-2016 EKİM ANNE LİSTESİ -

2016 EKİM'DE DOĞACAK BEBEĞİNİZİN CİNSİYETİ?

• Ankete Katılan
    132
Selen_Ay Selen_Ay

Canım benim hamile kalmadan önceki ay olmuştu, doktor enfeksiyon dedi, o ay ilaç kullandım geçti şükür, zaten peşinede hamile olduğumı öğrendim. Ama sonrasında hiç sıkıntım olmamıştı. Şimdi bu ara yeniden başladı. Bu kontrolümde doğumumu konuşucaktım doktorumla, eğer enfeksiyon varsa doğumdada tehlikeli. O yüzden tahlil istetsede benimde içim rahat etse diyorum.

Benim göğüslerimde aynı, garmastan diye bir krem kullanmıştım doğum sonrası. İçide dışıda mavi bir krem. Doğalmış, sürüyosun yıkamadan direk bebeği emziriyorsun. Yine ondan yazdırmayı düşünüyorum. Şuan çatlak için kullandığım kremimde var evde zaten. Onlar yeter şimdilik.

Hani hamile kalmak isteyince insan daha adet zamanı gelmeden acaba hamilemiyim diye kendinde belirti aramaya başlıyorya, sürekli kendini dinliyorsun. Hamileliğin son zamanlarıda öyle, azcık ağrın olsa acaba sancımmı geliyor, acaba doğumamı gidicem. İş yapıyosun evde, acaba bi daha evi süpürürmüyüm, yoksa bu yaptığım son ev işimi olur. Sürekli hazır vaziyette ha gittim, ha gidicem bekliyorsun.
Ay deme ne zor surecti o :D sen kacta dogum yapmistin ilkinde ?
MutluBulut_ MutluBulut_ Benim kız 4 aylıktan beri kendi odasında yatıyor :))
Masallah canim bak ne guzel iste :) demek ki oda bosuna degil :D ama gelde anlat :) annem hep yapin dedi gerci :) o bize yapmak istemis olmamis icinde kalmis :D

Selen_Ay Selen_Ay

Canım benim hamile kalmadan önceki ay olmuştu, doktor enfeksiyon dedi, o ay ilaç kullandım geçti şükür, zaten peşinede hamile olduğumı öğrendim. Ama sonrasında hiç sıkıntım olmamıştı. Şimdi bu ara yeniden başladı. Bu kontrolümde doğumumu konuşucaktım doktorumla, eğer enfeksiyon varsa doğumdada tehlikeli. O yüzden tahlil istetsede benimde içim rahat etse diyorum.

Benim göğüslerimde aynı, garmastan diye bir krem kullanmıştım doğum sonrası. İçide dışıda mavi bir krem. Doğalmış, sürüyosun yıkamadan direk bebeği emziriyorsun. Yine ondan yazdırmayı düşünüyorum. Şuan çatlak için kullandığım kremimde var evde zaten. Onlar yeter şimdilik.

Eğer idrar yolu enfeksiyonu gibi bir şüphen varsa; sizin ordaki sağlık ocağı idrar tahlili yapıyorsa bi yaptırt canım.
Başka türlü de ne yapabilirsin bilemiyorum, doktor da tahlil istemeyince..

Ay deme ne zor surecti o :KK70: sen kacta dogum yapmistin ilkinde ?

Masallah canim bak ne guzel iste :) demek ki oda bosuna degil :KK70: ama gelde anlat :) annem hep yapin dedi gerci :) o bize yapmak istemis olmamis icinde kalmis :KK70:

41. Haftada suni sancı sonrası sezeryanla geldi canım. Dahada gelmiyodu da zorla getirttik.

Eğer idrar yolu enfeksiyonu gibi bir şüphen varsa; sizin ordaki sağlık ocağı idrar tahlili yapıyorsa bi yaptırt canım.
Başka türlü de ne yapabilirsin bilemiyorum, doktor da tahlil istemeyince..

Yarın doktor randevum var, bi konuşucam doktorumla bakalım ne diyecek. Bizim hastanede şöyle birşey yapılıyor. İdrar tahlili veriyorsun, eğer enfeksiyon çıktıysa, idrar kültürü ve mikrobik başka bir iki tahlil daha yapıyorlar aynı örnek üstünden çalışıyorlar. Hastanese yaptırınca en azından hepsi aynı yerde takip ediliyor diye genelde herşey aynı hastanede yapılsın istiyorum. Doktora söyleyince ister diye düşünüyorum.

