• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 135 43,5%
  • oğlumuz geliyor

OY: 155 50,0%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 6 1,9%
  • ikiz oğullarımız olacak

OY: 3 1,0%
  • ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

OY: 4 1,3%
  • üçüzlerimiz olacak

OY: 7 2,3%

• Ankete Katılan
    310
İkinciyi yaparsam yaza denk gelmesin diye ona göre korunucam arkadaş. Bu ne sıcak ölüyorum galiba. 10 kilo almışım hamileliğin başından beri inşallah veririm. Dün kontrolüm vardı iyiymişiz çok şükür 1800 gram olmuş huysuzum. 35. Haftada tekrar gidicez. Temizliğe falan başlayan var mı? Kıyafetlerini yıkasam mı çanta hazırlasam mı? Erken mi olur?
temizlige daha baslamadimda cantamiz hazir bebisim butun kiyafetleride yikandi utulendi nolur nolmaz hazir bulunsun dedim

Kizlar kardes gibi sevdigim kuzenimin 15 gun sonra dugunu var. 4 saatlik yola 3 gun icinde git gele dayanabilirmiyim bilmiyorum. Hem kuzenim hem annem kendini riske atip gelme diyor ama. Aklim orda kalacak. Ne yapmaliyim isin icinden cilamadim hala.
Dogumuna daha bence cok rahat gidersin doktorunla konus riskli bi durumun yoksa git bence

Canim gidip gitmemek icin durumuma bakacagim artik. Ben de ev islerinde ve hazirliklarda biraz zorlaniyorum. Yavas yavas yapiyorum ama. Esyalarin bir kismi kuruldu ama eksiler var. Daha hali, perde, uyku seti alinacak. Kiyafetler yikanip utulenecek. Esimle beraberiz ama keske annem olsa yanimda diyorum. Annemler ekim basinda gelecekler. Insallah o zamana kadar dayanir yavrum.
Canım sıkıntı yapma inş annenler 2 günde hallederler, eşinde destek olur odasida hazır olur güzelce. . . Benim annemlerde bayramdan sonra yardıma gelecekler inş. annem hallederiz rahat ol diyor. Eylül baya hızlı geçecek inş.

Arkadaşlar bugün nefes almada problem yaşıyorum resmen ya tam sonuna kadar alamıyorum sanki havayı
Buarada nefes egzersizi yapan varmı aranızda? O baya rahatlatiyormus. internetten bakıp uygulayacagim inş.

İkinciyi yaparsam yaza denk gelmesin diye ona göre korunucam arkadaş. Bu ne sıcak ölüyorum galiba. 10 kilo almışım hamileliğin başından beri inşallah veririm. Dün kontrolüm vardı iyiymişiz çok şükür 1800 gram olmuş huysuzum. 35. Haftada tekrar gidicez. Temizliğe falan başlayan var mı? Kıyafetlerini yıkasam mı çanta hazırlasam mı? Erken mi olur?

Aynen canim sicaktan deliricem. Gecen gece oturdum hüngür hüngür agladim, yataga yatiyorum, yattigim yer terden gol oluo, vantilatoru aciyorum ama bu sefer kasiklarim agriyor, napicami bilemedim cildircam yakinda :KK43: sogusun artik şu hava yaaaaaaaa :işsiz:

Aynen canım çok sıcak bide hamile olunca iki katı sıcak.maşallah size canım. Hazırlamak lazım bence çünkü heran hersey olabilir Allah korusun. Hazırlayıp kenarda dursun ne olcak ki

Ay kızlar çok tatlışsınız :):) benim de hamilelik başında göZüm korkuyodu sıcaklardan yaza denk geldi diye, herkesde zaten vah sana tüh sana yapmıştı sinir olmuştum :) ama zaman çabucak geçiyorve korktğm gibi de olmadı :) Ben çok rahatsız olmuyorum sıcaktan, ama ikinciye kış hamileliği deniyelim bakalım o nasıl oluomş :D Allah sağlık versin tabi şakasını yapıyorum:)

