Bunlar canım aldıklarım :)
Gecen sene neler yaptım bır heves nelerBu sene pek bırsey atmıcam. Mısır attım gecen haslıyorum tanelıyorum ıyı oluyor Domatesı napayım bılmıyorum ıyıde oluyor masallah daha bıtmedı son 1 kavanoz kaldı belkı gecen seneye gore az daha yaparım. Bıber falan atıcam ama. Bunun dısında son zamanlarda sarma,börek atayım dıyorum mısafır ıcın nohut haslayıp koyarım belkı bırde kofte
B BirAnneBirEvlat
Canım geçen sene domates attım ben dolaba çiğ gayet iyiydi yine yapıcam -rendeleyip-
Biberi de çiğ attım yemeğe doğrar gibi doğrayıp o da iyiydi. (çorbalara, dolmalara koyuyorum)
Ben konserve sevmiyorum yaayiyeceğin kokusu da rengi de değişiyor.
Bezelye de haşladım.
Yaprak sarıp atıcam; biraz attım daha atarım, mantı yaptım ama bitti bile şimdidenyine yapıp atıcam.
Patlıcan kızartıp koymuştum geçen sene o da hoşuma gitmedi benim, tadı değişmiş
Her sene kuru dolmalık da alırım ben severim kuru dolma tadını
Patlıcan közlemesi de güzel oluyor derindondurucuda
Tek başıma olmasam içli köfte de atmak istiyorum dolaba
Başka ne atarım bilmiyorum
Aaaaa geçen sene vişne de atmıştım dolaba bu sene kaynatıp içtik çok iyiydi
Canım geçen sene domates attım ben dolaba çiğ gayet iyiydi yine yapıcam -rendeleyip-
Biberi de çiğ attım yemeğe doğrar gibi doğrayıp o da iyiydi. (çorbalara, dolmalara koyuyorum)
Bezelye de haşladım.
Yaprak sarıp atıcam; biraz attım daha atarım, mantı yaptım ama bitti bile şimdidenyine yapıp atıcam.
Meyve yiyorum su da içiyorum ama sanırım hamilelik öncesi bir 6-7 ay kortizon kullanmıştım acaba o mu tetikliyor bilmiyorumCanım Hosgeldin valla aynı tatlım buralar ya geçenler okudum veya gördüm bu ödem için karpuz ve baska seyler vardı ama hatırlamıyorum söyler kızlar sana simdi tatlım :)
Ayy yok canım ne yanlış anlaması :) biz karı koca tuzlu yemeyiz zaten daha da azı tuzsuz yemek olur sanırımbu arada sert yazar gıbı olmus canım yanlıs anlama :)))
Ayy yok canım ne yanlış anlaması :) biz karı koca tuzlu yemeyiz zaten daha da azı tuzsuz yemek olur sanırımkiraz sapını denesem napsam
Evet canım valla haklısın canım ben yapyorumkışın doğum yapacaklar için şart bence.Kolaylık birde sera sebzesi yerine mevsim sebzeleri tüketmiş olacaz.Emziririkenden sağlıklı beslenmek gerekiyor. :)
Ya canım bende işlesem mi diye düşünüyorum aslında yaprım da iş te yapyorum ya canım bir de örgüden battaniye işletsen mi diyorum Antep'te yapıyorlar ilk olunca annemde yok yaptırma hazır var diyor ama iki arada kaldım canım ya :)Cooook şekerler ya minik minik yerimm onları ben de yelek başladım minik kızıma kv sağolsun gosteriyo çok da zevkli oluyo
Sagol canım valla ben hamile kaldım kalalı o kadar zor iş yapyorum :)B BirAnneBirEvlat canım maşallah sanayok ben hayatta o kadar iş yapamam. Çocuk olduğundan beri bana bişeyler oldu hemen yoruluyorum.
Kardeşimle yapıcam artık ufak tefek bişeyler
Aiiiiii ne güzeller maşallahçok güzeller ya güle güle giysin bebiş
Bezelye de haşladım.
Kendini çok yormadan canın sıkıldıkça yapabilirsin bence :)) örgü battaniye 1 tane yaptırdık bi tane de kv ördü hazırlar da var 2 tane ama örgü de güzel ya kış çocukları olcaklar sonuçta hazırlar baharda falan iyi olurYa canım bende işlesem mi diye düşünüyorum aslında yaprım da iş te yapyorum ya canım bir de örgüden battaniye işletsen mi diyorum Antep'te yapıyorlar ilk olunca annemde yok yaptırma hazır var diyor ama iki arada kaldım canım ya :)
Hamilelikte tavsiye edilen ödem söktürücü besinler Özellikle doğal ve organik beslenmeye dikkat edilmeli.
Ayrıca probiyotikli yoğurtlar, taze veya konserve ananas, ananas suyu ödem çözücü olarak bilinen besinlerdir.
Nar ve kivi de ödemin atılmasına yardımcı olabilir.
Ödemi fazla olan gebelere su tüketimini arttırmaları önerilebilir.
