-2016 EKİM ANNE LİSTESİ -

2016 EKİM'DE DOĞACAK BEBEĞİNİZİN CİNSİYETİ?

• Ankete Katılan
    132
Kızlar ya, pamidor iflas etmiş, duyan oldu mu? dün izmirdeki pamidor'a gittim kapalıydı... acaba tüm dükkanları kapanmış mı? iyi ki o zaman eşimi dinleyip karyolasını indirimde aldım:KK64:

Annişler, biz eksiklerimizin çoğunu tamamladık gibi... kalan eksiklerle veya aldıklarımız markalarla da paylaşımlar yapalım derim. ben eksiklerimizi listeleceğim şimdi buraya, siz de bakın gereksiz olan şey var mı acaba içinde? veya yalnış marka seçdiği düşündüğünüz....
eksiklerimiz:
-Biberon - Dr Brown yenideoğan - hala kararsızım, şimdilik alma diyorlar
-Emzik - Avent orthodontic şeffaflardan
-Triko battaniye
-Banyo termometresi
-Pişik kremi - Sebamed düşünüyorum, sudocrem veya nivea ya da iyi diyorlar...
-Makas - Bebedor
-Fırça tarak - chicco
-Çanta - Stylo sırt çantası - hepsiburada indirimde 60 tl.
- Humana still tea
-tek kullanımlık külot
-Emzirme atleti/sütyeni
-Göğüs pedi - lansinoh mu weewell mi...
-Göğüs kremi - hala garmastan ve lansnoh arasında kararsızım
-Pijama/gecelik
-Bebek telsizi - motorola görüntüsüz..

Bana göre eksiğimiz az kaldı... belki size göre çok kalmış olabilir:KK51: bu ay inşallah tamamlayacağım. kiyafet falan işi tamamen kapattım, tekstilden yalnız triko battaniye kaldı, o da kolay. hepsini de internetten almayı düşünüyorum. daha ucuz:p

Günaydın kızlar :KK3: aramıza yeni katılanlar hoş geldiniz :KK200:
yeni cicişler alanlar, güle güle kullanın. Selen_Ay Selen_Ay demiş, resim bekleriz :anneadayı:
dün biz de bir kaç şey aldık, bebek şampuanı ve yağı aldım, joker'de indirimdeydi. Bübchen markası.
Dalan roxy deterjan aldım+ unibaby yenidoğan ıslak mendil 24 lü aldım, çok mu aldım bilemedim :KK22: çok olursa kendime de kullanırım :-)
bir de unibaby saf su pamuk ya, acaba onunla bebeğin gözünü yüzünü silmek olur mu?o_O

Kızlar ya, pamidor iflas etmiş, duyan oldu mu? dün izmirdeki pamidor'a gittim kapalıydı... acaba tüm dükkanları kapanmış mı? iyi ki o zaman eşimi dinleyip karyolasını indirimde aldım:KK64:

Canim evet birseyler var pamidorda bizde bunlari duyunca pamidordan hic besik isine bulasmayalim dedik bu sefer getirmezler falan.
Uni babu evet su ve pamuk diyor ama yinede islak kalip bakteri uretmemesi icin icinde koruyucu var diye biliyorum. Yuzune surmememk daha iyi. Ben sadece disarida kullanirim diyorum zaten. Onun disinda kendim su pamuk kullanmayi dusunuyorum hatta pamuk degilde bebekler icin alt temizleeme pamuklari var onlardan anladin sen dedigimi :D

Suwen de yuzde 50 indrim varmış.alt üst lohusa pijama takimini 50 liraya aldim.kalitesi filak cok guzel.pijamanin beli lastikli hemde.almayan varsa baksin :halay:

Canim evet birseyler var pamidorda bizde bunlari duyunca pamidordan hic besik isine bulasmayalim dedik bu sefer getirmezler falan.
Uni babu evet su ve pamuk diyor ama yinede islak kalip bakteri uretmemesi icin icinde koruyucu var diye biliyorum. Yuzune surmememk daha iyi. Ben sadece disarida kullanirim diyorum zaten. Onun disinda kendim su pamuk kullanmayi dusunuyorum hatta pamuk degilde bebekler icin alt temizleeme pamuklari var onlardan anladin sen dedigimi :KK70:
anladım anladım :KK45: biz pamidordan karyola aldığımızda kendimiz getirdik, eve gönderiyorlar mı ki? bence kapandığı için bi ara çok indirimler yaptılar, eğer beşik ucuzsa kendiniz alıp eve götüremez misiniz?:spor: bi de MediaMarkt'ta bebek telsizi Motorola baya indirimde, yenidoğan prima bez ateş ölçer+ ıslak mendil hediyeli veriyorlar. inşallah bugün alırım..

