-2016 EKİM ANNE LİSTESİ -

2016 EKİM'DE DOĞACAK BEBEĞİNİZİN CİNSİYETİ?

• Ankete Katılan
    132
18 HAFTALIK GEBELİK

18. gebelik haftasında bebeğin boyu yaklaşık 14 cm, ağırlığı 200 gram kadardır.

Onsekizci haftada bebeğin ellerinde ve ayaklarında parmak izleri ve katlantılar oluşmaya başlar. Mekonyum (bebeğin ilk dışkısı) barsaklarında birikmeye başlar bunu doğumdan sonra dışarı atacaktır. Erkek bebeklerde prostat bezi gelişmeye başlar. Bebek bu haftalarda hıçkırabilir, tekme atabilir, yutabilir. Bebek hareketleri bu haftada anne tarafından çoğunlukla hissedilir.

19 HAFTALIK GEBELİK

19. gebelik haftasında bebeğin boyu yaklaşık 15 cm, ağırlığı 250 gram kadardır.

Bebeğin cildinini kaplayan lanugo tüylerine verniks kazeoza denilen kaygan madde eklenir. Verniks kazeoza denilen beyaz peynirimsi madde bebeğin bütün cildini kaplar ve bebeğin cildini içinde bulunduğu sudan korur. Bebekler doğduğunda bu beyaz verniks kazeoza maddesi üzerlerinde görülür. Bir insan bir kaç saat bile su içerisinde kaldığında cildi buruşmaya başlar, 9 ay su içerisinde kalan bebeğin cildinde buruşma olmamaktadır verniks maddesi sayesinde. Lanugo denilen ince tüyler bazı yeni doğan bebeklerin yüz ve kulaklarında görülebilir. Plasenta (bebeğin eşi) büyümeye devam eder ve bebeğin beslenmesini sağlar. Eğer bebek kız ise yumurtalıklarında primitif yumurta hücreleri oluşmaya başlamıştır. Bebek REM uykusuna geçer ve bu nedenle uykusunda rüya görebilir diye tahmin edilmektedir.

20 HAFTALIK GEBELİK

20. gebelik haftasında bebeğin boyu yaklaşık 25 cm, ağırlığı 300 gram kadardır.

Yirminci hafta ile gebelik süreci yarıya ulaşmış olur. Bebeğin saçları uzamaya başlar, lanugo denen ince tüyler bütün vücudunu kaplar. Kız bebeklerde rahim (uterus) oluşmaya başlar. Bebek akciğerlerini alıştırmak için soluk alıp verme hareketleri yapar. Bebeğin kulakları tamamen gelişmiştir ve rahim içerisinde annesinin damarlarından ve barsaklarından gelen sesleri duyabilir, dışarıdan gelen kuvvetli sesleri de duyabilir.

Elbette benimki de his canım sadece bir an yazını görünce içimde oluşan hissiyat erkek oldu. Rabbim hayırlı ve sağlılı evlatlar nasip etsin gerisi hikaye. Doktorun verdiği %95 lik ihtimal erkek canım ama 2 hafta sonra kesinleşecek bakalım. O zaman kıza dönüyor mu

Hayırlısı elbette canım ama şu andan canını sıkman eline bişey kazandırmaz ki. Zaten hastasın bi de böyle yapma. Sadece elimizden ne geliyorsa yapmaya mecburuz gerisi takdiri ilahi. Şu an kızın zorlanır biraz ve sen biraz daha fazla, ama annelik kolay değil napalım, herkes başka sınanıyor bazılarımız gebe kalmaya çabalıyor bu yolda neler çekiyo, bazılarımız da hamilelik anında yaşıyor. Nasip işte...

Kızlar şu diğer grup varya Ekim anneleri grubu. Gittim yazdım, bir kişi bile cevap vermedi yahu

Ay canım ne sorun varsa gel burda sor. Bakma başka yerlere

Bu arada MutluBulut_ bebişin hareketlerini her daim hissetmiyorum. Evet ilk bebek. Dün akşamki gibi sinemada hissettim, geçenlerde canım çok tost istemişti onu yiyince hissettim. Haa bi de dün akşam tugder e yazıyordum sanırım yazışınca üzülmüştüm biraz, o zaman da hissettim.

Öyle daha seri hareketlerini hissedemiyorum yani. Doktorlara söylesem biliyorum ki hissedemezsin daha erken dicekler ama bebeğim o, gaz hareketlerini de çok iyi biliyorum yani, oldum olası gaz nerde bir yerde duruyor mu hareket mi eder hissederdim ben, o yüzden çok net biliyorum.