Hazırlık konularında ben geriden geliyorum sanırım, pek çok şey aldık ama.. Aldık aldık attık depo gibi yığdık.. ortada bi oda yok hiçbişiy düzenli diil.. Eylül başına kadar eşyalar gelse oda toparlansa diyorum...
Bayrama kadar da kendi eksiklerimi toparlayım diyorum geceliktir atlettir sütyendir.. Sonrası yıkamaca ütülemece hediyelikler.. Öyle kafamda bi plan yaptım bakalım hayrlısı olsun. Allah hepimize kolaylık versin

Kızlar bugun toker bebe ve e-bebek mağazalarını gezdim.. Toker'in fiyatları biraz daha uygun gibi geldi...

1) İpek pamuklu mendil öneriliyor ya, 10 paketi 39,90.. Çok lazım oluyormuş evde özellikle,dışarıda ıslak mendil diyorlar ama.. Islak mendil hangi marka almak lazım o da tam stok yapmalık bişiy :)

2) Bir de saç fırçası ve konak tarağı setlerne baktım.. Nuk marka önerdiler ama kalmamıştı alamadım..

3) tırnak makası + yuvarlak uçlu makas + törpü setleri var rengarenk çok güzeldi

4) pişik kremi olarak sudokrem öneriliyor ama çok pahalıydı en küçük boyu bile 16 idi en byük boyu 50küsür..
Üzerinde bebek resmi olan bepantol önerdiler zeytinyağlıymış hem..

5) bezlerde de indirimler vardı,1 paket alana 2. Oaket %30 indirmliydi. prima baktım ama biz ilk başta ne almalıyız? 1 numara mı? 0 var mı scaba yenidoğan için falan? Çözemedim almadım.. Peki hastaneye 1 paket götürsek yeter mi? Eve de 2 paket falan ilk başta.. Belki büyür çocuk falan:):)

6) bebeğin kıyafetlerni yıkamak için.. Friendly marka deterjan önerdiler parfümsüZ.. Fiyatı 40. Ama ben az bişi güzel koksun istiyorum o zaman dalin dediler.. Fiyat 30. Kararsızım almadım :)

Bu konularda deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirm haftaya falan bu ihtiyaçları alayım bitsin istiyorum :)

Kızlar bugun toker bebe ve e-bebek mağazalarını gezdim.. Toker'in fiyatları biraz daha uygun gibi geldi...

1) İpek pamuklu mendil öneriliyor ya, 10 paketi 39,90.. Çok lazım oluyormuş evde özellikle,dışarıda ıslak mendil diyorlar ama.. Islak mendil hangi marka almak lazım o da tam stok yapmalık bişiy :)

2) Bir de saç fırçası ve konak tarağı setlerne baktım.. Nuk marka önerdiler ama kalmamıştı alamadım..

3) tırnak makası + yuvarlak uçlu makas + törpü setleri var rengarenk çok güzeldi

4) pişik kremi olarak sudokrem öneriliyor ama çok pahalıydı en küçük boyu bile 16 idi en byük boyu 50küsür..
Üzerinde bebek resmi olan bepantol önerdiler zeytinyağlıymış hem..

5) bezlerde de indirimler vardı,1 paket alana 2. Oaket %30 indirmliydi. prima baktım ama biz ilk başta ne almalıyız? 1 numara mı? 0 var mı scaba yenidoğan için falan? Çözemedim almadım.. Peki hastaneye 1 paket götürsek yeter mi? Eve de 2 paket falan ilk başta.. Belki büyür çocuk falan:):)

6) bebeğin kıyafetlerni yıkamak için.. Friendly marka deterjan önerdiler parfümsüZ.. Fiyatı 40. Ama ben az bişi güzel koksun istiyorum o zaman dalin dediler.. Fiyat 30. Kararsızım almadım :)

