- 4 Ağustos 2014
- 4.164
- 10.399
- 208
Aslinda bende oyle saniyordum ama oyle degilmis. Benim icin haftalar daha kolay. 20 haftalik olunca yolu yariladik demektir.teşekkürler canım ben 5 bitiyor sanıyordum
aa idrar testidemi yaptılar size benm gittiğim aile hekimliğinde idrarla ilgili bir test yapmıyorlar hele ilk hamilik zamannda kendi dr mun verdiği hiçbir testi yapmadı kurum hepsini dışardayaptırdım . sadece basit kan tahlillerini yapıyorlar bizimkiler. demkki değişebiliyor oda
İyi olmana sevindim çok zor geçirdin ilk zamanları bundan sonra keyfini çıkarırsın hamileliğin.Evet dondum 1.5 ay oldu. Simdi ayin 5 inde gene gitcem ama bu sefer 3.5 ayda olusan kurtlarimi dokmeye kuzenin dugunune :)) iyim allahima sukurler olsun. Rabbim kimseyi yataga hic bi sebeptn dolayi dusurmesin.
bende ilk hamileliğimde 6 yıl önce olmuştum tetanoz aşısını şimdi olmama gerek olmaz o zamanMerhaba hanimlar :)
Bugün bizim de kontrolümüz vardi. Her sey yolunda cok sükür. Detayli ultrasonu sordu yaptirmak ister misin diye. Burada kendi istegine bagli cünkü, ve perinatologa gönderiyor. Ben emin olamadim, o da istersen ben bakayim emin olamadigim bir sey olursa gönderirim dedi. Her seye bakti ve her sey gayet normal bence gerek yok dedi.Tetanoz asisini sordum, sasirdi. Almanyada hamilelere hic bir asi yapmiyoruz dedi. Zaten tetanozun 10 sene koruyuculugu varmis, ben 2 sene önce olmustum. Daha önceki tahlillerde demir eksikligim olmadigi icin demir ilaci vermedi. Toxoplazmaya ve parvoviruse 17. haftada tekrar bakmisti ilk haftalarda kapmis miyim diye, onlar da negatifmis. Yine de dikkat etmeye devam tabii. Böyle simdilik :) Ben bir de hamile yogasina kayit oldum ona da bugün ilk defa gidicem bakalim cok merak ediyorum. Daha önce yoga yapmistim ama hamilelikte nasil olur bilmiyorum. Birazdan görcem :)
canım tebrik ederim herşeyin gayet güzel bebeğin sağlıklı olması çok güzel bir haber .hamile yogasını ben de çok merak ediyorum gelince bilgilendirme yazar mısın bize de:)Merhaba hanimlar :)
Bugün bizim de kontrolümüz vardi. Her sey yolunda cok sükür. Detayli ultrasonu sordu yaptirmak ister misin diye. Burada kendi istegine bagli cünkü, ve perinatologa gönderiyor. Ben emin olamadim, o da istersen ben bakayim emin olamadigim bir sey olursa gönderirim dedi. Her seye bakti ve her sey gayet normal bence gerek yok dedi.Tetanoz asisini sordum, sasirdi. Almanyada hamilelere hic bir asi yapmiyoruz dedi. Zaten tetanozun 10 sene koruyuculugu varmis, ben 2 sene önce olmustum. Daha önceki tahlillerde demir eksikligim olmadigi icin demir ilaci vermedi. Toxoplazmaya ve parvoviruse 17. haftada tekrar bakmisti ilk haftalarda kapmis miyim diye, onlar da negatifmis. Yine de dikkat etmeye devam tabii. Böyle simdilik :) Ben bir de hamile yogasina kayit oldum ona da bugün ilk defa gidicem bakalim cok merak ediyorum. Daha önce yoga yapmistim ama hamilelikte nasil olur bilmiyorum. Birazdan görcem :)
Evet canim bu testleri doktorum istemeden yaptilar.
sadece kan testi yapcakti ben tum kan testini yapabilirmisiniz yeni emzirme doneminden ciktim herseye detayli bakilsin istiyorum dedim tum vitaminlerimede bakildi.
idrar testide yapildi.
dedigim gibi burda aile sagligi merkezine gitmezsen ev ziyaretine gelip takip yapiyorlar
bende ilk hamileliğimde 6 yıl önce olmuştum tetanoz aşısını şimdi olmama gerek olmaz o zaman
10 yıl koruyuculuğun olması için 5 doz aşı olmak gerekiyor diye biliyorum ama yanlış biliyor da olabirim. ben 3 doz aşı olmuştum galibatetenoz aşısının 10 yıl koruyuculuğu var 10 yıl içinde olduysanız vurmuyorlar zaten . yada şuan oluyoruz eğer 10 yıl içinde tekrar hamilelik söz konusu olursa ozamanda vurulmayacağız inş.
Ne oluyor amniyosentez canım ben olmadım?Gunaydin anneler :) gecen hafta amniyosentez oldum burda olan var mi?
Amin canım ağzın dua li olsun :) inşallah kafama göre bir dr. Ve hastahane bulurumsevimli867 cnm sana çok teşekkür ederim çok iyi bi doktor anlattım anlattım dinledi çok iyi geldi gittiğin yerde inşallah sen de iyi bi doktorla karşılaşırsin sıkıntılarını anlatmış sin eşin eninde sonunda gelir cnm evine bi yüzünü görürsün Hayır dua ile tekrar gonderirsin göreve. .
Ben eşimi bıraktım geldim
Izne çıkacaktı bu olaylardan ızinler iptal. .
