günaydın canım ilk öncelikle bu durum bebekten bebeğe değişiyor bazı bebekleri ne kadar kucağa almasanda ne kadar sallamasan da ona alışmıyor ve sen mecburen sallamak zorunda kalıyorsun ama bebişlerimiz uslu veya standart bebiş ise evet kucağa çok almamak lazım ki alışmasın helede tek başınaysan yakınında sana yardım edecek birileri yoksa aynı şekilde sallama da alıştırmamak gerekiyor gece uyuması içinde bebeğe gündüz ve gecenin nasıl ayırt edileceğine dair eğitimler varmış hatta nette var dediler fakat ben daha araştırmaya girmedim birde uzmanların ağız birliği gündüz çok uyutmayın gerekirse uykudan uyandırın, ilk zamanlar yapamayız ama sonrasında yapabiliriz.Hayırlı sabahlar kızlardün gece yeni doğum yapmış arkadaş ile konuşuyorum da sakın bebeğini kucağınıza alıştırmayın diyor, gündüz bilmiş hanım uyuyormuş bi şekilde ama gece hem uyku yokmus hem de ya kucakta gelecekmiş ya da sallanacakmış falan, ben de diyorum kucağımıza almayacak mıyız alışmasın diye, tecrübeli anneler ne tavsiye edersiniz ya da tecrübesiz anneler bu konuda sizin duyumlarınız, düşünceleriniz neler, benim eşim elalemin çocuğunu bile dönüp dönüp sever sokakta, ben de tek çocuğum yıllardır bi kardeşim olsa da sevsem derdim, sanmıyorum kendimizi tutalım
canım ben geceleri uyanmıyorum ama artık gerindiği zaman canımı öyle acıtıyor ki bende çığlık atıyorum yerleri daracık kendileri artık kocaman annesi odandır az kaldı 1 ay daha sabredecez sonrası melekler kucağımızdabayanlar günaydın
çok ilginç birşey anlatacağım size
iki gecedir benim oğlum beni çığlık çığlığa kaldırıyor
dün gece anladım ne olduğunu tam uyumamıştım sonra yine bir çığlıkla eşime kaldır beni dedim
oğlum içimde sanki geriniyo anlamadım ne yaptığını oturamıyorum batma yapıyo dümdüz yatınca rahat ettim ama karnımı sanki dışardan biri çekiyo öyle düşünün içten öyle bir ittiriyorki canım yanıyo dumadan ama yaklaşık 5 dk gibi nasıl ahlıyorum ama anlatamam ilk defa hamileliğim boyunca böyle birşey yaşadım
bu nedir çözemedim ama çocuk mu yapıyor yoksa kramp tarzı mı uykudan uyanınca fark edemedim malesef sadece karnımı ovuyorum geçiyo gibi ama oğlum o an elimin altına geliyo hep sert sert ittirmeleri anlam veremedim gece gece halaya durdu sanki
Canımm bende dün başladım içmeye ama :) bende şeker çıktı acaba kötü olur muu bilemedimBendim ooçok sevindim canm gerçekten faydası olmasına bak ne iyi yapmışsn fazla tüketmekle üç günde bile faydası olmuş maşallh. Dualarn içinde çokk teşekkür ederim
Ben bi yerde dinlemistim ilk zamanlari kucaginiza alın diodu.cunku anne karnindayken dar bi alanda duruyolar, dunya ya bi geliyolar elini kolunu her yana atsa bi boşluk:)kucaginiza alip tuttugunuzda yine anne karnindaki hissi yaşayıp kendilerini güvende hissediyolarmış:))simdi alip kucaklamiyacaksak ne zaman yapicaz:))
Ya bende kucaga alismasin isterim tabi ama bebekte tam sewilecegi zamn annesinin babasinin kokusunu istedigi zaman yatakta ole yatacak mi ben yapamam yani alanada alma demem ayrica