Bu konularda deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirm haftaya flan bu ihtiyaçları alayım bitsin istiyorum :)
Canım ben unibaby marka pisik kremi, baby&më deterjan leke çıkarıcı ve yumuşatıcı, nivea sac ve vucut şampuani ve unibaby bebek losyonu aldım baya yorumları okuyarak :) bakalım kullanıp göreceğiz. wee230 dijital ateş ölçer aldık. Aklima gelenler bunlar

benimde erkek önde gitmiyor, Allaha şükür haftasıyla uyumlu bugune kadar ,2 aydır dr gitmedim haftaya gidicem bende. Bilmiyorum ama ben olsam başka bir doktora daha gözükürdüm.Bir doktorun erkek önde olmalı demesi ilginç geldi.
Bana da çok ilginç geldi doktorun bu şekilde konuşması. Bence başka doktora da görün@Onunadimutluluk
Kizlar moralim cok bozuk :KK43: deli olucam resmen, bugun 3. gün ve bebegimin hareketleri inanilmaz azaldi. Normalde 50 kere vuruyorsa, 3 gundur belki 10 defa. O kadar azaldi. Neden anlamiyorum :KK43: kontrolume 3 hafta var daha
canım iki saatte bi on kere olacak şekilde say dedi bana doktorum ama ben unutuyorm. Hemşire de günde on kere saysan yeter o kdr çok takılma dedi. Hiç hareket etmediği gün olursa hemen doktora git dedi

Canım ben unibaby marka pisik kremi, baby&më deterjan leke çıkarıcı ve yumuşatıcı, nivea sac ve vucut şampuani ve unibaby bebek losyonu aldım baya yorumları okuyarak :) bakalım kullanıp göreceğiz. wee230 dijital ateş ölçer aldık. Aklima gelenler bunlar
Hmmmm ben şampuan ve vücut sütünü bübshen aldım cnm , indirimden yakaladım onu da övüyorlar

Canim bi de ben 56 ile hamile kaldim simdi 61.5 um. Ayrica 100 luk yukleme yapmami istedi ikinci saat sadece 6 puan fazla cikmis kan şekerim bana diyetisyene gitmemis soyledi. Ben de oyle deyince yediklerime iyice dikkat etmeye basladim anlamadim ki niye beni strese sokuyor. Pazartesi gunu saglik ocaginda ultrason cihazlari var oraya bi gidicem oradaki doktorlar baksin istiyorum canim. Dedigin gibi takmamaliyim bugun biraz daha iyi hissediyorum kendimi ama dun kendimi suçlamaya başlamistim ben bebegime iyi bakamiyorum diye.

Stres yapma en onemlisi bu, rahat olmaya calış. Ben de yediklerime cok dikkat ediyordum ustelik sekerim yuksek cıkmadı 116 cıktı. Bu ara kendimi serbest bıraktım iki kişilik yemiyorum ama ekmegi pilavı cikolatayı dondurmayı da serbest bıraktım kendime. Benim doktorum yeme icme konusunda pimpirikli degil o yüZden cok rahatım. Gereksiz vitamin ilac vb vermiyor. Tatlıdan uzak duruyorum diyince "aa tatmamak olmaz mutlaka tat ama fazla yeme" dedi. Kendisi çapada profesor, bölüm baskanı cok tecrubeli bir hanım tavsiye ederim.

Arkadaşlar bugün nefes almada problem yaşıyorum resmen ya tam sonuna kadar alamıyorum sanki havayı
Buarada nefes egzersizi yapan varmı aranızda? O baya rahatlatiyormus. internetten bakıp uygulayacagim inş.
Ben nefes darlıgı cok sık cekiyorum, ayaga kalkıp yurumek iyi geliyor. Havanın nemi de cok fazla rahatsız ediyor.

nefes egsersizlerine yavaş yavaş öğrenip alışmamız gerekiyor.
İnternetten kaynak bulursak paylaşalım.

