- 3 Aralık 2015
- 2.626
- 3.304
- 63
Aminnnnn inşallah cnm . Rabbim kalbimizi ferahlatsin. Hayırlısı ile bebeklerimizi sağlıkla kucagimiza almayı nasip etsin ins.Kizlar insallah hepimizin saglikli hamilelik dönemi ve saglikli bebeklerimiz olur.
12+4 de doktora gittigimde ense kalinligi 3 mm cikti tabi hemen amniosentez onerdiler ben kabul etmedim bebegimi ya kaybedersem amnio yuzunden sonra ikili test yapalim dedi tmm sadece ikili uclu dortlu falan yaptirmam dedim .Rabbimin hediyesi o bize ne olursa olsun kabulumuz bas tacimiz dedik esimle ama kalbimin derinliklerinde ya bize birsey olursa cocuguma melegime kim bakar tutamiyorum kendimi agliyorum her dusundugumde .Yurtdisindayim buradakiler hep en olumsuzu soyluyorlar hep negatifler zaten doktorum cok suratsiz degistirme imkanim yok.
Rabbime emanet ettim melegimi . Rabbime sigindim .Mubarek aylarin hurmetine ,Yarin Regaip kandilinin hurmetine ,Peygamber efendimiz S.A.V dogdugu ay hurmetine saglikli hayirli evlatlarimiz olur
Belli cnm bizim oğlan olcak kısmetse. ama pipi görmedik sadece testislerini gördük. herhalde değişmez ama bilmiyorum yine de :)) 12+4te öğrendikAmın ınsallah. bellı mı cınsıyetınız :)
Evet canım bir çoğumuz 2li tarama yaptırdı. Sonuçlarını da buaralarda alıyoruz ,, 3lü tarama yaptıran var mı bilmiyorum?Selam kızlar. Bende Allah nasip ederse ekim annesi olacağım. Sizlere sorum olacak ikili tarama üçlü tarama yaptiranlar var mı? ??
Canim ben de suan 56 kiloyum ve gobeyim hemen cikti. Gonleklerimin gobek kismi cok dar geliyorBenim 2 . Gebeliğim, ilkini 17. Haftada hissetmiştim, bu sefer, 14. Haftaya girdiğimden bu yana sürekli hareketı hissediyorum. Çok zayıftım, karnım hemen çıktı, cok rahat hissediyorum. Ama normal artık.
beslenmem sorunlu mide bulantılarımdan dolayı hep kuru (cubuk kraker,ekmek, bisküvi) şeylerle besleniyorum çorbayı sebze ve et yemeklerini unuttum su hiç istemiyorum ama enfeksiyondan korktuğum için 1 buçuk 2 litre kadar içmeye çalışıyorum tabi tuvalete çıkamama sebebim beslenmemden kaynaklanıyo cıksamda korkuyorum bişey olursa diye cumartesi inşallah sorcam her seyi anlatcam birde hareketsizlikte tembellestiriyo bağırsakları belki azda olsa evde yürü der :) Allahtan oturma odamla tuvalet dipdibe değilde gidip gelirken biraz çalışıyo bacaklarım :)psikolog işe yarayabilir canım, fazla düşünüp kendimizi strese sokuıyoruz ister istemez. yeni doktorun sürekli takip dediyse gözden kaçırmaz sanırım. tuvalet için daha sıvı yada bağırsak çalıştırıcı şeylerle beslen istersen zorlanma hiç olmaz
ikili yaptırdım ama sonra sonuç çıkmadan anne kanından test yaptırdım çok şükür birşey çıkmadı ama hep diyorum kötü çıktığında aldırmayacaksanız boşuna bu testleri yaptırıp strese girip bebeğe daha çok zarar vermeyinSelam kızlar. Bende Allah nasip ederse ekim annesi olacağım. Sizlere sorum olacak ikili tarama üçlü tarama yaptiranlar var mı? ??
Canım hangi ülkedesin abd almanya hollanda gibi birçok ülkede anne kanından %99 güvenilir test yapıyorlar bir araştır istersenKizlar insallah hepimizin saglikli hamilelik dönemi ve saglikli bebeklerimiz olur.
