- 22 Ekim 2015
- 2.069
- 2.049
- 83
- 37
evet cnm hastane çıkışları pahalı biraz.. normal kıyafetleri ben ucuz alırım ama hastane çıkışı önemli geliyo bana, bebeğin cildine ilk temas eden şey kaliteli olsun istiyorum..aynen ben de çok memnun kaldım,
biraz pahalı olabiliyor, ama aylık ürünleri ve outlet ürünleri baya ucuzluyor, aklında olsun.
bir de arada bir %50 indirime giriyor.
evet cnm hastane çıkışları pahalı biraz.. normal kıyafetleri ben ucuz alırım ama hastane çıkışı önemli geliyo bana, bebeğin cildine ilk temas eden şey kaliteli olsun istiyorum..
peki sana sorsam, 10 luk setler oluyo 20lik oluyo.. 20 liklerde her kıyafetten 2şer adet oluyomuş bide ekstradan havlu bornoz gbi bişiler oluymuş.. mantıklı mı yoksa 10'lu ile idare edebilir miyiz? bana 10'lu yeter gibi geliyor. ama satıcı kız 20'likleri kullanırsınız bebek kirlettikçe flan dedi.. kafam karıştı
evet N Niloya07 nın o sözünü bende unutmam biz işte sahur vakti uyucaz o vakitte zilli hareketliydi kocama diyorum saat kaç olmuş bu kız uyumuyor simdi karnımdayken iyi doğduğunda ayvayı yedik dedimayyy tamam canım iyi ki söyledin.. hemşire aşıyı yaparken kendimi kasmamaya çalışıyım.. zaten haftaya rapor yazdırıcam kolum ağrısa da uzanırım çabuk geçer belki..
Dün gece 03.00 de uyancım wc ye gitmek için, hareketler başladı.. dedim ben uyanınca sen niye uyanıyosun saat gecenn kaçı.. :):)
N Niloya07 'nın bebişi de öyleymiş karnında, doğunca da çok hareketli bi kız olmuş.... sonra niloya'nın dediği aklıma geldi geceleri uyanıksa seni uyutmuyosa doğduktan sonra da öyle olur dediydi.. bizimkiler de öyle olcak heralde gece gündüz babalarını peşlerinden koşturcaklarAllah sağlık versin de peşlerinden koşmak için doğuruyoruz zaten dimi ama
canım benimki de öyle valla.. Allah sağlık versin de hareketli olsunlar..evet N Niloya07 nın o sözünü bende unutmam biz işte sahur vakti uyucaz o vakitte zilli hareketliydi kocama diyorum saat kaç olmuş bu kız uyumuyor simdi karnımdayken iyi doğduğunda ayvayı yedik dedimmaşallah suphanallah bazen geceleri oyle hareket ediyor ki uykumdan sırf onun hareketliliğinden uyanıyorum bazen tuvalete kalkarken ayıptır söylemesi tuvaletimi yaparken o içerde atış yapıyor dedim sen nasıl bir şey olucaksın nasıl baş edicem kızım seninle diyorum ama bazende hareket ederken daha güçlü at annecim durma hareket et diyorum çok şşükür ki hareket ediyor.bazen hareketlerini çok çok aşağılarda hissediyorum aklıma leyli efruz arkadaşımız geliyor doğum kanalına girdiğinden erken doğmuştu ya sanki benimde başıma öyle gelecekmiş gibi hissediyorum allah korusun.
evet cnm bornoz bana da mantıksız geliyor hatta havlu terlik bile koyuylar, yürümeyen çocuk terlik mi giyecekcanım 20lik de kullanılır bence, haklı demiş kız,
ama işte bebeğin kilosu da önemli ya,
benimki kilolu olacağı belli olduğu için ben küçüklerden az almıştım, hemen 3-6 aylığa geçmiştim.