İlkinde kalkmadım yattım sürekli, bir lokma yemekte yesem idare ettik. Ama şimdi mecbur kalkıcam kızıma bakmak için, o düşündürüyor biraz beni.

Bakmıyorum zaten artık canım, benim burdaki arkadaşlarım bana yeterrrr.

canım senin mutlu üzgün anını herşeyi hissediyor ve senin yanında olduğunu hissettiriyor.

Kızlar şu diğer grup varya Ekim anneleri grubu. Gittim yazdım, bir kişi bile cevap vermedi yahu
Ben hep oradaydım canım cok kalabalık ve ne zaman yazsam sankı kendım calıp kendım soyluyorum gıbı oluyorum ve sıkıldım bu durumdan bende o yuzden bugun buraya yazdım. arada cevap verıyolar arkadaslar ama akıcı bır sohbetım hıc olmadı

Amın canım oyle tabıkı saglıklı olsunlarda ınsallah hadı ya oyle degısende cok oluyormus bende ondan korkuyorum %100 duyana kadar ınanamam
Ay ne guzel darısı basımıza canım cok merak edıyorum hep dıyolar ya ıkıncı hamılelıkte 16. haftada hıssedersın dıye ama neden ılk gebelıkte oyle olunca ınanmıyolar

Amann boşver canım, burda sayımız az ama muhabbettimiz iyi, hoşgeldin bu grubaa.

Sagol canım hosbuldum evet canım masallah bu arada ayakkabılar cok tatlı. sen almaya basladın mı bırseyler

Yok canım benim bir kızım var 2 yaşında, doktorum bunada kız dedi, 7. aydan sonra bazanın altını kaldırıp kızımın küçüklerini hurçlardan çıkarıcam inşAllah, yıkayıp ütüleyip hazırlicam. Bir iki eksik çıkarsa onları alırım sadece. Kızım yaz bebeğiydi, bu kış bebeği olacak onun için daha kalın bir kaç şey alırım o kadar. Diğer herşeyimiz var çok şükür.

Geçen bende girmiştim ardıma daisy5 girmişti ikimizde kimse hoşgeldin yazmadı bende yazdım dedim ki bu arkadaşların hoşgeldin demeye niyeti yok dedim ardı ardına hoşgeldin msjları gelmeye başladı

masallah canım ıkıncı bebek bu konuda sans tabı cınsıyet aynı olursa :) eskıden sarı yesıl vs model coktu sımdı bakıyorum kız/erkek cızgıler net :) ılk cocuk erkek ıkıncı kız olursa yıne bır nebzede :) tersı olursa pembıs bır oglan tam olmuyo

kız orda bende yazdım hosgeldın dıye ama sızden cevap gelmedı bu seferde
ben oraya ılk gırdıgımde yazdım buraya yazdıgım gıbı kımse donus yapmadı bende sureklı bırılerının sorularına cevap vererek muhabbete gırmeye calıstım ama yok bır kac kısı var cevap yazan bana orda

canım senin mutlu üzgün anını herşeyi hissediyor ve senin yanında olduğunu hissettiriyor.

Hiç sorma belirli zaman aralıklarında çıkıveriyorlar ortaya pırt diye

Küçük haftalıkta cinsiyet söylenince öyle şeyler olabiliyor, bu haftalıklarda yanılma payı doktorla doğru orantılı sadece yoksa kesin cinsiyetleri ortada yani.

Ay Allahım çok şeker ya

Yalnız eşim bebiş kıyafetlerine bakınca nerde sirseri kıyafetleri var onlara el atıyo bunu giydircem oğluma diyo. Kuru kafalı tişörtler, değişik şekilli kotlar, rapçilerinki gibi şapkalar filan. Bizim oğlan offf tam sirseri olcak yaaa

Amann boşver canım, burda sayımız az ama muhabbettimiz iyi, hoşgeldin bu grubaa.
Aynen ben bakmıyordum da artık bir kere girdim grupta senin gibi deneyimli bir anneyle yazışmak benim için daha önemli bütün bilgilerini aktarıyorsun çevremde benim küçük çocuk yok en küçük yeğenim 9 yaşına girecek burda hepimizin aynı anda hamile kalıp konuşmamız önceden doğum yapan insanla aynı olmuyor bu arada diğer kızlara da haksızlık etmeyim onlarında muhabbeti ayrı zevkli bizim grup daha iyi sende tatlım hiçbirşeyi kafana takma kesinlikle bi bekle bakalım ben sabahtan beri ayaktayım evi topladım sadece bu saate kadar uzanıyorum öyle bakalım ne kadar böyle uzababileceksem üç saatten yemek yapmak zorunda olacam sonuçta

Yazmadım ama beğenmişimdir hoşgeldin dediysen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…