Ben dün dudulludaki bir mağazasını açık gördüm canım ama bilmiyorum yavaş yavaş kapatıyor olabilirler belki.

Kızlar Herkese Günaydın ve Merhaba :)
Yeni gelen arkadaşlarımızda hoşgeldi aramıza :spor:

Ben bebek arabası ve ana kucağını aldım cumartesi günü, daha doğrusu kızımın teyzesi almak istedi.
İstanbul Bostancıda büyük E-bebek mağazası var, oraya gittik çok güzeldi kocaman bir şubesi varmış bilmiyordum. Orada birçok markanın arabaları vardı bir çoğuna baktık. Baktıklarımın arasında joie meet chrome marka bebek arabasını aldık. Özelliklerini beğendim, düşünürseniz araştırın die paylaşmak istedim.:KK200::KK200:

Güle güle kullansın bebişin arabasını annesi
Bizim araba işi tamam da bi de gelebilseydi :D

Yok canim daha hazirlanip gelecek :)

Bekliyoruuum

Günaydın ķızlaarr :)
sekerli_seker sekerli_seker hayırlı olsun canım güle güle kullanin
incimete incimete teşekkür ederim faydalı bilgiler için
Selen_Ay Selen_Ay dikkat et canım kendine sıcaklar fena ıcıne neresi siniyorsa orda doğum yapmak en iyisi hayırlısıyla kucaklarimiza alırız inş. bebişlerimizi

İşte içime sinme meselesi, bi de doğum yaptığım an eşimde görsün istiyorum kızımızı :oops: herkes gibi o da bi hevesle bekliyor. memlekette olsa ertesi gün ancak görecek ve 3 gün kalıp geri dönmek zorunda kalacak

Günaydın kızlar :KK3: aramıza yeni katılanlar hoş geldiniz :KK200:
yeni cicişler alanlar, güle güle kullanın. Selen_Ay Selen_Ay demiş, resim bekleriz :anneadayı:
dün biz de bir kaç şey aldık, bebek şampuanı ve yağı aldım, joker'de indirimdeydi. Bübchen markası.
Dalan roxy deterjan aldım+ unibaby yenidoğan ıslak mendil 24 lü aldım, çok mu aldım bilemedim :KK22: çok olursa kendime de kullanırım :-)
bir de unibaby saf su pamuk ya, acaba onunla bebeğin gözünü yüzünü silmek olur mu?o_O

Bence bebişin yüzüne deydirme öyle şeyler annesi, yine sen bilirsin ya
Şu ağız bezleri var ya, onları ıslatıp silsen daha akıl karı bence...
Ay bugün avm ye gidemeyiz bakamıcam jokere

Bu arada evet pamidorun durumunu kaç gün önce haberde okumuştum ben, iflas erteleme istemişler ama inş. toparlanırlar ne diyimki, nasip

Ayrıca evet resim bekliyorum beeeeen :KK45:

Annişler, biz eksiklerimizin çoğunu tamamladık gibi... kalan eksiklerle veya aldıklarımız markalarla da paylaşımlar yapalım derim. ben eksiklerimizi listeleceğim şimdi buraya, siz de bakın gereksiz olan şey var mı acaba içinde? veya yalnış marka seçdiği düşündüğünüz....
eksiklerimiz:
-Triko battaniye
-Banyo termometresi
-Makas - Bebedor
-Fırça tarak - chicco
- Humana still tea
-tek kullanımlık külot
-Emzirme atleti/sütyeni
-Pijama/gecelik

Bana göre eksiğimiz az kaldı... belki size göre çok kalmış olabilir:KK51: bu ay inşallah tamamlayacağım. kiyafet falan işi tamamen kapattım, tekstilden yalnız triko battaniye kaldı, o da kolay. hepsini de internetten almayı düşünüyorum. daha ucuz:p

Canım ihtiyaç listesi senin sonuçta, bana göre gereksiz sana göre gerekli olabilir ama şöyle bakınca gereksiz hiç birşey yok gibi