öyle çoklu set alacaksan biraz doğuma yakın al.
bir de bornoz mu? havlu mu? yürümeyen çocuğa bornoz giydirmek çok zor olur, bornozlu bir set alma.
benim hastane çıkışım 10lu idi, ama ek bir iki takım daha almıştım,
havlu setini ayrı almıştım.
bir de alışveriş yaparken gelecek hediyeleri de düşünün :))))
Teşekkür ederim canımE
21 ve 22. Haftalarda gitmek gerekiyomus canim
Ewet canim hiç acik renk degil valla. Bildigin koyu bir renk ve gobekten aşagi dogru iniyorBenimde oglumda çizgi daha koyuydu kızda daha açık renkte çizgi oluştu
Kizlarr ben de dun ilk alisverisimi yaptim bu harika bir duyguuuu civile gitmistim çikasim gelmedi. 10 lu hastane cikisi aldim 3 citcitli alip 2 sinin fiyati odeniyordu. 6 tane citcitli aldim uzun kollu ve 3-6 ay arasi olanlardan. (Gozume nedense kucuk bile geldi) 1 tane tulum,1 tane yelek ,1 tane pofidik battaniye ve 1 tane penye battaniye aldim. Cok eglenceliydi eşimin zoruyla çiktimcanım 20lik de kullanılır bence, haklı demiş kız,
ama işte bebeğin kilosu da önemli ya,
benimki kilolu olacağı belli olduğu için ben küçüklerden az almıştım, hemen 3-6 aylığa geçmiştim.
öyle çoklu set alacaksan biraz doğuma yakın al.
bir de bornoz mu? havlu mu? yürümeyen çocuğa bornoz giydirmek çok zor olur, bornozlu bir set alma.
benim hastane çıkışım 10lu idi, ama ek bir iki takım daha almıştım,
havlu setini ayrı almıştım.
bir de alışveriş yaparken gelecek hediyeleri de düşünün :))))
benimde göbeğim çıktı baya mezurayla göbek deliği hizamdan ölçtüğümde 91cm çıkıyor.göbeğim var yani her ay 1er kilo aldım en son 3 hafta önce 60 kiloydum yarında benim randevum var bakalım kaç çıkıcam doktorun tartısında.ya benim için sıkıntı değil istediği yerden atsın bazen çok sert atınca azıcıcıcıcık canım acıyor hiç sorun değil benim için ama kasık altına atınca kızım kendine zarar vercek hareketler yapma düzgün oyna diyorum fındık kafalım yaa.canım benimki de öyle valla.. Allah sağlık versin de hareketli olsunlar..
Canım ben onu sordum dr'a, benim bazen yukardan vuruyo bazen kasıklarımın alt tarafına, dedi ki duruş ouzisyonu tam yatay değil, bacakları alttarafta, kollarıyla yukardan bacaklarıyla aşağıdan vuruyodur ama değişir bu pozisyon merak etme dedi. sen de gittiğinde sor doktoruna. ben de pazartesi ara kontrolüm var sorucam..
ama bi de şöyle bişiy var, benim göbeğim baya çıktı artık ve büyüdüğünü hissediyorum.. hepimiz öyleyizdir heralde.. bizim göbekler yukarı çıktıkça onlar da yukarı çıkar heralde 24 haftaya girdiğimizde..
bu kaşıntılardan doktoruna bahset tahlil yapmak gerekebiliyor birden ortaya çıkan kaşıntılardaCanım ahh keşke bende bebişden dolayı uyuyamasaydım benim 1 haftadır el ve ayaklarda şiddetli kaşınma var şu an bile çıldıracam kaşıntısında ben ömrümde böyle kaşınmadım gece uykudan uyanıyor sonra ne yapsam nafile geçmiyor tırnaklarımı geçiriyorum soğuk su ile yıkıyorum kolonya döküyorum ve kaşımaktan tahriş olan yerler yanıyor yinede kaşınmasından iyi oh be diyorum iki üç dakika sonra yine banamısın demiyor herkes kızıyor kaşıma dahada kötü olacak diye ama kaşıyamadan duramıyorum çok farklı bir kaşınma Allah kimseye vermesin böyle kaşınma kaç gündür sersem sersem işe gidiyordum bugün sonunda servisi kaçırdım ve bugün bitmesi gereken iki iş var öğleden sonra detaylı var benim için yorucu bir gün olacak
ama sonuçta hareket ediyor dimi?? belki uyuyordur annesi sen uyurken gece çok hareket ediyordur sen hissetmiyrsunudrKızlar benim minnoş çok hareketli değil problem olur mu acaba
Belkideama sonuçta hareket ediyor dimi?? belki uyuyordur annesi sen uyurken gece çok hareket ediyordur sen hissetmiyrsunudr
