-2016 EKİM ANNE LİSTESİ -

2016 EKİM'DE DOĞACAK BEBEĞİNİZİN CİNSİYETİ?

• Ankete Katılan
    132
Valla aslında herşeyi de yaptın ama neden düzelmiyor Rabbim acil şifalar versin en kısa sürede iyileş Can'ım yaa

Merhabaa
Kabul ederseniz bende geldim.
14+5 haftalik hamileyim. Bebegimizin cinsiyetini henuz ogrenemedik Insallah ilk yavrumuz olacak. Istanbulda yasiyorum. 25 yasindayim ve 2 yillik evliyim. Boyle sanirim kendimi tanittim biraz
Hoşgeldin Can'ım

Dün aldıklarımı atamıyorum bir türlü yüklenmiyor sinir oldum

Merhabaa
14+5 haftalik hamileyim. Bebegimizin cinsiyetini henuz ogrenemedik Insallah ilk yavrumuz olacak. Istanbulda yasiyorum. 25 yasindayim ve 2 yillik evliyim. Boyle sanirim kendimi tanittim biraz
hoşgeldın canım

ay ne güzel bende doktora gitmek için sabırsızlanıyorum

Merhabaa

Hoşgeldin aramıza.. Sağlıkla al bebeğini kucağına..

Merhabaa
Hoşgeldin aramıza canımİnşAllah sağlıkla bebişini kucağına alırsın

Hoşgeldin Can'ım
Hosbuldum

hoşgeldın canım
hosbuldumm

Hoşgeldin aramıza.. Sağlıkla al bebeğini kucağına..
Amın canım ınsallah hepımız saglıkla alalık kucagımıza

Hoşgeldin aramıza canımİnşAllah sağlıkla bebişini kucağına alırsın
Sagol canım ınsallah hepımız saglıkla alırız kucagımıza mınıklerımızı
Sanırım sonunda kendıme anne grubu buldum

Merhabaa
merhaba hoşgeldin

Merhabaa

Hoşgeldin aramıza canım, hayırlı olsun bebeğin.

Kızlaaar bugün maşallah aktifsiniz, ne çok sayfa geçmiş akşamdan beri.

Havaların durumuyla benim moral doğru oratıda gidiyor, dün akşamdan beri yağmur yağıyor burda o yüzden hiç hevesim yoktu yataktan çıkmaya
Akşamdan beri başım ağrıyor.

Bi de dün sinemaya gittik eşimle bu 2. gidişimiz kısa arayla şunu fark ettim ki. Bebiş yüksek sesi sevmiyor akşam hiç durmadı bebişim. Kesin anne bu neeeee diyordu

Canımcım doktor değiliz elbette ama, benim bildiğim rahim ağzı yetmezliği genel olan bi durum yani 1. gebelik 2. gebelikle değişen bişey değil. Evet iğnelerle bişeyler yapabiliyorlar ve yine yatmanı isticeklerdir. Evet bir evladın daha var ama moralini bozman eline bişey geçirmez. Lütfen stres yapma. Yapılacak şeyleri elbet doktorun söyler.
İnş. dualamızdasın

Yumurta geliştirici ve çatlatma iğnesini oldum canım. Evet yumurtalar gelişirken biraz baskı yapıyor. Hissediyorsunuz büyüdüğünü ama benim yumurtalarım çatlamadan toplandığı için sızı yapar mı karşılaşmadım ama evet ağrı yaptığını duydum. Döllenme yüzünden ağrı yapacağını sanmam ama çatlama yüzünden olabilir.

Bu arada elbet doktor değiliz ama 2 bebeğin düşükle sonuçlanmış bunun nedeni araştırıldı mı? Çünkü döllenmede bir sıkıntı yok gibi neden tutunmaya devam etmiyorlar önemli olan bu bence. Bununla ilgili yapılabilecek şeylerden bahsetti mi doktorunuz? Bence önce bunu çözün sonra inş. hamile kalırsınız ve bebeğinizi sağ salim kucağınıza alırsınız. Bu dönemde çok stres iyi olmaz lütfen biraz sakinleşin.

Tatlım yavaştan başla istersen erken almaya da uğursuzluk diyorlar da allah korusun komşum 7,5 aylıkken doğum yaptı ne olacağımız da belli olmuyor allah korusun

Aynen dünyanın binbir türlü hali var, elbet hepimiz zamanını beklesin istiyoruz ama olmaz olmaz diye bişey yok. Benim annemde 7 aylıkken yapmış doğum, hadi ben varmışım ama eskiden köy gibi yerde nerde bol kıyafet. Bide apar topar hastaneye gitmişler annem doğum yapacağını da bilmiyormuş, kardeşimin hiç bişeyi yokken doğmuş, hastanede ebeler hemşireler bi çarşafa sarmışlar kardeşimi...

Hadi gözün aydın annenler geliyormuş.
Ben de ağustos gibi filan yapmayı düşünüyorum odayı. Gelecek ayın başında ben de baya bişey alırım gibi geliyor. Artık 4 ayımız bitmek üzere, ay başına 5. ayın ortalarında olucaz Allahın izniyle.

Kızlar trendyoldan aldım şimdi çok güzel ürünler var düşünürseniz aklınızda bulunsun e Bebek'ten alışveriş yapmaya çalışıyorum olmuyor sitede sorun oluyor mu böyle bilgisi olan var mı

Ben hergün takip ediyorum oraları

Aldıklarını da güle güle kullanın inş.

