41.5 kere masallah:) Allah anali babali buyutsun canim. Firsatin olursa, oglun kac yasindaydi acaba? Brnim de 16.5 aylik bir oglum var ve nasipse dogumda arkadaslara birakicaz. Cok kafama takiyorum tabi. Bir de bebegi gorunce nasil tepki verecek acaba? O da endiselendiriyor.Yeniden merhaba kızlar.
Kızım 20 Eylül Salı günü 6.30 da sezeryanla dünyaya geldi. Tam 38 haftalik 2.990 gram 49 cm. Çok şükür sağlığımız yerinde.
Pazartesi günü ozeldeki doktoruma kontrole gitmiştim Nst ile baktı 20 civarında sancılar vardı ama sancın yok bugün yarın doğurmazsin haftaya cumartesi gel dedi. Çatı muayenesi yapacaktınız ilk dogum zor oldugu icin dedim şimdi gerek yok sancı olmadığı için cumartesi bakarız dedi gönderdi.devlete de kontrole gittiğim için nst normal olunca iki gün sonra devlete giderim diye düşünerek çıktık doktorun yanından. Bütün gün o sosyete pazari senin bu pazar benim gezdik. apartmanın asansörü bozuk akşam bir de 5. kata eve çıktım. ama hemen hemen her gün inip çıkıyordum zaten doğsun bir an önce diye gece 1 e kadar oturduk annemlerle ama karnimda değişik bir kasılma var çok sertti koca gün. Bi yandan sohbet ediyoruz bir yandan gerçek doğum sancıları nasıl olur diye araştırıyorum netten. yine de doktor bugün yarın doğmaz dediği için konduramiyorum.neyse 1.30 gibi yattık. 2.30 da tuvaletim geldi. Baya da sıkışmışim. Tuvaletimi yaptım ellerimi yıkarken alttan ilik bi su aktığını hissettim. İlkinde de su sızıntısı ile doguma gittiğim için tecrübeli olduğum yerden geldi.. kimseyi uyandırmadan duşa girdim çıktım eğilip kalkarken sular akmaya devam etti. çıktım banyodan ama suyu durdurmak imkansız. Ped bağlayıp külot giydim üzerine koca bir havlu koyup eşofman giydim yine de hastaneye gelince eşofman sırılsıklamdı. saat 3.30 da hastaneye girdim. hemen açılma muayenesi yapıldı 3 cm çıktı. İşlemler yapılıp dogumhaneye çıktım. 3.45 te tekrar muayene 5 cm olmuş açıklık. Adet sancısı gibiydi hissettiğim. Dogumhanede ki doktor ultrasonla baktı kafası epey aşağı inmiş ağrı hissetmiyor musun diye sordu çok hafif dedim. O ultrasonla bakarken ben ilk dogumumdaki sıkıntıları anlattım. İnşallah bunda yaşamayız diye konuştuk dogumhanedeki sancı odasına geçtim. Nst bağlandı. İlk yattığımda 20-30 civarında idi sancılar.saat 5e kadar düzenli olarak yükseldi. En son 80leri görürken beni muayene eden doktor geldi. Konuşmuşlar kendi aralarında catimin dar olması ve ilk dogumda yaşadığım sıkıntılar nedeni ile sezeryana alinmamin daha doğru olacağı kanaatine varmislar. Siz ne derseniz o dedim zorlayıp çocuğu riske atmanın anlamı yok. Ebe ile konuştum doktor gidince neden sezeryana alıyorlar seni gayet iyi ilerliyordu doğumun dedi. Muhtemelen açıklık 7-8 cm e ulaşmıştır dedi. Hayırlısı böyleymiş dedim. Hemen hazırlıklar yapıldı ve spinal anestezi ile saat 6.30 da kızım doğdu şükürler olsun.
Doğar doğmaz bebegin sesini duymak çok güzeldi. Yanımda bakımları yapıldı izledim. Ağlayarak yanıma getirdiler öptüm kokladım sustu hemen..aynı abisinin bebekligi bu arada. Oğlumun kız versiyonunu dogurmusum..
Sezeryanla doğum çok daha zormuş ama normale göre. Bugün çok zorluk yaşadım. Ağrım sancim bitmedi. İlk ayağa kalkarken dünyam başıma yıkıldı resmen.doktor ve hastane ile de alakalı bu durum ama bence normal şartlarda sezeryan kesinlikle tercih sebebi olmamalı.
