2016 Aralık Anneleri

AzRASILAM sen yazmami istemistin, göbek deligi kismindaki agri icin doktorum genel cerraha göndermisti.
Bugün gittim. Ben daha önce karindan laparoskopi ameliyati olmustum o sirada göbek deliginden de acmislardi bir kesi. O kesikten dolayi o kisim zayifladigindan simdi gerilince hafif yirtilmis iceriden. Yirtik kücük dedi. Normalde ameliyatla tamir ediliyormus ama ben hamile oldugumdan yapmayacak. Zaten kücük oldugu icin gerekli degil dedi. Eger cok büyürse ameliyat yapabilirmis. Ben gerek kalmayacagini düsünüyorum insallah gerek kalmaz. Böyle simdilik.

O sirada meraktan bebege de bakti Yanindaki yardimci kiz da kostu geldi beraber incelediler bebisimi bu kafasi, bu kalbi, bu ayaklari, simdi oturuyor falan diye gösterdi. Ben ekrani göremedim ama en azindan iyi oldugunu ögrenmis oldum Cuma günü görücem zaten

Ya o değil de ben o böbrek yazan yeri niye börek okuduysam
açmışsın demekki

Canım çok sevindim iyi olduğunuza
gerilme biliyorum elde değil olaylarında göbeğinde olunca ama germem bebişi annesi
İsmide çok güzelmiş

İsmiyle yaşasın çok güzel ekledim cnmm :)

Sonunda 18 haftalikken öğrenebildik cinsiyetini.Oğluşumuz olacakmış :)
cnm hayırlı olsun listede yoksun bilgilerini yazarsan ekleyim seni de

Gecmis olsun canim. Bu arada amniyo sonuclarindan haber var mi?
yok cnm halen tedirginlikle bekliyorum haftaya dediler şimdide
Günaydın arkadaşlar, günümüz güzel olsun inşallahh.
AzRASILAM sonuçların çıktı mı canım
haftaya inşallah cnmm bekliyorum elim yüreğimde

E ezgiezgi cnm diğer kanadalı arkadaş

Kizlar yukarda fotomuz var bir bakin birde sonuclarim buydu uclu testte istediler bende panik oldum oncekinde uclu yaptirmamisti doktorum
sonuç temiz bence üçlü yaptırma
Günaydın hanımlar bende aralık annesiyim 21 aralık gibi gelecek gözüküyor
cnm hoşgeldin bilgilerini yazarsan ekleyim
iyi cnm şimdilik önemli olmadığına çok sevindim
bebişinde ii olduğunu görmüş oldun :)

Son düzenleme:
Kızlar biraz bilgi kalabalıgı oluşturucam ama ulaşmak istediğim arkadaşımın özel mesaj sistemi kapalı oyüzden forumdan yazmak zorundayım affınıza sığınıyorum
E ezgiezgi Rahatsız ediyorum ama birşey danışmak istiyorum, Kanada da yaşıyorsunuz sanıırım. Biz de ailece Kanada da yaşamak istiyoruz. Biraz internetten araştırdım göçmenlik başvuruları vs ile ilgili. Eşim ve ben mühendisiz, dilimiz de var yurt dışında çalıştık daha önce. As a skilled worker immigration olayında kanada da belirli bir süre çalışmış olmanı istiyor, bir de bizim diplomalar geçerli sayılmıyor denklik sınavına girilecek vs vs. 2 çocukla nasıl halledilir bu durumlar bilemedim. Siz nasıl göçmenliğe başvurdunuz, ne gibi süreçlerden geçtiniz biraz aydınlatabilirsen çok sevinirim gerçekten.

Yaaa bende laparoskopi olmuştum. Hatta hamile kaldıktan sonra da hep aklıma geldi. Acaba herhangi bir yan etki olur mu diye. Ben Kasım 2014 oldum ve Mart 2016 da hamile kaldım. Neredeyse 1,5 yıl sonra. Senin bu operasyon ile hamileliğin arası ne kadar. Merak ettim de.

Olaylardan sonra herkes yurtdisina gitmenin yollarini aramaya basladi. Baskalarindan da duydum.

Ben de Kasim 2014 te oldum. Senin göbek deliginden de acmislar miydi? Simdiye kadar neyse ki bir sey olmamis. Ani hareketlerden kacin bence. Ben yan yatarken kolumu esime dogru uzattim, sanirim göbegim gerildi tam o anda oldu. Sonraki agrilar da yine yan yatarken tetiklendi.

merhabalar benim de 163 çıktı sizin durumunuz nasıl 2 l itestiniz nasıl çıkmıştı çok endişeliyim
ne zamandır siteye girmiyorum ve okumuyorum hiç bir yerde bir şey. kusura bakmayın o yüzden bu kadar cevap gecikti. 2 test sonucu o kadar yüksek çıktı ama papp-a değeri de yüksek çıktığı için oranlandı ve risksiz olarak değerlendirildi. bundan 1 ay sonra dörtlü test yapıldı. bayram öncesi 4 lü test sonucumu aldım. down riski 1/177 çıktı. bu seferde inhibin a değeri yüksek çıktı. bayramı ne yapacağımıza karar vererek geçirdik resmen. down sendromu olan çocuklar hakkında epey makale okuduk. bayram dönüşü doktor amniyo veya harmony test önerdi. ikisini de kabul etmedim. down olsa bile istiyoruz sonuçta bebeğimizi. sadece down olursa kalbi, karaciğeri, böbrekleri, midesi gibi organlarında problem çıkabiliyor bunları önceden öğrenirsek ona göre doğum sonrası gidilecek doktor vs. planını yapar kendimize bir yol haritası oluştururuz dedik. doktorumuz tek tek organlara baktı çok şükür öyle bir durum yok. tekrar detaylı ultrason gelecek hafta olacak(tüm organlar tam geliştiğinde). ultrasonda her şeyin yolunda olması %100 sağlıklı anlamına gelmiyor ama down riskini 1/177 den 1/358 yapıyor dedi bizim doktor.

