açmışsın demekkiYa o değil de ben o böbrek yazan yeri niye börek okuduysam
Canım çok sevindim iyi olduğunuzaSelam kızlar,
Sıkıntılı bir haftasonu geçirdik. Malum Ankara da olmamız sebebiyle biraz daha gergindi. Cuma gecesi sabah olmadı bi türlü. Televizyon karşısında, bir de sürekli jetlerin sesi ile sabahı sabah ettik. O gün kendimi sıkmamaya, rahatlamaya çalıştım. Eşim hem tedirgindi yaşanılanlara hem de beni rahatlatmaya çalışıyordu. Neyse ki bitti ama, olan masum canlara birde oyuna getirilen masumlara oldu.
Bu arada iki gündür korktuğumdan sürekli bir şey mi oldu bebişe diye huzursuzdum. Bugün arkadaşımla konuşurken dedim korkuyorum falan diye. Gel dedi seni hastaneye götürüyüm. Özel hastanenin aciline gittik. Bana dedi sen çok konuşma hasta gibi dur dedi arkadaş. Bende saf saf etrafa bakıyorum. Bizim arkadaş başladı. Arkadaşım 19 haftalık hamile. 3 haftadır bebeğinin hareketlerini hissediyordu. Ama iki gündür şu jetlerin etkisi ile mi nedir hissedemiyorum diyor. (Bu arada ben 18+3 haftayım ve maalesef zaten hiç bebeğim hareketlerini hissedemedim) Neyse doktorlar yukarı kadın doğumu aradı. Onlar hastayı bize gönderin demiş. Çıktık. Doktor diyor eee sıkıntı ne, bebeği hissedemedim 2 gündür doktor bey dedim. Doktor zaten 20 hatadan önce hissediyorum diyorsan normal değil. Bebeğini gerçekten hareketlerini 20. haftadan sonra hissedersin dedi. Sen asıl sıkıntını sor dedi. Bende dedim cuma akşamı çok korktum da bebeğe bir şey oldumu diye huzursuzum. Doğru hissedemiyorum bebişi daha dedim. Tamam gel o zaman bakalım bi ultrasonla dedi.
Sağolsun baya bi inceledi. Kalp atışını dinletti. Senin ufaklık annesi kadar tırsık değilmiş, içerde keyfi yerinde taklalar atıyor dedi. Bu arada cinsiyetini görebiliyormusunuz dedim. Daha söylemediler mi sana dedi. Başladı incelemeye. 5 dakikayı geçkin çocuğu hırpaladı. Göbek kordonu altında bir şey göremiyorum ama, sizin ufaklık hem hareketli hem de tam pozisyonu almıyor. Şunu söyleyebilirim %90 Kız dedi. Ayy kızım oluyor. Ayşe Elifsu.
İsim neden bu kadar uzun demeyin. Ayşe aşılamayı yapan doktorumun ismi. Aşılama esnasında hemşire kızın olursa Ayşe koyacan mı adını dedi. Ondan Ayşe. Elif ismini ben çok istedim. Su takıntısını da annem rüyasında gördüğü için. Ben hep dalga geçerdim su ismiyle. İleride çocukla dalga geçerler bi bardak su ver falan diye derdim. Anneme bu olaydan hiç bahsetmedim ama. Bizim çocuk olmayıpda tedavi için hastaneye gidip gelirken annem rüyasında bir teyze görmüş. Senin kızının kızı olacak ama o su ismini koymam diye diretiyor. Diretmese kızı olacak, ismi de su olacak onun demiş. Öylelikle bizim kızın ismi belli oldu.AzRASILAM ilk sayfa da ki listeye eklersen sevinirim. Kızımız geliyor. İsmi de Ayşe Elifsu.
Herkese mutlu haberler almak dileğiyle...
