2016 Aralık Anneleri

Merhaba kizlar, bugun sabahtan beri karnimin sol kisminda yumruk gibi bir sertlesme oluyor, 2-3 dak sertlik duruyor sonra kayboluyor. Agri olmuyor ama kasilma hissediyorum. Biraz tedirgin oldum. Bebek mi yaslaniyor, rahim mi genisliyor neden oluyor anlamadim. Bunu yasayan var mi?
Arada benimde oluyor ilk hamileligimde oluyordu o zaman cok paniklemistim(internette okuduklarimdan sonra) şimdi tam nedenini hatırlamıyorum ama o zaman doktor önemli birsey olmadığını olabileceğini söylemişti. Şimdi olduğu zaman panik yapmiyorum

mrb, konun üzerinden iki gün geçmiş ama hafta sonu girma şansım yoktu yeni okudum msjınızı.
şeker yüklmesine bende karşıydım fakat araştırmalarım sonucunda yaptırmaya karar verdik. çünkü gebelik şekeri dene velet ne genetik nede annenin daha önce şekerle ilgili bir sorunu olup olmadığına bakmıyor . yani sizn ailenizde şeker olmasn ve siz bugüne kadar hiç şekerle iligli sorun yaşamayın hatta şekeriniz hep normal sevilerde olsun ama sizde gebelik şekeri çıkabiliyor. ve gebelikte şekerin bebeğe zararı var. eğer çıkarsa önlem alınmak zorunda ki bu önlem sadece perhiz değil, az risk grubundaysanız perhizle idara edebiliyorsunuz takip altında ama daha ileri seviye çıkarsa hap kullanıp hatta insülün olunmak zorunda bile kalabilirz ki Allahkorusun inş. bunları yaşamayız.
bukadar bilgisi okudum araştırdm hepsi kitaptamı kaldı oda hayır çevremde bu durumu gerçekten yaşayan insanlarda olunca yapılmasına karar veridk. şekerle bugüne kadar hiç alakası olmayan ark.ımda gebelik şkeri çıktı ve ilaç kullanmaya başladı . doğruluk payı var yani yazdıklarımın .
ayrıca bize şeker yüklemsinde içilen 50 gr şekerli su bir dilim baklavaya denk geliyor . hangimiz bir dilim baklava ile kalkıyoruz sofradan enaz iki üç dilim . dolayısı ile çok korkulacak veya sizi mahfedecek bir yükleme değil bu .
bildiklerim düşüncelerim bunlar umarım size yarıdmcı olabilmişimdir. sizde araştırın derim kesitip atmayın karatay sağlıksız dedi diye bebekleri riske atmış oluruz gibi geliyor bana.
sağlıklı hamişlikler.
Bende ilk başta yaptirmayayim düşünüyordum ama son zamanlarda %51 yaptırım %49 yaptirmayayim düşüncesine sahiptim ama yazını okuyunca özellikle 1 dilim Baklavaya es değer olduğunu yaptırma taraftarı oldum.

Selam anne adayları,bende :anneadayı::anne::KK46:Aralık annesi olacağım inşallah. Rabbimin izniyle inşallah,ultrasona girmezden önce çikolata yemek çocuğun hareketli olmasını sagliyormus,deneyimi olan var mı acaba.?
Hoşgeldiniz
Aynen öyle çukulata dondurma tatlı türevi yiyince bebiş çıldırıyor :)

Hanimlar mrb ben 19.haftaya girdim. Ikili ucli test yaptirmadim ama doktorlarin zoruyla 4luyu yaptirdim icim rahat ama doktorlarn bu kadar israrci olnasi tuhafima gitti. Bide ben bu aralar idrar yolu iltihabindan dolayi her hafta doktora gittim ultrasyona girdm bi sakincasi olur mu acaba?
yok cnm olmaz bnce
Geçmiş oslun
Sağol canim cevap verdiğin için.
Tinaztepe çok uzak kalir bana maalesef karsiyakadayim en fazla Bornova taraflari falan olabilir. Aylin hanimi duymuştum başkalarından da çok meth ediyolar
cnm İzmirle bir bağlantım yok
Kardeşini sorcaktım ulaşabildinizmi
Kızlar benim de ayak bileklerimde çok ağrı oluyor neden olabilir
aynı dert bende de başladı
yeni bir ayakkabı aldım acaba ondan mı yada magnezyum eksikliğinden mi
Bilemedim
Hanimlar hayirli geceler ya sizlere bisey sormak istiyorum
Bu hafta 2 kez cok tuaf bisey yasadim.
Ilk defa basima geldi ilk hamileligimde hic yasamadim bu tarz bi durum.
Gozum karariyo
Dudagimin cevresi uyusuyo
Dilim damagim kuruyo
Resmen nefes alamiyorum yaklasik 2 Dk kadar suruyo bu belirtiler.
Sonrasida soguk soguk terliyorum
Neden boyle olmus olabilir 12 agustosta muaynem var beklemeliyim yoksa gitmelimiyim doktora hemen
Canım ben Vucüdunda bir eksiklik varmış sinyal veriyormuş gibi geldi, yine de bir ekoda çektir gidince
İhmal etme
Belki demirin çok düşmüştür

Merhaba kizlar, bugun sabahtan beri karnimin sol kisminda yumruk gibi bir sertlesme oluyor, 2-3 dak sertlik duruyor sonra kayboluyor. Agri olmuyor ama kasilma hissediyorum. Biraz tedirgin oldum. Bebek mi yaslaniyor, rahim mi genisliyor neden oluyor anlamadim. Bunu yasayan var mi?
Canım o bebiş bebiş gelir bir tarafta topak gibi olur :) sen onu hissedersin
2. gebelik olunca insan anlıyor

Canım ben Vucüdunda bir eksiklik varmış sinyal veriyormuş gibi geldi, yine de bir ekoda çektir gidince
İhmal etme
Belki demirin çok düşmüştür

Canim 10 nunda saglik ocagina gitcem
12 sinde kendi doktoruma beklemeyip hemenmi gitsem beklesemmi ona karar veremiyorum.