bu noktadan sonrası kısmet deyip bekliyoruz bakalım. başlarda 1-2 gün biraz moral bozukluğu olsa da şimdi durumu hiç sallamıyorum. 2,3,4 testler birer olasılık hesabı ve en genel 3 anomali için. diğer anomalileri taşıyıp taşımadığını bilmeden doğuma giriyoruz hepimiz diye düşünüyorum.

bu arada kızımızın adına da karar verdik. her şeye inat bir isim olsun dedik :) FIRTINA oldu adı. listeye eklerseniz sevinirim

Arkadaslar daha önce bebek icin kategorilere göre alisveris listeleri bulmustum. Sizlerle de paylasayim belki yardimi olur.
Hala almaya baslamadim ama aslinda karnimiz büyümeden rahat rahat yürüyebiliyorken baslamak lazim sanirim. Ben nereden baslayacagimi da bilmiyorum.

Kiyafetler su an hep yazlik. Ilk kiyafetler kislik olmali ve su an pek yok piyasada. Bir de her bebek farkli kiloda doguyor bazilarina hic yenidogan kiyafeti olmuyormus bile, 1-3 ayliktan basliyorlarmis. Kücük doganlara da 1-3 ayliklar cok büyük. Bebegin kilosu belli olunca sonlara dogru almak lazim sanirim, hem kisliklar da cikar.

Battaniye vs gibi seyler ve yatak, araba falan alinabilir belki simdiden.

Eklentiler

• bil-anne.webp
    24,2 KB · Görüntüleme: 233
  • bil-banyo1.webp
    24,9 KB · Görüntüleme: 212
  • bil-beslenme.webp
    28,4 KB · Görüntüleme: 213
  • bil-gezi.webp
    17,6 KB · Görüntüleme: 215
  • bil-guvenlik1.webp
    27,3 KB · Görüntüleme: 203
  • bil-kiyafet.webp
    15,1 KB · Görüntüleme: 236
  • bil-oda.webp
    25,9 KB · Görüntüleme: 206
  • bil-oyuncak.webp
    29,5 KB · Görüntüleme: 201
  • bil-temizlik.webp
    22,2 KB · Görüntüleme: 221
canım çok iyi kategorize etmişsin aslında dediğin gibi rahat hareket edebiliyorken başlamak lazım bi de bizim son aylarımız kışa gelecek soğukta dolaşmak ta sıkıntılı olabilir .

Adıyla yaşasın
bende aynı şekilde riskli durumdayım
amniyosentez yaptırdım sonuç bekliyoruım
Allah korktuğumuza uğratmasın

Adıyla yaşasın
bende aynı şekilde riskli durumdayım
amniyosentez yaptırdım sonuç bekliyoruım
Allah korktuğumuza uğratmasın
Amin, hepimizinkini Allah esirgesin.
İnşallah senin amniyosentez olumlu gelir. biz major belirtiler görülmedi bu bize yeter dedik. Ayrıntılıya girdin mi yoksa direk amniyosentez mi yaptırdın?

Ben hiç test yaptırmadım 2 li yi demişti doktor %60 doğruluk payı var diye 2 bebek ya ondan galiba umursamadım bide test kotu çıkıp iyi doğan bi suru bebek var o yüzden rabbime sıgındım ve hayırlısıyla sağlıkla gelsin inşallah dedim..bazen cahillik mi ediyorum diyorum yaptırmadım diye ama olumsuz olsa bile kıyamam rabbim korusun...

Allah kızınızı sağlıkla sıhhatle size bağışlasın...inanıyorum ki kromozom fazlalığı olmayacak bu kadar iyi niyetle düşündüğünüz için bebeğinizin...düşünce yapınızdan çok etkilendim benim de bir meleğim olacak kısmetse her doktora gittiğimde kalbiyle beyninde sıkıntı var mı benim için gerisi önemli değil diyorum...Rabb'im korktuğumuza uğratmasın hiçbirimizi de...

Sağol canım benim çok sağol amin
Rabbim sizin de yüzünüzü güldürsün inşallah tez vakitte. .

Amin, hepimizinkini Allah esirgesin.
İnşallah senin amniyosentez olumlu gelir. biz major belirtiler görülmedi bu bize yeter dedik. Ayrıntılıya girdin mi yoksa direk amniyosentez mi yaptırdın?
Ayrıntılıda kalpte parlaklık gördü ama zaten ayrıntılı için o zaman daha küçük 21. hafta en iyisidir dedi
Kalpteki parlaklık tek başına bir anlam ifade etmiyormuş böbrek kanallarında veya bağırsaktada görse iki yerde sorun teşkil ederdi dedi
ama hem riskli bir 3 lü test hm kalpte parlaklık olunca bn amniyosentez yaptırmak istedim.
hıı sonuç önemli tabiki Sağlıksız olursa hazırlarım kendimi sonrası için
yok sağlıklı ise içim daha çok rahat eder

canım çok iyi kategorize etmişsin aslında dediğin gibi rahat hareket edebiliyorken başlamak lazım bi de bizim son aylarımız kışa gelecek soğukta dolaşmak ta sıkıntılı olabilir .
Evet aynen, bak simdi aklima geldi kislik mont da lazim olacak bize. Önden ek yapilip hamilelikten sonra da kullanilanlar var ben cok begenmistim. Resmini ekledim bak

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…