İsmiyle yaşasın çok güzel ekledim cnmm :)Iyi akşamlar kızlar bugün çok şükür ağrısız geçti kulunç olmuştum geçti ama arada rahmime sanki içi peçete dolu gibi bi rahatsızlık hissi oluşuyor aranızda böyle olan var mı ?
Birde bizim ilaydamız daha gelmeden uğurlu geldi bize salon takımından hiiç memnun değildim evlenirken doğrucan mobilya dan almıştık ama bizi çok mağdur etmişlerdi tam düğün günü koltuklar gelmiş ve açınca benim beğendiğim koltuk değildi telaştan kabul etmiştik sonra iade ettik almadılar ne yatabiliyordum eğik açılmıyor idare ediyordum bugün çok güzel hem baza olan hem açılan renkli spor klasik koltuk takımı aldık Ayy çok uzattım:)AzRASILAM kızımızın ismi ilayda olucak Rabbim nasip ederse:)
cnm hayırlı olsun listede yoksun bilgilerini yazarsan ekleyim seni deSonunda 18 haftalikken öğrenebildik cinsiyetini.Oğluşumuz olacakmış :)
yok cnm halen tedirginlikle bekliyorum haftaya dediler şimdideGecmis olsun canim. Bu arada amniyo sonuclarindan haber var mi?
haftaya inşallah cnmm bekliyorum elim yüreğimde
E ezgiezgi cnm diğer kanadalı arkadaşGünaydın kızlar.. Güzel bir gün olsun inşallah. Benim de bebiş büyüyor, kendine yer açtıkça açıyor iyice göbek aldı başını gitti:)) çatlamasa bari.. Umarım herkes iyidir. Henüz geçmişe dönük okumadım yazılanları.
Buarada Kanada da yaşayan bir arkadaşımız vardı, o kimdi?
sonuç temiz bence üçlü yaptırmaKizlar yukarda fotomuz var bir bakin birde sonuclarim buydu uclu testte istediler bende panik oldum oncekinde uclu yaptirmamisti doktorum
cnm hoşgeldin bilgilerini yazarsan ekleyimGünaydın hanımlar bende aralık annesiyim 21 aralık gibi gelecek gözüküyor
iyi cnm şimdilik önemli olmadığına çok sevindimAzRASILAM sen yazmami istemistin, göbek deligi kismindaki agri icin doktorum genel cerraha göndermisti.
Bugün gittim. Ben daha önce karindan laparoskopi ameliyati olmustum o sirada göbek deliginden de acmislardi bir kesi. O kesikten dolayi o kisim zayifladigindan simdi gerilince hafif yirtilmis iceriden. Yirtik kücük dedi. Normalde ameliyatla tamir ediliyormus ama ben hamile oldugumdan yapmayacak. Zaten kücük oldugu icin gerekli degil dedi. Eger cok büyürse ameliyat yapabilirmis. Ben gerek kalmayacagini düsünüyorum insallah gerek kalmaz. Böyle simdilik.
O sirada meraktan bebege de baktiYanindaki yardimci kiz da kostu geldi beraber incelediler bebisimi bu kafasi, bu kalbi, bu ayaklari, simdi oturuyor falan diye gösterdi. Ben ekrani göremedim ama en azindan iyi oldugunu ögrenmis oldum Cuma günü görücem zaten
Yaaa bende laparoskopi olmuştum. Hatta hamile kaldıktan sonra da hep aklıma geldi. Acaba herhangi bir yan etki olur mu diye. Ben Kasım 2014 oldum ve Mart 2016 da hamile kaldım. Neredeyse 1,5 yıl sonra. Senin bu operasyon ile hamileliğin arası ne kadar. Merak ettim de.AzRASILAM sen yazmami istemistin, göbek deligi kismindaki agri icin doktorum genel cerraha göndermisti.