Canım ahh keşke bende bebişden dolayı uyuyamasaydım benim 1 haftadır el ve ayaklarda şiddetli kaşınma var şu an bile çıldıracam kaşıntısında ben ömrümde böyle kaşınmadım gece uykudan uyanıyor sonra ne yapsam nafile geçmiyor tırnaklarımı geçiriyorum soğuk su ile yıkıyorum kolonya döküyorum ve kaşımaktan tahriş olan yerler yanıyor yinede kaşınmasından iyi oh be diyorum iki üç dakika sonra yine banamısın demiyor herkes kızıyor kaşıma dahada kötü olacak diye ama kaşıyamadan duramıyorum çok farklı bir kaşınma Allah kimseye vermesin böyle kaşınma kaç gündür sersem sersem işe gidiyordum bugün sonunda servisi kaçırdım ve bugün bitmesi gereken iki iş var öğleden sonra detaylı var benim için yorucu bir gün olacak
yengemde yaşadık biz o sıkıntıyı ilk 2 gebeliğinde olmamıştı 3.de bacakları kolları yırtar gibi kaşındı kanatıyodu artık ve 6.7. ayda falan başlamıştı. doğumdan sonra 1-2 gün içinde geçti çok şükür. krem vermişti onada sürünce rahatlıyodu ama sürekli süremiyodu maalesef. bi arkadaşımdada göbeğinde olmuştu ama onun bünyesi alerjik kakao yağı sürmüş diye olmuştur demişti doktoru 5-6 günlük ilaç kullanımı sonrası geçmiştiSordum canım sanırım o daha kötüsü var ben ondan korktum karaciğer kolestozu hamilelikte bazı kadınlarda karaciğer veya safra kesesi hormonlardan dolayı yeterince çalışamıyormuş belirtiside benim yaşadığım olay doktoru aradığımda duyar duymaz hemen gel dedi karaciğer testi yaptı test normal çıktı Allah korusun öyle birşey çıksaydı bebeği direkt zehirliyormuş ve maalesef tedavisi yok sadece değerlerin düşmesine yardımcı olan bir iki ilaç var dermatolojiye yönlendirdi o da karaciğer testi yapmak istedi bende iki farklı hastane olduğu için içim dahada rahat olur diye itiraz etmedim dünde onun sonuçları geldi çok şükür temiz ya böcek ısırmıştır ve bu gibi durumlarda hamileler farklı reaksiyon veriyor yada hamilelik kaşıntısı başka birşey saptanmadı buraya da yazmak istemedim kaç gündür karaciğer kolestozu çıkacak diye ne kadar korktum kreme dün başladım kortizonlu krem sadece 5 gün günde 1 kere bakalım ne olacak inşallah geçer tek tesellim bebeği etkilememesi yavrum benim ben ağlayınca öyle şiddetli vurdu ki sanki kendine gel birşey olmayacak diye , ve o günlerde hiç durmadı karnımda kıpır kıpırdı şimdi yine tembelliğe başladıarada hafif bir şekilde burdayım diyor
canım hiç hareket etmese aklına takılsın ama sonuçta hareket ediyor hem hepimizin bünyesi çok farklı kimimiz çok kilo alıyoruz kimimiz az kilo alıyoruz belki iç karnımızla alakalı bir durumdur genişlik darlık farkettiriyordur.en azından hissettiğine dua et rabbim korusun hepsini sağlık sıhhat versin bebeklerimize.Belkide
Hareket ediyor bazen evet. Gun içinde fazla hareketliyim diye hissetmiyor olabilirim belkide
Hem kendi doktorum hem de başka hastanede dermotoloji uzmanı Karaciğer ve safra kesesi testi yaptı ikisinde de değerlerim normal çıktı çok şükürbu kaşıntılardan doktoruna bahset tahlil yapmak gerekebiliyor birden ortaya çıkan kaşıntılarda
Zaten belirtiler karaciğer kolestosu belirtileriydi doktora anlattığım an durma gel dedi testi yaptık değerler normal çıktı dermotolojiye yönlerdi farklı hastaneye gittim orda da karaciğer ve safra kesesi testi yaptı çok şükür o değerler de normal çıktı sanırım gebelik kaşıntısı veya böcek ısırması ilaç verdi kullanıyorum inş geçer.Canım gebelik kolestası diye birrahatsızlık var. Karacigerle ilgili olabiliyor. Ama genelde 30. Haftadan sonra oluyor bu hastalık.
Bence en kısa sürede doktora görün
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?