Ağustos ta tayin isteyecegim evi gönderecek izmir e ılisik kesmesi ne zaman olur allah bilir. .
Ben ailemle ev bulup yerlesip okula başlayacağım eylül de
Her ne kadar yanımda ailem bile olsa bnm asıl ailem artık eşim o yok şimdi yanımda kolum kanadim kırık
Kendimi işle gezmekle kızımla avutuyorum
Yine sağolsun da hakkımızda hayirlisini nasip etsin Rabbim. ..
Dediğin gibi belkide canım nem yok o yüzden kuruyorum :)Oranın havası nemli olmadığı için kuruyor insanı da kurutuyor vücudundaki kuruma sularından da olur
Sen dikkat edeceksin artık nemlendirici kullan bol bol su iç cnm. .
Yaz sıcağı da olmuyor işte insan çok sıcak görmüyor. .
İnsan çok zorlanıyor canım normal aldığım nefes yetmiyordu zaten bide üstüne burundan da alamayınca çok daraldim burun damlası dediğin ilaç mi yoksa tuzlu deniz suyu oluyor o muyaaa aynı sorunbendede var yani burun tıkanıklığı başumcumda burun damlası ile yatıyorum damlatıyorumda ama o bile artık yetmiyor. 4 ay daha bölemi olacak bitmeyecekmi bu
Güzel canım çok sevindimm senin adınaAyy allah razi olsun canim benim. Ben iyim artik kusmuyorum. Asiri kg alimi yok bnde zaten daha yeni 5 aylik olmak uzereyiz ya 6 dan sonra alirsin sende dedi dr smdi almayabilirsin demisti. 50ye dusmustum 53 devaam devam ediyorum. Ondanda sundanda yiyim hepsini yiyim gbi bi istah yok:) onceden nasil yiosam ayni normal yiorum. Iyim artik disarida cikabilirm misafirligede gidebiliorum cok sukur gozum acildi yani hep ole gideccek sanmistim ama allah yuzume bakti :) sen napiosun nasilsin.
Sağlık ocağı 3 doz gebelikte 2 doz da sonrasında vuruyolar benim ikici gebeliğim 4. Dozu vyrdulartetenoz aşısının 10 yıl koruyuculuğu var 10 yıl içinde olduysanız vurmuyorlar zaten . yada şuan oluyoruz eğer 10 yıl içinde tekrar hamilelik söz konusu olursa ozamanda vurulmayacağız inş.
Merhaba hanimlar :)
Canım sağlıklı olsunlarda boy kilo önemli değil bizimde babamız kısa ama ben uzun sayılırım ortaya karışık bişey olcak :))ohh maaş. seninki çok iyi cnm hem kilosu hemde boyu uzun biz karı koca kısa olunca ve baba tombis olunca kaçınılmaz son oldu tek tesellim dayımız ince uzun inş. fizik ona çeker :) yoksa ömrü boyu rejimle çocuğu mahfedicem babasına yaptığım gibi . eşim şimdiden acıyor çocucğa :) dior biz seni uyutr gece kalkar yemek yeriz :)))))
rejim yapsam zayıflarmı karnımda onu bile düşünüyorum açıkçası hayırlısı bakalım :)
Zaten ayrıntılı ultrasonu yapan dr rapor yazıyo Allah korusun bi problem yoksa şayet bi daha muayene parası verme bence 2 hafta sonra gidersinCanim aslinda merak ettigim sey doktor sadece test sonuclarima bakicak ve baska bi tarihe randevu vercek zaten henuz bebisimi ultrasyonda gormusken sadece sonucu degerlendirmek icin bidaha muayne ucreti vermek bana sacma geldi.
Senin gibimu yapsam 2 hafta sonra sonuclarimi gostersem o arada tekrar muayne mi olsam daha mantikli geldi
Bunu bilmiyodum canım ilk defa duydum arkadaşımın 1 hafta önden gidiyodu şekeri sınırdaydı 130 mu neymiş tatlıyı azalt demiş dru bana ilk muayenemde şerbetli tatlı yemiceksin sütlü yiyebilirsin dedi dr meyvenin bile fazlası zarar demiştibende düşünmüyordum ama gebelik şekeri denen şey normal yaşantıda şekerle alakası olmayan ve ailesinde şeker olmayan bir ark.ımda çıktı ve ilaç kullanmak zorunda kaldı dolayısı ile hiç ummadığın kişide çıkabiliyormuş ve bebeğe zararı var şekerin ayrıca bebek gününden önde gidiyorsa annede şeker olma durumuda olabilri dedi dr.um benm bebeğim bir hafta önde gidiyor.
zaten o içirilen 50 gr şekerli su bir dilim baklavaya eşit ki bana verseler 3 dilim baklava yerim hani :) dolayısı iel tüm bu riskleri düşününce ve araştırnca yaptırmaya kara verdik.
sizde bir araştırın derim yaptırmıcam deyip kestirip atmayın temkinli olalalım inş.
sağlıklı günler.
Karnimdan sivi alindi 10 gundur raporluydum canim ilk hamileligim oldugu icin bazi sıkıntılarım oluoyor bide amniyosentez oldum ustune kasik agrilarim cok.oluoda sizinde oluyor muNe oluyor amniyosentez canım ben olmadım?
10 yıl koruyuculuğun olması için 5 doz aşı olmak gerekiyor diye biliyorum ama yanlış biliyor da olabirim. ben 3 doz aşı olmuştum galiba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?