-2016 EKİM ANNE LİSTESİ -

2016 EKİM'DE DOĞACAK BEBEĞİNİZİN CİNSİYETİ?

• Ankete Katılan
    132
Merhaba kızlar bende lohusa terliği aldım atıyorum
Gule gule giy canim cok guzeller :) kizin icinde birseyler var ne hos :)

Yok nie şart olsun komple önü düğmeli bir pijama olursa muaynede rahat olur, geniş bol alırsın brazda :)
Bana kalırsa daha hiçbişe yok ortada :-) bakalım hazırladığımda sizinle paylaşmak için sabırsızlanıyorum.. :KK200:
Oyle yapayim bende sagol canim :) nedense aklimda senin bitirmeye yakin oldugun kalmis kiminle karistirdim acaba :KK70:

Kızlar kontrolden geldim. Çok şükür herşey yolunda dedi doktorumuz. Şeker yüklemesi yaptırdım. İlk bakılan açlık şekeri 68 çıktı. Ama diğer alınan kan sonuçlarım henüz çıkmadı. Onlarda iyi çıkar inşAllah.
gözün aydın canım maşallah inş.hep böyle sorunsuz geçer hamileliklerimiz

Çocuğa evde giydireceğin, dışarı çıkarken giydireceğin tamamen evin durumuna ve şehrin durumuna göre değişiyor daha doğrusu etkiliyor.

Bebek mevlüdüne gidiyorum ya bugün, o bebiş 30 mayıs doğumlu. Haziranda ziyaretine gitmiştim o ayda bile kadın bebeğe uzun kollu badi, patikli pijama, üstüne tulum :KK57: kucağına alırken de battaniyeye sarıyordu :KK57: bir de tüm camlar kapalıydı. Biraz abartılı bu durumda geldi tabi. Dedim kadına sen böyle 2 gün daha giydirirsen çocuk isilik olur. O da; bir önceki gün üşüttü, sabah beşiğinde kustu komple beşiğini batırdı. Sonra da ishal olmuş dışına çıktı yine batırdı, ondan böyle yapıyorum dedi.
Hemen etkileniyorlar demek ki :skandal:

Dediğim gibi evini ve şehrin durumunu sen biliyorsun ona göre bak kıyafetlerine canım.

eskiler sarıp sarmalarmış hep,ama okuduğum kadarıyla bebekler çok sıcağı sevmezmiş özellike erkek bebekler ve çok sağlıklı değilmiş çok giydirmek.Hatta uyurken yorgan değil uyku tulumu giydirip yatırmak daha doğruymuş.
işte o kadar küçükler ki ve dertlerini anlatamıyorlar bizde acaba üşüyor mu sarıp sarmalasak mı diyoruz :)

Ben henüz adam akıllı kıyafet işine giremedim görüp aa çok hoşmuş falan dediğim şeler var zıbındı tulumdu falan oda internetten aldıklarım henüz mağaza gezemedim, kıyafet mevzusunu en sona bırakacagım :) Odasını boşalttık bizde önümüzdeki hafta insallah badanasını yapacağız, mobilyası alındı ama eylül başı gb gelecek. :KK200:
Dekorasyon bakıorum, renk düşünüyorum derken geçio zaman. :halay:
Gecelik şart değilki zaten 2pijama takımıda işini görür, ben ne olur ne olmaz diye gecelikte pijamada yanımda bulunduracagım sanırım. Kimi diyor gecelik olmaz kimi diyor pijama olmaz gecelik rahat :KK70:
Kişiden kişiye değişebilen şeyler sanıyorum oyuzden yanımda bulunduracağım.

ben gecelik işini şöyle düşündüm.
küçük sadece pijama satan dükkanlar oluyor.Gecen onlara bakındım.dizin çok az üstünde lohusa geceliği vardı.Spor model öyle dantel çiçekli vs değil normalde evde giyebileceğin üste iki yanı emzirme bölmeli pastel rengte 30TL di.
Bir tane kalmış aldım şimdi bekliyorum bir tane başka renginden alıcam gelince.doğum şekline göre pijama veya gecelik dedikleri için şöyle birşey düşündüm.
Defacto dan çok rahat bir hamile taytı ve bir bol kesim penye hamile eşofman altı aldım indirimden tanesi 10TL.
ikiside bu gecelik altında takım gibi uyuyor,nomalde de giyebileceğim altlar bunlar .Bir taşla iki kuş vurmuş oldum böylece ;)

tayt olan bu,
üstünde uzun bireyle hoş duruyor.

