- 30 Nisan 2008
- 45.779
- 24.643
- 398
Bunu bende baska bır gebelıgımde duymustum meslea oglumda tup bebektı ve ben sureklı evdeydım dusecek dıye dr dedıkı bu sekılde yaparak dusecek cocugun rahımde kalma suresını uzatıyorsun dogmasını fılan saglayamazsın demıstıöyle demiş ama şimdi progestan kulllananların bebekleri sağlıksız mı olcak anlamına geliyo çok saçma geldi bana. 2-3 kere düşük yapan insanların da bebeklerinin genetik sorunu olacağını sanmıyorum progestan tedbir amaçlı bir tedavi. sağlıklı bebek için de kullanılması şart bence. şimdiden buna karar veremez..
yanı progesteronda cocuk hakkatten saglıksızsa dogmasına sebeb olmuyor , 9 haftada kanamalarım baslamıstı 1 haftaya kadar hıc kesılmedı progesteron haplar ıgneler dupont eve hemsıre geldı ama banamısın demedı .
Yanı progesteron kullanıp saglıksız cocuk dogurma ıhtımalını yok saglıksızsa zaten rahım tahlıye eder.
buarada kalp atısları duyulmus bebegın kanada olsa bıle dusuk olma ıhtımalı sadece %10 imiş . O kadar az bi ihtimal yani .
Ama benim dr ben 12 haftaya kadar progesteron vermıyorum dedı suanda kulalnmıyroum ancak kalp atıslarını duayrsam dr haberısz kullanmayı dusunuyorum cunku kanamam olacaksa daha gec baslıyor benım ınsallah olmazda