• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 135 43,5%
  • oğlumuz geliyor

OY: 155 50,0%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 6 1,9%
  • ikiz oğullarımız olacak

OY: 3 1,0%
  • ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

OY: 4 1,3%
  • üçüzlerimiz olacak

OY: 7 2,3%

• Ankete Katılan
    310
Kizlaaar acil durum, yardiminiza ihtiyacim var :skandal: eşimin tayini yalova altinova ya cikti. Ve ben mecbur doktorumu birakip gidiyorum oraya :KK43: yalovada yada altinova da bildiginiz en iyi hastane, kadin dogumcu varmi? Bilenler cvp yazarsa cok sevinirim:anneadayı:

canım annemler çiftlikköydeler. yalova devlet hastanesinde erkek bir doktor var, kardeşimin arkadaşı yakın zamanda doğum yaptı onda ve çok memnun kaldı. eğer düşünürsen ismini öğrenebilirim senin için bi araştırırsın

günaydın bayanlar
ilk iş günüm bugün güzel tatil bitti ve başladık koşturmaya
herkese hayırlı işler
bebişler nasıl asıl tepikler nasıl :KK49::KK46:

günaydınnn

bizde başladık kızımla işe bugün, tatil çoğunlukla yatarak geçti dün babamız hasta olmasaydı daha mutlu olabilirdik ama bakalım bize bulaşmaz inşallah.

bayramda pek akraba kalmadı istanbulda diye bi ananemlere gittik annemlerde oraya geldi zaten kv falan hep köyde... beni yeni gören komşular aaa hiç duymadık hamile olduğunu falan dediler zaten ilk olduğu için cinsiyet konusunda bişi demediler neyseki. tepkiler hep kilo almamışsın çocuk zayıf olur yemek yemekten kaçınma falan gibiydi. ya işte doktor iyi besleniyosun diyince bende abartmıyorum bende kızımda iyi gidiyoruz çok şükür diyince susmak zorunda kaldılar hep :)

günaydınnn

bizde başladık kızımla işe bugün, tatil çoğunlukla yatarak geçti dün babamız hasta olmasaydı daha mutlu olabilirdik ama bakalım bize bulaşmaz inşallah.

bayramda pek akraba kalmadı istanbulda diye bi ananemlere gittik annemlerde oraya geldi zaten kv falan hep köyde... beni yeni gören komşular aaa hiç duymadık hamile olduğunu falan dediler zaten ilk olduğu için cinsiyet konusunda bişi demediler neyseki. tepkiler hep kilo almamışsın çocuk zayıf olur yemek yemekten kaçınma falan gibiydi. ya işte doktor iyi besleniyosun diyince bende abartmıyorum bende kızımda iyi gidiyoruz çok şükür diyince susmak zorunda kaldılar hep :)

oh iyi yapmışın beni görende oo büyümüşsün diyor aslında 9 kilo aldım ama karnım artık yukarı çıktı top gibi duruyor
kilom iyi bence zaten bebişim biraz iri en son doktora gittiğimde iri yarı olacak belli dedi şimdiden 1 kg olmuş oğluşum
tatil benimde tansiyonumun düşüklüğü ve aylar sonra midemin tutmasıyla geçti
ilk defa denize girdim yüzerken anam bir ağırlık hissettim göbüşüm aşağı çekti beni sürekli yüzmediğimden bana öyle geldi sanırım
çok şükür oğlum iyi ama hissediyorum öyle güzel tekmeler atıyorki sakin olunca diyorum ee uyu artık o kadar yoruldun :KK48:
şaka maka bişey kalmadı doğuma eşime diyorum son sakin günlerimiz artık yan gelip istediğimiz gibi yatamıcaz :olamaz:

Ben hamile kaldığım günden itibaren akintim kasintim bitmedi defalarca test yaptırdım enfeksiyon çıkmıyor fitil ve krem kullanıyorum 1 2 gün geçiyor sonra yine başlıyor akıntı sebebini anlamıyorum
Kaşıntı bendede oldu canım doktora sorduğumda da şeker yatkınlığın varsa ondan olabilir dedi bende test yaptırdım bendede bi sıkıntı çıkmadı

bizde basladık bakalım işe. kasıklarımda agrıyla sanırım hıc gelmek ıstemedım. 5 gun dayanabilirsem haftaya yıllık ızın almaya calısacagım. hayırlısı ıle bı temmuzda bıtseydı. ben sanırım agustosun ortasında dogum ıznene cıkacagım. işe gelmek çok etkiliyor beni. sabaha erkenden kalkamadıgımı farkettım. uyur kalır dıye nerdeyse buütün gece hıc uyumadım.