Screen Shot 2016-07-20 at 14.36.36.webp

Benim şahsi görüşümdür, bebeği nasıl alıştırırsan öyle gideceğidir. Benim 3 tane ablam var 2sinin 2 diğerinin 1 çocuğu var. 5yeğenimde suan çok şükür sağlıklı ve kolay kolay hasta olmayan çocuklar. En büyüğü 16yaşında. Bebeği sıcak tutacağız elbette ama aşırı sıcak olmamalı bence. Ablamın doktoru demişti, ev içinde siz üşümüyorsanız çocukta üşümez yenidoğan bebekleri kendi giydiğinizden 1 kat fazlası daha fazlası değil..
Ben doğru yanlış bilmiyorum ama bu görüşe katılıyorum. Çocuk soğuda bilmeli brzki sonrasında bir rüzgarda hastaneye taşınmayalım. Bazı bebeklerde bünyeyle alakalı oda sans meselesi braz.

rusları görüyorsunuz bebekken alıştırıyorlar ileri yaşlarda bile karda kışda tişörtle dolaşıyorlar üşümeden.

Kızlar kontrolden geldim. Çok şükür herşey yolunda dedi doktorumuz. Şeker yüklemesi yaptırdım. İlk bakılan açlık şekeri 68 çıktı. Ama diğer alınan kan sonuçlarım henüz çıkmadı. Onlarda iyi çıkar inşAllah.

İnşallah iyi çıkar canım, bende yaptırdım sorun yok dedi doktorum şükür.

AGRA AGRA güle güle kullan canım.bende cumartesi günü terlik,kapı süsü ve hastanede vereceğim hediye için süsler ve malzemeler aldım haftasonu belki başlarım yapmaya

Canım neler aldın sen terlik dağıtılcak şeyler için resimleri var mı? Ben istiyorumda nerden başlıcam ne alcam kuramıyorum. Eminönüne mi gittin?

Canım neler aldın sen terlik dağıtılcak şeyler için resimleri var mı? Ben istiyorumda nerden başlıcam ne alcam kuramıyorum. Eminönüne mi gittin?
yok canım ben izmirdeyim sana foto atayım ama daha terliğin modeline karar veremedim o an aklıma ne gelirse onu yapcam.birde hastane için şişelere kolonya yerine çakıl taşı çikolatadan koycam.kapı süsü aynısı olcak ama isim daha belli değil.

Eklentiler

• 11017568_1559512514319217_324484557_n.webp
    11017568_1559512514319217_324484557_n.webp
    11,5 KB · Görüntüleme: 33
  • 13427849_663428757144644_1471701303964915024_n.webp
    13427849_663428757144644_1471701303964915024_n.webp
    29,1 KB · Görüntüleme: 34
  • hediyelik_dus_jeli.webp
    hediyelik_dus_jeli.webp
    11,2 KB · Görüntüleme: 30
kızlar az önce listeme baktım da benim alcak çok bir şeyim kalmamış ya:oha:
birkaç tulum,yan yatma yastığı(ki onu kuzenim bendekini veririm dedi),önlük,bez,şampuan,dönence,çanta,biberon birde sünger kalmış.sünger ve biberondan emin değilim alsam mı diye.biberon ufak bişi alayım bulunsun diyorum bi yere gitmem gerekirse diye.normalde kullanmayı düşünmüyorum.
bunlar haricinde kendime göğüs ucu kremi,iç çamaşırı ve emzirme örtüsü alcam başka bir şeyim kalmamış:halay:

Canim cvp için teşekkür ederim abartiyomuyum bilemem ama sanırım abartmaliyim sonuçta bi can taşıyorum nihayetinde gittiğim koca e.a.h her konu en ince ayrıntısına kadar değerlendirmeli bende su gibi akıntı olduğunu söylediğim Dr her olasılığı değerlendirerek bilgi verip gerekli olan tahlilleri yapmalı Dr fitil veriyo ama ya sıvı kaçağı varsa ? Ya mantar değilde idrar yolu enfeksiyonuysa? Bunlari illede benimmi söylemem lazım Dr yoksa kendimi düşünmeli? Neyse ne inşallah korkulacak bi durum yoktur sağlık ocağı idrar tahlili yapmıyo en azından bizimki yapmiyo ben gebelikte her konun en ince ayrintisina ve olası her duruma karşı değerlendirilmesi taraftariyim ama ne yazikki bazı Dr okadar da onemsemiyolar neyse Allah in izniyle hepimiz bi aksilik olmadan sağ salim kucağıma alsak meleklerimizi derin bi oh çekip sukredicez inşallah. Ve tekrar açıklayıcı ve detaylı bilgilerin için teşekkürler canimmm:KK39:

Böyle vesveselerden kurtulman senin faydana olur canım. O yüzden söyledim.
Sonuçta sen şikayetlerini belirttin doktor ona göre tedavini yönlendirdi.
Mantara genel olarak tahlil yapmıyorlar zaten. Normalde alttan muayene ederler ama gebelerde olabildiğince alttan muayene yapmıyorlar
Ha burda bende doktor gibi ahkam kesmek istemem ama 3 seneden fazladır kronik mantar rahatsızlığı çeken birisi olarak söyledim.
İdrar yolu enfeksiyonuyla da gebelikle tanıştım dediğim gibi kendi doktorum 2 tahlil sonucuna göre de herhangi birşey yapmadı. Sanırım gerek görmedi ama her doktor aynı yaklaşmıyor.
İnş. düşündüğün gibi su kaçağı değildir de evladın iyidir, umarım sadece senin kuruntunla kalsın.
Sizin sağlık ocağı neden idrar tahlili yapmıyor acaba :110: her sağlık ocağının verdiği hizmet mi farklı ne acayip.
Yine de gerçekten içinde bir şüphe varsa hemen başka doktorla görüş. Çünkü stres şu söylediğin şeylerden daha fazla zararlı bebeğine.

Ama; bu arada can taşıma meselesinin özüne kendimce hiiiiç girmeyim. Vesvesenin alasını yapması gereken biri varsa her türlüsünü kendi üstümde görürüm.
Evet hepimizin evladı kıymetli, burda tek bir kişinin bile ööööylesine hamile kaldığına inanmıyorum. Kimse yanlış anlamasın, dediğim gibi hepimizin evladı kıymetli.

Amaa ekstra olarak 5 sene hastane hastane, doktor doktor, ilaç peşlerinde koşturup. İlaçlar kullanıp hamile kalamayıp,sonra sıkıntının eşinde olduğunu öğrenip eşinin ameliyat sonuçlarına göre durumunun düzelmesini beklerken, kendindeki kistlerin büyüyüp, özellikle son 1 senesinin her ayında, 1 haftasını ağrının acının zirvesini yaşayıp. En sonunda sağlığı için ameliyat masasına yatıp, sonrasında o kistleri tekrarlayıp; onca borcun içinde, yine borçla apar topar tüp bebek yaptırmak zorunda kalan insanım ben. Fakülte hastanesinde, bir prof un gebesiyim ben ve her ay perinatoloji bölümünde muayene oluyorum.
Ha bu arada tüp bebek tedavisindeki 3 hafta süren ilaç tedavisi ve transfer yapıldıktan sonra beklemen gereken 12 gün ve alacağın sonuçların psikolojisinden bahsetmiyorum bile... Sonrasında kullanman gereken ilaçlar ve iğnelerden bahsetmiyorum bile... ( artık son dönemde göbeğimde iğneyi vuracak yer kalmamıştı her yeri morarmıştı ve her iğne vuruşta ağlıyordum artık)
Çok şükür ki evladım benimle, gerisi boş.
Rabbim inş. kucağıma (kucağımıza) alacağımız günü de nasip eder.

Arkadaşlar okuyan herkesten özür dilerim, amacım kimseyi ya da bebeğini küçümsemek değil. Bu zamana kadar da burda birini küçümseyen bir yazışmam olduysa tekrar özür dilerim. Amacım hiç bir zaman bu olmadı.
Sadece; kim olursa olsun -burdaki arkadaşıma da özgü değil- kendisi bebeğine değer veriyormuşta, bir başkası daha az kıymet veriyormuş tavrı hoşuma gitmiyor. Sırf bunu açıklamak için yazdım onca yazıyı da kusura bakmayın.

Belki de fazla alınganlık yaptım.
Sen de kusuruma bakma arkadaşım. Sanırım yazdığın bir ya da iki cümleye fazlasıyla takıldım.

