2016 Aralık Anneleri

Merhaba kizlar umarim durumlariniz iyidir Rabbim hasta olanlara şifa versin insallah. Bebegi tehlikede olanlara Rabbim aci yasatmasin insallh hersey duzelir. Herseyin başı Allah o der ve olur .hepimizin gonlune gore versin insallh sag ssalim yavrularimizi kucagimiza aliriz insallah. Bir an once aralik gelsinde doguralim artik :KK70: Rabbim hepimize saglikli evlatlar nasip etsin insallah . Bide oruc tutacakmisiniz? Ben kararsiz kaldim. Cunku 3 bitiyor 4.de giriyorum orucun basinda. Cevap verirseniz sevinirim kizlar. Insallah hepiniz guzel haberler getirin :KK66:
canım oruç tutma konusunu ben doktoruma sorucam bakalım ne diyecek

Arkadaslar sürekli yazamıyorum okumaya çalışıyorum sürekli.
bazen sorular soruyorum bazen rahatsız olan arkadaşlari takip ediyorum. aynı durumda olan arkadaşlariZ hepimiz. hic cevap alamiyorum bi sıkıntı mi var anlayamadim.
kimsenin böyle bir art niyeti yoktur emin ol.çogumuz okuyup geciyoruz bazen ben mesela isim varsa sonra cvp veririm diyorum ve bi bakmisim konu gecmis unutmusum.sonucta hepimiz birbirimizi ayni zamanlarda tanidik kimsenin kimseden bir adim ustunlugu yok bende.en fazla olsa olsa bebegimin dogacagi tarihteki annelerin bebeklerinin gelisimini kendi yavrumunkiyle kiyaslamak adina daha bir heycanla okurum hepsi bu.üzülme sen tamam mı yoktur bir problem :KK50:

Merhaba kizlar umarim durumlariniz iyidir Rabbim hasta olanlara şifa versin insallah. Bebegi tehlikede olanlara Rabbim aci yasatmasin insallh hersey duzelir. Herseyin başı Allah o der ve olur .hepimizin gonlune gore versin insallh sag ssalim yavrularimizi kucagimiza aliriz insallah. Bir an once aralik gelsinde doguralim artik :KK70: Rabbim hepimize saglikli evlatlar nasip etsin insallah . Bide oruc tutacakmisiniz? Ben kararsiz kaldim. Cunku 3 bitiyor 4.de giriyorum orucun basinda. Cevap verirseniz sevinirim kizlar. Insallah hepiniz guzel haberler getirin :KK66:

Canım ben tutmayı çok istiyorum ama kendime güvenememeye başladım son günlerde. Midemdeki yanma, ağzımın kuruması ve baş dönmeleri. Yeme içme gerçekten sorun değil, susuzluğu düşünüyorum. Bir de ben KKTC deyim. Şu an bile hava 35 derece, günler uzun. Bu cuma doktoruma sorup bana önerisini öğreneceğim. Belki çalışmadığım evde olduğum birgün denerim diyorum. Hamileyken oruç mu tutulurmuş diye hemen kesip atanlara katılmıyorum ben. Her iki görüşte olanlara da saygılı ve hassas olmak lazım bence.Bu konu neredeyse 1 aydır benim de kafamı kurcalıyor. Tutamasak da, Allah sevabını versin inşallah.

kimsenin böyle bir art niyeti yoktur emin ol.çogumuz okuyup geciyoruz bazen ben mesela isim varsa sonra cvp veririm diyorum ve bi bakmisim konu gecmis unutmusum.sonucta hepimiz birbirimizi ayni zamanlarda tanidik kimsenin kimseden bir adim ustunlugu yok bende.en fazla olsa olsa bebegimin dogacagi tarihteki annelerin bebeklerinin gelisimini kendi yavrumunkiyle kiyaslamak adina daha bir heycanla okurum hepsi bu.üzülme sen tamam mı yoktur bir problem :KK50:
aynen canım sana katılıyorum bazen cevap yazabiliyorum bazen sadece okuyabiliyorum burada amacımız birbirimize destek olmak ve tecrübelerimizi paylaşmak bişey olduğunu sanmıyorum sen raht ol tatlım::::::::::)

