2016 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 135 43,5%
  • oğlumuz geliyor

OY: 155 50,0%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 6 1,9%
  • ikiz oğullarımız olacak

OY: 3 1,0%
  • ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

OY: 4 1,3%
  • üçüzlerimiz olacak

OY: 7 2,3%

• Ankete Katılan
    310

Canım merhaba.
Ense kalınlıgı sebebiyle yaptırdım .

Fiyatı 3,450

Sonuc %99,6

Amniyosentez ve diger yontemler kısmen riskli oldugu için oncelikle risksiz olan bu yontemi onerdi doktor.
Ve doktoru isterseniz arastıraBilirsiniz. Prf.dr. Zehra neşe kavak

İstedıgını sorBilirsin.
Senin problemin ne

Aaaa öyle bi bildirim gidiyor mu , ben grup gizli diye o bildirim de gitmez diye düşünüp mail adresimi yolladım, benim de 1. Dereceler dışında bilen yok , 1 ay sonra söyleyeceğim inşallah

Hiç çatlağım olmadı çok sükür.dizimden üst kısma karnıma hergün düzenli sürdüm 6.aydan doğuma kadar.Doğuma bir ay kala da aynı markanın gögüs ucu kremini kullanmaya basladım.ondan da çok memnun kaldım

merhaba kizlar, hamilelikte yapilan testlerle ilgi eksi sozlukte guzel bir yazi var, onu akatariyorum. anlasilacagi uzere bu teslerin kimisinin sonucu kesin degil, kesin olanlar da cok riskli. benim, Allah esirgesin, oyle bir durumda gebeligi sonlardirma gibi bir niyetim yok, inancim geregi. o yuzden bu testleri oglumda yaptirmadim. simdi de doktoruma soyledim yaptirmayacagimi. yanlis anlasilmasin, kesin yapilmamali demiyorum, sadecebu konuyla ilgili dusuncelerimi paylasiyorum. asagidaki yaziya bir goz atmanizi tavsiye ederim.
-----
Hamilelikte Yapilan Testler
aramaya bayağı bir inandım ama bulamadım. tekli tekli başlıkları var ama şöyle bir hepsi bir arada yok gibi.

ön bilgi: doktor değilim.
kaynak: california gebelik tarama programı broşürü.
türkiye ile de bildiğim kadarıyla büyük oranda aynı ama.

bu entryde konumuz bebekte genetik bir anomali olup olmadığını anlamaya yarayan testler. (gebeliğin sağlıklı ilerleyip ilermediğini ve anne sağlığını takip eden testler de ayrıca incelenmeli.)
öncelikle bu testler tarama testleri ve tanı testleri olarak ikiye ayrılıyor.

-----

tarama testleri
hastalığın kesin olarak bulunup bulunmadığını söyleyemeyen, sadece olasılık verebilen testler.

1. ilk trimester (ilk 3 ay) kan testi
hamileliğin 10.haftası ile 13.hafta-6.günü arasında yapılması gerekiyor. anneden alınan kan örneği ile yapılıyor, bebek için herhangi bir riski yok. bu dönemde yapılan testte kanda papp-a ve hcg olarak 2 maddeye bakıldığı için ikili test deniyor.

2. nt ultrason
hamileliğin 11.hafta-2.günü ile 14.hafta-2.günü arasında yapılması gerekiyor. ultrasonda fetüsün ensesi inceleniyor. herhangi bir riski yok.

3. ikinci trimester (ikinci 3 ay) kan testi
hamileliğin 15.haftası ile 20.haftası arasında yapılması gerekiyor. anneden alınan kan örneği ile yapılıyor, bebek için herhangi bir riski yok. bu dönemde türkiye'de üçlü test yapılıyor.
california'daki hali ise quad marker screening (bkz: dörtlü test) bakılan maddeler: afp, hcg, ue3, inhibin.

eğer sadece ikinci trimester kan tesi yapıldıysa vaka tespit yüzdesi:
- 80/100 down sendromu (yani her 100 vakadan 80'i tespit edilebiliyor.)
- 67/100 trizomi 18
- 97/100 anencephaly
- 80/100 spina bifida
- 85/100 abdominal bozukluklar (bkz: omfalosel vs gastroşisiz)
- 60/100 smith lemli opitz sendromu

eğer hem ilk hem ikinci trimester kan testi yapıldıysa bunların sonuçları birlikte yorumlandığında vaka tespit yüzdesi:
- 85/100 down sendromu
- 79/100 trizomi 18
- 97/100 anencephaly
- 80/100 spina bifida

eğer her iki kan testi + nt ultrason yapıldıysa tespit yüzdeleri:
- 90/100 down sendromu
- 81/100 trizomi 18
- 97/100 anencephaly
- 80/100 spina bifida

tarama testlerinin en büyük sorunu adı üstünde tarama yapmaları, tanı koyamamaları. mesela üçlü test sonucu down sendromu için yüksek risk çıktı diyelim. doktor diyor ki "normalde bu hastalığın görülme oranı binde 1, sizde 150'de 1." yüksek risk deyince kulağa korkunç geliyor ama aslında bu demek ki bunu söylediğim her 150 kişiden 149'unda hiçbir sorun yok. o yüzden böyle bir haber alınırsa çok endişelenmemek gerekli.
tarama testlerinde yüksek risk çıkarsa kişi genelde tanı testlerine yönlendiriliyor.

