2016 Aralık Anneleri

Kızlar folik asit harici neler kullanıyorsunuz? Vitamin, demir, omega3 falan..
ben folbiolle basladim bende siskinlik yapti decavite gectim o da bulantilarimi arttirdi bir aydir i mom kullaniyorum oldukca memnunum.yakin zamanda demir hapina baslayacagimizi soyledi

Günaydın arkadaşlar
Annem gayet iyi şükür damarlar temiz

Merhaba güzel anneler...
Sizinle birlikte çıktığım bu yoldan ne yazık ki ayrılıyorum. İkizlerinin birinin kesesi iyice küçülmüş, diğer kese ise yolk saç var ama bebek yok. Kesenin boyutu da geçen hafta ile aynı. Çarşamba günü kurtajim olacak. Hamileliğimin başından beri zaten gelişimi durmuş, geç döllenme vs bir suru sorun oluştu. Tam büyüyor, hatta iki kese var derken bu heyecan da kısa surdu. Rabbim hepinize sağlıklı bebekler versin insaallah.
AzRASILAM AzRASILAM canım beni listeden silebilirsin...
En çok üzüldüğüm olay adımın böyle etiketlenmesi
Canım Allah büyük Rabbim tekrarını nasip etsin en kısa zamanda inşallah bizede gel söyle inşallah
Biz okuyunca üzülüyoruz seni düşünemiyorum ama şöyle söyleyim
Eylül'de kürtaj oldum nisanda doğum yapcaktım yapamadım hamile olduğumu öğrendim
Darısı sana olsun inşallah güzel haberlerini bekliyoruz
Doktoruma nihayet ulaştım kızlar folidoce içiyordum decavit var onu da kullanayım mı dedim Hayır 400 mcg den fazla önermiyoruz dedi ama ben 3 gün içmiştim onu da söyleyemedim sizce bebeğime zararı olmuşmudur o 3 gün içtiğim decavitin kızlarrrrr
Decavite devam ediyorum ben

arkadaşlar dün gece çok kötü mide ağrısı yaşadım. Aranızda mide ağrısı yaşayan var mı? ne yapabilirim geçmesi için
Hergün yaşıyorum
Dr gaviscon içebilirsin dedi
Gaviscon içince az rahatlıyorum

Günaydın arkadaşlar
Annem gayet iyi şükür damarlar temiz

En çok üzüldüğüm olay adımın böyle etiketlenmesi
Canım Allah büyük Rabbim tekrarını nasip etsin en kısa zamanda inşallah bizede gel söyle inşallah
Biz okuyunca üzülüyoruz seni düşünemiyorum ama şöyle söyleyim
Eylül'de kürtaj oldum nisanda doğum yapcaktım yapamadım hamile olduğumu öğrendim
Darısı sana olsun inşallah güzel haberlerini bekliyoruz

Decavite devam ediyorum ben

Diğer taraftan folik asit te alıyor musun?
Hergün yaşıyorum
Dr gaviscon içebilirsin dedi
Gaviscon içince az rahatlıyorum

benim nerdeyse 12. hafta olucak ama midem boşaldıgı anda felaket bir mide bulantım oluyor. birşey yediğimde 2 saati geçince hemen kusasım geliyor. limon yemeye başladım biraz yatışsın diye. sizde limon fayda sağladımı arkadaşlar?

Merhaba güzel anneler...
Sizinle birlikte çıktığım bu yoldan ne yazık ki ayrılıyorum. İkizlerinin birinin kesesi iyice küçülmüş, diğer kese ise yolk saç var ama bebek yok. Kesenin boyutu da geçen hafta ile aynı. Çarşamba günü kurtajim olacak. Hamileliğimin başından beri zaten gelişimi durmuş, geç döllenme vs bir suru sorun oluştu. Tam büyüyor, hatta iki kese var derken bu heyecan da kısa surdu. Rabbim hepinize sağlıklı bebekler versin insaallah.
AzRASILAM AzRASILAM canım beni listeden silebilirsin...

Canım benim Allah sabır versin çok çok geçmiş olsun Rabb'im sağlıkla sıhhatle nasip etsin bir daha en kısa zamanda inşallah..

benim nerdeyse 12. hafta olucak ama midem boşaldıgı anda felaket bir mide bulantım oluyor. birşey yediğimde 2 saati geçince hemen kusasım geliyor. limon yemeye başladım biraz yatışsın diye. sizde limon fayda sağladımı arkadaşlar?
Limon çok bulantım olunca biraz bastırıyor beni

