2016 Aralık Anneleri

SedaSelin .!.:
hepimami İlk doğumum normal ama muhtemelen bu sezaryen olacak. :/

Arkadaşlar, halen ELEVIT vb. vitamin ilâcı kullananlar var mı aranızda? Benim midem almıyor artık
tadından, kullanmak istemiyorum. :/

İlk doğumda da doktorumun tavsiyesiyle sezaryen olacağı belli idi. 38+6 da epidural sezaryen oldum ve çok rahat geçirdim. 3. günden itibaren dinç bir şekilde ayaktaydım.

Eleviti de her gün alıyorum. İlk hamileliğimde emzirirken de bir süre devam etmiştim.

Anladım canım doktorum bana yazmadı öyle kasılmalarım falan yokta şükür sıcaklardan olsa gerek çabuk yoruluyorum yoğurt değilde ayran içebiliyorum bir dahaki gidişimde doktoruma söylerim olmazsa

ahh cnm o yorulmann alası bende var ben kullandığıma ve geçmediğine göre demekki kalsiyum ve magnezyumla alakalı değil o . daha şimdiden başladım ben max. 2veya 3 dükkan gezebiliyorum hoop dinlenmem gerek öle avm gezmek felan hakgetire anlayacağın o sanırım genel hamilelikle ilgili duurm ilacı vs yok gibi . ama bulursan çaresini banada söle .:)

Canım bu konularda bende çok stres yaşıyorum. Hatta dün akşam rüyamda bir yere uzandığımı gördüm. Nasıl üzülüyorum sonrasında ya bir şey olduysa deyip üzülüyorum bütün rüya boyunca. Artık normal zamanları geçtim rüyada bile kafama takıyorum. Allah yardım etsin hepimize inşallah. Benim ilk bebeğim kısmetse. Tecrübesiz olduğumuz içinde böyle sıkıntılar yaşıyoruz. İnsanlar ilk hamilelikleri sonrasında çok daha rahat davranıyorlar. Tecrübe kazandıkları için. Bir şey fark ettim, insanlarda kafa karıştırıyor. Bazen aman çok pimpiriklisin diyorlar. Bazen de mesela; aaaa ne kadar da hızlı kalktın ayağa öyle aman dikkat et falan diyorlar. Bende şaşırdım ne olduğunu. Ben hamileyken neler neler yapıyordum diyen birinin başka bir zamanda aman bende ne stres yaşamıştım hamileyken dediğine şahit oluyorum. Ve karar verdim. Herkesin hamileliği farklı. Hatta aynı annenin iki hamileliği bile farklı. Bana böyle davranan kişilerin hiçbir sözünü takmama kararı aldım. Evet ben böyle bir hamileyim işte diyeceğim. Biraz uzun oldu ama. Dediğim gibi Allah hepimizin yardımcısı olsun. Bebeklerimizi bize emanet eden Rabbimize bizde onları emanet ediyoruz.

Ben hiç uzun kollu kullanmadım, gerek olmuyor. Bilmiyorum oradakilerin kalitesi nasıl, termometreli olanlar da var ama Pahalı tabii, gidip bi bak derim.

Ya kızım için de okudum tabi internetten bişeyler, Odasını şimdi ayırmak istemiyorum, hala geceleri sık Uyanıyor ve ağlıyor. Bakalım gün ne gösterir :)

Bende sezeryan olucam %90. Ilki sezeryan dı mecburiyetten, ama doktorumla daha hiç bu konu üzerine konuşmadık. Normal doğum olsun isterdim, çünkü aynı gün ayağa kalkıyorsunuz..benim ağrılarım uzun sürdü, sanki halen bazen sızlıyor.

Canım muhtemelen bu ay sonu doktora gidicem göstericem bakalım inşallah önemli bişey değildir sürekli kremle masaj yapıyorum bakalım belki düzelir bilgilendirirm sizide.

kızlarrr merhaba şeker yüklemesinden sonra suyunda azalan var mı aranızda ? şeker yüklemesi yaptırdım gecen hafta sonuçlar yüksek cıktı bugün doktoruma gittim suyun biraz azalmış dedi beni tedirgin etti başına böyle bişey gelen var mı ? yada suyu arttırmak için neler yapmalıyım şekerde yüksek şuan sadece su içiyorum lütfen cevap verin korkuyorum

kızlar dr gittim akıntı ve yanma şikayetiyle
biteral fitil verdi kullanan varmı aranızda

evet önemli olan nasıl rahat edeceğin dediğin gibi. napalım biraz daha sabredeceğiz bebişler için

Canım, endişe etme lütfen. Azalma olarak değil ama şeker yüklemesi öncesi amniyo sıvısını yüksek bulmuştu doktorum. Üzerinden 2 hafta geçti normale dönmüş dedi. Çok ciddi bi azalma görse doktorun zaten önlem amaçlı birşeyler derdi.
Ayrıca, çok su içmek gebelikte çok önemli ama benim bildiğim çok su içmenin bebeğin suyunu arttırmada bir etkisi yok diye biliyorum. Sağlıklı beslenmeye devam etmek, stresten uzak kalmak, kendini çok yormadan yürüyüşler yapmak ve mümkün olduğu kadar da dinlemek dengeliyor diye biliyorum. Bu haftalarda az ya da çok çıkabiliyormuş ve çoğu kez dengeleniyormuş önümüzdeki haftalarda. Endişe etme tamam mı?

Benim arkadaşımda hamilelik şekeri çıkmıştı sonra suyun biraz azalmış demiş doktor bol bol su iç demiş kız günde 4 litre su içiyordu.. şimdi kızı 1 yaşında

Kızlar benim doktorum bi multivitamin vermişti 12. haftadan beri kullanıyorum doktorum acıbadem maslak prof dr ibrahim bildirciydi.. şimdi doktorumu değiştirdim bu doktorum hangi ilacı kullandığımı sordu gösterdim içeriğine baktı ilk kez görmüş çok beğendi vay be probiyotik var falan dedi.. size adını vereyim doktorunuza sorun belki hazımsızlık sorunu olanlar varsa yada mide problemi işine yarayabilir.. VİNALAC İMMUNİTUM 32 TL ye aldım ben. İçeriğinde demir ve magnezyumda varmış. Bide balık yağı vermişti hamilelere özelmiş ama onun adını unuttum prenetal mıydı neydi

sağolun kızlarr ya cok korkuyorum temmuz ayında amınosentez oldum gebelığım normal gebeler gibi gitmiyor ne zaman rahatlasam bı sorun çıkıyor genede çok şükür diyorum bayram geliyor uzun yola çıkacağımız için tedirgin oldum 10 saatlik yol dinlenerek gidicez doktorum bugün diyet verdi bayramdan sonra inşallah sonuçlar iyi olur

Hanimlar hayirli gunler.
Bugun oglusumu gormeye gittik.
Tam 24 hafta 5 gunluk olduk.
32 cm , 940 grm kadar olmus minik bonibon.
Kan ilacini gunde 2 ye cikardi doktorum.
Kanim 9 a dustugu icin.
Ayin 21 inde aclik tokluk sekerine bakilcak
Sizler nasilsiniz coktandir yazamiyordum

BENIM bilgim yok ama süt değildir gibime geliyor. Hormon değişiklikleri ilgili olabilir. ilk gebeliğimde İki göğsümün de kahverengi kısmında irili ufaklı et beni gibi şeyler oluştu. Doğumdan 40 gün sonra döküldüler. Zamanla dağılır diye düşünüyorum. Tabi en doğrusu doktorun görmesi. Geçmiş olsun...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…