BEN 19. HAFTADAYIM. BEBİŞ DE HALEN BİR HAREKETLENME YOK. BENİMLE AYNI DURUMDA OLAN VAR MI KIZLAR? DURUMUNUZU PAYLAŞIR MISINIZ RİCA ETSEM. İLK GEBELİKTE GEÇ HİSSEDİLİYORMUŞ HERALDE 4 GÖZLE BEKLİYORUM.

BEN 19. HAFTADAYIM. BEBİŞ DE HALEN BİR HAREKETLENME YOK. BENİMLE AYNI DURUMDA OLAN VAR MI KIZLAR? DURUMUNUZU PAYLAŞIR MISINIZ RİCA ETSEM. İLK GEBELİKTE GEÇ HİSSEDİLİYORMUŞ HERALDE 4 GÖZLE BEKLİYORUM.
İlk hamilelikte 20. Haftaya kadar hissedilmeyebiliyormus. Kilolu olmakta geç hissedilmesine neden oluyormus.

Bi arkadasim da hissetmiyorum diyodu. Doktor amniyon sivisi fazla o yüzden hissetmiyosun demis. Belki senin de sivinin fazla olmasindandir.
Olabilir aslında. Son gittiğimde doktor çünkü bebeğin çok hareketli. Suyu da bol. Takla atıp duruyor. Yerni sevmiş demişti. Mantıklı geldi şimdi. Zaten yağlı bir yapıda olmamda bir kötü etken daha heralde. Neyse o sağlıklı olsunda. Bakalım çarşamba detaylı ultrason için gideceğim. Az kaldı. Onun hareketli olduğunu doktorun ağzından duyduktan sonra ben o gazla bi hafta on gün daha merak etmeden geçiriyorum. İnşallah o zamana kadar hissiyat başlarsa iyi olur hani.

Merhaba kizlar bayadir yazmiyorum. Insallah durumlariniz iyidir.
Bizde iyiyiz cok sukur ama dun piknige gittik galiba basima gunes gecti dun gece basim catlicakti nerdeyse 1 tane agri kesici aldim bide dus aldim oyle rahatladim uyudum . Ama bugun hala devam ediyor agri biraz.
Bide kizlar ben esnerken sanki boyle karnimin ici kesiliyor gibi oluyor bazen oyle oluyor ki sanki bebek resmen karnimi delecek gibi oluyor ama bebegim deil
Boyle bilsiginiz sanki karnimin icin yariliyor.
Aranizda boyle olan var mi.?
Cevaplarsaniz sevinirim.

Mutlu huzurlu günler anneleeer :)
Bugün sağlık ocağına gittik asi olduum
Hiç acımadı hatta hemşire kız yaparken hissetmedim bile. Sonra hiç uyuşma falan da olmadı inşallah dahada olmaz
Bebisimin kalbini dinledik içim bayağı rahat bir buçuk ay olacak görmüyorum bebgimi :( şehir değişikliğinden dolayı
Çarşamba randevum var inşallah iyi geçer :)

Mutlu huzurlu günler anneleeer :)
Bugün sağlık ocağına gittik asi olduum
Hiç acımadı hatta hemşire kız yaparken hissetmedim bile. Sonra hiç uyuşma falan da olmadı inşallah dahada olmaz
Bebisimin kalbini dinledik içim bayağı rahat bir buçuk ay olacak görmüyorum bebgimi :KK43: şehir değişikliğinden dolayı
Çarşamba randevum var inşallah iyi geçer :)
benim de cuma var canım ayrıntılıya gireceğim hepimiz güzel haberlerle dönelim inşallah :)

Benim oglum cikolata sevmeyecek kesin. Herkes cıldıriyo diyo bizimki özellikle tatli cikolata yiyince uyuyo su ictigimde hareketleniyo sadece
Değişikmiş :=)
Ağır abi demek ki :)
Canim 10 nunda saglik ocagina gitcem
12 sinde kendi doktoruma beklemeyip hemenmi gitsem beklesemmi ona karar veremiyorum.
canım yakınsa sağlık ocağına git bence
ilkse çok normal cnm 20. haftanıda geçir yine hissetemzsen kontrolünde söyle doktora ama bence bugünlerde hissedersin
tatlı bişeyler ye sırtının üstüne uzan

AzRASILAM AzRASILAM evet çok şükür cuma günü görüştü annem morali iyiymis elhamdülillah. Hic bi olaya karismamislar yalovadan İstanbul gelirken yolda otobüsü durdurup almis polisler. Henüz şahsi ifadeleri alinmamis. Alininca birakirlar diye umuyoruz inşallah. Başladılar birakmalara.
iyi canım çok sevindim
Gözün aydın

Back
X