- 17 Mayıs 2016
- 719
- 838
- 18
Bir sonraki rutin kontrol olacakmış evet canım. SOnra da artık ufak ufak nst lere gırecekmısız 34.haftayı devırınce dedı benım doktor. Çok şükür bu günleri gördük sağlıkla. Zaman ne çabuk geçiyor gerçekten de.Çok sevindim güzel haberine maşallah kuzuna annesi :)
Çoğu gitti evet canım bende ekim başı gibi gitcem kısmetse sırada şu var demedi doktor galiba rutin kontrol olcak bi daha gittiğimde.
Evet, burada işte bizdeki anneanne ve babaannelerin yaptığını yapıyor ebeler. Çünkü almanlarda öyle bizdeki gibi kadının annesi kayınvalidesi gelip yardım etmiyor. Ya da benim gibi, gelecek durumda olmayanlar oluyor. Daha iyi, ne doğum yapan kişi ne annesi, kimse bu konuda birbirine zorunlu kalmamış oluyor.Türkiyede böyle bi uygulama yok malesef. Sadece bi devlet hastanesine gittigimde her kontrolünden önce bana ugra. Ben bütün bakim egitimlerini vericem demisti bi ebe. Ama hastane cok kötüydü. Baska bi yerde de rastlamadim böyle biseye.Bize anca anneanneler babanneler anlatacak gibime geliyo
Evet canım binlerce kez şükürler olsunBir sonraki rutin kontrol olacakmış evet canım. SOnra da artık ufak ufak nst lere gırecekmısız 34.haftayı devırınce dedı benım doktor. Çok şükür bu günleri gördük sağlıkla. Zaman ne çabuk geçiyor gerçekten de.
Anladim canim saol. Bende dun doktoruma soyledim temizlik icin var dedi baskada bisey olmaz dedi siz hasta flan degilsiniz ki bakici gelsin eve dedi. Sinir oldum. Saglik sorunum var ona dayanarak biseyler istiyorum yine olmuyor .Tabi kesin sorun çıkar diye bir şey yok ama önerilmiyormuş. Evet ben almanyadayım. Ben de D Dilek362 gibi hiç bir şey bilmiyorum bebek bakımı hakkında. Ebe o konuda yardımcı olacakmış. Eve gelip öğretecek, yapmamız ve yapmamamız gerekenleri. İlk banyosunu yaptırır, emzirmeyi gösterir falan diye düşünüyorum. Bir de lohusalık döneminde toparlanmak için benim kendim için de yapmam gerekenleri anlatacak.
Inşallah temiz çıkacak canım sende egepol e gidiyordun demi?Gunaydin tatli annisler.
Hastanedeyiz hem kontrolumuz hemde seker yuklememiz var.aclik sekerim 86 cikti.75 lik glikozu ictiim 1 saat sonra tekrar alinicak.ilk gebeligimde cikmisti sekerim insallah bunda cikmaz dua edin bana kizlar
Inşallah temiz çıkacak canım sende egepol e gidiyordun demi?
Evet canım binlerce kez şükürler olsun
Beni doğum korkusu sardı bile bazen yaparım diyorum cesaretleniyorum bazende aklıma gelince ellerim titriyor korkuyorum hiç daha önce ameliyat vs olmadım ilk hastane tecrübem olcak normal istiyorum ama yapabilir miyim bilmiyorum Allahım güç versin o an hepimize inşallah bebişlerimiz sağlıklı olsun da katlanırız
Evet, burada işte bizdeki anneanne ve babaannelerin yaptığını yapıyor ebeler. Çünkü almanlarda öyle bizdeki gibi kadının annesi kayınvalidesi gelip yardım etmiyor. Ya da benim gibi, gelecek durumda olmayanlar oluyor. Daha iyi, ne doğum yapan kişi ne annesi, kimse bu konuda birbirine zorunlu kalmamış oluyor.
Bu arada sana şu kan şekeri değerini soracaktım. Sana kaç gr yükleme yapıldı? Çünkü 130 için doktorun sınırda demiş. Bana tok karnına 50 gr yapıldı, değer 128 çıktı. Tamam iyi dediler.
Karıştırdım başka arkadaşla canımYok canim ben istanbuldayim.medicalparka gidiyorum
Aynen sezaryen bi nevi ameliyat o korkutuyor ama bebeğimiz ve bizim sağlıkla hangi doğum şekli olursa olsun nasıl kurtulcaksak öyle olsun diyorum inşallah kolay normal doğumlar nasip olurBenim normal doğum korkum yok ama, sezaryenden korkuyorum nedense. Son anda birşey olur mu, doktor beni sezeryana yönlendirir mi, kesip biçerler mi beni diye
Allah hepimizin yardımcısı olsun canım
Kızlar istanbul anadolu yakasinda önerebileceginiz bi doktor var mi? Devlet yada özel farketmez. Ümraniye cekmekoy taraflari olursa daha iyi olur tabi
eğer bi sıkıntın yoksa yaptırmayabilirsin canım çok fazla kilo almadıysan ve değerlerin normalse illa yaptırılcak diye bişey yok zaten ben de cuma gidicem kontrole o zaman karar verecek doktorum yapıp yapmayacağınakızlar meraba ben şeker yüklemesi yaptırmıcam ya. 24+5 im şuanda
Anladim canim saol. Bende dun doktoruma soyledim temizlik icin var dedi baskada bisey olmaz dedi siz hasta flan degilsiniz ki bakici gelsin eve dedi. Sinir oldum. Saglik sorunum var ona dayanarak biseyler istiyorum yine olmuyor .
Benim normal doğum korkum yok ama, sezaryenden korkuyorum nedense. Son anda birşey olur mu, doktor beni sezeryana yönlendirir mi, kesip biçerler mi beni diye
Allah hepimizin yardımcısı olsun canım
En iyisi yabanci birinin yardim etmesi. Burda istemesek de görev edinmis milyon tane kisi var.
Benim de tok karnina 50 gr yapildi. Normal biraz sinirda takibi birakmayalim bi dahaki kontrolde tekrar yapalim dedi. Aslinda sınır 140 diye biliyorum. Biraz disiplin delisi bi doktorum var tedbiri elden birakmiyo sanirim
Iyi dilekte bulunan tum arkadaslara tesekkur ederim.. bugun yatis islemlerim yapildi saat 2 de gelmem solendi yer yokmus suan. Bilekligimi falan taktilar bende kactim eve hemen. Saatim gelince gidip yatcam yarinda alcaklar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?