Biberonu sanki sonra alsak daha iyi gibi bence de. Nasıl olsa her türlü alınabilecek bişey. Eşime tembihlesem gidip yine alabilir

Alınca dr brown tercih edicem biberonda onu biliyorum
Pişik kremini sudocrem aldım
Ben göğüs kremini lansinoh aldım sıkıntı yok gibi, garmastan da tercih edilebilir
Pijama alıcam daha ben de...
Bu aralar emzirme sütyeni alırım gibi, çünkü normal sütyenlerim artık olmuyor bana :duduk: emzirme atletlerini de eksik etmem evdeyim hep nasılsa
Telsizimizi de alırız bu ara, indirimi hala bitmedi ebebekte
Tırnak makası da alınacak, çok para vermeyi düşünmüyorum açıkcası
Fırçasını, tarağını chicco öneririm hakikaten o paraya deydiğini göreceksin, plastiği filan diğer markalar gibi basit bişey durmuyor :rapci:

Daha aldığım bebek çantası hala kargolanamadı :KK45: zaten mağaza şikayetleri arasında geç kargolanma vardı. Geç olmasını boşverdim de kargolasalar bari bi gün de yine yani sıkıntı yok :KK45:

eksiklerimiz:
-Triko battaniye
-Banyo termometresi
-Makas - Bebedor
-Fırça tarak - chicco
- Humana still tea
-tek kullanımlık külot
-Emzirme atleti/sütyeni
-Pijama/gecelik

canım aklıma gelenleri yazdım ben pişik kremi ve şampuanını mustella aldım çevremdeki tecrübeli anneler önermişti
deterjanı sıvı deterjan unibaby aldım bebek yağını da unibaby aldım sabunda kararsızım ne alsam?
ilk başlarda emzik yada biberon almayacağım hastanede emme sorunu olursa bebek kaşıkları oluyormuş onunla azıcık süt sağma makinasından alınıp verilebiliyormuş böylece bebek biberona alışmıyormuş o yüzden o kaşıklardan bakcam eczaneden
gecelik inciden aldım çok güzel çıktı pamuklu
göğüs kremi ve pedi lansinoh öneriyorlardı aldım geçen gün sızladı göğsüm sürdüm iyi geldi
banyo termometresi alıp almamakta kararsızım
makas, tarak,burun aspilatörü ben bebedordan aldım
molfıx tek kullanımlık alt açmalardan aldım
prima pretium bezi yenidoğan aldım
emzirme önlüğü aldım sende alabilirsin biryere gidince rahat olur
kapı süsleri,ikramlıklar onlar kaldı benimde

Selen_Ay Selen_Ay senin için ekledim. şimdi bebek telsizi aldım + hediyeli+indirimli :KK28: bi de daha sonrakı alış veriş için 15TL indirim kazandım :KK53:

Eklentiler

• xxxx.webp
    xxxx.webp
    18 KB · Görüntüleme: 34
Son düzenleme:
O zaman ben de biberonu şimdilik almayım, daha sonrası için aventi öneriyorlar, yenidoğan için dr brown. bekleyelim o zaman. :stop:

eksiklerimiz:
-Triko battaniye
-Banyo termometresi
-Makas - Bebedor
-Fırça tarak - chicco
- Humana still tea
-tek kullanımlık külot
-Emzirme atleti/sütyeni
-Pijama/gecelik

Bencede gereksiz hiçbirşey yok canım.

anladım anladım :KK45: biz pamidordan karyola aldığımızda kendimiz getirdik, eve gönderiyorlar mı ki? bence kapandığı için bi ara çok indirimler yaptılar, eğer beşik ucuzsa kendiniz alıp eve götüremez misiniz?:spor: bi de MediaMarkt'ta bebek telsizi Motorola baya indirimde, yenidoğan prima bez ateş ölçer+ ıslak mendil hediyeli veriyorlar. inşallah bugün alırım..
Evet canim 2 arkadasim oradan aldiklar 2 hafta icinde getirip kuruyorlar. O sekilde alsak kendimiz getirip kuramazdik canim. Ama dun biz besigimizi aldik cok sukur baska yerden :) Ondan mi yaptilar bilmem ama baya faydalandik gercekten iyi oldu ileriki aylarida kampanya ile aliriz ileride diyorduk ama kapanirsa olmaz :D suanlik bebek telsizi almicaz canim odalrimiz dip dibe olacak insallah olmadi sonradan duruma gore aliriz.Ama sen almissin iyi olmus gule gule kullan :)

Kızlar nasılsınız?
Eksikler tamamlanmaya başlanmış iyice, kıyafetler yerleşmiş maşAllah.
Birşey sorucam, tuvalete çıkma durumlarınız nasıl, ben sürekli tuvaletteyim, birde akıntım çok oluyor, rahatsız ediyor beni.
Bu hafta kontrole gidip tahlilmi yaptırsam diyorum, acaba enfeksiyon felanmı oluyor ki.