Geçmiş olsun dikkat et kendine.12. haftadan sonra risk oldukça düşüyormuş.Doğmuş bebeklerimiz,doğmamış bebeklerimiz ve biz hepimiz Allaha emanetiz
Canım çok geçmiş olsun. Geçen hafta, benim de kanamam oldu. Ben dikkat etmeye çalışıyorum, uzanmıyorum birşeylere, ağır kaldırmıyorum ya da çok yormamaya çalışıyorum kendimi ama yine de olacağı varsa oluyor, üzülme. Çok şükür ki, kanamanın bebekle keseyle ilgisi yokmuş bak. İyi gelecektir biraz istirahat. Herşey güzel olacak Allah'ın izniyle merak etme canım:KK15:
Teşekkür ederim. Çok sağ olun. Dikkat ediyorum aslında ama işte oğlumu ihmal etmemek için onu kucağıma almaktan hiç sakınmadım. Ama yanlış işte. İnsan bişey olmaz diye güveniyo bi de ikincide.İlkinde daha dikkatliydim sanırım. Dersimi acı bi şekilde aldım. O yüzden sevgili arkadaşlarım boşverin herşeyi yormayın kendinizi. Herşeyi kendim yapıcam diye hele takıntı haline getirmeyin. Gerçekten sonuç kötü oluyor.

Valla cok degisikti ya dr bakiyodu. Dedim hareket mi edio o evet dedi bole baktim eller ayaklar kimil kimil . Aman yarabbim dedim hic durmuyo. Dun 9 hafta 3 gunluktu iste artik ne zaman ilk basladi bilmemde dun kontrolum vardi gordum. Halimi goren bende kizda boleydim kusuyodum ediodum dio. Bende kiz istiorum umutlaniorum. Erkek olursa tabi yine benim bebisim saglikli hayirli olsunda bi burukluk olck sanirim. ")
Allah gönlüne göre versin canım. Sağlıkla gelsin de. Sen kendini şartlandırma yine de doğduktan sonra kız erkek hiç fark etmiyo sevgisi hiç bişeye benzemiyo. İlkinde çok merak edrdim kız mı erkek mi. Şimdi hiç aklımda değil. Yine erkek olsun hiç fark etmez. Çünkü ne olursa olsun sevgisi maximum.:KK200:

Teşekkür ederim. Çok sağ olun. Dikkat ediyorum aslında ama işte oğlumu ihmal etmemek için onu kucağıma almaktan hiç sakınmadım. Ama yanlış işte. İnsan bişey olmaz diye güveniyo bi de ikincide.İlkinde daha dikkatliydim sanırım. Dersimi acı bi şekilde aldım. O yüzden sevgili arkadaşlarım boşverin herşeyi yormayın kendinizi. Herşeyi kendim yapıcam diye hele takıntı haline getirmeyin. Gerçekten sonuç kötü oluyor.
selam canm valla ben de 20 aylık kızımı kucaklıyorum,çok zor oluyor,hani ağır değil ama çekiniyorum yine de,e çocuk bunlar da halden anlamıyorlar,dün akşam biraz uyuyayım dedim,kolumdaki kılları çekiyor,kirpiklerimi yoldu burnuma parmağını soktu,çok cadı,kubbaneyy :nazar::nazar: bi de o gün iki damacana su aldım marketten eşim çok kızdı ben de ne olacak ki kızımdan biraz ağır dedim ama haklı galiba:işsiz::işsiz:

kızlar günaydın. dün benden progestan kullandığım halde yine leke geldi. Adet öncesi gelen kahve lekelerden. Artı hergün deliler gibi bulanan midem bugün bulanmıyor. Öyle korkuyorum ki ya. Doktora da gidesim yok açıkçası. Haftaya kontrolüm. Böyle olan var mı yahu? kromozom bozukluklarından dolayı bebekler düşüyormuş ya. Belki ondan dolayıdır. Tutunamıyor mu acaba ya :KK43: Rabbim sağlıklı hayırlı versin inş. Benim gibi olan arkadaşlar cevap yazsın lütfen. Bi de duanızı eksik etmeyin nolur. Sağlıklı hayırlı kucağıma
Canım nasıl bi kanaman olmuştu daha önce. Dün benim de aynı dediğin gibi lekelenme oldu. Rahim içinde kesenin altında yoğun bir kanaman var dedi. Progestan verdi bana da bir de iğne haftada bir vurulacak 4 hafta. Ama kanaman devam edicek hem de onbeş yirmi gün sürebilir korkma dedi. Sadece çok ağrılı ,yoğun ve parçalı olursa hiç bekleme gel dedi. Başka kanama olmadı ama çok hafif lekeler var. Senin de ağrın vs. yoksa endişelenme. Bulantıların azalıyordur belki artık. Bebeğin sağlığyla bi bağlantısı yok zaten endişelenme bunun için
Canım nasıl bi kanaman olmuştu daha önce. Dün benim de aynı dediğin gibi lekelenme oldu. Rahim içinde kesenin altında yoğun bir kanaman var dedi. Progestan verdi bana da bir de iğne haftada bir vurulacak 4 hafta. Ama kanaman devam edicek hem de onbeş yirmi gün sürebilir korkma dedi. Sadece çok ağrılı ,yoğun ve parçalı olursa hiç bekleme gel dedi. Başka kanama olmadı ama çok hafif lekeler var. Senin de ağrın vs. yoksa endişelenme. Bulantıların azalıyordur belki artık. Bebeğin sağlığyla bi bağlantısı yok zaten endişelenme bunun için