Bende bir aydır kullanıyorum kalp atışı ile ilgisi yok sadece çok sersem yapıyor
kalp artışıyla ilgili oolduğunu sanmıyorum. ben 20. haftaya kadar kullandım. düşük tehlikesi için vermişti dr
şöyleki bana da bi arkadaşım sordu onun kanamaları oluydu durmuştu ama dün akşam yine lekelenmiş doktoru progestan vermiş biraz erken ama olsun demiş oda bana sordu bebeğin kalp atışıyla ilgisi var mı ne kadarlıkken kullanıyo falan diye benim pek bilgim olmadığı için net yanıtlayamadım :)

derinyesevi derinyesevi zencefili ben sormuştum doktoruma çok öksürüyodum ben pek önermiyorum hakkında çok net bir bilgi yok şüpheli şeylerden uzak durmayı tercih ediyorum demişti.

oruç konusunda da denemeyi istiyorum eğer dayanabilirsem tutucam bşr sıkıntı olmazsa belki ara vererek tutmayı da deneyebilirim

bazen sorular soruyorum bazen rahatsız olan arkadaşlari takip ediyorum. aynı durumda olan arkadaşlariZ hepimiz. hic cevap alamiyorum bi sıkıntı mi var anlayamadim.

Kimsenin görüpte yazmayacağını sanmıyorum. Bazen ben bile giremediğimde sayfalarca yorum oluyor. Çalışırken okumaya fırsat bulamıyorum. Evde de girmiyorum fazla bütün gün işyerinde başındayım zaten diye. Kontrolünde inşallah iyi geçer. :KK51:

Canım ben tutmayı çok istiyorum ama kendime güvenememeye başladım son günlerde. Midemdeki yanma, ağzımın kuruması ve baş dönmeleri. Yeme içme gerçekten sorun değil, susuzluğu düşünüyorum. Bir de ben KKTC deyim. Şu an bile hava 35 derece, günler uzun. Bu cuma doktoruma sorup bana önerisini öğreneceğim. Belki çalışmadığım evde olduğum birgün denerim diyorum. Hamileyken oruç mu tutulurmuş diye hemen kesip atanlara katılmıyorum ben. Her iki görüşte olanlara da saygılı ve hassas olmak lazım bence.Bu konu neredeyse 1 aydır benim de kafamı kurcalıyor. Tutamasak da, Allah sevabını versin inşallah.
Rabbim hamilelere, emziren annelere böyle bir kolaylık tanımış anneye ve bebeğe sıkıntı olacaksa daha sonra borcu ödemek şartıyla tutulmayabilir diye biliyorum ben fetva vermek haddime değil tabiki. Doktorlara sorarsanız tutulması taraftarı olmuyolar günler uzun olduğu için ama ben bir günde olsa denemek istiyorum belki de Allah bir kolaylığını verir

Canım, cevap yazdığımız kişiler, bazen göremeyebiliyor. Herkesin kendine göre sıkıntısı, yoğunluğu olabiliyor, uzun süre foruma girmeyebiliyor. Burada kimse kimseyi birebir tanımıyor, hepimiz bu sayfa vasıtasıyla görüşlerimizi, sıkıntılarımızı, mutluluklarımızı birbirimizle paylaşıyoruz. Ben mesela bazen yoğunsam, beğenip geçiyorum, bilmediğim bir konuysa cevaplamamayı, yanlış bilgilendirmemek adına tercih ediyorum. Birçok kez ben de soruma yada yorumuma cevap alamadım. Ama Kimse kimseye kasıtlı yapması mümkün değil. Lütfen şahsi algılama. Zaten karışık, üzülmeye meyilli psikolojilerimiz var :)
Olur böyle şeyler arada. Sen de Aralık annesisin inşallah, hepimiz biriz, beraberiz.

Rabbim hamilelere, emziren annelere böyle bir kolaylık tanımış anneye ve bebeğe sıkıntı olacaksa daha sonra borcu ödemek şartıyla tutulmayabilir diye biliyorum ben fetva vermek haddime değil tabiki. Doktorlara sorarsanız tutulması taraftarı olmuyolar günler uzun olduğu için ama ben bir günde olsa denemek istiyorum belki de Allah bir kolaylığını verir
Estağfurullah canım, hiç birimiz yetkili merci değiliz, görüş paylaşımı yapıyoruz. Benim dr da kesin tutma diyecek. Ama benim de gönlümden geçen senin gibi bir gün de olsa denemek. Duruma göre devam ederim, etmem ya da aralıklı tutarım. Gönlümden geçen bu, bakalım Allah ne kısmet edecek.

