- 18 Şubat 2015
- 1.202
- 2.072
- 133
Allah bagislasin bebegini ya ne kadar guzel Mevlem ol dedi oldu. 4 tedavi gormus neler cekti ama omtahani kazanmis darisi bekleyenlere insallahSizinle de paylasmak istiyorum umut olsunn insallah .mayis topicinden bir arkim vardi 38 yasnda esinin sperm problmi vardi 4.kez tup bebek negtfti o zamnki cunlelerini uzuntusunu hic unutmadim hep dua ettim ona yuzunu gormesem de sicakligini cok hissetmistm.dun gece eski msjlarina bakmak istedim ve masallah 20 haftalik olmus hamilelik takwimi eklemis ordan gordum.hemen konustuk tup bebekten sonra kndiliginden olmuss ve esinin sperm 5milyonmus en sonn.bu nasill bir mucizee Rabbim cok buyuk .bu haber bana cok iyi geldi.Rabbim nazarlardan korusun insallah aminn
Mikroenjeksiyon yapilmadi da normal tup benek mi yapıldi acaba? Aslinda oluyo yumurta bir gun yasıyor spermse 72 saat ortalama yani ertesi gun olabilir ama mikroenjeksiyonsa yani icine enjekte ettilerde o zaman döllenimesi lazim diye zannediyordum. Her halukarda guzel bir haber insallah sağlikli devam ederKızlar beni hastaneden aradilar bugün 1 tane daha yumurtam döllenmiş, sonradan döllenme olabiliyo demekki şaşırdım.
Madem dollenmem oldu doktor neden dondurma yoluna gidiyo.Sizler böyle birseyle karşılaştınız mi ?
Mikro enjeksiyon yöntemiyle tüp bebege başladık 6 yumurta toplandi 5 i dollenmedi dediler,digeri de pek iyi değilmiş
Bugün aradilar bi tanesi daha döllenmiş ama pek umutlu konusmadilar
Evet canim onu kesin yapacam bu ay .sen hamilesin demi canimCanım senin amh değerin gayet iyi benim 0.35 bildiğin menopoz başlangıcı benim. Bence spermler kalitesiz sizin eşine keçi boynuzu özü veya kürü yedir. Ek vitaminler var onları kullansın.
Hayır canım transferim yapıldı cuma günü öğrencemEvet canim onu kesin yapacam bu ay .sen hamilesin demi canim
Evet kisa protokol uyguladilar .tedaviyle birlikte ilaç kullandım sadeceyumurta kalitesinden kaynaklanıyor olabilir...kısa protokol mu yaptılar öncesinde vitamin kullandın mı?
Hadi hayirlisi insallahHayır canım transferim yapıldı cuma günü öğrencem
Ewet canim 4 oluyorrKızlar benim bi sorum olacak benim yumurtalar salı toplandı cumartesi transfer oldu.dokyor 5. Gün embriyosu dedi embriyom için. Ama laboratuvar görevlisi bana telefonda toplandığı gün sayılmaz demişti o zaman benim 4. Gün embriyosu mu oluyor ?
Kızlar benim bi sorum olacak benim yumurtalar salı toplandı cumartesi transfer oldu.dokyor 5. Gün embriyosu dedi embriyom için. Ama laboratuvar görevlisi bana telefonda toplandığı gün sayılmaz demişti o zaman benim 4. Gün embriyosu mu oluyor ?
Evet kisa protokol uyguladilar .tedaviyle birlikte ilaç kullandım sadece
Hiç birşey soylemediler daha.yarın herseyi soracam.doktor persembe gelin konuşalım dedi.aslında amh değerin iyi senin en azından bana göre gayet iyi...bu tarz hastalarda aslında vitamin kullandırıyorlar iki ay...yumurta kalitesi için...peki bu döllenmeme ile ilgili ne dediler sana?
Evt cnm 4. Gün embriyosu oluyorKızlar benim bi sorum olacak benim yumurtalar salı toplandı cumartesi transfer oldu.dokyor 5. Gün embriyosu dedi embriyom için. Ama laboratuvar görevlisi bana telefonda toplandığı gün sayılmaz demişti o zaman benim 4. Gün embriyosu mu oluyor ?
Labaratuar gorevlisi dogru demis bence cunku benim 5. Gun embriyosu cumartesi opu olmustu persembe 5. Gun transfer edildi. Yani toplandigi gun sayilmiyor diye biluyorum.Kızlar benim bi sorum olacak benim yumurtalar salı toplandı cumartesi transfer oldu.dokyor 5. Gün embriyosu dedi embriyom için. Ama laboratuvar görevlisi bana telefonda toplandığı gün sayılmaz demişti o zaman benim 4. Gün embriyosu mu oluyor ?
Yok iki güne bir arayıp durumu hakkında bilgi veriyordu.doktor transfer öncesi 5. Gün dedi labdakiler 4 dedi kafam karistiSanmam canım yaa sana merkezten gün gün embriyo raporu gelmedi mi?
Hmm üzüldüm şimdi 5 olaydı iyiydi :)Labaratuar gorevlisi dogru demis bence cunku benim 5. Gun embriyosu cumartesi opu olmustu persembe 5. Gun transfer edildi. Yani toplandigi gun sayilmiyor diye biluyorum.
Canim senin kalinlik cok guzelmis.. Benimki biraz belirsiz :) prof dr 7mm olctu 2 gun sonra diger doktorum 5,7mm olctu vallahi gulsemmi aglasammi bilmiyorum :)Canım benim yumurtalar ptesi gibi toplanacak ama en son kontrolümde baktı doktor ve 9mm dedi iyi yani
cnm sizin orada yakın bi doktor varsa muayene olsana merkeze gidene kdr için rahat eder bide bence kalınlaşmıştır adete yaklaştıkça rahim kalınlaşırCanim senin kalinlik cok guzelmis.. Benimki biraz belirsiz :) prof dr 7mm olctu 2 gun sonra diger doktorum 5,7mm olctu vallahi gulsemmi aglasammi bilmiyorum :)
Hangi ilaclari kullandi eşinizKızlar Benim eşim azorspermi yani sperm çıkışı hiç Yok 5 sene önce mikrotese oldu tabi onun öncesinde 3 ay ilaçlar falan kullanmıştı spermler hep kaliteli çıktı 18yumurtam kaliteli döllenmişti
Bize ozaman artan spermler donduruldu daha amlyta gerek kalmaz demişti doktor..
Bizde onu düşünerekten eşim hiç ilaç falan kullanmadı malesef spermler çözülünce kalitesiz olmuşlar tese oldu eşim ama spermler kaliteli çık adı morfoloji %1 çıktı 11 embriyom döllenmiş ama hepsi 4. Günde duraklamış 5. Güne sadece iki tane geldi ve onları trasnfer ettiler çok kaliteli dediler ama benim moralim bikere bozuldu .
Eğer eşinizde sorun varsa mutlaka tüp bebek öncesi ilaç takviyesi yapın gerçekten çok farkediyormuş bunu biz geç öğrendik umarım bu tüp bebeğim tutar ve bidaha gerek kalmaz ama olurda tutmazsa ve bidaha tedavi olursak en az 3 ay öncesinde ilaç kullanacak eşim.. sadece yumurtanın kaliteli olmasıyla iş bitmiyor yada spermin kaliteli olmasıyla .. onun için tüp bebekte karı koca tedavi olmalı.. eşim tedavi olsa dondurulmuş embriyolarım da olabilirdi
Bütün acillerde yaptirabilirsinizPeki 31 Aralık'ta yaptıracak olanlar malum pazara denk geliyor nerede yaptirabiliriz kan testini
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?