- 11 Kasım 2014
- 1.079
- 1.332
- 133
- 32
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Tekrar konuşup düzgünce öğren. Kendini üzme ama elbet bir yerde doğurucaz hepimizBende öyle düşünüyorum eğer bir risk olsaydı söylerdi dimi ama neden kendini de sıkıntı ya soksun ki. Ama işte insan düşünmeden de edemiyor. Allaha emanet bekliyoruz işte çevrede biraz cenesini tutsak sonuç olarak hepimiz doğum stresi icindeyiz
Al benden de o kadar kıvrım kıvrım kivraniyorum uyuyabilmek içinuykusuz bir gece daha ve bu sefer grip geldi hapşurup burnum akıp duruyo
kalktım en sonunda eşimde uyusun diye![]()
Ben artık pes ettim açtım tv yi oturuyorum 2-3 saattir bayılıcam uykudan ama yok yani uyuyamıyorumAl benden de o kadar kıvrım kıvrım kivraniyorum uyuyabilmek için

uykusuz bir gece daha ve bu sefer grip geldi hapşurup burnum akıp duruyo
kalktım en sonunda eşimde uyusun diye![]()
Anladim canim insan hic bilmeyince korkuyo iste dogum mu olcak diye :) Allah hepimize hayirli saglkli dogum nasip etsinBen 35+6 dayım canım bilemiyorum ki yakin mıdır bugün diğer gunlerden farklı o yüzden devam ederse giderim doktora
Bayramınız mübarek olsun arkadaşlar doğum konusu bayağı konuşulmus ama ben çok geç doğuracak gibi hissediyorum :):):) hadi hayırlısı
esmaasya hala mı dogurmadinnn...
Aklımdaydın bütün gün canim insallah bir an önce sağlıkla alırsın kucağına..
MarV-el canım iyi olmanıza çok sevindim..
NisanFRM Allah yardımcın olsun canım.. Seni çok iyi anlıyorum.. gerçi yalnız değildim çok şükür taşınırken ama yine de çok zorlandım. Aynı şehirde olsak yardıma gelirdim inan ki...
Bugün evin halilarini serdik çok şükür daha yeni tam anlamıyla yerleştim bitti.. Allah tasinana özellikle de hamile haliyle tasinana bol bol yardım etsin.. çok zormuş. Mahvoldum resmen...
Hepinize şimdiden huzurlu, mutlu ve bereketli bir bayram diliyorum canlarım...
İyi ki varsınız...![]()
Walla maşallah sana ben olsam yapamazdim yapsamda soluğu dogumhanede alırdım herhalde Allah yardimcin olsun benim eşim tembeldir ama bir ise giristimi bitirmeden kalkmaz ben ölürüm yorgunluktan o atom karinca gibi ama işte mesele besmele çekip baslamasinda
Canım benim inş. Kuveze gerek duymadan mis kokulu yavrunu güzelce kucağına alacaksın. Dualarimiz seninleesmaasya canım Allah kolaylik versin inslh...Rabbim ikinizi de saglıkli sıhhatli kavuştursun. ..Hastanede hepiniz için dua ediyorum. ..ben burda biraz mutsuzum ..Bayramda burdayım. .3.4 gün sonra sezeryan olacağım. .sizlere neşeli hamilelikler diliyorum..daha çantami tamamlayamadan kendimi hastanede buldum..Hayırlısı olsun inslh
Bebegim en son 2400 gr olmuş. ..inslh bizde sağlıklı sıhhatli kavusuruz küveze girmeden
Mutlu hamileilkler diliyorum hepinize
Sağol canımArkadaşlar eşim bugün 3 hurmaya 3 Yasin okuyacak, doğum çantasına koyacağız(Çanta daha hazır değil ama yerleştirmesi kaldı bi tek )ben ilk doğumda , doğum yaklaşınca inşikak ve Meryem sûresini dinlemiştim hep telefondan, Sancı Odasında başucumdaydı.. doğuma yakın hurma yemiştim,bugünden sonra 5 er tane yiyeceğim inş.. Şimdiye kadar 32.haftadan beri 1-3 adet yiyordum... Rabbim hepimizin yardımcısı olsun , sizinle paylaşmak istedim...