Ay kızlar çok tatlışsınız :):) benim de hamilelik başında göZüm korkuyodu sıcaklardan yaza denk geldi diye, herkesde zaten vah sana tüh sana yapmıştı sinir olmuştum :) ama zaman çabucak geçiyorve korktğm gibi de olmadı :) Ben çok rahatsız olmuyorum sıcaktan, ama ikinciye kış hamileliği deniyelim bakalım o nasıl oluomş :KK70: Allah sağlık versin tabi şakasını yapıyorum:)

Hazırlık konularında ben geriden geliyorum sanırım, pek çok şey aldık ama.. Aldık aldık attık depo gibi yığdık.. ortada bi oda yok hiçbişiy düzenli diil.. Eylül başına kadar eşyalar gelse oda toparlansa diyorum...
Bayrama kadar da kendi eksiklerimi toparlayım diyorum geceliktir atlettir sütyendir.. Sonrası yıkamaca ütülemece hediyelikler.. Öyle kafamda bi plan yaptım bakalım hayrlısı olsun. Allah hepimize kolaylık versin

Erken dogum riski olunca aklımız basımıZa geldi bizim hazırlıkları hızlandırıyoruz. Annem geldi apar topar biZe destek olmaya, alıp kenara attıklarımızı yıkayıp utulemeye basladı. Dolap ve besik siparisi verecegiz hafta ici. Besiği babytech 70 x 130 beyaz kelebekler dusunuyoruz baska almayı dusunen var mı?

Ben nefes darlıgı cok sık cekiyorum, ayaga kalkıp yurumek iyi geliyor. Havanın nemi de cok fazla rahatsız ediyor.
Diyafram kası yukarı çıkıp göğüs kafesini daralttigi için bunu yasiyormusuz. Son ay karın tekrar aşağı indiginde rahatliyormus.
nefes egsersizlerine yavaş yavaş öğrenip alışmamız gerekiyor.
İnternetten kaynak bulursak paylaşalım.

Sağol canım 3 aydan sonra aslında başlamak lazımmış, bel ve sırt agrilarinada iyi geliyormuş. doğumu kolaylastiriyormus, neyse bundan sonra başlayalım. İnş rahatlatır

Diyafram kası yukarı çıkıp göğüs kafesini daralttigi için bunu yasiyormusuz. Son ay karın tekrar aşağı indiginde rahatliyormus.

Sağol canım 3 aydan sonra aslında başlamak lazımmış, bel ve sırt agrilarinada iyi geliyormuş. doğumu kolaylastiriyormus, neyse bundan sonra başlayalım. İnş rahatlatır

malesef bende öyle,inşallah yaparız :)

Kızlar günaydınn :) benim bi sorum olacak göğsünün ucu olmayan var mı? Benim tek göğsümün ucu yok. Biraz büyüdü ama çıkmadı ucu. Değişik bi şekilde göğüslerim çok da büyümedi aslında. Doktora mı gitsem bu ucu için me yapılabilir acaba tek memeyle mi emzirmek zorunda kalıcam
canim benim de yoktu, ilk 20 gun gogus ucu aparatlari var (turkce'sini bilemedim simdi), ondan kullandim, sonra oglumun emmesi kuvvetlenince kendi kavramaya basladi. bi sorun olmaz merak etme. daha iki ay var doguma. gogusler dogum esnasinda bile sekil degistirebiliyor. acele etme simdilik.
http://www.ozelcan.com.tr/img/stokImg/MDL-80229_b.jpg

Allah yardimcimiz olsun canim benimde oglan iki numarada erkek senin de mi oyle
canim Allah omrunu verirse insallah bu seferki kiz. yani doktor oyle dedi. hayirlisi tabii ki, kiz erkek farketmez. Allah sag salim, hayirli evlat olarak buyutmeyi nasip etsin insallah.

Back
X