Bak doktor ne güzel açıklamış.Kilo alamamak o kadar da kötü değil. Yeterli beslendiğin sürece
Zaten doktorun söyledikleri gebelikte genel yememiz gereken şeyler. Haftada bir balık yemeye dikkat ediyorum. Zaten tatlı pek sevmezdim şimdi hiç yiyesim gelmiyo. Ne biçim oğlan bu, hani ye tatlıyı doğur Hakkıyı dı. Gerçi ben fazla hiç bişey yiyemiyorum. Mutfağa girip yemek yapınca o yemeği de yiyesim gelmiyo ne biçim durum bu yaaa. Burnumu tıkaya tıkaya mutfakta iş yapıyorum ama çoğu zaman malaesef Belki de bu yüzden hiç kilo alamadım. Hatta yumurta geliştirici iğneleri olurken 3 kilo almıştım. 1ini hamileliğin içinde verdim ve hala kilo yok.
Neyse artık bebek iyi olsunda

Merhabaa

Hoşgeldin hoşgeldin aramıza
Bi an erkek gibi hissettim ben ya bakalım doğru çıkar mı

Hanginize demişti doktor kızlar %50 kız, bizde de ne de olsa o ihtimal var

bende 2 kilo aldım 55 dim 57 olmuşum doktor 67 ile bitiririz dedi ama belki daha fazla alcam nerden biliyor:)
Demi ben doktorumla hiç konuşmadım kilo konusunda bana sadece aylık 2 kilo alabilirsin demişti 63,7 ile başladım 71 olmuşum ben Nasıl vereceksem bu kiloları normaldi aslında hep kilo aralığım 55-57 arasıydı gebelik düşünmeye başladığımız andan itibaren ben 6 ayda 63 olmuşum

Hoşgeldin aramıza canım, hayırlı olsun bebeğin.

Sagol canım hosbuldumm
Sagol canım hosbuldum
Ay hadı bakalım cıkacak mı ben hep kesın erkek dıyordum ama son bır aydır kararsız kaldım senın erkekdı sanırım dımı ılk sayfadan oyle anımsadım saglıkla kucagımıza alırız ınsallah ınsan merak edıyor hem oglum mu desem kızım mı desem sasırıyorum Bırde ogreneyımde hayırlısıyla ufaktan bırseyler bakayım ıstıyorum her ne kadar cok erken densede
ahaha evet lıstede gordum %50 kızı bızımkıde ya kız ya erkek bakalım
Bırde sen hareketlerı hıssetmeye basladın mı masallah ılk bebegın mı ?

Selen_Ay Bilmiyorum canım ya bakalım ne diyecek. 4,5 aydan sonra rahatsızlıklarım başlamıştı, sonrasında yatmaya ve iğne olmaya başlamıştım. O yüzden önümüzdeki randevu benim için önemli. Bende o gebeliğe özgü birşey olduğunu düşünmüyorum, genel bir sorun gibi geliyor banada. Hakkımızda hayırlısı bakalım.

15 HAFTALIK GEBELİK

15. gebelik haftasında bebeğin boyu yaklaşık 10 cm, ağırlığı 70 gram kadardır.

Onbeşinci gebelik haftasında bebeğin bütün cildini lanugo denen incecik tüyler kaplamaya başlar ve bunların gelişmesi 26. haftaya kadar sürer. Lanugo denilen ince tüyler bazı yeni doğan bebeklerin yüz ve kulaklarında görülebilir. Bebek bu haftalarda parmağını emmeye başlar. Bebeğin kemikleri sağlamlaşmaya başlar. Bebeğin cildi henüz çok incedir. Bebeğin dilindeki tat tomurcukları gelişmiştir. Annenin yediği besinlerdeki çeşitli tatlar rahimdeki amnion sıvısına geçebilir ve bebek bu tatları az da olsa alabilir. Bebeğin göz kapakları bu haftalarda sıkıca kapalıdır, hamileliğin son 3 ayına kadar kapalı kalacaktır.

16 HAFTALIK GEBELİK

16. gebelik haftasında bebeğin boyu yaklaşık 11 cm, ağırlığı 100 gram kadardır.

Onaltıncı haftada anne bebek hareketlerini hissetmeye başlayabilir ancak özellikle ilk gebeliklerde bu daha geç olabilir ve 20. haftayı bulabilir o yüzden henüz hareketleri hissetmiyorsanız telaş etmemelisiniz. Bebeğin bacakları artık kollarından daha uzundur ve sık sık hareket eder ,artık hareketleri daha koordine ve güçlüdür. Bebeğin hareket edebileceği rahim içerisindeki alan artık daha geniştir. Bebeğin tırnakları iyice gelişmiştir. Bebek kafasını artık dik tutabilir. Bebeğin kız veya erkek cinsiyeti bu haftalarda genellikle ultrason ile tespit edilebilir.

17 HAFTALIK GEBELİK

17. gebelik haftasında bebeğin boyu yaklaşık 13 cm, ağırlığı 140 gram kadardır.

Onyedinci haftadan itibaren bebeğin cilt altı dokusunda yağ depolanması artar ve bebek daha hızlı kilo almaya başlar. Bu yağ depolanması bebeğin ısı regülasyonu açısından önemlidir. Bebek yutkunma, gözünü açıp kapama, emme gibi refleksleri yapabilir. Dışarıdan gelen yüksek sesler bebeğin hareket etmesine neden olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…