Dimi ya şimdi almıcaz da ne zaman alcaz, büyüyünce zaten kaçacaklar bizden belki de sevdirmicekler, savunmasızken sevmeliAyy yenidoğan bebeği kucağa almamak zulümdur bebek için ya onlar ki sol memeyi daha çok severek emiyor lar kalp sesi geliyor diye bence kesinlikle her istediğinde kucağa alınmalı bu onun en doğal hakkı 9 ay sıkı sıkıya tutunduğu annesi kucağa alışmasın diye kenarda bırakacak mantıksız bence
Ben de arkadaş A diyorum gündüz uyutma diye ama tabi bilmeden, nasıl yapmak kolay mı bilemiyorum, gece gündüz ayrımını öğretmeyi hiç duymadım araştıracağım ben degünaydın canım ilk öncelikle bu durum bebekten bebeğe değişiyor bazı bebekleri ne kadar kucağa almasanda ne kadar sallamasan da ona alışmıyor ve sen mecburen sallamak zorunda kalıyorsun ama bebişlerimiz uslu veya standart bebiş ise evet kucağa çok almamak lazım ki alışmasın helede tek başınaysan yakınında sana yardım edecek birileri yoksa aynı şekilde sallama da alıştırmamak gerekiyor gece uyuması içinde bebeğe gündüz ve gecenin nasıl ayırt edileceğine dair eğitimler varmış hatta nette var dediler fakat ben daha araştırmaya girmedim birde uzmanların ağız birliği gündüz çok uyutmayın gerekirse uykudan uyandırın, ilk zamanlar yapamayız ama sonrasında yapabiliriz.
bende aynısını yapcam canım bebeğinki ayrı benimki ayrı çanta olacak. Çünkü o giydirme anında biz olmicaz bebeğinki nerdeydi benimki nerdeydi olmasın diye 2 ayrı el çantaları yada valizleri mantıklıMeraba canım. Ben kendim ve bebek için ayrı çanta düşünüyorum. Valiz fikri bana pek cazip gelmedi.
Aradığımı hemen bulmak için kendime küçük bi çanta hazirliycam.
Bebek için ise bebek çantasına hazirliycam.
Belkİ fikir olur sana canım :))
canım yorulduğum zaman bana da oluyor, dinlenince geçiyorArkadaslar bugun kasiklarim agriyo baska olan var mi bole insallah erken gelmez bebisim bide kurban donusu ucaga bincem korktum bugun
Kasılma sancı olabilir göbeği ittiriyomuş gibi oluyor, göbeğin şekli çarpılıyor şişiyor geriliyor.bayanlar günaydın
çok ilginç birşey anlatacağım size
iki gecedir benim oğlum beni çığlık çığlığa kaldırıyor
dün gece anladım ne olduğunu tam uyumamıştım sonra yine bir çığlıkla eşime kaldır beni dedim
oğlum içimde sanki geriniyo anlamadım ne yaptığını oturamıyorum batma yapıyo dümdüz yatınca rahat ettim ama karnımı sanki dışardan biri çekiyo öyle düşünün içten öyle bir ittiriyorki canım yanıyo dumadan ama yaklaşık 5 dk gibi nasıl ahlıyorum ama anlatamam ilk defa hamileliğim boyunca böyle birşey yaşadım
bu nedir çözemedim ama çocuk mu yapıyor yoksa kramp tarzı mı uykudan uyanınca fark edemedim malesef sadece karnımı ovuyorum geçiyo gibi ama oğlum o an elimin altına geliyo hep sert sert ittirmeleri anlam veremedim gece gece halaya durdu sanki