12+4 de doktora gittigimde ense kalinligi 3 mm cikti tabi hemen amniosentez onerdiler ben kabul etmedim bebegimi ya kaybedersem amnio yuzunden sonra ikili test yapalim dedi tmm sadece ikili uclu dortlu falan yaptirmam dedim .Rabbimin hediyesi o bize ne olursa olsun kabulumuz bas tacimiz dedik esimle ama kalbimin derinliklerinde ya bize birsey olursa cocuguma melegime kim bakar tutamiyorum kendimi agliyorum her dusundugumde .Yurtdisindayim buradakiler hep en olumsuzu soyluyorlar hep negatifler zaten doktorum cok suratsiz degistirme imkanim yok.
Rabbime emanet ettim melegimi . Rabbime sigindim .Mubarek aylarin hurmetine ,Yarin Regaip kandilinin hurmetine ,Peygamber efendimiz S.A.V dogdugu ay hurmetine saglikli hayirli evlatlarimiz olur
Belli cnm bizim oğlan olcak kısmetse. ama pipi görmedik sadece testislerini gördük. herhalde değişmez ama bilmiyorum yine de :)) 12+4te öğrendik
Amın. profıl resmınde bır kıız bır erkek zaten sımdı dıkkat ettımCuma günü kontrolümuz inşallah benim bebeklerimin de cinsiyeti kesinleşir. :) sağlıklı olsunlar öncelikle ama Allah biliyor ya gönlümden geçen bir kız bir erkek. . Rabbim en hayırlısını nasip etsin inş. :)
allah allah gerisi kısmet iste yapacak birşey yok gercekten. allah hayırlısını versin. önune gecılmıyor olacaksa. allah hepımizin yavrularına kavusmayı nasıp etsin. benımde içten içe öyle bı korkum var. kaybedecek gibi hissediyorum hep. kımseye soylemek ıstemedim. ama esım herkese duyurdu. surekli dua okuyorum vesveselerden kurtulmak için.bebekte ve bizde genetik incelemeler yapıldı,bebeğin eşi bile inclendi Ege Üniv.'de.Hiç bir sebep bulunamadı.Ani kalp durması dendi.Olabiliyormuş,kötü şans dedi dr.Bebeğimi kaybetmeden 1 hafta önce perinatalog detaylı usg de yapmıştı,görebildiğimiz herşey iyi,normal dendi.Raporlarını saklıyorum.Bunun öncesindeki 2'li testlerimiz dahil tüm testler ve kontroller çok iyi geçmişti,hep güle oynaya çıkmıştık dr'un odasından ki gittiğim dr'lar iyiydi,eşim de Dr benim.Öyle işte canım,hayatta hiç bir şeyin garantisi yok.Geçen Temmuzda kaybetmiştim,6 ay bekledik, sonra Rabbim yine nasip etti inşallah bu defa kucağıma da alırım,alırsınız.
12. haftadayım geçen akşam yorgunluktan sonra film izlerken bende bi kıpırtı hissettim ama bebişmiydi gazmıydı emin olamadım :)Kizlarr bende dun gobegimin altinda kipirdanmalar hissettim . Hatta bircok defa hissettim. Benim gibi olan var mi bu harika bir duygu. Oyy dusundukce karnimi sewesim geliyor. Bu arada 13. Haftanin icindeyiz yavrumla.
hastane çıkışı almıycam ben yaa. zaten herşeyi tek tek alıyo olucaz, hepsi var diye dünyanın parasını vermeye gerek yok diye düşünüyorumAmin kuzum.insallah :))
Oy ne guzel bir kiz bir erkek :)evet senin daah masrafli olur canim bizden once baslasan daha iyi. Hastane cikislarida masallah pahali zaten
Oy masallah :)) benim annem ip aldi ama hala baslamadi :)) o yuzden suan hazirlik 0 :) ama hafta sonu birazcik dolandik hersey cinsiyete gore.. Annem heves etti bir parca alalim diye bos donduk birde sanki yaz bebekleri icin esyalar gelmis gibi ince geldi bize onu ayirt edemedik :/
ne sormuştun cnm?Kızlar beni duyan yok mu??????