Şimdilerde daha iyiyim. Kızımı uyandırıp emzirmeye çalışıyoruz. Sarılık olmasın diye 1.5 saat arayla emzirmem gerek. Bol bol uyuyor ve kaka yapıyor.
Oğlumun keyfi de iyi şimdilik geldi öptü bizi kardeşimi çok özledim deyip sarıldı. Ben cok sancili olduğum için beni öyle görsün istemedim çok geçmeden eve gönderdim. Yarın daha iyi olurum inşallah da beraber vakit geçirebiliriz.2 gece kalacağım hastanede.
Bizden şimdilik bu kadar teyzeleri.. Rabbim yardımcınız olsun hepinizin. Hakkınızda en hayırlı doğum şekli ne ise öyle alın evlatlarınizi kucağınıza.
Bende de ekstra sırt ağrısı oluyor canım yorulunca sende dikkat et kendineSaglikli yagsiz proteinler bunlarmis canim. Ben de yumurtanin birini tam digerinin beyazini yiyecegim. Lor yemiyordum ona da baslarim artik. Canim sen de idrarda sorun cikmadiysa ne guzel. Sorun yoktur o zaman. Benim bebekten once de oluyordu zaman zaman, ama simdi sik idrara ciktigimiz icin anlayamiyorum. Yanma vs yok hic. Kalca kemiklerim degil ama yoruldugumda belim cok agriyor benim. Yattigim yerden kalkamiyorum resmen. Belki bebek buyuyup kanala yerlestikce kemiklere baskisindan olabilir seninki. Gecmis olsun canim.
Biz sonlardayiz canım beraber bekleriz artikay ne zamandır bakamıyordum, heyecan bastı.
doğum yapan arkadaşlar, çok sevindim, Allah sağlıcakla büyütmeyi nasip etsin.
benim daha çok var ya...
haftaya randevum var daha, doğuma da 4 hafta var, pöf...
Benimde boyum uzun tatlım ama geçen hafta benimde donmemisti daha bazıları halen dönebilir diyor umudu kaybetmemek lazım , ters olursa sezeryanla riske atmak istemiyorlar.merhabalar herkese 35.haftaya girdik bizde oğlumla ama daha dönmemiş ayakları aşağıda ama ben normal doğum yapmak istiyorum özelde sezeryan diyor doktor devlet hast boyun uzun döner diyor döner mi sizce beklemeli miyim çok üzülüyorumm
Yok canım ben de çok korktum spinalden ve kesilirken acı hissetmekten. Ama hiç bir şey duymadım. İğneyi bile hissetmedim. Kesilirken falan da herhangi bir şey yok baskı hissettim sadece. O zaman değil de uyuşukluk geçmeye başlayınca sıkıntılar arttı. İnşallah senin kolay olur canım ben devlet hastanesinde doğum yaptığım için belki biraz daha zorlandım. Eski usul dikişli oldu.
Sağol canım.. oğlum 3.5 yaşında. Çok olgun bir çocuk. Karnımdayken sürekli gelir öperdi ne zaman gelecek kardeşim falan derdi.. dünkü tepkisi çok hoşuma gitti geldi hemen kardeşini öptü seni çok özledim hoşgeldin falan dedi. Sonra kosturmaya başladı. :) üzgün üzgün bir köşede dursaydı çok üzülürdüm çok şükür şimdilik iyiyiz inşallah hep böyle devam eder. Seninki daha küçük kıskanmak nedir bilmez bile bence. :) akışına bırak.. her şey zamanla yoluna girecektir.41.5 kere masallah:) Allah anali babali buyutsun canim. Firsatin olursa, oglun kac yasindaydi acaba? Brnim de 16.5 aylik bir oglum var ve nasipse dogumda arkadaslara birakicaz. Cok kafama takiyorum tabi. Bir de bebegi gorunce nasil tepki verecek acaba? O da endiselendiriyor.
ay ne zamandır bakamıyordum, heyecan bastı.
doğum yapan arkadaşlar, çok sevindim, Allah sağlıcakla büyütmeyi nasip etsin.
benim daha çok var ya...
haftaya randevum var daha, doğuma da 4 hafta var, pöf...