Ya kizlar arkadas dogum yapmisti baska hamile arkadasla ona gittik. Oyle konusuyoduk yok besige ne acelen var deyip gulmeler, gogus kreminide mi alormis insan diye kahkaha atmalar :/ nasil sinirim bozuldu ve modum dustu anlatamam. Ben ona karsi hic oyle degilim yaptigi cogu sey abarti ve pahali geldigi halde guzelmis masallah diyip geciyorum gercekten sinirim bozuldu :/ bi arada boyle huylari vardi bana karsi nasil diyim yaptiklarimla alay edip kucumser gibi yoksa bana mi oylr geliyo bilmiyorum

Ya kizlar arkadas dogum yapmisti baska hamile arkadasla ona gittik. Oyle konusuyoduk yok besige ne acelen var deyip gulmeler, gogus kreminide mi alormis insan diye kahkaha atmalar :/ nasil sinirim bozuldu ve modum dustu anlatamam. Ben ona karsi hic oyle degilim yaptigi cogu sey abarti ve pahali geldigi halde guzelmis masallah diyip geciyorum gercekten sinirim bozuldu :/ bi arada boyle huylari vardi bana karsi nasil diyim yaptiklarimla alay edip kucumser gibi yoksa bana mi oylr geliyo bilmiyorum
cnm boş ver onları, bana da herkez alma diyordu annemler kv, erken falan diyorlardı, şimdi ne diyorlar biliyor musun? iyi ki yavaş yavaş almışsın, şimdi telaşın yok :sus: bebek senin göbek senin cüzdan senin canın ne istiyorsa neyi doğru biliyorsan onu da yap. öyle arkadaşlara gıcık oluyorum. sana destek vermeleri lazım. biri için erken olabilir, her kes kendi durumuna göre iş yapıyor. illaki her şeyi doğumdan bir gün önce gidip alıcaksın. Allah Allah, öyle kural falan mı var:mapus: ben her şeyi son ay alamam mesela, o kadar yüklü miktar ödeyemem mesela, yada men bir şeyi hemen beğenmiyorum, gezmem karşılaştırmam lazım. sen boş ver onları, Allah korusun erken doğum olursa nolucak o zaman? arkadaşın gelip alıcak mi senin yerine, gıcık oldum valla:63:

Kızlar nasılsınız?
Eksikler tamamlanmaya başlanmış iyice, kıyafetler yerleşmiş maşAllah.
Birşey sorucam, tuvalete çıkma durumlarınız nasıl, ben sürekli tuvaletteyim, birde akıntım çok oluyor, rahatsız ediyor beni.
Bu hafta kontrole gidip tahlilmi yaptırsam diyorum, acaba enfeksiyon felanmı oluyor ki.
cnm ben geceler her saatbaşı tuvaletteyim, çoçuk büyüdüğü için baskı yapmış olamaz mı? benim yarın son randevum var sağlık ocağında, benim de iç çamaşırım terliyo yoksa su kaçağı mı var bilemedim valla.

Kime ne kardeşimmm ya kime ne, istersem çocuğumun 10 yıllık kıyafetini, ihtiyaçlarınıda alır koyarım dolaba kime ne. Heves etmişim almışım, hazırlamışım herşeyi. Sana ters geliyorsa, ben gerek olmaz diye almamıştım ama sen almışsın güle güle kullan dersin nazikçe olur biter. Ayy sinir olurum böyle tiplere. İlk çocuğum, ilk hevesim, ne diye kursağımda bırakıyorsun ki.

cnm ben geceler her saatbaşı tuvaletteyim, çoçuk büyüdüğü için baskı yapmış olamaz mı? benim yarın son randevum var sağlık ocağında, benim de iç çamaşırım terliyo yoksa su kaçağı mı var bilemedim valla.