Son düzenleme:
selam canm valla ben de 20 aylık kızımı kucaklıyorum,çok zor oluyor,hani ağır değil ama çekiniyorum yine de,e çocuk bunlar da halden anlamıyorlar,dün akşam biraz uyuyayım dedim,kolumdaki kılları çekiyor,kirpiklerimi yoldu burnuma parmağını soktu,çok cadı,kubbaneyy :nazar::nazar: bi de o gün iki damacana su aldım marketten eşim çok kızdı ben de ne olacak ki kızımdan biraz ağır dedim ama haklı galiba:işsiz::işsiz:
Dikkat et canım. Niyeyse ben bunda baya bi rahatım bişey olmaz modundayım ama oluyo işte. Belki de alakası yok olacağı vardı ama bilemezsin ki. Neler hissediyosun 2 çocuk hakkında. Ben çok isteyerek hamile kaldım ama yine de aklım duygularım çok karışık. İkisine de suçluluk hissediyorum açıkçası oğlum 15 aylık daha:anne:

canım adet öncesi gelir ya hani kahverengi leke. onun biraz daha açık renkli haliydi ve çoktu. İnsan endişelenmeden edemiyor gerçekten. Bana alttan baktı ama hiç şurdan dolayı lekelenmen falan dememişti dr. Direk düşük ihtimali var progestan veriyorum 8. haftaya kadar bunu kullan. 8. hafta bebeğin canlılığını kontrol edicem dedi. Sana da çok geçmiş olsun canım. Sağlıcakla kucağımıza alırız inş bebişlerimizi.

Doktoruma nihayet ulaştım kızlar folidoce içiyordum decavit var onu da kullanayım mı dedim Hayır 400 mcg den fazla önermiyoruz dedi ama ben 3 gün içmiştim onu da söyleyemedim sizce bebeğime zararı olmuşmudur o 3 gün içtiğim decavitin kızlarrrrr
Ben folidoce bıraktım decavite devam ediyorum cunku decavit multivitamin içinde folik asit bir suru vitamin Demir çinko magnezyum vb var. Folik asitte 800 mcg var folidoce de 400 ama folbiol veriyor baZi hekimler 5mg dusunun.. Ben sadece decavittekinin zararlı olduğunu düşünmüyorum bu yuzden. Ayrıca doktorum vitaminin kilo aldırdığı gibi seylere inanma dedi. Decaviti bırakmam bu benim düşüncem. Bence asla bir sıkıntı olmaz bebisine..

Günaydın kızlar dün doktor kontrolum vardı benimde hesaplamama göre 7+6 olması gerekirken 7+2 çıktı bebiş ultrasonda bu şekilde çıkan arkadaşlar vardı diye hatırlıyorum. Doktora sordum icat çıkarma büyüyor işte ne güzel dedi.
Birde 6+2 de kalp atışı 117 görünüyordu 7+2 de ki aslında üstünden 10 gün geçti 194 görünüyor. Allahım bebeklerimizi korusun sağ salim kucağımıza alalım inşallah.
Böyle şeyler çok normal. Bazen bir hafta geri kalır sonra bi bakmışsın iki hafta önde çıkar. O an bebeğin duruşu ölçümün hassasiyeti herşey etkiler bunu. Çok büyük uçurum olmasın yeterki bi de büyüme devam etsin. Bak ben 8 haftalığım sata göre ama bebek 6 haftalık geçen hafta kese bile yoktu. Şimdi kalp atışını duyduk. Gelişiyor yani. Bikaç gün hiç sıkıntı değil.

Dikkat et canım. Niyeyse ben bunda baya bi rahatım bişey olmaz modundayım ama oluyo işte. Belki de alakası yok olacağı vardı ama bilemezsin ki. Neler hissediyosun 2 çocuk hakkında. Ben çok isteyerek hamile kaldım ama yine de aklım duygularım çok karışık. İkisine de suçluluk hissediyorum açıkçası oğlum 15 aylık daha:anne:
ah canım belki 6 ay bir yıl daha beklerim diyodum,sanırım eşimin oyununa geldim,sürpriz oldu hamilelik,ki ben kızımda da zor bir hamilelik geçirdim,vücudum aşırı şişti,ruh sağlığım bozuldu,hamilelikte ve lohusalıkta sürkli psikiyatra gittim ben bende değildim,çok başka bir ruh hali içindeydim,hamile deği hastaydım sanki...:KK53::KK53: şimdi sanki neyle karşılaşacağımı bildiğimden hazırlıklı gibiyim ve kendini psikolojik olarak daha iyi hissetmeye çalışıyorum.inşallah zararsız sorunsuz atlatırız hepimiz,haa bu arada gari geliyor ilk heyecan çok başkaydı.bazen hiçbir şey öykü melisten tatlı olamaz onun kadar sevilir mi acaba diyorum.ufaklar daha sevimi olur diyenler de var.sen nasıl geçiriyorsun oğluşla :KK46:

Back
X