2016 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 135 43,5%
  • oğlumuz geliyor

OY: 155 50,0%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 6 1,9%
  • ikiz oğullarımız olacak

OY: 3 1,0%
  • ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

OY: 4 1,3%
  • üçüzlerimiz olacak

OY: 7 2,3%

• Ankete Katılan
    310
Kızlar ilk nasıl hissediyorsunuz bebeğin hareketlerini nasıl oluyor kaçıncı haftada oluyor söyler misiniz bana

anlıyorum canım abiin yanında olmak istiyorsun muhtemellen ama eşin de haklı şimdi orda olman işleri kolaylaştırmaz hatta belki zorlaştırır...
Ole canm zaten bi dusugum var oda diyo allah korusun buna bise olursa toparlanamazsin cok buyudu bak dikkat et fln die bende hak veriyorm

Canım sorma gelen arkadaşımda 3 4 haftası var doğuma, eşinin işi ile ilgili bir durumu vardı onun için geldiler. Kızı yormamaya çalışıyorum birde ama tabi ikimizde yoruluyoruz. Şimdi okuldayım öğleden sonrada laboratuvarda çok işim var, sonra dersim var. Artık allah yardımcımız olsun inş. canım sağol sende dinlen bol bol...

miraç kandiliniz mübarek olsun kızlar :) rabbim tüm güzel dualarınızı kabul etsin... rabbim yavrulrımızı hayırlı,sağlıklı, salih evlatlar eylesin... rabbim bize sağsalim kavuşmayı nasib etsin olmayanlara da daha fazla arattırmasın inşallah... aramızda sağlık problemleri yaşıyan arkadaşlarımıza şifasını nasib etsin inşallah hem kendilerine hem de bebişlerine :)

3 lü test istememıştı doktor 2 lı normal dıye. sımdı ınternetten bıraz okudum down sendromu olma ıhtımalı yuksek olurmus böyle bebeklerın. cok üzüldum. 3lü yü kacıncı haftalara kadar yaptırabılıyoruzkı

Bebek aşağıda dedi bana

Ay canim aksine, hamilelikte cok sık görünen bişey bu. Hcg hormonu vücuttaki nerdeyse bütün kasları gevsetiyor. Mesela bagırsak kaslarını gevşettiğnden hamilelikte kabızlık çok görünür. Aynı şekilde mide kasları gevşediğinden sindirme yavaşlar, mide yanması, bulantı çok görünür. Hcg hormonunun dn yüksek seyrettiği 2-3. Aylarda genel uyku hali çok olur. Hamilelikte görünmesi normal. Hem bu durumu azaltmak hem de normal dogumu kolaylaştırmak için Kegel egzersizleri var. Link bulursam koyayım. Normal dogum sonrası bu durumun görülmesi de çok yaygın. Biz küçükken annemle dalga geçerdik, meger kadının fıtratında varmış, büyüyünce öğrendik:). Bunun için de yine Kegel egzersizleri öneriliyor. Hatta bunlar hamile olsun olmadın tüm kadınlar için baya faydalıymış.
Linkler: http://jinekoloji.com/8-maddede-hamilelikte-kegel-egzersizi

http://www.gebelik.org/dosyalar/egzersiz1.html

Kızlar herkese hayırlı kandiller..
Ben gece boyunca kendimi gerinirken yakaladık, gerinme yasak ama uykumda oluyor napicam ben, birşey olur mu sizce

Yok canım, galiba öyle değil. Plesenranıj normalde yukarda olmadı lazım. Dogumda önce bebek gelir, sonra plesanta. Eger plesanta aşağıdaysa sezeryan yaparlar hamileliği yakım takibe alırlar. Eger bebek aşağıdaysa bebeğin doğum kanalına girme ihtimali var demektir, bu da dogumu tetikleyip kadılmaları başlatabilir. Bu durumda çok erken de olsa normal dogum olabilir. Ama tabi bu haftalarda daha çok çok erken. İki durum da iyi değil tabii ki. Arkadaşlarımıza geçmiş olsun. Doktorunuzun dediklerine uyun mutlaka. Benim kardeşimde de doktor bu çocuk aşağıda demiş, ve anneme istirahat vermiş. Hatta annemin dediğine göre ayaklarını kaldırarak yat demiş. Bilmiyorum ne kadar doğru hatırlıyor ama.

17 ve 18 de yaptırabiliyorsun cnm. istersen yaptır

Amin canım Allah razı olsun

cnm bu hafta gitsrn yaparlar sanirim ben gecen hafta 4lu yaptirdim cunku

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…