bunu gunde aliyom ya:) tartinin pillerini bozacammm... Kafam rahat etsin diye:) bir de kabizlik sorunum var haftada 1 ancak.. Acaba bundan mi kilom fazla cikiyo. Yedigim icimde kaliyo sanirim
Kolay gelsin canım. Boşver sıkıntı yapma. Benim de pazartesi günü şeker testim aç karnına şekerli suyu içince kusarım diye korkuyorum. 50 lik şeker testinde aç olmak şart mı?Günaydın hanimlar bir süredir bakamadım aklım burda ama yokluğum pek farkedilmemis sanirimyine yollardaydım gitgeller dersim fln vardi . Bu sefer yol çok yordu. Gelince de işler bitmiyor koşturmaca ..
Dün bezmialeme randevu aldim şeker yüklemesi için geldim . Saat 8.30 diye başlatmadi testi yok efendim saat kaca kadar aç kalırmışım vs . Eşim izin almış tekrar onunla da olmadı yarın için izin al vs uğraşmak istemiyorum. Bana gelince izinleri sıkıntı oluyorneyse hemen yarına saat 7.30 da gel dedi hemşire olacak insan. Geldim hastaneye 8 de açılacak sırayla çağıracak en son siradayim. Dünden ne farkı kaldı. Hakka girmek istemiyor beni erkenden çağırdı. Hakka girmek istemiyor dün bana boşuna gitgel yaptırdı. Çok gerildim bekliyorum suan...
Sizde durumlar nasil ne var ne yok
Ben cuma günü perinatologa gidecem bi soruyum inşallah bi sıkıntı yoktur nerdeyse cikacakmis gibi hissettim o yüzden korktum
İlk defa bugün bir kez oldu bendede :/
Kolay gelsin canım. Boşver sıkıntı yapma. Benim de pazartesi günü şeker testim aç karnına şekerli suyu içince kusarım diye korkuyorum. 50 lik şeker testinde aç olmak şart mı?
Tamam canım banada dr da hastanede aç ol dedi ama internetteki ah o diğer doktorlar yokmu insanın kafasını karıştırıyorlarŞart bide belli olmayan durum için bile aç gitmeli hastaneye . Tok olunca geri dönüşü yokta aç olduğunda gerek yoksa kantinden bi tost alırsın halledersin :)
Ben de sola yattığım için arada kol ağrım oluyor. :/Gunaydin kizlar hergun bir yerimde bir sey cikiyor bunun hamilelikle alakasi varmi ben hep sol tarafima yatiyorum bebek beslensin diye dun baktim sol kolum sismis birazda agriyor normal mi ki soluna yatip boyle birsey yasayan var mi ?
Ben de sola yattığım için arada kol ağrım oluyor. :/
günaydın canımm bu gecede rahat uyudum 1 kere kalktım sadece o da wc ye hep böyle olsa keşkeIyi canm cok sukuramin insallahh..
Iyi bari uyuyabilmissin canm ben de arada yorulunca falan da baya iyi uyuyorm
Iyi canm ya ben de ayni kizimla mesgulum kafamda hep aynii..
Anlsdım canım geçmiş olsun. Dr a bir sor bakalımagrimasi degilde gozle gorulur sismis olmasi cnimi skti yoksa agriyan yerlerime cok takilmiyorum..Dun kas gevsetici surdum agri icin ama bu sabahda agri devam ediyor sis de inmemis
Kızlar az az başlayan ama bugün beni koltuk tepelerinde sürtünen kedilerim gibi çıldırtan bir kaşıntım var ölüyoreeeeeeeeee, soğuk su tutuyorum çok fena hemde çok çıldırıcam
Arkadasim ben de 6.5 kilo aldim. Ama dogru duzgun yedigim yok inan ki.Kaç kilo aldın canım? Ben 23+4 günlük oldum 10 kilo oldu şimdiden
aynen ben de bulamıyorum ama yavrularımız şevval ayında doğacağı için şevval güzel bir seçenek gibi geliyor :)Arkadaşlar ben isim bulamıyorum kızına önerilerini bekliyorum bana yardımcı olun lütfen çok zormus bu isim işi
İyi canim keske yaptirmasaydin bu kadar ugrasmaya degmez. Ben se yuklemeyi yaptirdim ancak sonuclari almadim. Bir ara alip dr a gosterecegim insallah..Günaydın hanimlar bir süredir bakamadım aklım burda ama yokluğum pek farkedilmemis sanirimyine yollardaydım gitgeller dersim fln vardi . Bu sefer yol çok yordu. Gelince de işler bitmiyor koşturmaca ..
Dün bezmialeme randevu aldim şeker yüklemesi için geldim . Saat 8.30 diye başlatmadi testi yok efendim saat kaca kadar aç kalırmışım vs . Eşim izin almış tekrar onunla da olmadı yarın için izin al vs uğraşmak istemiyorum. Bana gelince izinleri sıkıntı oluyorneyse hemen yarına saat 7.30 da gel dedi hemşire olacak insan. Geldim hastaneye 8 de açılacak sırayla çağıracak en son siradayim. Dünden ne farkı kaldı. Hakka girmek istemiyor beni erkenden çağırdı. Hakka girmek istemiyor dün bana boşuna gitgel yaptırdı. Çok gerildim bekliyorum suan...
Arkadasim ben de 6.5 kilo aldim. Ama dogru duzgun yedigim yok inan ki.
Kızlar ultrason kısmında boy kısmı ne olarak yazıyo ?
Benim sol tarafim curudu resmen artik saga da yatiyorum yapacak bir sey yok...Gunaydin kizlar hergun bir yerimde bir sey cikiyor bunun hamilelikle alakasi varmi ben hep sol tarafima yatiyorum bebek beslensin diye dun baktim sol kolum sismis birazda agriyor normal mi ki soluna yatip boyle birsey yasayan var mi ?
Günaydın hanimlar bir süredir bakamadım aklım burda ama yokluğum pek farkedilmemis sanirimyine yollardaydım gitgeller dersim fln vardi . Bu sefer yol çok yordu. Gelince de işler bitmiyor koşturmaca ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?