2016 Aralık Anneleri

Zaten 100 civari kasilmalar gorulmuyormu dogum zamaninda. Benin nstde sancim 8-10 cikmisti. Doktor sancin yok demisti ki zaten biseyimde yoktu

normal tansiyonunuzdan 1 tık fazla olunca artış o zamanda bünyenizi etkiliyordur. birde üst üste aynı koldan ölçüm yapıldığında son ölçüm 1 derece düşük olur. tansiyon sağ koldan ölçüldüğünde atıyorum 12/7 ise hmen ardından sol koldan ölçüm yapıldığında tansiyon 11/6 gibi bir sonuç verir. genelde dijital ölçümlerle manuel ölçümler arasında 1 derece fark oluyor. tansiyonunuz yükseldiğinde yapacağınız en iyi şey 1 dilim limonu dişlerinizin arasına alıp emmektir. 15 dk sonra yavaş yavaş düştüğünü göreceksiniz birde ellerinizi dirseklerinize kadar soğuk su altında tutarsanız 1 dk kadar buda 1 kaç derecelik düşüş sağlayacaktır.

tansiyonunuz düştüğünde de limonu aynı şekilde kullanmanız tansiyonunuzun dengelenmesini sağlayacaktır.

ailem 35 ine kadar düşük tansiyon 35 den sonra yüksek tansiyon hastalarıyla dolu. bizleri oldukca rahatlatan bir bilgidir.

kilo artışıda tansiyonu 1 kaç derece yükseltiyor. baş ağrısı çınlama bazen mide bulantısı yapar ama bir süre sonra bünyeniz bu duruma alışıyor.

Canım fırsatın olunca bizi bilgilendir lütfen. İnşallah herşey yolundadır.

kızlar doğumdan sonra 3-4 gün bir hafta falan yataklarınıza ne sericeksiniz gelenlerin yanında yatarken süslü yatak örtüsü aldınız mı ya da çeyizden bişeyler neler kullanıcaksınız o tarz
Benim leopar desenli saten bir takımım var, eşim de ben de çok severiz. Onu sereceğim. Annemle kayınvalideme sorsam kesin saten yorganlarımı çıkarırlar bol dantellisinden.

Bebek geldiginde uykuya hasret kalirsin. Tabi bebekten bebege degisiyor benim oglumun bebekligi cok zor gectti hep sanci hep gaz uyku uyutmadi bize. Ama artik 1 yasindan sonra cok sukur duzeldi. Yani simdi firsat buldukca uyu derim .
Doğru söylüyorsun canım sabah 5.30 da kalktım hala hiç uyumadım çok arıcam bu günleri en iyisi zorlamak

Kizlar benim tuvalet problemim var. on dk da bir tuvaletteyim ve gitmezsem cocuk asagi cekiyo gibi bi agirlik oluyo. Tuvalete gidiyorum cok az bisey oluyo ama cok rahatliyorum. on dk sonra yine ayni agri. kabız gibi ama on dk da bir buyuk tuvalete cikilir mi ben anlamadim. ne yapicam boyle düzelmez mi bu

Bilgiler icin cok tesekkur ederim. Benimde hep sinirda tansiyonum. Herkesin azalir benimki artma egiliminde. Limonlu su iciyordum ben hergun o zaman limon yiyeyim gunde 1 kez dediginiz gibi. Ayrica sag kolmu sol kolmu daha iyi sonuc verir?

Benim leopar desenli saten bir takımım var, eşim de ben de çok severiz. Onu sereceğim. Annemle kayınvalideme sorsam kesin saten yorganlarımı çıkarırlar bol dantellisinden.

Benimde yavruagzi pamuk saten nevresim takimim var. Onu sermeyi dusunuyorum, hic dantel falan ugrasamam o halde

arkadaşlar aranızda adalat kullanan var mı=? karnımdaki sertleşmeler arttığı için doktorum verdi. sabah akşam dedi. çok yan etkisi varmış , ben tüm etkileri kesin yaşarım.
Ben neredeyse 3 haftadır kullanıyorum. Ara ara günde 3 tane bile kullandığım oldu. Hiçbir yan etki hissetmedim. Neymiş ki yan etkileri?

arkadaşlar aranızda adalat kullanan var mı=? karnımdaki sertleşmeler arttığı için doktorum verdi. sabah akşam dedi. çok yan etkisi varmış , ben tüm etkileri kesin yaşarım.
Ben neredeyse 3 haftadır kullanıyorum. Ara ara günde 3 tane bile kullandığım oldu. Hiçbir yan etki hissetmedim. Neymiş ki yan etkileri?

Tekrar olmuş.

Son düzenleme:
Tecrübeli hamişler, hastane çantasına kaç tane bebek bezi koymalıyım? Bu ufaklıklar ilk günler kaç kez yapar acaba bilginiz var mı?

Ben 20 tane koydum canım, günde 10 sefere çıktığı oluyor dedi arkadaşım, ne olur ne olmaz iki gün falan kalmak zorunda kalırız diye düşündüm.

kızlar anı defteri aldınız mı bebişlere
Evet ben D&R ın internet sitesinden Bebek Albümü aldım, çok hoş bir şey, yavaş yavaş fotoğraf falan yapıştırıyorum :) çok zevkli

Canım bana manuel daha güvenilir geldi. Eğer ölçecek biri varsa bence dijitalden ziyade manuel i tercih et. Ama yine de en güzeli idrar vermen olur böyle bir risk varsa. Geçmiş olsun :)

Benim hamileliğin başından beri 110/70 i hiç geçmemişti belki bugün o yüzden böyle hissetmiş olabilirim dediğiniz gibi. Limon aklıma geldi ama yükselip yükselmediğinden emin olmak için yine de gideyim dedim aile hekimine. O da sağ olsun ne Zaman istersen gel ölçeriz dedi. Benim kuzenim preeklampsi yaşayıp ölümden döndüğü için tansiyon konusunda biraz pimpirikliyim

Peki 70leri gordugunuzde doktor ne dedi? Ve dayanabiliyormuydunuz?
Hastanede yattığım zamandı zaten ve ilaç veriyorlardı. İlaca devam ettiler. Zaten çok düzenli değildi, ondan farklı birşey yapmaya gerek yok dedi. Bir kaç kez çıktı o rakamlara. Çıktığında ise adet sancısının çok yoğun olduğunu düşünün, öyle bir ağrıydı. En fazla 15 saniye civarında sürdü.

@edaomer11111 canım sende su olayından şüpheye düşüyosun hep dün demiştim ya bende de su geliyo gibi bugün bi sağlıkcı arladaşla konuştum turnusol kağıdını gazlı beze sar altına koy dedi mor renkli eğer rengi maviye dönerse amnion sıvısı, kırmzııya dönerse akıntı dedi. Sabahtan koydum suan kırmızı hala henüz mavilik yok aklımızda bulunsun kırtasiyede satılıyo turnusol kağıdı. Hastanelerdede bu uygulama yapılıyormuş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…