Bugün gittim. Ben daha önce karindan laparoskopi ameliyati olmustum o sirada göbek deliginden de acmislardi bir kesi. O kesikten dolayi o kisim zayifladigindan simdi gerilince hafif yirtilmis iceriden. Yirtik kücük dedi. Normalde ameliyatla tamir ediliyormus ama ben hamile oldugumdan yapmayacak. Zaten kücük oldugu icin gerekli degil dedi. Eger cok büyürse ameliyat yapabilirmis. Ben gerek kalmayacagini düsünüyorum insallah gerek kalmaz. Böyle simdilik.
O sirada meraktan bebege de baktiYanindaki yardimci kiz da kostu geldi beraber incelediler bebisimi bu kafasi, bu kalbi, bu ayaklari, simdi oturuyor falan diye gösterdi. Ben ekrani göremedim ama en azindan iyi oldugunu ögrenmis oldum Cuma günü görücem zaten
Olaylardan sonra herkes yurtdisina gitmenin yollarini aramaya basladi. Baskalarindan da duydum.Kızlar biraz bilgi kalabalıgı oluşturucam ama ulaşmak istediğim arkadaşımın özel mesaj sistemi kapalı oyüzden forumdan yazmak zorundayım affınıza sığınıyorum
E ezgiezgi Rahatsız ediyorum ama birşey danışmak istiyorum, Kanada da yaşıyorsunuz sanıırım. Biz de ailece Kanada da yaşamak istiyoruz. Biraz internetten araştırdım göçmenlik başvuruları vs ile ilgili. Eşim ve ben mühendisiz, dilimiz de var yurt dışında çalıştık daha önce. As a skilled worker immigration olayında kanada da belirli bir süre çalışmış olmanı istiyor, bir de bizim diplomalar geçerli sayılmıyor denklik sınavına girilecek vs vs. 2 çocukla nasıl halledilir bu durumlar bilemedim. Siz nasıl göçmenliğe başvurdunuz, ne gibi süreçlerden geçtiniz biraz aydınlatabilirsen çok sevinirim gerçekten.
Yaaa bende laparoskopi olmuştum. Hatta hamile kaldıktan sonra da hep aklıma geldi. Acaba herhangi bir yan etki olur mu diye. Ben Kasım 2014 oldum ve Mart 2016 da hamile kaldım. Neredeyse 1,5 yıl sonra. Senin bu operasyon ile hamileliğin arası ne kadar. Merak ettim de.
ne zamandır siteye girmiyorum ve okumuyorum hiç bir yerde bir şey. kusura bakmayın o yüzden bu kadar cevap gecikti. 2 test sonucu o kadar yüksek çıktı ama papp-a değeri de yüksek çıktığı için oranlandı ve risksiz olarak değerlendirildi. bundan 1 ay sonra dörtlü test yapıldı. bayram öncesi 4 lü test sonucumu aldım. down riski 1/177 çıktı. bu seferde inhibin a değeri yüksek çıktı. bayramı ne yapacağımıza karar vererek geçirdik resmen. down sendromu olan çocuklar hakkında epey makale okuduk. bayram dönüşü doktor amniyo veya harmony test önerdi. ikisini de kabul etmedim. down olsa bile istiyoruz sonuçta bebeğimizi. sadece down olursa kalbi, karaciğeri, böbrekleri, midesi gibi organlarında problem çıkabiliyor bunları önceden öğrenirsek ona göre doğum sonrası gidilecek doktor vs. planını yapar kendimize bir yol haritası oluştururuz dedik. doktorumuz tek tek organlara baktı çok şükür öyle bir durum yok. tekrar detaylı ultrason gelecek hafta olacak(tüm organlar tam geliştiğinde). ultrasonda her şeyin yolunda olması %100 sağlıklı anlamına gelmiyor ama down riskini 1/177 den 1/358 yapıyor dedi bizim doktor.merhabalar benim de 163 çıktı sizin durumunuz nasıl 2 l itestiniz nasıl çıkmıştı çok endişeliyim
canım çok iyi kategorize etmişsin aslında dediğin gibi rahat hareket edebiliyorken başlamak lazım bi de bizim son aylarımız kışa gelecek soğukta dolaşmak ta sıkıntılı olabilir .Arkadaslar daha önce bebek icin kategorilere göre alisveris listeleri bulmustum. Sizlerle de paylasayim belki yardimi olur.
