2016 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 135 43,5%
  • oğlumuz geliyor

OY: 155 50,0%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 6 1,9%
  • ikiz oğullarımız olacak

OY: 3 1,0%
  • ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

OY: 4 1,3%
  • üçüzlerimiz olacak

OY: 7 2,3%

• Ankete Katılan
    310
Bana da %95 erkek dedi doktorum 12+1 de, 13+1 de gittiğimde de testisler klitorise dönüşmüş %98 kız dedi. Çok belli olmuyor galiba
Allah'ın işi gerçekten :))) ya Mutlu oluyorum her türlü ama şimdi erkek dedi biz de baya baya oğlumuz şöyle böyle konuşuyoruz kız olursa biraz zamana ihtiyacımız olcak sanırım :))) sağlıklı olsun inş hepimizin yavrusu kıyamam ben onlara of duygulandım :)))

Kocaman masallah size valla icim nese doldu sayende:))Darisi bizlere

Ben varım Cnm inş bi sorun olmaz da alırız

Evet iki kere heyet raporu verdi bana doktor şuan raporluyum

Peki kızlar bu heyet raporu kolay alınabiliyor mu , bi kere de 2 aylık verebilirler mi bana ?.. Bide siz özelden mi devletten mi aldınız , ne kadar tuttu, bide 1 yılda kaç heyet raporu alabiliyoruz memur olarak ( ben öğretmenim de ).... Ayyy çok sordum galiba

arkadaşlar merhaba bu 2. gebeliğim 61,6 kilo ile başladım geçen sabah 65,5 çıktım ki hergün 1 saat yürüşüş yapıyorum hamilelikten önce de mutlaka hergün 1 saat spor yapıyordum ..anlayamadım..ultrasona göre 13+3 deyim..sanki hızlı kilo aldım...ama uyku sorunum var gece çok uyanıyorum bir daha da uyuyamıyorum. bu hafta meyve dışında tatlı yememeye çalışıyorum mesai günleri...

Bende öğretmenim bir yıl içinde 6 ay rapor alabilme hakkımız var ben özelden aldım daha doğrusu kanamam olduğu için verdi ilki 20 gün ikincisi 30 gün verdi neden almak istiyorsun rahatsizmisin

bu soruların cevabını ben de merak ediyorum, özel sektördeyim fakat stresli bir iş ortamı var ve en azından eylülü evde geçirmek istiyorum. şu hamilelik döneminde stres yaşamak istemiyorum

bu soruların cevabını ben de merak ediyorum, özel sektördeyim fakat stresli bir iş ortamı var ve en azından eylülü evde geçirmek istiyorum. şu hamilelik döneminde stres yaşamak istemiyorum

iş kanununda zaten madde var annenin doğumdan önce 8 hafta doğumndan sonra 8 hafta izin hakkı var bunu sgk veriyor zaten gidip doktordan raporunu alabilirsin yani..mesela ben tüm izinlerimi doğumdan sonra kullanacağım acil birşey olmadığı sürece

SSK’LI GEBELERE DOĞUM NEDENİYLE VERİLECEK İZİNLER

I- Doğum Öncesi ve Sonrası İzin Süreleri

Kadın işçilerin doğumdan önce sekiz ve doğumdan sonra sekiz hafta olmak üzere toplam onaltı haftalık süre için çalıştırılmamaları esastır. Çoğul gebelik halinde doğumdan önce çalıştırılmayacak sekiz haftalık süreye iki hafta süre eklenir. Ancak, sağlık durumu uygun olduğu takdirde, doktorun onayı ile kadın işçi isterse doğumdan önceki üç haftaya kadar işyerinde çalışabilir. Bu durumda, kadın işçinin çalıştığı süreler doğum sonrası sürelere eklenir.

Kadın işçinin erken doğum yapması halinde ise doğumdan önce kullanamadığı çalıştırılmayacak süreler, doğum sonrası sürelere eklenmek suretiyle kullandırılır.

