Kasık ağrısı bende de var canım..Karnimdan sivi alindi 10 gundur raporluydum canim ilk hamileligim oldugu icin bazi sıkıntılarım oluoyor bide amniyosentez oldum ustune kasik agrilarim cok.oluoda sizinde oluyor mu
Sağlık ocağına kayıt yaptırıyosun canım oraya bilgi vermemenin hemşirene ceza puanı olarak yansıyo (eltim aile hekimliğinde hemşire ondan biliyorum) ama hastaneye kaydın olunca otomatik olarak sağlık ocağı ekranınada düşebiliyoGünaydın arkadaşlar. Ya bu benim ilk gebeligim.Asidan fln hiç haberim yok.Sağlık ocağına zaten gitmeyi tercih etmem hamileyken grip olmuştum dinlenme amaçlı istirahat yazması için gitmiştim. Bana kim haber verecek sağlık ocağı hamile olduğumu bilmiyo ki..Üstelik öğretmen olduğum için şehir dışındayım ben.Kaçıncı haftada olmam gerek bari burada yaptirayim.
21+3 te tam 5 aylık olunduğunu biliyorum canım :)kızlar bişey sorucam ben bugün 19+0 günlük oldum kaç aylık olmuş oluyor
Canım ayrıntılı yapmışsın Sağol benim sırada ayrıntılı var sonra şeker yüklemesi ama damar yolu açılıyor demişsin korktum:) ben açtırmak istemem 2 kere kan alınıyor şekerli sudan sonra galiba inşallah güzel sonuçlarla...Selamlar arkadaşlar..
Bugün gebelik şekeri+detaylı ultrason+tetanoz aşısı oldum. Üçü bence biraz fazla geldi ama belki başka arkadaşların işine yarar diye bilgi vermek istedim.
Gebelik şekeri için doktorum gece 12den sonra hiçbişey yemeyeceksin demişti su içmeye izin vardı sadece. Sanırım doz doz oluyor çünkü hemşire doktorunuz iki saatlik istemiş dedi. Hastaneye gittiğimde önce parmak ucundan kan alıp şeker ölçme aletiyle açlık şekerime baktılar. O normal sınırda olursa yüklemeye başlayabiliriz dediler. Neyseki normaldi. Damar yoku açıldı. Daha sonra büyük bi bardak limonataya benzer bişey içtim verdikleri glikoz oydu sadece. Onu normal bir şekilde içmemi söylediler yavaş içmeyi istemiyolar çünkü. Sonrasında kan aldılar. Ondan sonrada saatte bir kere olmak üzere iki kere daha kan alındı. Bu arada su içmek bile yok. Sabit dur dediler enerji harcama. Kusmak yok çğnkü bozuluyo uş öyle olunca. Uyumak yoktu. Toplamda 3 saat falan sürüyo yaklaşık. Benim tavsiyem yanı ızda biriyle gidin şeker yüklemesine çünkü sonlara doğru iyice enerjiniz düşüyo ben bi ara bayılacak gibi oldum hatta.
O bitince detaylı ultrasona girdim. Çok şükür organlarda bişey çıkmadı. Normal ultrasondan daha farklı daha çok şey anlaşılıyo :)) çok güzeldi. 15-20 dakikada o sürdü. Gerçekten çok başka bi duyguymuş :)
Ondan sonrada aşı olmaya gittim. Daha bi kaç saat oldu sadece aşı yapılan yer acıyo biraz. Kol ağrısı olabilir ama dediler inşallah olmaz.
Ben üçünüde tek güne sığdırmak zorunda kaldım işten izin almam sıkıntı oluyor diye ama imkanı olan bence böyle yapmasın. Zaten şeker yüklemesinde aç kalmak bile şnsanı yeterince yoruyo yada beni çok zorladı bilmiyorum. Bir de dediğim gibi yanınızda mutlaka biri olsun yükleme yapılırken.
Biraz uzun oldu kusura bakmayın ama belki merak eden vardır diye böyle detaylı yazmak istedim :)
Hepinize mutlu haftasonları...
Canım ayrıntılı yapmışsın Sağol benim sırada ayrıntılı var sonra şeker yüklemesi ama damar yolu açılıyor demişsin korktum:) ben açtırmak istemem 2 kere kan alınıyor şekerli sudan sonra galiba inşallah güzel sonuçlarla...
Inşallah canım güzel çıkar geçen gün açlık 95 ti benim parmaktan bakıldı , sağlıkla kavuşalım bebişlerimize inşallahTeşekkü ederimm :)) Korkulacak bişey yok aslında ayrı ayrı iğneyle kan almamak için sadece yapıyolar :) evet şekerli sudan sonra iki kere kan alındı ama dediğim gibi sanıyorum onunda dozları var. Hemşire bana doktorunuz iki saatlik iste iş dedi demekki daha azı yada daha çoğu var. İnşallah hiçbirimizde kötü bişey çıkmaz canım :)
Eskiden ebelerde ev ziyareti vardı ama şimdi arAyıp çağırıyolar canımçok iyiymiş, emzirme döneminde eve gelirlermi bilmiyorum ama hastaneye gittiğimde bile çok ilgili olmadıklarından evede beklemiyorum açıkçası . ben gidince ilgilenseler yeter :) kıymetini bilin siz :)
Canım ayrıntılı yapmışsın Sağol benim sırada ayrıntılı var sonra şeker yüklemesi ama damar yolu açılıyor demişsin korktum:) ben açtırmak istemem 2 kere kan alınıyor şekerli sudan sonra galiba inşallah güzel sonuçlarla...