Insallah canim benim annemde dedi tut bisey olmaz bnde istiyorum tutmayi ama dediginiz gibi susuzluk :( bide agzima bi lokma almasam midem kaziniyor mide bos oluncada kusuyorum su bike olsa midemde cikiyor hepsi :( bakalim denemeden anlamayiz

bu arada bende öğle arası eve gittim yemek yemeye yedikten sonra biraz uzandım sonra wc ye gittim bi baktım kahverengi lekeler gelmiş çok tedirgin oldum hemen doktoru aradım gel bakalım dedi.. ultrasondan baktı küçük bir kanama olmuş içerde ama geçmiş dedi korkmana gerek yok bu dönemde olur bu tarz şeyler dedi kalp atışları falan her şey iyi bebek hareketli dedi. ama her ihtimale karsı progestan iğne ve hap verdi iğneyi vurunmdum diğer kontrole kadar da hapı yutacağım.. Allahım ne kadar korktum bugün yaa

merhaba kızlar:) bugün geç girebildim işlerim yoğundu hastaneden geldikten sonra. Az çok mesajları okuyabildim, Allahım hasta arkadaşlarımıza ve bebişlerimize şifa versin inşallah.
Sabah kontrolüm vardı bir heyecan gittim:) :anneadayı:Detaylı ultrasonda bakıldı NT:1,3 mm(ense kalınlığı), nazal kemik :2,5 mm çıktı. doktor normal görünüyor dedim. CRL:72 mm çıktı.(baş popo uzunluğu) İlk bebeginizin cinsiyeti neydi dedi bende kız dedim. Bu da erkek gibi görünüyor ama kesin de birşey söyleyemem, 1 ay sonra kesinlikle belli olur dedi. Elleri ayakları kıpır kıpırdı şükürler olsun:) mucize resmen..
sonra kendi doktoruma çıktım, o da baktı ultrasonla herşey normal görünüyor dedi. O da kız gibi dedi:) yani 2 doktor farklı yorum yaptı cinsiyetiyle ilgili:) bakalım hangisi tutacak:) onun haricinde kan ve idrar tahlili yapıldı ikili tarama testi için. Sonuçlar 1 hafta sonra çıkacakmış. Mide bulantılarım işimi etkiliyor dedim, midem azcık boşalsa felaket midem bulanıyor dedim safrayla ilgili de sıkıntı olabilir ama bence 1 aya geçer bulantıların dedi doktor. Dramamine yazdı bulantı için. İçtim bugün etkisi de oldu sanki. Bir de Decavit e başladık. Bulantılara rağmen 1,5 kilo da almayı başarıp 81,5 kilo olmuşum.
Şükürler olsun size güzel haberlerle gelmeyi başardım. İnşallah hepimiz güzel haberlerle hamileliğimizi tamamlar bebeğimizi sağlıklı sıhhatli bir şekilde kucağımıza alırız.:dua:

Kızlar bişi sorabilirmiyim progestan kullanmanın kap atışıyla alakası var mı? Gerekli durumlarda da kaç haftalıkta kullanılması gerekiyor? :)
Gebeliğimi öğrendiğiniz ilk günden beri doktorum bana progesteron desteği icin Curinone jel verdi. Progestandan daha iyi buluyorum bunu demişti. Bugün kontrolümüz vardı ve zararı yok riskinde yok ama kullanalım 1 ay daha dedi. Ki 5 haftalıkken ilk kullanmaya başladığım Zaman jelin artıkları döküldüğünde pembe pembe dökülüyordu yerleşme kanaması yüzünden. Simdi beyaz beyaz. Kalp atışıyla ilgisi yok arkadasım tamamen dusuk riskini önlemek icin ve kullansan da hicbir zararı yok:anneadayı:

bu arada bende öğle arası eve gittim yemek yemeye yedikten sonra biraz uzandım sonra wc ye gittim bi baktım kahverengi lekeler gelmiş çok tedirgin oldum hemen doktoru aradım gel bakalım dedi.. ultrasondan baktı küçük bir kanama olmuş içerde ama geçmiş dedi korkmana gerek yok bu dönemde olur bu tarz şeyler dedi kalp atışları falan her şey iyi bebek hareketli dedi. ama her ihtimale karsı progestan iğne ve hap verdi iğneyi vurunmdum diğer kontrole kadar da hapı yutacağım.. Allahım ne kadar korktum bugün yaa
Canım çok geçmiş olsun, kahverengi lekelenmelerin önemsiz olduğunu ne kadar bilsek de, yine de endişe ediyoruz. Ama benim doktorum da, başına aynı şey gelen diğer arkadaşların doktorları da, hep aynı şeyi söylemişler, o dikkatimi çekti: "Bu aylarda olabilir, endişe etmeyin".

Bu arada o iğne neredeyse 1 hafta popomu acıtmıştı benim. Yatamıyordum. Artık iğne mi yakıyor, benim hemşire mi zart diye soktu bilmiyorum. İnşallah senin o kadar acımaz canım. Çok geçmiş olsun.

canım çok geçmiş olsun Allah bir daha yaşatmasın en ufak şeyde bile insan endişeleniyor sağlıklı sıhhatli hayırlı bir süreç ve sonunda yine sağlıklı bebişlerimizi kucağımıza alalım inş:)=

merhaba kızlar:) bugün geç girebildim işlerim yoğundu hastaneden geldikten sonra. Az çok mesajları okuyabildim, Allahım hasta arkadaşlarımıza ve bebişlerimize şifa versin inşallah.
Sabah kontrolüm vardı bir heyecan gittim:) :anneadayı:Detaylı ultrasonda bakıldı NT:1,3 mm(ense kalınlığı), nazal kemik :2,5 mm çıktı. doktor normal görünüyor dedim. CRL:72 mm çıktı.(baş popo uzunluğu) İlk bebeginizin cinsiyeti neydi dedi bende kız dedim. Bu da erkek gibi görünüyor ama kesin de birşey söyleyemem, 1 ay sonra kesinlikle belli olur dedi. Elleri ayakları kıpır kıpırdı şükürler olsun:) mucize resmen..
sonra kendi doktoruma çıktım, o da baktı ultrasonla herşey normal görünüyor dedi. O da kız gibi dedi:) yani 2 doktor farklı yorum yaptı cinsiyetiyle ilgili:) bakalım hangisi tutacak:) onun haricinde kan ve idrar tahlili yapıldı ikili tarama testi için. Sonuçlar 1 hafta sonra çıkacakmış. Mide bulantılarım işimi etkiliyor dedim, midem azcık boşalsa felaket midem bulanıyor dedim safrayla ilgili de sıkıntı olabilir ama bence 1 aya geçer bulantıların dedi doktor. Dramamine yazdı bulantı için. İçtim bugün etkisi de oldu sanki. Bir de Decavit e başladık. Bulantılara rağmen 1,5 kilo da almayı başarıp 81,5 kilo olmuşum.
Şükürler olsun size güzel haberlerle gelmeyi başardım. İnşallah hepimiz güzel haberlerle hamileliğimizi tamamlar bebeğimizi sağlıklı sıhhatli bir şekilde kucağımıza alırız.:dua:

Canım hayırlı olsun, ne güzel haberler vermişsin, çok sevindim. Hep böyle güzel haberlerini alırız inşallah.
Doktorun birinin kız, diğerinin erkek demesi enteresan olmuş:deli:Hayırlısı Allah'tan. Büyüsün bebişler, yavaş yavaş çıksın göbüşler.:nazar:

canım senin adına çok sevindim inan herkes böyle güzel haberler palaşmayı çok istiyor Allah devamını getirsin inş hepimize :)

Arkadaşlar merhaba geçen ay 0.246 olan tsh değerim bu ay 3.11 e fırlamış zaten ilaç kullanıyorum doktorum da ilaç dozumu arttırdı bugün ama korkuyorum 2.5 üstü zihinsel açıdan risk oluşturuyormuş böyle durumla karşılaşan arkadaşlar var mı acaba?

Evet benim de 1.5 olan değerim 3.7 ye çıktı hamilelikle beraber.100 lük bir tane alıyorum hergn artık 150 alıyorum.
İlk hamileliğimde de dozunu arttırmışlardı ama zaten 2 gün daha fazla alınca hemen toparlanıyo değerler.

Back
X