2016 Aralık Anneleri

Bişey sorcam kızlar bu toxoplaşma herkese yapıldı mı bana bi ton testler yapıldı ama bunu göremedim arasında , eğer bu riskim varsa nelere dikkat etmek gerekir herkesin bu testi iyi mi çıktı olumsuz çıkanlara ilaç mı veriliyor ya da öneride mi bulunuyor doktor bilgi verebilir misiniz?
Canım benim, herkese yapılıyor diye biliyorum. Olumsuz-olumlu diye çıkmıyor. Bağışıklığın var ya da yok diye çıkıyor. Eğer bağışıklığın varsa, daha önce kediden falan vücuduna girmiş bu mikrop ve vücudun bu duruma karşı bağışıklı, yani mikropla savaşır bertaraf eder anlamına geliyor. EĞer bağışıklığın yoksa, ki benim yokmuş. Daha önce hiç bu mikrop vücuduma girmemiş. DOktor dikkat etmeye devam et dedi sadece. İlaç falan verilmiyor. Dikkat etmen gereken; sebze meyveleri bol sirkeli su ile yıkamak, dışarıda hijyen koşullarından emin olmadığın yerlerde yememek. Çiğ etten, salam, sosisten uzak kalmak, ve kedi pisliğinin bulaşabileceği ortamlarda bulunmamak gerekiyor. Bu kadar canım.

Canım benim, herkese yapılıyor diye biliyorum. Olumsuz-olumlu diye çıkmıyor. Bağışıklığın var ya da yok diye çıkıyor. Eğer bağışıklığın varsa, daha önce kediden falan vücuduna girmiş bu mikrop ve vücudun bu duruma karşı bağışıklı, yani mikropla savaşır bertaraf eder anlamına geliyor. EĞer bağışıklığın yoksa, ki benim yokmuş. Daha önce hiç bu mikrop vücuduma girmemiş. DOktor dikkat etmeye devam et dedi sadece. İlaç falan verilmiyor. Dikkat etmen gereken; sebze meyveleri bol sirkeli su ile yıkamak, dışarıda hijyen koşullarından emin olmadığın yerlerde yememek. Çiğ etten, salam, sosisten uzak kalmak, ve kedi pisliğinin bulaşabileceği ortamlarda bulunmamak gerekiyor. Bu kadar canım.
Ayrıntılı bilgi için çok teşekkür ederim canım zaten dikkat ediyordum daha çok ederim artık.

Bende troid ameliyatlıyım ömür boyu ilaç kullanacağım...ilk gebeliğim ve çok endişeliyim...her ay kontrol olacak evet ama böyle giderse 9. Ayda 250 mg a falan çıkacağız ve bu beni korkutuyor bebeğim açısından...

Troid rahatsızlığımiz olmasaydi vücudumuz hamilelige göre hormon salgilayacakti miktari arttiracakti.
Böyle bir imkan olmadığı icin dr hangi dozu uygun görürse onu alacağız baska yolu yok.
Ilk gebeligimin son donemleri oldukca artmisti hapin dozu ama tahlillerim normaldi hep.
Dr.una güven aklinda soru işareti olmasin ilacla dozuyla ilgili.Her ay artacak hormon ihtiyacı ve duzenlemesi yapilmak zorunda hem senin hem bebegin sağlığı için.

Bişey sorcam kızlar bu toxoplaşma herkese yapıldı mı bana bi ton testler yapıldı ama bunu göremedim arasında , eğer bu riskim varsa nelere dikkat etmek gerekir herkesin bu testi iyi mi çıktı olumsuz çıkanlara ilaç mı veriliyor ya da öneride mi bulunuyor doktor bilgi verebilir misiniz?

Şöyle benim bağışıklığım çıkmadı toksoplazma ya karşı doktorum bana çiğ ete dokunmamaya çalış ya da eldivenle dokun öyle pişir dedi dışarıda salata falan yememeye çalış yeşilliklerini ve meyvelerini sirkeli su da beklet dedi...kedi köpeğe dokunmuyorum onun dışında...