Günaydın kızlar (gerçi öğlen olmuş ama :)
Selen_Ay Selen_Ay deniyeyim canım dediklerini yüzünü gösterse benzetirsin tatlım hatta eşim biraz gec çözdü neresi olduğunu falan ben de göremedin mi aynı sana benziyo deyince doktor da o yüzden inceliyor dedi :))

41. Haftada suni sancı sonrası sezeryanla geldi canım. Dahada gelmiyodu da zorla getirttik.

Yarın doktor randevum var, bi konuşucam doktorumla bakalım ne diyecek. Bizim hastanede şöyle birşey yapılıyor. İdrar tahlili veriyorsun, eğer enfeksiyon çıktıysa, idrar kültürü ve mikrobik başka bir iki tahlil daha yapıyorlar aynı örnek üstünden çalışıyorlar. Hastanese yaptırınca en azından hepsi aynı yerde takip ediliyor diye genelde herşey aynı hastanede yapılsın istiyorum. Doktora söyleyince ister diye düşünüyorum.
Oh masallah canim yerini baya sevmis :)

Besik aldigimizi dun yolda esino gormustuk nerden geliyosunuz diyince esim soylemisti :/ eve girdim dakika bir gol bir hayirli olsun demek yok alay eder gibi konusmaya basladi :/ gogus kremide kendi anlatiyodu ped falan bende aldim dedim keske demeseydim yani :KK70: birde kendisi ihtiyac duymus almis bu urunleri sonucta..Evet geecekten masraf cok e 10 tl baktiginda ne olacak diyosun ama bir kac urun bir araya geldiginde indirimle baya kar ediyosun niye sonjnda alacagimi basinda uyguna almayim ki :/ Ama haklisin bende pek konusmiycam bundan sonra yapiyoruz biseyler diyip gecicem

Zaten ağızdan laf almada üzerlerine yok öyle insanların :-)
alırlar lafı senin söylediklerinle dalga geçip fazla fazla yapıp ortaya çıkarlar.

Bugün bazanın altından hurçları çıkardım, kızımın küçük kıyafetlerini ayırıp yıkadım, eksiğimiz yok gibi, sadece hoşuma giden birşey olursa bir iki takım alırım belki. Bi paketde yenidoğan bebek bezi aldım.
Kızımın park yatağı kirlenmişti, onu attım balkona cifledim temizledim.
Bide kuzucuğun kıyafetleri çıksın makineden, asar kurutursam, yarınada ütü işi çıkar.
Bir yandan halıları kaldırdım, kızıma tuvalet eğitimi vermeye çalışıyorum.
Daha çocuk odasına dolap alınacak, halılar yıkamaya gidecek. Doğuma kadar ancak toparlanırım gibime geliyor.

Bugün bazanın altından hurçları çıkardım, kızımın küçük kıyafetlerini ayırıp yıkadım, eksiğimiz yok gibi, sadece hoşuma giden birşey olursa bir iki takım alırım belki. Bi paketde yenidoğan bebek bezi aldım.
Bide kuzucuğun kıyafetleri çıksın makineden, asar kurutursam, yarınada ütü işi çıkar.
Daha çocuk odasına dolap alınacak, halılar yıkamaya gidecek. Doğuma kadar ancak toparlanırım gibime geliyor.
kolay gelsin canım bende hafta sonu hallettim bebişin yıkama ütülemeyi zevkliydi ama pertim çıktı bu ay sonu halıları vercem yıkatmaya bayram öncesi de dip köşe temizlik olacak aslında zaman hızla geçiyor ama bana geçmiyor sabırsızlıktan eylül sonu gelsin istiyorum:)

kolay gelsin canım bende hafta sonu hallettim bebişin yıkama ütülemeyi zevkliydi ama pertim çıktı bu ay sonu halıları vercem yıkatmaya bayram öncesi de dip köşe temizlik olacak aslında zaman hızla geçiyor ama bana geçmiyor sabırsızlıktan eylül sonu gelsin istiyorum:)

Sağol canım, bende halıları bi dahaki ay vericem ama tuvalet eğitimine başlayınca erken kaldırdım halıları. Dolap geldikten sonrada dip köşe temizliği yapıp yerleştirme işine geçerim. Bi dahaki ay yaparsan büyük kızımın dolabınıda düzeltmiş olurum, onunda kışlıklarını yerleştiririm. Perdeler ve koltuk kılıfları yıkanacak, ama temizlik işine şuanlık ara verdim. Kızımın bezinden bir kurtulursak inşAllah, kalan işleri o zamana bırakıyorum.

Ekstra işlem yapıyorlarsa tabi hastanede yaptırtman daha mantıklı canım. İnş. enfeksiyon değildir

Günaydın kızlar (gerçi öğlen olmuş ama :)
Selen_Ay Selen_Ay deniyeyim canım dediklerini yüzünü gösterse benzetirsin tatlım hatta eşim biraz gec çözdü neresi olduğunu falan ben de göremedin mi aynı sana benziyo deyince doktor da o yüzden inceliyor dedi :))

Bizim kızın yüzü hep görünüyorda ben benzetme işini yapamıyorum ultrason üzerinde : )
Sadece geçen burda bir arkadaş ultrason resmini görünce eşime benzetti, kardeşimde kendine benzetiyor :D
Doktora sorayım bari, bizim de muayene cuma günü

Oooo sen başlamışsın bile canım hazırlığa, ben de ay sonunda inş.