Cinsiyeti sonradan degisen var mi arkadaslar, doktorun 17.haftada kesin dedigi degisir mi ki, erkek dedi ama simdi kendimi alistirmak istemiyorum ya degisirse diye, degisen cok olunca korktum birden
Cevremdeki herkes kizin olcak, karnin ,yüz seklin kiza benziyo dedi, icime kiz islemis resmen, ilk cocuk olacagindan hic onemli degil ama bugun doktor kesin erkek deyince sanki doktor yanilmis gibi hissettim, hatta baska doktora da mi gorunsem diye dusunmedim degil, ya degisirse ya anlayamadiysa doktor diye tereddutte kaldim nedense. Kafama kiz diye yerlestirmisim farkinda olmadan cevremin yuzunden, cevreme inaniyorum doktora inanamiyorumBen ilk ogrendigimden sonra belki değişir diye düşünüyordum herkese kız diye söyledim ama yine de içimde bi his vardı ..
Dünkü kontrolumde sordum başka bi doktordu o da kız dedi artık garanti gözüyle bakıyorum kız diye. .
Icımde hiç alışveriş isteği yoktu
Cinsiyet kesinlesince düşünmeye başladım neler alabilecegimi. .
Çok masrafimiz olmayacak kıyafet adına. .
Ilkim de kız olduğu ve zamaninda Dehşet alışveriş yaptığım için birçok şey var...
bende ilk hamileliğimde 6 yıl önce olmuştum tetanoz aşısını şimdi olmama gerek olmaz o zaman
canım tebrik ederim herşeyin gayet güzel bebeğin sağlıklı olması çok güzel bir haber .hamile yogasını ben de çok merak ediyorum gelince bilgilendirme yazar mısın bize de:)
Teşekkü ederimm :)) Korkulacak bişey yok aslında ayrı ayrı iğneyle kan almamak için sadece yapıyolar :) evet şekerli sudan sonra iki kere kan alındı ama dediğim gibi sanıyorum onunda dozları var. Hemşire bana doktorunuz iki saatlik iste iş dedi demekki daha azı yada daha çoğu var. İnşallah hiçbirimizde kötü bişey çıkmaz canım :)
Cinsiyeti sonradan degisen var mi arkadaslar, doktorun 17.haftada kesin dedigi degisir mi ki, erkek dedi ama simdi kendimi alistirmak istemiyorum ya degisirse diye, degisen cok olunca korktum birden
yaaa aynı sorunbendede var yani burun tıkanıklığı başumcumda burun damlası ile yatıyorum damlatıyorumda ama o bile artık yetmiyor. 4 ay daha bölemi olacak bitmeyecekmi bu
Benim değişti canım 16+5de erkek demişti hatta büyük ihtimal dediCinsiyeti sonradan degisen var mi arkadaslar, doktorun 17.haftada kesin dedigi degisir mi ki, erkek dedi ama simdi kendimi alistirmak istemiyorum ya degisirse diye, degisen cok olunca korktum birden
Serum mu taktılar niye kiBnm ikinci gebeligim olduğu için artık biliyorum da. .
Ilk inde şaşkın şaşkın etrafa bakiniyordum
Bu ne bu ne diye sorup duruyordum
Hele şeker yuklemesinde kusacaktim nerdeyse. .
Serum da takmislardi ilk defa bu ne buna gerek var mı diye soyleniyordum
Şimdi kuzu kuzu biliyorum ve uyguluyorum. .
Canım kesin erkek dediyse doktor pipi görmüştür bence , bizde görmedi pipi hep kemik yapısı duruşu erkek dedi , sağlıklı olsunlarda inşallahCevremdeki herkes kizin olcak, karnin ,yüz seklin kiza benziyo dedi, icime kiz islemis resmen, ilk cocuk olacagindan hic onemli degil ama bugun doktor kesin erkek deyince sanki doktor yanilmis gibi hissettim, hatta baska doktora da mi gorunsem diye dusunmedim degil, ya degisirse ya anlayamadiysa doktor diye tereddutte kaldim nedense. Kafama kiz diye yerlestirmisim farkinda olmadan cevremin yuzunden, cevreme inaniyorum doktora inanamiyorum
Cevremdeki herkes kizin olcak, karnin ,yüz seklin kiza benziyo dedi, icime kiz islemis resmen, ilk cocuk olacagindan hic onemli degil ama bugun doktor kesin erkek deyince sanki doktor yanilmis gibi hissettim, hatta baska doktora da mi gorunsem diye dusunmedim degil, ya degisirse ya anlayamadiysa doktor diye tereddutte kaldim nedense. Kafama kiz diye yerlestirmisim farkinda olmadan cevremin yuzunden, cevreme inaniyorum doktora inanamiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?