benim 17. haftadan itibaren geliyo 3 tane doktora gıttım bu sebeple hepsi normal dedi. hala gelıyo butun camasırlarım batıyo. ucu ıyıce yara oldu. krem fln suruyorum arada.

canım emzirme döneminde göğüsucu yaraları için yengemler falan hep temiz buz dolabı poşeti sıkıştırıyolardı göğüslerine. anne sütü içeriğinde bulunan maddeler kendi kendini onarıyo. istersen bi dene. buz dolabı poşetini ortadan bölüp iç kısmını koyuyoları süt aktıkça kendi kendini tedavi ediyo göğüs. bende daha olmadı öyle bişey ama çatlaklar için krem vs değilde bu yöntemi düşünüyorum bende

oh iyi yapmışın beni görende oo büyümüşsün diyor aslında 9 kilo aldım ama karnım artık yukarı çıktı top gibi duruyor
kilom iyi bence zaten bebişim biraz iri en son doktora gittiğimde iri yarı olacak belli dedi şimdiden 1 kg olmuş oğluşum
tatil benimde tansiyonumun düşüklüğü ve aylar sonra midemin tutmasıyla geçti
ilk defa denize girdim yüzerken anam bir ağırlık hissettim göbüşüm aşağı çekti beni sürekli yüzmediğimden bana öyle geldi sanırım
çok şükür oğlum iyi ama hissediyorum öyle güzel tekmeler atıyorki sakin olunca diyorum ee uyu artık o kadar yoruldun :KK48:
şaka maka bişey kalmadı doğuma eşime diyorum son sakin günlerimiz artık yan gelip istediğimiz gibi yatamıcaz :olamaz:

aahh aahhh ne hayallerim vardı yalovaya gidip denize giricektim falan ama kısmet olmadı. inşallah bu haftasonu yapıcaz bişiler eşimin başının etini yedim valla. adam 2 gece çadıra gitti arkadaşlarıyla bisikletle falan geldiğinden beri dır dır çekiyo ondan da hasta olmuş olabilir :) ben zaten yüzmeyi sevmemde şezlongu suyun içine çekip orda uyuyasım var daha ziyade

dün coştu benimkide niyeyse kıpır kıpırdı bugünde sabahtan beri kıpırdak yine. sanırım oturuyorum diye alıştı yatmaya :)

bizde basladık bakalım işe. kasıklarımda agrıyla sanırım hıc gelmek ıstemedım. 5 gun dayanabilirsem haftaya yıllık ızın almaya calısacagım. hayırlısı ıle bı temmuzda bıtseydı. ben sanırım agustosun ortasında dogum ıznene cıkacagım. işe gelmek çok etkiliyor beni. sabaha erkenden kalkamadıgımı farkettım. uyur kalır dıye nerdeyse buütün gece hıc uyumadım.

gece uykusuzluğu bendede var cumadan beri. sürekli uyanıyorum sağa sola dönüp duruyorum. rahatsız hissetmiyorum aslında kendimi ama sıcaktan sanırım nasıl yatacağımı bilemiyorum. ben dayanabildiğim kadar dayanıcam yıllık izin vs kullanmıycam mümkünse

benim 17. haftadan itibaren geliyo 3 tane doktora gıttım bu sebeple hepsi normal dedi. hala gelıyo butun camasırlarım batıyo. ucu ıyıce yara oldu. krem fln suruyorum arada.
Ben daha yeni yeni anlıyorum süt olduğunu kabuk tutuyo gögüs ucu sanıyordum süt müş kabuk sandığım şey oynama dediler bana doğumu başlatabilir diye

Ben daha yeni yeni anlıyorum süt olduğunu kabuk tutuyo gögüs ucu sanıyordum süt müş kabuk sandığım şey oynama dediler bana doğumu başlatabilir diye
benımki cesme gıbı akıyo. doktor sakın sıkma dedi. onun dısında yapılacak bırsey yok malesef. kabuk falan da tutmuyo gece gunduz akıyo.

