2016 Aralık Anneleri

aaa canım benim Allah yardımcın olsun kolaycaca biter gider inşallah bebişine kucağına alırsın, nasıl oldu da hastaneye gittiniz ki?

ahaha bir tek ben değilim öyle hisseden desene
geçen doktoruma dedimki "ya ben hiç hazır değilim daha nasıl nefes alacağımı bilmiyorum" doktorum da "kızım sen sanıyo musun ki çalışınca o an onları hatırlıcan ben sana bak şöyle yap dicem yapacaksın ve hop kucağında"
sanki bu kadar kolay olacak da

Allah yardımcın olsun, inşallah sağ Salim kavuşun bebeğinle :) Allah a dua et, sakin kalmaya çalış, bak ne güzel bugünlere geldik bebeklerimizle, hayırlısıyla kucağımıza da alacağız inşallah

Ay inşallah o kadar kolay olur ya benim yarın kontrolüm var, doktorumla be zaman Doğum şeklini konuşmaya çalışsam yaparsın diyor, ama sanki böyle muallak gibi. Eşim de sana öyle geliyor diyor. Doğum yaklaştıkça belirti arıyorum zaten sürekli

ay umuyorum şu bir avazda denilen olay gerçekten vardır ve bizi bulur benim nişan geldi ya dün kendi kendimi gaza getiriyorum, 9 aydır her gün yapıcam deyip yapmadığım şeyi yapıyorum dünden beri, yumurta kapıya dayanınca ödevini serviste yapan öğrenci misali ben de işte diyorum ki kendime "yapabilirsin, sen güçlüsün, bebeğin güçlü, vaktini bekledi" vs sonra oğlumla konuşup "oğlum çıkacağın yol seni bana ulaştıracak ve annen seni sımsıkı saracak o yüzden çıkış yolu için kendini hızlıca it bunu beraber başarıcaz" gibi şeyler

Insan cidden nefesi düsünmüyor o anda. Bebegi döndürürken doktor ben bi an herseyi unuttum. Sonra ebeler sürekli söyleyince bi gayret nefes almaya basladim. O anda hatirlatiyorlar zaten sürekli :) Konsantre olunca nefes alabiliyosun.

catuke aslinda mantik burundan derin nefes alip agizdan yavasca vermek. Nefes aldigin sirada karnin yükselecek, yani gögsüne dogru degil karnina dogru alacaksin nefesi. Simdi bi dene anlarsin

O bir avazı annemden biliyorum varmış inşallah bizi de bulur gerçekten :)

Bende nefes çalışması yapıyorum sözde bir de iki gündür pilates topuna sardım, hiç bir belirti bir şey de yok kasılmalar dışında.

Motivasyon olarak ikilemdeyim kızım gel diyemiyorum bir türlü gönül rahatlığıyla, biraz daha dur içeride diyorum. Sonra ya çok kilo alırsa diyorum, kakasını yutarsa diyorum... endişeler endişeler....

Ya kizlar bu arada benim burnum hamileligin basindan beri tikali, böyle bir sorunum var. Nefes alma sirasinda cok zor oldu, karar verdim doguma giderken yanima burun spreyi alcam. Sizde varsa böyle bir sorun aklinizda bulunsun.

Ben üniversitede okurken tiyatroyla ilgilenmiştim biraz, ilk öğretilen bu diyafram nefesiydi, nasıl yapacağımı biliyorum aslında, yapıyorum da sanırım ama yeterince çok pratiğim olmadığından Doğumda yapamazmışım gibi geliyor ya da unutursam o an panikle diyorum. Endişelerim arttı sanırım bugünlerde

kursa gidemedim diye üzülmeme gerek yok desene :) acıbadem hastanesinin ücretsiz kursuna gittik eşimle bizden başka kimse gelmeyince iptal ettiler. o kadar üzüldüm ki o gün "ben nasıl nefes alıcam, napıcam şimdi hiçbir şey bilmiyorum" diye. Rahmetli anneannem sanki 6 çocuğu Allahın dağında doulalarla doğurmuş, canım benim.. bi şekilde çıkacak Allahın izniyle

aynı duyguları yaşıyoruz, hem delice doğurmak istiyorum merağımdan hem de kaygılarımdan dolayı biraz daha kalsın benimle istiyorum.. en güvenli olduğu yer burası diye.

Doğum yapan arkadaşlarım, Allah analı babalı, sağlıklı, mutlu, huzurlu günlerde bebişlerinizi büyütmeyi nasip etsin. Biraz göz attım foruma hepsini görmemiş olabilirim. Artık Sayılar azalıyor, az kaldı kısmetse hepimizin.
Biz de bugün minnoşumuzla kavuşacağız inşallah saat 00:49 şu an burda, sabah 5 de kalkmam lazım. Uyuyabilirsem ne ala hepimize Allah kolaylık versin, sağsalim alalım bebişlerimizi inşallah kucağımıza
Hepinize sevgiler

Ya kizlar bu arada benim burnum hamileligin basindan beri tikali, böyle bir sorunum var. Nefes alma sirasinda cok zor oldu, karar verdim doguma giderken yanima burun spreyi alcam. Sizde varsa böyle bir sorun aklinizda bulunsun.
bende de geniz akıntısından dolayı geceleri çok sıkıntı oldu, sanki genizimde bir tıpa nefes almama engel oluyor aylardır. bu yüzden de yutkunmada zorluk çekiyorum ve ayıptır söylemesi ağzımın suyu akıyor ona uyanıyorum aslında breath right burun bantları da iyi gelebilir tıkanıklık için, ben de hamilelikten önce işe yarıyordu ama bu tıpa gibi tıkanıklıkta işe yaramadı

Canım Allah kurtarsın, heyecandan uyuyamazki insan, inşallah kolaylıkla biter ve hemencecik kucağına alırsın bebişini

Yok söylenince hatirlayip yapiyo insan korkma :) Esine söyle hatirlatsin hep.
Bir de yavas nefes almanin mantigi bebege daha fazla oksijen saglamakmis.

Yok :) Ben kurs notlarini göndermistim onu görmüs müydün? Oradakileri anlatmislardi sadece. Nefes de dedigim gibi iste, cok basit.

Benim annem beni cok kolay dogurmus. Evde dogmusum ben. Dogum baslayana kadar oturmus öyle. Ebe de yaninda oturmus örgü örüyormus, böyle oturuyolar. Ebe demis ben bir eve gidip geleyim ama gitmeden önce bir bakayim. Bir bakmis ben geliyorum Bu konuda anneme cekmisimdir insallah

Burun geniz her sey tikali valla, yemek yerken bogazima kaciyo resmen, nefes nefese kaliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…