Hala almaya baslamadim ama aslinda karnimiz büyümeden rahat rahat yürüyebiliyorken baslamak lazim sanirim. Ben nereden baslayacagimi da bilmiyorum.
Kiyafetler su an hep yazlik. Ilk kiyafetler kislik olmali ve su an pek yok piyasada. Bir de her bebek farkli kiloda doguyor bazilarina hic yenidogan kiyafeti olmuyormus bile, 1-3 ayliktan basliyorlarmis. Kücük doganlara da 1-3 ayliklar cok büyük. Bebegin kilosu belli olunca sonlara dogru almak lazim sanirim, hem kisliklar da cikar.
Battaniye vs gibi seyler ve yatak, araba falan alinabilir belki simdiden.
ne zamandır siteye girmiyorum ve okumuyorum hiç bir yerde bir şey. kusura bakmayın o yüzden bu kadar cevap gecikti. 2 test sonucu o kadar yüksek çıktı ama papp-a değeri de yüksek çıktığı için oranlandı ve risksiz olarak değerlendirildi. bundan 1 ay sonra dörtlü test yapıldı. bayram öncesi 4 lü test sonucumu aldım. down riski 1/177 çıktı. bu seferde inhibin a değeri yüksek çıktı. bayramı ne yapacağımıza karar vererek geçirdik resmen. down sendromu olan çocuklar hakkında epey makale okuduk. bayram dönüşü doktor amniyo veya harmony test önerdi. ikisini de kabul etmedim. down olsa bile istiyoruz sonuçta bebeğimizi. sadece down olursa kalbi, karaciğeri, böbrekleri, midesi gibi organlarında problem çıkabiliyor bunları önceden öğrenirsek ona göre doğum sonrası gidilecek doktor vs. planını yapar kendimize bir yol haritası oluştururuz dedik. doktorumuz tek tek organlara baktı çok şükür öyle bir durum yok. tekrar detaylı ultrason gelecek hafta olacak(tüm organlar tam geliştiğinde). ultrasonda her şeyin yolunda olması %100 sağlıklı anlamına gelmiyor ama down riskini 1/177 den 1/358 yapıyor dedi bizim doktor.
bu noktadan sonrası kısmet deyip bekliyoruz bakalım. başlarda 1-2 gün biraz moral bozukluğu olsa da şimdi durumu hiç sallamıyorum. 2,3,4 testler birer olasılık hesabı ve en genel 3 anomali için. diğer anomalileri taşıyıp taşımadığını bilmeden doğuma giriyoruz hepimiz diye düşünüyorum.