Sonuçlarım çıktı, çok şükür değerlerim normalmiş. Tiroidim düzelmiş değer düşmüş. Kan sayımı yapıldı. Kanım biraz düşük çıktı. Onun haricinde diğer sonuçlar iyiymiş. Zaten bu da son testti. Bundan sonrası NST ye kadar rutin kontrol artık.

Sonuçlarım çıktı, çok şükür değerlerim normalmiş. Tiroidim düzelmiş değer düşmüş. Kan sayımı yapıldı. Kanım biraz düşük çıktı. Onun haricinde diğer sonuçlar iyiymiş. Zaten bu da son testti. Bundan sonrası NST ye kadar rutin kontrol artık.
Masallah canim saglikla kucagimiza almakta nasip olsun insallah nst kacinci haftada oluyor 36 falan mi

Masallah canim saglikla kucagimiza almakta nasip olsun insallah nst kacinci haftada oluyor 36 falan mi

Eğer öncesinde sıkıntın olursa, yalancı sancı felan, şikayetle gidersen nst ye alıyorlar sancıyı kontrol etmek için. Ama herşey yolundaysa genelde 37. Haftada başlıyor. 37. Haftada doktor muayene edip doğum yöntemine karar veriliyor, ve düzenli nst takipleri başlıyor.

Merhaba kızlar bende lohusa
Mantara genel olarak tahlil yapmıyorlar zaten. Normalde alttan muayene ederler ama gebelerde olabildiğince alttan muayene yapmıyorlar
Ha burda bende doktor gibi ahkam kesmek istemem ama 3 seneden fazladır kronik mantar rahatsızlığı çeken birisi olarak söyledim.
İdrar yolu enfeksiyonuyla da gebelikle tanıştım dediğim gibi kendi doktorum 2 tahlil sonucuna göre de herhangi birşey yapmadı. Sanırım gerek görmedi ama her doktor aynı yaklaşmıyor.
İnş. düşündüğün gibi su kaçağı değildir de evladın iyidir, umarım sadece senin kuruntunla kalsın.
Sizin sağlık ocağı neden idrar tahlili yapmıyor acaba :110: her sağlık ocağının verdiği hizmet mi farklı ne acayip.
Yine de gerçekten içinde bir şüphe varsa hemen başka doktorla görüş. Çünkü stres şu söylediğin şeylerden daha fazla zararlı bebeğine.

Ama; bu arada can taşıma meselesinin özüne kendimce hiiiiç girmeyim. Vesvesenin alasını yapması gereken biri varsa her türlüsünü kendi üstümde görürüm.
Evet hepimizin evladı kıymetli, burda tek bir kişinin bile ööööylesine hamile kaldığına inanmıyorum. Kimse yanlış anlamasın, dediğim gibi hepimizin evladı kıymetli.

Amaa ekstra olarak 5 sene hastane hastane, doktor doktor, ilaç peşlerinde koşturup. İlaçlar kullanıp hamile kalamayıp,sonra sıkıntının eşinde olduğunu öğrenip eşinin ameliyat sonuçlarına göre durumunun düzelmesini beklerken, kendindeki kistlerin büyüyüp, özellikle son 1 senesinin her ayında, 1 haftasını ağrının acının zirvesini yaşayıp. En sonunda sağlığı için ameliyat masasına yatıp, sonrasında o kistleri tekrarlayıp; onca borcun içinde, yine borçla apar topar tüp bebek yaptırmak zorunda kalan insanım ben. Fakülte hastanesinde, bir prof un gebesiyim ben ve her ay perinatoloji bölümünde muayene oluyorum.
Ha bu arada tüp bebek tedavisindeki 3 hafta süren ilaç tedavisi ve transfer yapıldıktan sonra beklemen gereken 12 gün ve alacağın sonuçların psikolojisinden bahsetmiyorum bile... Sonrasında kullanman gereken ilaçlar ve iğnelerden bahsetmiyorum bile... ( artık son dönemde göbeğimde iğneyi vuracak yer kalmamıştı her yeri morarmıştı ve her iğne vuruşta ağlıyordum artık)

Arkadaşlar okuyan herkesten özür dilerim, amacım kimseyi ya da bebeğini küçümsemek değil. Bu zamana kadar da burda birini küçümseyen bir yazışmam olduysa tekrar özür dilerim. Amacım hiç bir zaman bu olmadı.
Sadece; kim olursa olsun -burdaki arkadaşıma da özgü değil- kendisi bebeğine değer veriyormuşta, bir başkası daha az kıymet veriyormuş tavrı hoşuma gitmiyor. Sırf bunu açıklamak için yazdım onca yazıyı da kusura bakmayın.