Cnm Sen kendin cihazi mi izledin, cikan nst kagidindan pek bi sey anlamadim da 60-a vuran sancilar gormustum Ben de 2 hafta once, her sey iyi dedi yolladi bu hafta Cuma gidicem bakalim ne olcak Sen de yarini bi bekle bakalim sakince ne dicek doktorun, bizi de haberdar et ..Slm kızlar.pazartesi doktora gittim nst istedi sancılar düzenli çıktı 60 a kadar yükseliyo.ögleden sonra tekrar nst istedi.gene düzenli ve 80 e yükselio.benimde sadece belim ağrıyor baska sıkıntı yok.korkuyorum yarın kontrol var.suni sancı verip alalım derse
Günaydın kızlar. Gece 3 lere kadar acayip sancılar çektim ama korkumdam gitmedim doktora uyuyunca geçeceğine inandırıyorum kendimi. Şimdilik iyi gibiyim gece de aynısı olursa da hazırlık yapacağım bu sefer. Doğumdan acayip korkmaya başladım. Doktordan ciddi ciddi kaçıyorum böyle nasıl olacak bilmiyorum. Yarın da kontrolüm var
Canim sen zaten sezeryan olmayacak mıydın aklımda öyle kalmışGünaydın kızlar. Gece 3 lere kadar acayip sancılar çektim ama korkumdam gitmedim doktora uyuyunca geçeceğine inandırıyorum kendimi. Şimdilik iyi gibiyim gece de aynısı olursa da hazırlık yapacağım bu sefer. Doğumdan acayip korkmaya başladım. Doktordan ciddi ciddi kaçıyorum böyle nasıl olacak bilmiyorum. Yarın da kontrolüm var
İnsaallah tez zamanda iyilesirsin canim. Rabbim sabir versinYok canım ben de çok korktum spinalden ve kesilirken acı hissetmekten. Ama hiç bir şey duymadım. İğneyi bile hissetmedim. Kesilirken falan da herhangi bir şey yok baskı hissettim sadece. O zaman değil de uyuşukluk geçmeye başlayınca sıkıntılar arttı. İnşallah senin kolay olur canım ben devlet hastanesinde doğum yaptığım için belki biraz daha zorlandım. Eski usul dikişli oldu.
Bende senin gibiyim canim, pazartesi kontrol gunumdu ama ben gitmedim, hep bi bahane erteleyip duruyorum, sabaha kadar belim kasiklarim karnimin ici agridi, gidersem sanci cikicak diye korkuorumGünaydın kızlar. Gece 3 lere kadar acayip sancılar çektim ama korkumdam gitmedim doktora uyuyunca geçeceğine inandırıyorum kendimi. Şimdilik iyi gibiyim gece de aynısı olursa da hazırlık yapacağım bu sefer. Doğumdan acayip korkmaya başladım. Doktordan ciddi ciddi kaçıyorum böyle nasıl olacak bilmiyorum. Yarın da kontrolüm var
Benim de var cnm sanirim daha, dogumlar oldukca Ben de sabirsizlaniyorum..
Cnm Sen kendin cihazi mi izledin, cikan nst kagidindan pek bi sey anlamadim da 60-a vuran sancilar gormustum Ben de 2 hafta once, her sey iyi dedi yolladi bu hafta Cuma gidicem bakalim ne olcak Sen de yarini bi bekle bakalim sakince ne dicek doktorun, bizi de haberdar et ..