Alkol, asitli içecekler, karbonhidrat ve şeker değeri fazla olan gıdalar, çok tuzlu gıdalar ödemi arttırabilir.
Maydanoz ve kiraz sapı ödem çözücü olarak bilinir ancak gebelikte özellikle bazı besinleri fazla tüketmek veya ödem çözücü ilaçlar kullanmak bebeği olumsuz etkileyebilir. Bu nedenle özellikle ödem çözücü ilaçlar kullanılmaz. Ilık banyolar ve özellikle ayakların tuzlu suda dinlendirilmesi ödemleri azaltabilir. Lenf drenajı masajları da önerilebilir.
Yazının tamamı: http://www.hurriyetaile.com/hamilel...m=copy-paste&utm_campaign=copy-paste-with-url
canım çok güzel bi fikir benim hiç aklıma gelmemişti bu koşturmacada iyi oldu vallakışlık hazırlık için düşündüklerim
domates konserve yapıcam heryemeğe kolaylık.
patlıcan köz
kırmızı biber köz
bezelye
üzüm yaprağı bahceden
belki taze fasulye
barbunya
bamya
ayy bizimde ağustosta iki düğün var canım o şişmiş halimle nasıl kıyafet bulcam nasıl gitcem bilmiyorumGüzelmiş Can'ım güle güle kullan iki tane düğün var bakalım ne yapacaksam
canım bence içmeye devam et bırakma.çünkü her besinden yesekte o vitamin ve mineralleri alamayabiliyoruz.gerekmezse zaten doktorun söyler bence canım.arkadaslar gunaydn sıze bır sey danısmak ıstıyorum ben de 3,5 aylık hamıleyım ılk cocugum olcak mıgde bulantılrıyla gecırdım bu donemı ve hap ıcmekten tıksındım doktorumun bana vermıs oldugu demır hapı ve decavıt ısımlı vıtamın hapı var ve ben bunları duzenlı ıcmıyorum cunku ıcemıyorum ıcmesem ne olur sımdı butun herseyden yıyorum onlardan sağlayamammı vıtamınlerı of napcam ben
Günaydın canım sagol tatlım nasılsın bugun :)Meyve yiyorum su da içiyorum ama sanırım hamilelik öncesi bir 6-7 ay kortizon kullanmıştım acaba o mu tetikliyor bilmiyorumkendimi yormamaya çalışıyorum arrık. Buarada aldıkların çok güzel canım güle güle giysin bebeğin :)
süpersin
maşallah :)
Selen_Ay Bende şöyle birşey var, mesela bugün kafamda planlasam, yarın kalkıp şu işleri yapayım diye, gözümde büyüdükçe büyüyor. Hayatta yapasım gelmiyor, erteledikçe erteliyorum. Ama sabah kalkıp bir anda işe girişirsem bütün evi halledebilirim. Bende eskisi gibi değilim artık, çabuk yoruluyorum. Ama ramazandan dolayı kızım biraz geç uyuyor, geç uyanıyoruz. Uykumu alıyorum en azından. İş yapmak sıkıntı değilde, kızım uyanıkken iş yaparsam elime ayağıma çok dolaşıyor. O uyurken iş yapsam bu defada işim bitene kadar o uyanıyor, bana dinlenmeye vakit kalmıyor. Onu dengelemek zor biraz, ama 2 senede alıştım artık galiba bu tempoya.
İlk zamanlar görmeliydin, çocuk kucağımda, sürekli meme ağzında, üstüme süt akmış, perişan haller. Ev zaten almış başını gitmiş. Sonra insan düzenini oturtuyor.
Benim konservelerimi, tarhana, makarna ve komposto malzemelerimi kayınvalidem köyden yapıp getiriyo. Fasulye, menemen getirmişti geçen sene çok işime yaradı. Patlıcan dilip uzun uzun kızartıp dolaba atıyorum. İslim kebabı yapmak için. Kurbanda kıyma çektirip biraz misket köfte, biraz normal köfte kızartıp atıyorum dolaba. Kışın kızıma yedirmek için biraz daha bişeyler koymam lazım dolaba ama henüz o işe hiç girmedim.
arkadaslar gunaydn sıze bır sey danısmak ıstıyorum ben de 3,5 aylık hamıleyım ılk cocugum olcak mıgde bulantılrıyla gecırdım bu donemı ve hap ıcmekten tıksındım doktorumun bana vermıs oldugu demır hapı ve decavıt ısımlı vıtamın hapı var ve ben bunları duzenlı ıcmıyorum cunku ıcemıyorum ıcmesem ne olur sımdı butun herseyden yıyorum onlardan sağlayamammı vıtamınlerı of napcam ben
Günaydın canım haklısın valla canım benim baklılım Berk'i yaptırırım sen nasılsın :)Kendini çok yormadan canın sıkıldıkça yapabilirsin bence :)) örgü battaniye 1 tane yaptırdık bi tane de kv ördü hazırlar da var 2 tane ama örgü de güzel ya kış çocukları olcaklar sonuçta hazırlar baharda falan iyi olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?