Doğumu yaklaşan Kişinin yapacağı Dualar
Ek bilgi olarak da şunu hatırlatmakta fayda var. Doğuma bir hafta kala zeytin yağlı pamuk kullanmanız rahmin açılmasına yardımcı olacaktır. Hamilelikte hurmayı asla bırakmıyoruz. ZiraMeryem validemize Hazreti İsa'dan hamile iken Rabb'imiz tarafından şöyle emredildi."Derken doğum sancısı onu bir hurma dalına sürükledi. Dedi ki: "Keşke bundan önce ölseydim de, hafızalardan silinip unutuluverseydim." Altından (bir ses) ona seslendi: "Hüzne kapılma, Rabbin senin alt (yan)ında bir ark kılmıştır." Hurma dalını kendine doğru salla, üzerine henüz oluşmuş-taze hurma dökülüversin." Artık, ye, iç, gözün aydın olsun." (Meryem Suresi, 23-26)
- Hamileliği süresinde inşikak süresini ezberleyip doğum esnasında okuyan kişinin doğumu kolay olur.
- Rasulullah sallallahu aleyhi vesselam kızı Fatıma nın doğum sancılarının olduğu duyunca hemen yanına hanımlarını göndermiş ve Ayetel Kürsi ayetini, Araf süresi 54. ayet, Yunus süresi 3. ayetini ve nas felak sürelerini okumayı emretmiştir.
- Bebeğin huyu güzel olması için, doğumuna yakın 3 tane hurmanın üstüne ayrı ayrı birer Yasin süresi okunur.İlki doğum sancısı başladığında yenir. İkincisi çocuk doğduktan sonra yenir. Üçüncüsü doğan bebeğin ilk gıdası olarak yedirilir.
- Hamilelik esnasında dokuzyüzbin defa SubhanAllah demek
- Günde 316 defa Ya Rakib demek
- Ahkaf süresi 35. ayet, Naziat süresi42.ayet, Yusuf süresi 111. ayet yazılıp suda silininceye kadar bekletilir.Doğum sancısı başladığı anda içilir.
- Meryem Süresi okunur.
- Yasin, Tebareke ve Amme süresi okunur.
- Rabbiyesir vela tuasır Rabb, temim Bil hayr. duası sıksık okunur.
- Abese süresi 20. ayet okunur. doğum esnasında
Oyy büyüsün minik erkek, sanada geçmiş olsun. Bizleri bırakma hala bekleyeceğiz çünkü :)Canim artık çok yok dikişlerın acısı elhamdulillah, ilk hafta çok yaşadım ağrıları ikinci hafta da kalkarken otururken çok oluyordu ama geçti o da elhamdulillah...rabbim hepinizi o mis melek kokusuna sagsalim kavustursun inşallah
o kadar mucizevi bi duygu ki rabbim kimseyi mahrum etmesin inşallah
sezeryanda olsa normal doğum da olsa tüm acılara değer
![]()
Canım sana helal olsun. Ben doğumdan önce taşınmaya cesaret edemedim. İnş. Doğumdan 20 gün sonra fln çok soğuklar olmadan rahatça tasinabiliriz.çay molası verdim.Allah razı olsun.Yakında kimsem yok malesef.Eş desen bir bardak kaldırsa yoruldum diyip 3 saat yatar.Bende biran once bitsin kurtulayım,eşyalar toplanıp obur eve gitse kolide dursun razıyım,biraz dinleneyim,bebeğimin son hazırlıgını yapıp dinleneyim istiyorum.Bugun biraz enerjim var şükür.Yoksa ayakta 10dk duracak halim yok.![]()