Ay bilemedimki bnm de ara ara sancilarim geliyor AMA duzenli degil , bel agrisi kasik agrisi ve Karin agrisi oluyor, Ben de hemen gitmem herAlde cok siddetlenirse biraz evde cekerim gibime gelio, neyse ki yarin kontrolun varmis cnm
evet sezeryan olacak. ama doktor daha gün vermedi. geceleri cok sancım oluyor. oturamıyorum bile. bende o halde hastaneye gıdersem hemen alacaklar dıye korkuyorum. o yuzden hastane korkusu basladı. herseyden korkar oldum. nasıl olacak bilmiyorum. sezeryandan sonraki dikiş yerlerinin acısına nasıl dayancam dıye kara kara dusunuyorum. ama bebiş durmıcak bılıyorum gecen hafta ığne oldum sancılar hafıflesın bıraz dıye. bana bugun yarın dogcak gıbı gelıyor. senın de zsezeryan olcak demi.Canim sen zaten sezeryan olmayacak mıydın aklımda öyle kalmış
bilmiyorum ya eşim dalga geciyor ıstersen okula baslayana kadar dursun falan dıye. acayip bir korku bas edemeyecek gibi geliyor bana. allah yardımcımız olsun. korkunun ecele faydası yok. sıkıntısız atlatalım insallahBende senin gibiyim canim, pazartesi kontrol gunumdu ama ben gitmedim, hep bi bahane erteleyip duruyorum, sabaha kadar belim kasiklarim karnimin ici agridi, gidersem sanci cikicak diye korkuorumnolcak boyle ya
ben okul a teslim ettim 32 haftalık ken aldığımızda çalışır yazıyo ya bunda çalışamaz yazıyo sebep kısmınıa analık izni yazıyo sadeceKızlar acil cvp lütfen..ögretmenim ve 37.hafta dan sonra doktordan bi evrak alıp okula veriyoruz ya onu alan arkadaslar örnegini atabilir mi.ne yazıyo ya da tam olarak rapor olarak mı yoksa o da 32.hafta da almıstık ya calısabilir yazıyodu o gibi mi
Allah yardimcin olsun cnm, saglikla kolaylikla yawrunu kucagina alirsin insArkadaşlar ekim annesi olmayı beklerken suyum azalmış hastaneye yatışım yapıldı duruma göre bugün yarın ameliyata alınabilir daha 35+4 teyim dua edin benim için
Gozun Aydin cnm bnmkizlar bende bu sabah dogum yaptim 38 +2 oldu cok sukur sorunsuz gecti. 3400 grm dogdu
Sezeryan istemistim. Sonrasi birsz agrisi sizi oldu ama o da azaliyor gitgide.
Aman yabancinin yaninda ilk emzirmeyin en yakin arkda olsa goz nazar degebiliyor.
Baktim cnm cok sagol genelde 60 seyretmis bi ara 40 a dusmus sonra 90 Lara cikmisNst kagıdında yazıyo canım..alttaki olan yukarı doğru cıkan zikzakların gösterdiği rakama bak
Evet benim de sezeryan olacak, bana da şimdiden 5 Ekim dedi diye bozuldum ben de çünkü ultrason A göre daha 37+2 oluyor bebeğimin hakkını yemek istemiyorum üstelik nst de sancım 20civarlarında sadece bir kez 50 çıktı haftaya gittiğimde soracağım sancı yoksa biraz daha bekleyemez miyiz diye, gün vermesini beklemiyordum diye soramadım yoksa sorardım ani oldu, canım bana da herkes aman kendini kestirme falan diyor ama ne yapalım bizim halimizden kimse anlamaz sonra doğum anında alttan muayene de falan anlayışsız insanlara denk gelip psikolojimi bozmaktan sa razıyım hem ameliyat olup çok çabuk ayaklananlar da var ben onları örnek alıyorum, inşallah kolay olacak diye umut ediyorum sen de öyle düşünevet sezeryan olacak. ama doktor daha gün vermedi. geceleri cok sancım oluyor. oturamıyorum bile. bende o halde hastaneye gıdersem hemen alacaklar dıye korkuyorum. o yuzden hastane korkusu basladı. herseyden korkar oldum. nasıl olacak bilmiyorum. sezeryandan sonraki dikiş yerlerinin acısına nasıl dayancam dıye kara kara dusunuyorum. ama bebiş durmıcak bılıyorum gecen hafta ığne oldum sancılar hafıflesın bıraz dıye. bana bugun yarın dogcak gıbı gelıyor. senın de zsezeryan olcak demi.
Rabbim hakkında hayırlısını versin inşallahArkadaşlar ekim annesi olmayı beklerken suyum azalmış hastaneye yatışım yapıldı duruma göre bugün yarın ameliyata alınabilir daha 35+4 teyim dua edin benim için
Maşallah ne güzel ben de inşallah doğum yapınca buraya yazabilirim hemwn, Rabbim şifanızı versinkizlar bende bu sabah dogum yaptim 38 +2 oldu cok sukur sorunsuz gecti. 3400 grm dogdu
Sezeryan istemistim. Sonrasi birsz agrisi sizi oldu ama o da azaliyor gitgide.
Aman yabancinin yaninda ilk emzirmeyin en yakin arkda olsa goz nazar degebiliyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?