Ah canim ya. Bana da doktorum cuma gunu gel calismaz verecegik normalde hamileye birakirim karrari ama sana calismaz verecem ewde dinlen yoksa erken dogum olabilir demisti. Haftasonu dusundum sadece 2 ay bebegimle vakit gecirebilexegim en azindan bayrama kadar calismayi teklif edeyim doktoruma diye karar almistim ama dun isyerinde insanlar o kadar gerdiler ki beni ki o kadar yorulmusum aksam ewe gittigimde yine agrilarim başladi. Eşime de diyemedim hemen panige kapiliyor. 2 saat agriyi cektim sonra kendiligimden gitti agri. Ben daha fazla riske atmiycam mecburen cuma gunu calisamazla ewime istirahate gecicem canim. Allah korusun işe geldim diye erken dogum olursa vicdan azabi duyarimCanım çok geçmiş olsun sana da. Ben geçen hafta çalışabiliri aldım. 32+6 da nst falan istememişti o zaman. Ultrason sonucuna göre yazdı raporu. İyi idim bir ağrım sancim yoktu. Cumartesi günü uyandığımdan beri halsizlik kırgınlık hissettim. Grip oldum gibi sesim falan değişti. Akşam dayanamadım bi acile gidip iğne yaptırayım rahat uyurum dedim. Eşim de evdeydi oğlum uyuyordu. Önce kadın doguma gittim ultrason falan normal cikti. Sonra nst ye bağladılar. Orda 50'ye dayanan düzenli sancılar çıkınca hemen yatış verdiler. Ama ben hiç bir şey hissetmedim. Oğlumda 37 hafta kontrolünde 100 e varan sancılar çıkmıştı yine bişey hissetmiyorum. Doktor her an olabilir demişti. 3 gün sonra suyum gelerek 3 cm açıklıkla gittim ve doğum yaptım. Yani o gün gitmem çok iyi olmuş.
Bugün doktor çalışıyor musun diye sordu evet geçen hafta calisabilir aldım dedim. Sormadı bile çalışmak ister misin diye. Çalışamaza çevireceğiz onu dedi. Benim derdim sonraya ne kadar izin bırakırsam kar idi. Hepimizin derdi o gerçi. Sonra bakacak kimse yok henüz. Şimdi 2 aylıkken işe başlamak durumundayım. Allah bir düzene koymuştur muhakkak. Yapacak bir şey yok artık. O durumu sonra düşüneceğiz.
Senin ve bebeginin hakkında hayırlısı ne ise o olsun.
Canım sagolasin. Annemler perşembe günü gitmişlerdi. Evi yerleştirip gittiler doguma geliriz dediler. Durumlar değişince dün apar topar tekrar geldiler sagolsunlar. Artık doguma kadar göndermem. Çok sağol canım..
Canım hastanede yatarken çok hasta vardı suyu azalan serum takviyesi falan yapıyorlardı sürekli. Seni de gözetim altında tutsalar daha iyi değil mi.. çok geçmiş olsun sana da.. umarım yoluna girer her şey..
inşallah bakalım canım ne olduğunu anlayamadımcanım ben geceleri uyanmıyorum ama artık gerindiği zaman canımı öyle acıtıyor ki bende çığlık atıyorum yerleri daracık kendileri artık kocaman annesi odandır az kaldı 1 ay daha sabredecez sonrası melekler kucağımızda
bende düz yatınca rahatladım işte çünkü oturamıyorum sanki dik duruyorda oturunca bir batma geliyo göğüs kemiğime öyle böyle değil uyurken naptıysam oğluma hemen kaldırdı beniCnm bende onceki aksam otururken birden bi ciglik attim ama tam dedigin gibi gobegim yirtilacak sandim o derece bebk gerindi hissettim ben onu uyanik oldugum icin kalktim yurudum pozisyon degistirdi rahatladim
belki de odur ben hiç anlamamıştım bugüne kadar :)Kasılma sancı olabilir göbeği ittiriyomuş gibi oluyor, göbeğin şekli çarpılıyor şişiyor geriliyor.