Gunaydin hanimlar.
Benim 3. Hamileligim ve 2 cocugumuda hic beklenen tarihte doguramadim erken dogum oldular.bu bebikimde erken dogcak gibi muhtemelen ekim baslarinda dogar gibi geliyor ins daha fazla erken dogmaz.arada sizede bakiyorum.size slm vermek istedim.
Hepinize hayirli saglikli dogumlar.saglikla kucaginiza alirsiniz insallah bebislerinizi.

aahh aahhh ne hayallerim vardı yalovaya gidip denize giricektim falan ama kısmet olmadı. inşallah bu haftasonu yapıcaz bişiler eşimin başının etini yedim valla. adam 2 gece çadıra gitti arkadaşlarıyla bisikletle falan geldiğinden beri dır dır çekiyo ondan da hasta olmuş olabilir :) ben zaten yüzmeyi sevmemde şezlongu suyun içine çekip orda uyuyasım var daha ziyade

dün coştu benimkide niyeyse kıpır kıpırdı bugünde sabahtan beri kıpırdak yine. sanırım oturuyorum diye alıştı yatmaya :)

ah aynı şeyleri yaşamışız
adam tatilde arkadaşıyla gitti denize ben daha o denizdeyken söylenmeye başladım eve geldi bir daha başladım
zaten duygusalım bi de üstüne ağlamaya başladım bütün gün tamam dedi seni de yarın götürücem gelmiyorum dedim ilk kendini düşün sen diye dır dır mahvettim bu sefer 2 gün götürdü
diyorum ki ben bu kadar yaygara yapmadan götürsen sen mutlu ben mutlu olacaktık ama nerdeee onlarda o akıl

ay benimkide kıpır kıpır millet deli dicek kendi kendime oğlumla konuşuyorum oturduğum yerde :KK200::KK46::halay:

ah aynı şeyleri yaşamışız
adam tatilde arkadaşıyla gitti denize ben daha o denizdeyken söylenmeye başladım eve geldi bir daha başladım
zaten duygusalım bi de üstüne ağlamaya başladım bütün gün tamam dedi seni de yarın götürücem gelmiyorum dedim ilk kendini düşün sen diye dır dır mahvettim bu sefer 2 gün götürdü
diyorum ki ben bu kadar yaygara yapmadan götürsen sen mutlu ben mutlu olacaktık ama nerdeee onlarda o akıl

ay benimkide kıpır kıpır millet deli dicek kendi kendime oğlumla konuşuyorum oturduğum yerde :KK200::KK46::halay:

benimki yorgun döndü bisiklette olunca işin içinde. hadi dedim dinlensin cumartesi pazar bişiler yaparız ondada hasta uyandı sağolsun. ama o da diyo zaten sıkıldın sen bişiler yapalım haftasonu falan diye. arabamız yok bizim maalesef bi arkadaşından ayarlarsa yakınlarda bi yere gidicez yoksa yalovada ısrarcıyım cumadan gider pazar akşamı döneriz bide annemde olunca değme keyfime :)

iş yerinde bişi diyemiyorum kızıma açık ofis bizimki millet hepten delirdiğimi düşünmesin diye

benim doktorumda riskin yok ama yaptır dedi.Henuz yaptırmadım.

Bu hafta tv de prof.dr.Ümit Aktaş vardı,mantığını anlattı ve kanınızdan ölçün yükleme yapmayın o an veya doğum icin değil ileri yaşlarda çocukta diyabet sorunu çıkyor dedi,kafam karıştı kimi arkadaşların doktoru yüklemede verdikleri bir baklava dilimi kadar şekere eşit demiş.
Ben de izledim Dr.Ümit Aktaş ve Canan Karatay'ın programını şeker yükleme konusunda gayet katılar ve önermiyorlar kesinlikle.Bir de her türlü ekmeği vb. buğday türevini yemeyin dediler glisemik endeksi yüksek ilerde cocuklarda diyabet çölyak vb.bir sürü hastalığa vesile oluyormuş.
İlk hamileliğinde şekeri çıkan arkadaşımın ikincisinde yükleme yapmadı doktoru. açlık tokluk şekerini kendisi parmağından yaparak her öğünde kontrol etti artı katı bir diyet uyguladı tabi şekeri önce olması gereken sınırlara geldi sonra ne oldu açlık şekeri o kadar düştü ki riskli duruma girdi hipoglisemi dedikleri. Yani şeker yüklemeyi doktorların çoğu öneriyor evet ama açlık tokluk şeker takibi ile insan kendi durumunu da gayet güzel takip edebilir ve daha sağlıklı beslenerek kontrol altına alabilir.

Kızlar yeni öğrendiğim birşeyi özellikle aranızda İstanbul da oturanlara duyurmak istedim . Zeynep Kamil ' de gebe eğitim programı var ,6 haftalık , her hafta 1 gün 3 saat. Başlıkları da çok yararlı :

1.gebelik ve bakım
2.doğumun fizyolojisi
3.doğum ve nefes egzersizleri
4.anne sütü ve emzirme teknikleri
5.bebek bakımı(uygulamalı )
6.lohusalık / anne babalığa hazırlık

Bu eğitim dışarda normalde epey pahalı, imkanı Olana duyurmuş olayım. Telefonla kayıt yapıyorlar ...

Back
X