Hamilelik süresince kadın işçiye periyodik kontroller için ücretli izin verilir.

Hekim raporu ile gerekli görüldüğü takdirde, hamile kadın işçi sağlığına uygun daha hafif işlerde çalıştırılır. Bu halde işçinin ücretinde bir indirim yapılmaz.

II-Süt İzni
Kadın işçilere bir yaşından küçük çocuklarını emzirmeleri için günde toplam birbuçuk saat süt izni verilir. Bu sürenin hangi saatler arasında ve kaça bölünerek kulllanılacağını işçi kendisi belirler. Bu süre günlük çalışma süresinden sayılır.

Bende öğretmenim bir yıl içinde 6 ay rapor alabilme hakkımız var ben özelden aldım daha doğrusu kanamam olduğu için verdi ilki 20 gün ikincisi 30 gün verdi neden almak istiyorsun rahatsizmisin

Ya cnm bnm bünyem biraz zayıf bide fmf rahatsızlığım var , yorgunluk stress bağışıklığımı düşürünce fmf atağım oluyo , 2 gün önce atak geçirdim 1 kilo kaybettim halsizliğim var hala ... Okulda çok yoruluyorum , hazşran seminerine kadar rapor almak istiyorum artık.... Kendş kadın doğum doktorundan mı aldın sen arkadaş ?... Muayene harici ayrı bir ücret de alıyorlar mı ?..

Aynen cnm ys bnm de öğretmenlik de strese sokuyor özellikle Veli'ler streste de sık sık hasta oluyorum ne gerek var , eylül E kadar rapor alıp evde yaralım bebiş büyütelim dimi amaaaaa

M melek1212 kanunu gayet iyi biliyorum ama 2 ayı doğum öncesi kullanıp doğumdan 2 ay sonra da bırakmak istemiyorum çocuğu. o nedenle öncesinde rapor almam lazım.
muhip inşallah alabilirsin raporu :)

M melek1212 kanunu gayet iyi biliyorum ama 2 ayı doğum öncesi kullanıp doğumdan 2 ay sonra da bırakmak istemiyorum çocuğu. o nedenle öncesinde rapor almam lazım.

bir ay rapor alman için öenmli birşey olması lazım yoksa özel sektörde böyle bir şey yaparlar mı bilmiyorum hastanelerde zaten çok acil yada hayati birşey olmadığı sürece rapor vermiyor İ(

bir ay rapor alman için öenmli birşey olması lazım yoksa özel sektörde böyle bir şey yaparlar mı bilmiyorum hastanelerde zaten çok acil yada hayati birşey olmadığı sürece rapor vermiyor İ(
heyet çok zor evet 1 hafta falan alacağım aralarda, bayram da var zaten...

Son 1 ya da 2 ay kala rapor alinamiyor,alinacaksa da direk dogum iznini alabilecegini duymustum.Ben devletteyim,ogretmenim.Ama bu bilgiyi netlestirmek gerekir,gecen yildan duydugum bisey,Ve onlarin acisindan dusununce mantikli geldi.Birlestirmemizin onune gecmek istemislerdir.

Sedebu aklımda olsun o da sağol
M melek1212 bende yıllık çok yok zaten doğumdan sonra da buradan ayrılacağım (daha doğrusu ayrılmak zorunda kalacağım, 6 ay ücretsiz izni vermiyorlar) hayırlısı artık

eğer 6 aylık ücretsiz izin hakkını istersin ve vermezlerse sen istifa etsen bile sana tazminat vermek zorundalar bu aklında olsun

cnm 8 +8 ya, ilk 5 ini kullanmayabilirsin.. çalışabilir raporu alarak.. ama doğumdan önceki 3 haftayı vermiyorlar işe gidemezsin evde kullanmak zorundasın :) yani 1 ay + 3 ay gibi düşünebilirsin kolayına gelirse..
ama çalışabilir raporu aldığın o 5 hafta rapor alamıyorsun...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…