valla cnm brn kucaga alınması gerektigini dusunuyorum cunku bizi hissetmesi lazim valla oglum hep kucagimdaydi iyiki almisim hic alismadi cokta uysal bir cocuk biraz buyudulermi hircinlastimi biraz sarilmak onu sakinlestiriyorHayırlı sabahlar kızlardün gece yeni doğum yapmış arkadaş ile konuşuyorum da sakın bebeğini kucağınıza alıştırmayın diyor, gündüz bilmiş hanım uyuyormuş bi şekilde ama gece hem uyku yokmus hem de ya kucakta gelecekmiş ya da sallanacakmış falan, ben de diyorum kucağımıza almayacak mıyız alışmasın diye, tecrübeli anneler ne tavsiye edersiniz ya da tecrübesiz anneler bu konuda sizin duyumlarınız, düşünceleriniz neler, benim eşim elalemin çocuğunu bile dönüp dönüp sever sokakta, ben de tek çocuğum yıllardır bi kardeşim olsa da sevsem derdim, sanmıyorum kendimizi tutalım
olsun canım Allah sağlık versin..Ah canim ya. Bana da doktorum cuma gunu gel calismaz verecegik normalde hamileye birakirim karrari ama sana calismaz verecem ewde dinlen yoksa erken dogum olabilir demisti. Haftasonu dusundum sadece 2 ay bebegimle vakit gecirebilexegim en azindan bayrama kadar calismayi teklif edeyim doktoruma diye karar almistim ama dun isyerinde insanlar o kadar gerdiler ki beni ki o kadar yorulmusum aksam ewe gittigimde yine agrilarim başladi. Eşime de diyemedim hemen panige kapiliyor. 2 saat agriyi cektim sonra kendiligimden gitti agri. Ben daha fazla riske atmiycam mecburen cuma gunu calisamazla ewime istirahate gecicem canim. Allah korusun işe geldim diye erken dogum olursa vicdan azabi duyarim
Ay cnm bilmiyorm ki bi dr.una danışsn keşkeCanımm bende dün başladım içmeye ama :) bende şeker çıktı acaba kötü olur muu bilemedim
kitaplarda ilk 3 ay kucağınıza alın sıkıca sarılın sakinleştirmek için diyor..valla cnm brn kucaga alınması gerektigini dusunuyorum cunku bizi hissetmesi lazim valla oglum hep kucagimdaydi iyiki almisim hic alismadi cokta uysal bir cocuk biraz buyudulermi hircinlastimi biraz sarilmak onu sakinlestiriyor
bir bardaga 1 tatlı kasigimi koyuyoduk cnm gelisimimiz ilerde ama faydali bir serbet icmek lazim gundr bir kereAy cnm bilmiyorm ki bi dr.una danışsn keşke
benim bebegimi benden baska pek kimse kucagina almadi düzenini bir kurdum kimseye karistirmadim cnm sonucta onun duzeniyle benimki ayni olucakki islerimizde yurusun sagolsun annemde kayinvalidemde hic karismadi hala duzenli bir hayati var oglumunkitaplarda ilk 3 ay kucağınıza alın sıkıca sarılın sakinleştirmek için diyor..
bi video izledim mesela banyo yaptırıyo kadın yenidoğmuş bebeği, arada mızıklıyo bebek, kadın havluyla kollarını sarıyo sıkıca, susuyo :)
biz evde mızıklamadığı zamanlar ana kucağına oturtalım alıştıralım inşallah :) ana kucağına koyup bebeği, karşısına geçip konuşunca yine sakinleştiklerini gördüm :)
3 aydan sonra zaten oyun halıları oyun parkları derken oyalanmaya başlıyorlar (inşallah yani)
bizim yeğenimiz de ilk doğduğunda normal yatıyodru baby nest'i vardı, ama ananesi ve babanesi uyuyo olsa bile orda, kucağa alıp koklucam diye aldılar çocuğu sevmek için, sonra kucak çocuğu haline geldi, şimdi herkes pişman çünkü kollar mahvoluyo...
Haklısn cnm sadece kilo aldın diye değil biraz daha sağlıklı güçlü olsun bağışıklığı kuvvetlensin diyede. Bir su bardağına en az iki yemek kaşığı canm ya ılık olsun ya soğuk. İnşallh ikinizede şifa olur:)bir bardaga 1 tatlı kasigimi koyuyoduk cnm gelisimimiz ilerde ama faydali bir serbet icmek lazim gundr bir kere
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?