bu arada kızımızın adına da karar verdik. her şeye inat bir isim olsun dedik :) FIRTINA oldu adı. listeye eklerseniz sevinirim
Amin, hepimizinkini Allah esirgesin.Adıyla yaşasın
bende aynı şekilde riskli durumdayım
amniyosentez yaptırdım sonuç bekliyoruım
Allah korktuğumuza uğratmasın
riskin kaç çıkmıştı canım benim ikili 1:219 çıktı...amniyosentez yaptırıp yaptırmama konusunda kararsızım...Adıyla yaşasın
bende aynı şekilde riskli durumdayım
amniyosentez yaptırdım sonuç bekliyoruım
Allah korktuğumuza uğratmasın
ne zamandır siteye girmiyorum ve okumuyorum hiç bir yerde bir şey. kusura bakmayın o yüzden bu kadar cevap gecikti. 2 test sonucu o kadar yüksek çıktı ama papp-a değeri de yüksek çıktığı için oranlandı ve risksiz olarak değerlendirildi. bundan 1 ay sonra dörtlü test yapıldı. bayram öncesi 4 lü test sonucumu aldım. down riski 1/177 çıktı. bu seferde inhibin a değeri yüksek çıktı. bayramı ne yapacağımıza karar vererek geçirdik resmen. down sendromu olan çocuklar hakkında epey makale okuduk. bayram dönüşü doktor amniyo veya harmony test önerdi. ikisini de kabul etmedim. down olsa bile istiyoruz sonuçta bebeğimizi. sadece down olursa kalbi, karaciğeri, böbrekleri, midesi gibi organlarında problem çıkabiliyor bunları önceden öğrenirsek ona göre doğum sonrası gidilecek doktor vs. planını yapar kendimize bir yol haritası oluştururuz dedik. doktorumuz tek tek organlara baktı çok şükür öyle bir durum yok. tekrar detaylı ultrason gelecek hafta olacak(tüm organlar tam geliştiğinde). ultrasonda her şeyin yolunda olması %100 sağlıklı anlamına gelmiyor ama down riskini 1/177 den 1/358 yapıyor dedi bizim doktor.
bu noktadan sonrası kısmet deyip bekliyoruz bakalım. başlarda 1-2 gün biraz moral bozukluğu olsa da şimdi durumu hiç sallamıyorum. 2,3,4 testler birer olasılık hesabı ve en genel 3 anomali için. diğer anomalileri taşıyıp taşımadığını bilmeden doğuma giriyoruz hepimiz diye düşünüyorum.
bu arada kızımızın adına da karar verdik. her şeye inat bir isim olsun dedik :) FIRTINA oldu adı. listeye eklerseniz sevinirim
Sağol canım benim çok sağol aminaçmışsın demekki
Canım çok sevindim iyi olduğunuza
gerilme biliyorum elde değil olaylarında göbeğinde olunca ama germem bebişi annesi
İsmide çok güzelmiş
İsmiyle yaşasın çok güzel ekledim cnmm :)
cnm hayırlı olsun listede yoksun bilgilerini yazarsan ekleyim seni de
yok cnm halen tedirginlikle bekliyorum haftaya dediler şimdide
haftaya inşallah cnmm bekliyorum elim yüreğimde
E ezgiezgi cnm diğer kanadalı arkadaş
sonuç temiz bence üçlü yaptırma
cnm hoşgeldin bilgilerini yazarsan ekleyim
iyi cnm şimdilik önemli olmadığına çok sevindim
bebişinde ii olduğunu görmüş oldun :)
Ayrıntılıda kalpte parlaklık gördü ama zaten ayrıntılı için o zaman daha küçük 21. hafta en iyisidir dediAmin, hepimizinkini Allah esirgesin.
İnşallah senin amniyosentez olumlu gelir. biz major belirtiler görülmedi bu bize yeter dedik. Ayrıntılıya girdin mi yoksa direk amniyosentez mi yaptırdın?
Evet aynen, bak simdi aklima geldi kislik mont da lazim olacak bize. Önden ek yapilip hamilelikten sonra da kullanilanlar var ben cok begenmistim. Resmini ekledim bakcanım çok iyi kategorize etmişsin aslında dediğin gibi rahat hareket edebiliyorken başlamak lazım bi de bizim son aylarımız kışa gelecek soğukta dolaşmak ta sıkıntılı olabilir .
gerçekten çok kullanışlıymış canım hangi siteden buldun pekiEvet aynen, bak simdi aklima geldi kislik mont da lazim olacak bize. Önden ek yapilip hamilelikten sonra da kullanilanlar var ben cok begenmistim. Resmini ekledim bakEki Görüntüle 1859793 Eki Görüntüle 1859794 Eki Görüntüle 1859793 Eki Görüntüle 1859794 Eki Görüntüle 1859794
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?