Troid rahatsızlığımiz olmasaydi vücudumuz hamilelige göre hormon salgilayacakti miktari arttiracakti.
Böyle bir imkan olmadığı icin dr hangi dozu uygun görürse onu alacağız baska yolu yok.
Ilk gebeligimin son donemleri oldukca artmisti hapin dozu ama tahlillerim normaldi hep.
Dr.una güven aklinda soru işareti olmasin ilacla dozuyla ilgili.Her ay artacak hormon ihtiyacı ve duzenlemesi yapilmak zorunda hem senin hem bebegin sağlığı için.

İnşallah benim ve bebeğimin sağlığını olumsuz etkileyecek şekilde artış olmaz...evet doktoruma güvenmem gerekiyor 2 farklı doktor takip ediyor çünkü hem endokrinoloji hem nükleer tıp doktorum...

İnşallah benim ve bebeğimin sağlığını olumsuz etkileyecek şekilde artış olmaz...evet doktoruma güvenmem gerekiyor 2 farklı doktor takip ediyor çünkü hem endokrinoloji hem nükleer tıp doktorum...
Troid hormonunu ilac olarak görüyorsun o yuzden endiseleniyorsun saniyorum.
Ben onu artik vücudumun bir parcasi olarak görüyorum :) yeni mi ameliyat oldun?12 yili geçti benim

Şöyle benim bağışıklığım çıkmadı toksoplazma ya karşı doktorum bana çiğ ete dokunmamaya çalış ya da eldivenle dokun öyle pişir dedi dışarıda salata falan yememeye çalış yeşilliklerini ve meyvelerini sirkeli su da beklet dedi...kedi köpeğe dokunmuyorum onun dışında...
Tamam canım bende özellikle dikkat edicem artık

soylediğin iyi oldu cnm sağol..bende de tiiroid 2,98 çıktı doktorum endokrine gönderdi. dahiliyeye gittim ama sevk etmedi beni endokrine.gerek yok iyi bu değer dedi..kadın doğum iyi görmüyor, dahiliyeci iyi görüryor?? nette de baktım hamilelerde 2,5 in altında olması gerekiyorumuş. özel hastaneye gittim bende.oradaki doktorum iyiki gelmişsin senin hapa başlaman lazım dedi ve 1 aydır ilaç kullanıyorum düzeldi şükür..ama çok pahalı ya muayenesi birde kan tahlili için tüm tahlil istiyo pahalı tuutuyor açıkcası.sonraki ay bende direk endokrine gideyim :) teşekkürler:KK54:
Rica ederim :)
Bugün kan verdim troid için haftaya kontrole gidecegim ayni yere.insallah cok oynama olmamistir hormonlarda

Kızlar bugün kontrolümüz vardı çok şükür kanama alanı küçülmüş :halay:bebişlerim büyümüş kıpır kıpırdılar nasıl hareket ediyorlar oynuyorlar çok güzeldi :KK37::KK36::KK6: yalnız hala kuzumun birinin kalbi diğerine göre daha yavaşatıyor doktorum iyi dedi çok şükürkontrollerimiz de ayda bir artık :işsiz:
seninde mi ikiz... benim de öle canım... ben de 3 haziranda gideceğim, bakalım benim sıpalar büyümüş mü :)

Troid hormonunu ilac olarak görüyorsun o yuzden endiseleniyorsun saniyorum.
Ben onu artik vücudumun bir parcasi olarak görüyorum :) yeni mi ameliyat oldun?12 yili geçti benim

Kesinlikle haklısın :) endişem bu yüzden....2 yıl 3 ay oldu ameliyat olalı ben radyoaktif iyot da aldım...

Kesinlikle haklısın :) endişem bu yüzden....2 yıl 3 ay oldu ameliyat olalı ben radyoaktif iyot da aldım...
O bir ilac değil senin bir parçan artik herseyi unutsanda onu unutmak gibi bir sansin yok :) kendine bunu iyice telkin etmeni nacizane tavsiye ederim.
Evet cok zor düşününce durumumuz.Allah yardimcimiz olsun ayni zamanda o rahatsizliktan kurtuldugum için şükürler olsun.
Doz konusunda dr.unla konus onlarin konusmasi cok daha rahatlatici olabilir. Endiselerini anlat.
Sormak istedigin birsey olursa da nacizane daha tecrubeli bir troidzede olarak ben burdayım :)

Back
X