bn bulantım olunca çubuk kraker yada leblebi atıyorum ağzıma. azaldı bulantılar ama acıkınca yada kafasına göre tekrar olabiliyo. çok su içincede bulanıyorum mesela onun için yudum yudum içiyorum suyuda. benim acıkma sürem tam 2 saat çok denedim onun için mutlaka bişiler atıyorum ağzıma 2 saati geçirmemeye çalışıyorumKılo demıssınız kızlar bende 1 kılo almıs bulunuyorumsabah fark etmıyor ama aksamları tartıldıgımda 1 kılo fazla Fakat karnıma gelınce masallahı var hele aksamları sankı 5 aylık hamıle gıbı oluyorum annemde erken cıktı dedı Oncelık tabıkı bebegım saglıgı ama kılo almaktanda korkuyorum. Kılo verene kadar canım cıktı hamılelıkten once 36 kılo verdım ınsallah 12-13 ten fazla olmaz hamılelıkte aldıgım kılo Bırde dunden berı dıkkat ettım.. bulantım cok var fakat agzıma bulantıyı arttırmayan bırseyler attıgımda duruyo.. yanı sureklı agzım bos durmasa bulantı olmayacak sankı Cabuk mu acıkıyorum ne 1 saat once kahvaltı ettım (kırmızı bıber,kasar,ekmek,cay fazla cesıt yıyemıyorum artık kahvaltıda ) sımdı sankı acıktım mıgdem fena bulanıyo aclık arttırır mı bulantıyı.. kac ogun yıcem ben boyle gunde yada yavastan bulantılar benı terk edıp yerını oburluga mı bırakacak
dr'un tavsiyede bulunur,ama 2'li iyi ise 3'lü yapılmıyor,hem 2'linin güvenirliği dah yüksekmiş.Bu arada ben henüz yaptırmadım.Bende ikili yaptırdım ucluye gerek var mı?
bnde aynı canım bişi yemek istemiyodu bulantılardan suda içemiyodum yeni yeni açılmaya başladım ama normaldede sıkıntılı benim bağırsaklarım zaten kayısı falanda işe yaramıyo bende zaten. bn artık bekliyorum tuvalete giderken iyice geldiyse gidiyorum o daha kolay oluyomuş :)) akşamları eşinle sokakta yürüyüş yapsan hafifçe bi zararı olurmu acaba? temiz havada iyi gelirbeslenmem sorunlu mide bulantılarımdan dolayı hep kuru (cubuk kraker,ekmek, bisküvi) şeylerle besleniyorum çorbayı sebze ve et yemeklerini unuttum su hiç istemiyorum ama enfeksiyondan korktuğum için 1 buçuk 2 litre kadar içmeye çalışıyorum tabi tuvalete çıkamama sebebim beslenmemden kaynaklanıyo cıksamda korkuyorum bişey olursa diye cumartesi inşallah sorcam her seyi anlatcam birde hareketsizlikte tembellestiriyo bağırsakları belki azda olsa evde yürü der :) Allahtan oturma odamla tuvalet dipdibe değilde gidip gelirken biraz çalışıyo bacaklarım :)
iyi düşün,iyi olsun cnm.Dau edip sabırla beklemkten başka çaremiz yok.İnşallah firesiz o günleri beraberce görürüz.allah allah gerisi kısmet iste yapacak birşey yok gercekten. allah hayırlısını versin. önune gecılmıyor olacaksa. allah hepımizin yavrularına kavusmayı nasıp etsin. benımde içten içe öyle bı korkum var. kaybedecek gibi hissediyorum hep. kımseye soylemek ıstemedim. ama esım herkese duyurdu. surekli dua okuyorum vesveselerden kurtulmak için.
Bende ikili yaptırdım ucluye gerek var mı?
Aslinda bende cok parcali dusunmuyodum ama annem bunlardan lazim diyo.hemde 2 tane :/ detayli incelemedim orada icinde ne parcalar oluyor ki tam tek tek alsak daha mi uygun ? Baktiklarimizin genel fiyati 70 falandi battabiyeli falan buyuk setti. Bebek alisverisi konusunda bilgisiz hissediyorum kendimi :)hastane çıkışı almıycam ben yaa. zaten herşeyi tek tek alıyo olucaz, hepsi var diye dünyanın parasını vermeye gerek yok diye düşünüyorum
Bende saat tutayim bakalim :) benimde sabki bir tik azaldi iki gundur insallah ama hala devambn bulantım olunca çubuk kraker yada leblebi atıyorum ağzıma. azaldı bulantılar ama acıkınca yada kafasına göre tekrar olabiliyo. çok su içincede bulanıyorum mesela onun için yudum yudum içiyorum suyuda. benim acıkma sürem tam 2 saat çok denedim onun için mutlaka bişiler atıyorum ağzıma 2 saati geçirmemeye çalışıyorum
Evet gönlümden geçen :) Rabbim sağlıklı hayırlı gönlümüze göre versin ins.hayırlısı olsun canım saglıkla ınsallah
Amın. profıl resmınde bır kıız bır erkek zaten sımdı dıkkat ettım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?