Sen de kusuruma bakma arkadaşım. Sanırım yazdığın bir ya da iki cümleye fazlasıyla takıldım.
Tatlım bende seni kıracak yada inciticek şekilde bi tavırla yazmadım yani öyle bi niyetim yoktu ve elbetteki istediği anda hamile kalan içinde yıllar sonra hamile kalan içinde aynıdır evlat sevgisi ve ona verilen değer. Ve ben bi cocuk annesiyim ikinciyede hamleyim cok sukur ama ben oğlumada 2 yıl süren tedavi sonucu kavuştum aynı şekilde şuanki bebegimede 3 yılsüren bi tedavi ve bekleyiş sonrası hamile kaldım inşallah kucağıma alabilirim Bebeğimi belki senin kadar zor bi tedavi süreci olmasada yinede kullandığım ilaçlar çekilen rahim filmleri bunlar bi yana psikolojik olarak çöktügümü söyleyebilirim oğlumun bi hışımla eve gelip yeter benimde kardeşim olsun neden yok herkesin var değip agladigini ve o an hissettiğimi bi ben bilirim tabi yinede Rabbim çok şükür çok aratmadan nasip etti. Bende insanları küçümseyerek çok bilmiş bi tavırla elestirircesine cvp verilmesinden hoslanmam ve bu tavırla bi insanda asla olmam buraya bi çok insan yazıyo yok kasigim ağrıyor bişey olurmu yada bebegim bugün hareket etmedi bişeymi oldu gibi bir suru sorun paylasiliyo vs vs hiç kimseye çok abartiyosun gibi geliyo demiyoruz ki denmemelide zaten çünki içimizde taşıdığımız can hepimiz için cok ama cok degerli bu benim senin gibi tedavi sonucuyla hamile kalmış olan ve istediği anda hamile kalan içinde gecerli. Ben sadece bi sorunumu yazdım ve teşekkür ederim sende açıklayıcı bisekilde cvplamissin ama tek bi cümle beni üzdü ama yine de sana teşekkür ettim yinede teşekkür ediyorum seni tanımiyorum ama yinede seviyorum :KK200:: ) en azından takip ettiğim kadariyla tekrar söylüyorum ben inciticek ve kırıcak bi tavırla yazmadim ama sanırım her ikimizde hormonların dolayi biraz alınganlık yaptık onada hormonlardandir deyip geciceez artik:halay::KK200:

Canim herkesin bi hikayesi var, Allahim inshallah evladini sag salim ve saglikli sekilde kucagina almayi nasip etsin amin!! Cok sey yasamissin arkadasim ama sonunda Rabbim seni bebekle mukafatlandirmis, bundan sonraki gunlerin bebeginle sıkıntısız geçsin inşallah. Yalnış anlama, hormonlarımdan mı neden mi hem üzüldüm hem de iyi sonuç oldduğu için çok mutlu oldum senin için. İnsan bazen benzer hikayeler duyunca kendinin ne kadar sabırsız olduğunu görüyor. İnşAllah hep mutlu ol bundan sonra:anneadayı::KK200:

Hızınıza yetişemiyorum kızlarrr :63: bu aralar işte çok yoğunum ondan. Yeni ciciler alanlar güle güle kullansın, hepsini almayın bana da kalsın:KK48:
İnşallah Ağustosda tam hızla bitirmeği planlıyorum hazırlıkları:KK45: ama nerden başlasam bilemiyorum, herşey çok karıştı, herşey ortalıkta:KK51:

Eğer öncesinde sıkıntın olursa, yalancı sancı felan, şikayetle gidersen nst ye alıyorlar sancıyı kontrol etmek için. Ama herşey yolundaysa genelde 37. Haftada başlıyor. 37. Haftada doktor muayene edip doğum yöntemine karar veriliyor, ve düzenli nst takipleri başlıyor.
Anladim canim o zaman o suredrn once dogum seklinide sormaya gerek yok dimi. Ya birde arada karnimda sertlesme oluyor. Ben hep popo kafa falandir diye dusunuyodum hatta mutlu bile oluyodum :/ zaten cok kisa suruyordu. Bugun nette gezinirken kk da bunun kasilma oldugunu okudum :/ oyle mi gercekten yada bu normal mi

Back
X