- 8 Ekim 2012
- 17.025
- 9.182
- 448
hosgeldın :)merhaba ben de ekim annesi olucam inşallah
bebiş alışverişine başlayan var mı? ben ufak tefek kıyafet aldım ama hangisinden ne kadar almalıyım bilmiyorum siz nasıl yaptınız acaba?
Merhaba canım hoşgeldin aramıza. Ben ikinci kız annesi olucam inşAllah. O yüzden gruptaki en telaşsız annelerden biriyim. Henüz hiçbir hazırlığım yok.
Ama ihtiyaçlar şu şekilde;
- Alacağın iç kıyafetleri (çıtçıtlı bady, iç tulum vs.) 0-3 aylık al
- Dışına giydireceğin takımları 3-6 aylık al. Malum kış bebeği olacaklar, içine 2 kat giydiriyosun, birde üstüne takım yada tulum giyiyor. Küçük olursa bebeği sıkabilir.
- Bol bol ağız mendili al, hem küçüklerinden bebek için, hem büyüklerinden omzuna koymak için
- Ayaklı kıyafetler çok kullanışlı olmuyor, ayak kısmı çorap şeklinde olan alt pijamalar var onlar daha sıcak tutuyor. Alacaksan onlardan al , Yada ayaksız almak iyi, hemen boy atıyorlar, ayaktan kasmaya başlıyor kıyafetler.
- Herşeyden 5-6 tane alsan yeter, sonrasında bebeğin boyunai kilosuna göre yada mevlütte, hastanede gelen hediyelere göre kalan alışverişine devam edersin.
hosgeldın :)
ben 0-3 ve 3-6 aylık aldım daha buyugunu almadım gelısımıne ve mevsıme uygun alırım dıye.
hoş buldum :) sonunda şöyle tecrübeli birilerinden öneri aldım ne güzel teşekkür ederim simdi biraz daha netleşti kafamda
peki emzik biberon vs. ne almalıyım ilk etapta?
Sadece 4 cıft corap aldım su zamana kadar 1 tanesı kalınhoş buldum teşekkürler :)
ben de aynı sekilde büyük kıyafetleri duruma göre almaya karar verdim. bebeklik dönemi için ayakkabı, patik benzeri bi sey aliyo musunuz?
hoş buldum :) sonunda şöyle tecrübeli birilerinden öneri aldım ne güzel teşekkür ederim simdi biraz daha netleşti kafamda
peki emzik biberon vs. ne almalıyım ilk etapta?
Sadece 4 cıft corap aldım su zamana kadar 1 tanesı kalındaha almamız lazım. 2 tanede annem patık ordu ayakkabıyı yurumeye baslayacagı zamaana kadar almayı dusunmuyorum. Cocugun ayagını sus olsun dıye ayakkbıyla sıkmak ıstemıyorum. Zaten tv de bır doktoru dınlemıstım oda hem pantolon hemde ayakkabı ıcın aynı seyı soylemıstı
o dedıklerın rahatsız etmez zaten canım :) ama hep goruyorum mınnacık spor ayakkbılar falan oluyor bebıslerın ayaklarındaBen altı yumuşak patik gibi olan süslü ayakkabılardan almıştım, onlar çok yumuşak, elbise giydirince, mevlütte felan o ayakkabıları giydirmiştim. Ama normalde hem çorap ve örgü patik giydirdim.
sert ayakkabı üzerine basmasa bile ayak yapısını bozuyormuş haklısınSadece 4 cıft corap aldım su zamana kadar 1 tanesı kalındaha almamız lazım. 2 tanede annem patık ordu ayakkabıyı yurumeye baslayacagı zamaana kadar almayı dusunmuyorum. Cocugun ayagını sus olsun dıye ayakkbıyla sıkmak ıstemıyorum. Zaten tv de bır doktoru dınlemıstım oda hem pantolon hemde ayakkabı ıcın aynı seyı soylemıstı
evet bunlarda cok tatlı :)sert ayakkabı üzerine basmasa bile ayak yapısını bozuyormuş haklısın
ila süs ise işte süs patikler
Eki Görüntüle 1853738 Eki Görüntüle 1853739
Hosgeldin canım aramıza hayırlı olsun valla bizler coktan başladık almaya valla sen de yavas yavas al cnm benim sormak merak ettin bir sey olursa burdan sana kızlar yardım ederiz yanimerhaba ben de ekim annesi olucam inşallah
bebiş alışverişine başlayan var mı? ben ufak tefek kıyafet aldım ama hangisinden ne kadar almalıyım bilmiyorum siz nasıl yaptınız acaba?
Canım geçen sen biberon paylaşmıştın ya ondan alcam bende ama 6 ay sonra kullancam inş.
Ay canım çok güzeller bende yaptırdım bu on son daki renk ten durun atayım canım bende resimlerisert ayakkabı üzerine basmasa bile ayak yapısını bozuyormuş haklısın
ila süs ise işte süs patikler
Eki Görüntüle 1853738 Eki Görüntüle 1853739
Canım geçen sen biberon paylaşmıştın ya ondan alcam bende ama 6 ay sonra kullancam inş.
Yaa ben neden görmemişim ki biberonuinşallah ,bende öyle düşünüyorum.
Yaa ben neden görmemişim ki biberonu
Ay canım kolay gelsin yavas yavas yap bende normal işleri yapyorum benim evi tasıma durum var once boş evi temizleyecekim sonra taşıyacak sonra bir temizlik daha yaparım ben hallıları yıkamayıcs verdim sonra da acmadım sıcak diye bu taşındım ebede acmayacağım. 5 ay mersindeyim çünkü kokar yani oyle yani sana da kolay gelsin cnm. :)Camlarımı silip perdelerimi yıkamıştım daha önce, mutfağıda şimdilik şöyle bi elden geçirdim. Zaten mutfağım küçük. Gerisini de dönünce artık. Halıları yıkamaya vericem, bazayı kaldırıp hurçları açarım, bebeğin kıyafetlerini ayarlarım. Ben kızımla beraber bunları yapana kadar doğum vakti gelir zaten.
Hayırlısıyla bu sene de bi gidip gelseydik, kızımla 2 senedir uzun yola gidiyoruz ama bu sene iyice hareketlendi, birde hamilelik, bakalım nasıl geçecek yolculuğumuz.
Hoşgeldin Can'ım ben 0-3 ay ve 3-6 ay karışık aldım 8 tane uzunlu kısalı çıtçıtlı badi,4 tane takım,2 tane hastane çıkışı,6 çorap 2 patik,4 tulum,5 yelek 3 hırka,4 tekli alt, başkaca almıcammerhaba ben de ekim annesi olucam inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?