Biz de bir duvarın ilk katını attık, dün akşam eşimin başladığı yerin ince işlerini hallettik. Mola verdik : ) Bakalım bitince nasıl bişey olacak : )

Sezeryan sonrası aklıma hep bişey takılıyor. Tamam ilk kızın bir şekilde sezeryan oldu ama ya 2. bebeğin 36. haftada gelecek oldu? Yani sancı başladı o zaman ne yapıyorlar canım? Yine direk sezeryana mı alıyorlar

Ne guzel canim :) halletmis olacaksin :)
Kizinda insallah cabucak alisir bezsizlige
Selen_Ay Selen_Ay soracaktim sanirim atladim canim o dedigin renk.ne rengi oluyo nasil oldu :)

Selen_Ay Selen_Ay

Hayır canım, yani en azından benim doktorum sezeryan sonrası normal doğumu destekliyor. Eğer herşeyin normale müsaitse, çatıda sıkıntı yoksa, bebek doğum pozisyonundaysa vs. Ama bunlara rağmen doğum olmamış zorunlu sezeryana alınmışsan, yeniden normal olma şansın var.
Kendi sancınla gittin diyelim, açılman var, doğım başladı, normal yapabiliyorsun tabiki.
Ama vücudun kesinlikle normale müsait değilse, rahatsızlıkların varsa, o zaman kaçıncı hafta olursa olsun sezeryan oluyor.

Selen_Ay Selen_Ay soracaktim sanirim atladim canim o dedigin renk.ne rengi oluyo nasil oldu :)

ne kadar güzel telaş değil mi hanımlar. ben m daha ilk bebeğim bikacgüne bütün kıyafetlerini çıkartıp sewiyorum geri kaldırıyorum.

Açık grimsi lila renk gibi bişey -birazda mavimsi- :KK45: daha ilk katı atıyoruz canım. 2. katın yesin duvar da bakalım asıl renk ortaya çıkacak. Şimdi ala bula duruyor :KK45: Zaten odanın resmini atıcam merak etmeyin :KK45:
Griyle güzelce bütünleyecem :KK45:
Halısı gri, fon perdesi gri, alacağım stickerlarda gri olur tamam :KK45:

Aşşağı yukarı resimdeki gibi bi renk olacak

Harika-Mine-Rengi-İç-Cephe-Duvar-Boyası-Ev-Duvar-Boyası-Renk-Önerileri.webp

Selen_Ay Selen_Ay

Hayır canım, yani en azından benim doktorum sezeryan sonrası normal doğumu destekliyor. Eğer herşeyin normale müsaitse, çatıda sıkıntı yoksa, bebek doğum pozisyonundaysa vs. Ama bunlara rağmen doğum olmamış zorunlu sezeryana alınmışsan, yeniden normal olma şansın var.
Kendi sancınla gittin diyelim, açılman var, doğım başladı, normal yapabiliyorsun tabiki.
Ama vücudun kesinlikle normale müsait değilse, rahatsızlıkların varsa, o zaman kaçıncı hafta olursa olsun sezeryan oluyor.

Canım demin mesajı yazdım yazdım gönderince Allah kolaylık versin demeyi yazmadığımı fark ettim :D iyice kafa uçtu

Bu arada inş. kızın çabukca alışır

Hayırlısı olsun inş. canım. Hepimiz bir avazda inş. :dua:
Sezeryan sonrası tek bir doktorun bile normal doğum yaptırdığını görmedim de o yüzden sormuştum :sus:

Guzel
Açık grimsi lila renk gibi bişey -birazda mavimsi- :KK45: daha ilk katı atıyoruz canım. 2. katın yesin duvar da bakalım asıl renk ortaya çıkacak. Şimdi ala bula duruyor :KK45: Zaten odanın resmini atıcam merak etmeyin :KK45:
Griyle güzelce bütünleyecem :KK45:
Halısı gri, fon perdesi gri, alacağım stickerlarda gri olur tamam :KK45:

Aşşağı yukarı resimdeki gibi bi renk olacak

Eki Görüntüle 1868274

Canım demin mesajı yazdım yazdım gönderince Allah kolaylık versin demeyi yazmadığımı fark ettim :KK70: iyice kafa uçtu

Bu arada inş. kızın çabukca alışır

Hayırlısı olsun inş. canım. Hepimiz bir avazda inş. :dua:
Sezeryan sonrası tek bir doktorun bile normal doğum yaptırdığını görmedim de o yüzden sormuştum :sus:
Guzel bir renkmis canim yanlis animsamiyorsam bir arkadasiminda evi bu renkti hostu :)

Back
X