Çocuk büyüdü evet ama artık daha yukarda ya, ilk zamanlardaki kadar baskı yapmadığı için ondanmı değilmi bilemedim ki. Bide benimki su kaçağı gibi değil, bildiğin kremsi akıntı gibi oluyor, bazen beyaz, bazen sarımsı. Sürekli günlük ped değiştiriyorum. Aklıma takıldı, bide enfeksiyon varsa doğumda da sıkıntı oluşturabilen bir durum olduğu için, gidince sorayım, idrar tahlili, idrar kültürü felan istetsin yaptırayım. En azından içim rahat eder diye düşünüyorum.

Bu ay gittiğimde göğüs kremids yazdırıcam, çatlak için kremimi ilk kızımda almıştım, büyük tüpteydi. Onu kullanmaya devam ettim. Şimdi bide doğum sonrası için göğüs kremi yazdırayım diyorum. Benim göğüsler çabuk yara oluyor, arasa sürerim, emzirirkende lazım olacak. Hastane çantamda hazır olmuş olur.

cnm boş ver onları, bana da herkez alma diyordu annemler kv, erken falan diyorlardı, şimdi ne diyorlar biliyor musun? iyi ki yavaş yavaş almışsın, şimdi telaşın yok :sus: bebek senin göbek senin cüzdan senin canın ne istiyorsa neyi doğru biliyorsan onu da yap. öyle arkadaşlara gıcık oluyorum. sana destek vermeleri lazım. biri için erken olabilir, her kes kendi durumuna göre iş yapıyor. illaki her şeyi doğumdan bir gün önce gidip alıcaksın. Allah Allah, öyle kural falan mı var:mapus: ben her şeyi son ay alamam mesela, o kadar yüklü miktar ödeyemem mesela, yada men bir şeyi hemen beğenmiyorum, gezmem karşılaştırmam lazım. sen boş ver onları, Allah korusun erken doğum olursa nolucak o zaman? arkadaşın gelip alıcak mi senin yerine, gıcık oldum valla:63:
Dimi ama neden son anda gidip telas yapayim ki yavas yavas alindigi halde bu bile zor geliyo.benim kv hala ayni kafada sanirim ama annem bastan beri al al diyo hatta kiyafetlerini yika utule sonradan zor gelir diyo. Aynen duruma gore kismi cok dogru onun harcadigi paralari ben harcayamam. Dusunmeden alisveris yapar ama bi kere bile gosterdiginde bisey demedim ne haddime yani :/ ben sallanan mi sallanmayan mi besik alsam diye dusunurken yine alay edip sende ne dusunuyosun sallanmayan al baktin olmuyo sallananda alir gelirsiniz diyodu. Biz o kadar zengin degili iyi dusunup 1 kere almaliyim :/
Dimi insani gicik ediyo :D ya ben ezik gibi hissediyorum kendimi :D hic karsilikta vermiyorum yanni sadece modum dusuyo. Gecen ayda kizima koyacagim isimle alay ediyodu baska bulamadin mi anlami neymis haha falan :/
Kime ne kardeşimmm ya kime ne, istersem çocuğumun 10 yıllık kıyafetini, ihtiyaçlarınıda alır koyarım dolaba kime ne. Heves etmişim almışım, hazırlamışım herşeyi. Sana ters geliyorsa, ben gerek olmaz diye almamıştım ama sen almışsın güle güle kullan dersin nazikçe olur biter. Ayy sinir olurum böyle tiplere. İlk çocuğum, ilk hevesim, ne diye kursağımda bırakıyorsun ki.
Dimi ama yani eline ne geciyor ki boyle yapinca.. Ben ceyiz alirkende kac yilda yavas yavas aldim cok gezerek hep iyiki diyorum pismanlik duymuyorum bu halimdende mutluyum yani :/ doktorumu dahi asagiliyo ya sen hala ona mi gidiyosun diye.. Sanane memnunum gidiyorum yani. Bebegimi besleyen tek damarim tikali o neymis ya diyip yine guluyo aman valla iyice sinirimibozdu. :D

Bu ay gittiğimde göğüs kremids yazdırıcam, çatlak için kremimi ilk kızımda almıştım, büyük tüpteydi. Onu kullanmaya devam ettim. Şimdi bide doğum sonrası için göğüs kremi yazdırayım diyorum. Benim göğüsler çabuk yara oluyor, arasa sürerim, emzirirkende lazım olacak. Hastane çantamda hazır olmuş olur.
Benim arkadas duymasin :D

Back
X