- 7 Nisan 2016
- 1.501
- 2.666
- 133
inşallah çıkmaz hiçbirimizdemaalesef cnm bende çok şaşırdımo ark.tan sonra ve araştırdım. ki ark.mı dr u şuan ilaç başlattı ve takibe alalım belki insülün vurulmak zorunda kalabilirsin demiş o yüzden sende temkinli davran cnm .
inşallah çıkmaz hiçbirimizde
Ayy allah razi olsun canim benim. Ben iyim artik kusmuyorum. Asiri kg alimi yok bnde zaten daha yeni 5 aylik olmak uzereyiz ya 6 dan sonra alirsin sende dedi dr smdi almayabilirsin demisti. 50ye dusmustum 53 devaam devam ediyorum. Ondanda sundanda yiyim hepsini yiyim gbi bi istah yok:) onceden nasil yiosam ayni normal yiorum. Iyim artik disarida cikabilirm misafirligede gidebiliorum cok sukur gozum acildi yani hep ole gideccek sanmistim ama allah yuzume bakti :) sen napiosun nasilsin.Canım sen şimdi nasislin burada en çok aklıma gelip acaba nasıl diye merak ettiğim kişi sensin :) o kadar uzuluyordum ki sanA
Verdigin kiloları aldın mi tamamen
Evet dondum 1.5 ay oldu. Simdi ayin 5 inde gene gitcem ama bu sefer 3.5 ayda olusan kurtlarimi dokmeye kuzenin dugunune :)) iyim allahima sukurler olsun. Rabbim kimseyi yataga hic bi sebeptn dolayi dusurmesin.Hatırlıyorum canım uzun zamandir yamiyirdun.cok bulantin oldugu icin birvsure ailenin yanina gitmistin degil mi?çok fazla yazmiyorum da sürekli takip ediyorum.şimdi iyi misin artik
aynen canım insanın kafası karışıyor ama zaten sağlık ocağında ebeler soruyormuş doktorun yaptırma dedi mi diye ölü bi aşı dedi bana bilmiyorum artık benim de kafam karıştı ama öyle dediyse vardır bir bildiği diyorum .Tetanos aşısını doktoruma sordum, sağlık ocağına kaydını yaptır, aşı zamanı ararlar demişti.
Kesinlikle yaptırmıyorsun dediğinde açıklaması neydi doktorun?
Her doktor ayrı bi yorum yapıyor insanın kafası karışıyor artık
Günaydın arkadaşlar. Ya bu benim ilk gebeligim.Asidan fln hiç haberim yok.Sağlık ocağına zaten gitmeyi tercih etmem hamileyken grip olmuştum dinlenme amaçlı istirahat yazması için gitmiştim. Bana kim haber verecek sağlık ocağı hamile olduğumu bilmiyo ki..Üstelik öğretmen olduğum için şehir dışındayım ben.Kaçıncı haftada olmam gerek bari burada yaptirayim.
kızlar bişey sorucam ben bugün 19+0 günlük oldum kaç aylık olmuş oluyor
Benim 19.haftam arayan soran yok..Sistrmden gorup sizi ariyorlar hamile oldugunuzu haber vermenize gerek bile kalmiyo ben 2 hamileligimdede haber vermedim onlar beni 10. Haftamda telimden arayip kan testi icin cagirdilar canim saglik ocaginda takip yaptirmak zorunlu.
Asilari yaptirmasanda belli araliklarla cagirip takip yapiliyo bebek dogdukdan sonrada takibi ordan yapiliyor.
Bu zorunlu
canım şehir dışındaysan bulunduğun yerde sağlık ocağına gidip yaptırabiliyorsun hamileyim dediğinde yapıyorlarmış ben de bilmiyordum burda öğrendim aşı olayını ama dotoruna bir danış önce istersenGünaydın arkadaşlar. Ya bu benim ilk gebeligim.Asidan fln hiç haberim yok.Sağlık ocağına zaten gitmeyi tercih etmem hamileyken grip olmuştum dinlenme amaçlı istirahat yazması için gitmiştim. Bana kim haber verecek sağlık ocağı hamile olduğumu bilmiyo ki..Üstelik öğretmen olduğum için şehir dışındayım ben.Kaçıncı haftada olmam gerek bari burada yaptirayim.
Benim 19.haftam arayan soran yok..
Kaydım var telefonum güncel. Hatta hamileligimin baslarinda grip oldum okula gidemedim rapor almak için gittim.Aile hekimime hamileyim ilaç değil istirahat istiyorum çünkü çalışamıyorum da dedim.Ona rağmen ses soluk yok.Kaydiniz varmi bi aile sagligi merkezine.
Ve teliniz guncelmi.
Gittiginiz kadin dogumcu bile ilk haftalarda saglik ocagindan sizi ariyacaklardir diye bilgi veriyor benim 2 gebeligimdede bu sekilde oldu
Kaydım var telefonum güncel. Hatta hamileligimin baslarinda grip oldum okula gidemedim rapor almak için gittim.Aile hekimime hamileyim ilaç değil istirahat istiyorum çünkü çalışamıyorum da dedim.Ona rağmen ses soluk yok.
Selam kızlar,
Biraz geriye dönük okudum da herkes ben gibi demir ilacı mağduru kabız anladığım kadarıyla. Bu arada benim doktor kayısıdan ziyade günde 3-5 kuru erik ye dedi. Kabızlığın sebebi demirmiş. Bende hem demir için ilaç hemde vitamin içtiğimden iki defa demir yüklemesi söz konusu olduğundan kabızlık büyük sıkıntı oluyordu. Erik çözüm kesinlikle. Hem doğal. Tek şey ben doktorumun demesini biraz abarttım da çözüm oldu. 3-5 değil 8-10 tane yedim günde. 4-5 sabah 4-5 öğleden sonra.
Bu arada kızlar benimle aynı durumda olan TSH hormonu yüksek olup, ilaç kullanan arkadaşlar olduğunu ilk paylaşımdan hatırlıyorum. Benim doktorum ilacı verirken muhakkak endokrine de görün demişti. Son bir aydır endokrin tahlillerine başladım. Bugün usg çekildi. Nodüller mevcut. Birinin boyutu da büyük denilip biyopsiye yönlendirdi. Ancak ben korktum. Sebebi anestezi yokmuş ama boynuma bir iğne girip sıvı alacakları fikri beni biraz gerdi. Ben zaten düşük tansiyonulu biriyim. Korkudan tansiyonum daha da düşerde bayılırım diye düşündüm ve biraz düşünmek istiyorum diyerek çıktım.
Aranızda aynı durumda olan veya böyle bir tecrübeyi yaşayanlar var mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?