4. serbest fetal dna analizi
entryi ilk yazdığımda bunu tanı teslerinin arasına koymuştum. sonradan öğrendim ki bu da hala tarama testi diye geçiyormuş. aslında tarama ile tanı arası bir yeri var.
yepisyeni bir yöntem bu, sadece son bir iki senedir var. öyle ki büyük ihtimalle doktorunuzun bile haberi olmayabilir. tıbbi makaleleri bile çok yeni daha.
noninvasive prenatal testing, nipt, noninvasive prenatal diagnosis, nipd, harmony test gibi çeşitli adlarla da bilinebiliyor.
sözlükte bahsedilen başlıkları: (bkz: harmony test) (bkz: harmony prenatal test) (bkz: prenatest)
anneden kan örneği alınarak anne kanında gezinen bebek dna'sı inceleniyor. hamileliğin 10.haftasından itibaren yapılabilir. herhangi bir risk içermez. dna incelemesi yapıldığı için erkenden bebeğin cinsiyetini de öğrenmeyi sağlayabilir. sonucu 2 haftada çıkıyor. güvenilirliği %99. özellikle eğer kan teslerinde yüksek risk çıktıysa amiyosentez gibi riskli işlemlere geçmeden önce çok faydalı.
daha detaylı bilgi için: (bkz: serbest fetal dna analizi)

-----

tanı testleri
hastalığın kesin olarak var ya da yok olduğunu söyleyen testler.

1. chorionic villus sampling
hamileliğin 10.haftası ile 12.haftası arasında yapılır. plasenta'dan bir parça alınıp incelir. kesin tanı sağlar yalnız üç yüzde 1 oranında düşük riski taşır.

2. amniyosentez
hamileliğin 15.haftası ile 20.haftası arasında yapılır. bebeğin içinde bulunduğu amniyon sıvısından bir iğne ile örnek alınır. bu sıvının içine karışmış bulunan bebeğe ait deri hücreleri incelenir ve kesin tanı sağlar. üç yüzde 1 ile beş yüzde 1 arasında düşük riski vardır.

genel bilgilendirme amaçlıdır. kesin bilgi için doktorunuza danışın. bir tek serbest fetal dna analizi yönteminden henüz haberi olmayabilir ama. gerekirse çıtlatırsınız. sorunsuz gebelikler, sağlıklı veletler dilerim...

Takviminde 14.haftanda gorunuyorsun canim,o zaman 13+... larda olman gerekmiyor mu? Bu durumda ufak da olmuyorlar
Son adete göre 14+1 bugün cnm. Usg de 14+0 çıktı. İkizler ya ondan minikler sanırım dr bir şey demedi gerçi .

Merhaba kızlar Allah nasip ederse bende ekim de anne olacagim benim de simdiden karnımda kasintilar olmaya basladı banyodan sonra bebeyagi kullaniyorum ama yeterli degil sanki var mi onerisi olan?
canim, en etkili urun hangisidir bilmiyorum acikcasi ama bu catlak isi genllikle genetikle alakaliymis. ben de ilk hamileligimde kendim krem yapmistim, organik yaglarla, hic atlatmadan surdum gunde iki kere ama cok fazla catlagim olustu, annemde de olmus, kacarim olmadi yani :) yine de bisey kullanmak daha iyi tabi. en iyi onlem de bol bol su icip deriyi ozunden nemlendirmek :)

gecmis olsun canim, tez vakitte iyi haber duyariz insallah.

Dogru söyluyosun en basinda su icmek lazim benim annemde cok fazla catlak olusmamis ama bence benim olcak gibi neyse hayirlisi artik

Aaaa öyle bi bildirim gidiyor mu , ben grup gizli diye o bildirim de gitmez diye düşünüp mail adresimi yolladım, benim de 1. Dereceler dışında bilen yok , 1 ay sonra söyleyeceğim inşallah
Normalde gidiyor ama arkadaşlar gitmiyor demişler. Belki değişmiştir gizlilik, bilemiyorum.
Kapalı grup konuşması görünmüyor evet, ama ilk başta katılırken gidiyor diye biliyordum ben.

Sağ ol canım foto için .

Sesten="tugbavebebik, post: 45980772, member: 732141"]Nerdeeeeee ya uyuyamaz oldum artık en ufak sese uyanıyorum[/QUOTE]
Ses mi çok etkiliyor benimde iyice duzensizlesti uykum

Benim uyku zaten düzensizdi bebek olunca düzelir sandım ama yok anam yok nerdeeeee

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…