• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 135 43,5%
  • oğlumuz geliyor

OY: 155 50,0%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 6 1,9%
  • ikiz oğullarımız olacak

OY: 3 1,0%
  • ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

OY: 4 1,3%
  • üçüzlerimiz olacak

OY: 7 2,3%

• Ankete Katılan
    310
canım ama o beşiklerde uzun kullanıma uygun değil sanırım parça parça herşeye para vereceğine bence 1 kere ver tam olsun
ben 700 ü gözden çıkardım 5 yıl kullanabilecekse ve mobilya bile çocuğa dar gelebiliyo habire bişey almaktansa
bi kere alıyım tam alıyım diyorum
bende inşallah ağustos sonunda herşeyi bitirmiş olurum
Rabbim izin verirse kurbana kadar çalışacağım hem evde kendimi yemem hemde maddi anlamda katkım sürmüş olur
bende çalışmaya döndüğümde bebeğimi anneme götürücem olmadı yatağıda götürürüm kalmak falan zorunda olur bişey çıkar

park yataklara baktım.
dikkatimi çeken boyları farklı
birde 2 yaşından sonra en alt sevyede yatacaksa dışardan fermuarlı kapısı olmasında yarar var.Yoksa 4-5 yaşlarında içine koy çıkar sıkıntı çıkardır,kapı fermuarını açık bırakırsın kendi girip çıksın içine :)

Canim benim minnosda ters duruyor.
Doktor
Boyle
Giderse seZaryen dedi saha simdiden :KK66:
Bence senin dr sacmalamis simdiden.kizim 34 mu 35.haftada mi ne döndü.ki d
Kızlarr bebişlerin çok hareket etmesi bi sorun olduğunu göstermez di mi? Bununla ilgili doktoruyla görüşen var mı
Her cocuk birbirinden farkli olsa gerek hic danisma ihtiyaci hissetmedim ben.
Kızlarrr iyi gecelerrrr bi sorum olacak gögsünden süt gelen var mı
Benim 2. Bebek canim bu ve kizimi emzirmeyi kestim 5 ay sonra hamile kaldim.hamile oldugumu ogrenmeden mememden süt gelmisti hamile oldugumu anlamistim.ilk gebeligimde sut degil ama seffaf bi sivi geliyodu.yalniz gelmesinde problemde yokta sikmaman gerekiyo aklinda bulunsun.rahim kasilmasina sebep oluyo
kızlar merhaba, bir şy sorabilir myiim? bu park yataklar var ya, ilk doğduğunda bebişler park yatak kullanmak uygun olur mu sizce?
canim kizimda ilk 6 ay kullandim.bunda da insallah ilk 6 ay park yatak kullanicam.baslangic icin en uygunu park yatak bence.
Kizlar ya belime sanci giriyor sanki bebisde vajinama baski yapiyor gibi offf dun biraz is yapmıştım ya hic mi bise yapmicam anlamadim ki yatiyom surekli zaten gece belime sanci geldi erken dogumdan korkuyorum vallahi..
Aklina getirme oyle seyler.inan dogum ve dogum sancisi o kadar kolay soylencek seyler degil.kendi kendine evham yapma kotuyu cagirma.

Kizlar bide bebek arabasi demissiniz.sakin ucuz diye kotu bisey almayin cunku en cok kullanilan sey ve kotusu hic bi halta yaramiyo.full duzen almanizada gerek yok bence.benim tavsiyem chicco nun baston arabasi.eger agir teferruatli bisey alirsaniz 6 aylikken emin olun baston bakmaya baslicaksiniz.ki dedigim araba 450 lira.bide oncesinde o teferruatli olanlara en az 800 lira verceksiniz ve sonrasinda bi ise yaramicak.sadece tavsiye :anneadayı:

ben ahşap karyola zaten alacağım canım odası olacak.. ama o ahşap karyolaya ilk 3 ay falan yatırılmaz diyor herkes, o yüzden yatak odasına jkendi yanıma beşik alayım dedm.. ama düşündüm annem bakacağı zaman nerede yatacak? orada da boş yatak var muhakkak ama korkuluk takmak gerekecek falan filan :) zor işler... çevrende varsa arkadaşın falan alabilirsin sen onlardan edinebilirsin... benim çevremde yok pek..
ben ikinci el sepet besıklerden aldım duruma gore 3-4-5 ay kullanılıyomus. herkes ne gerek var dedi ama ben pısman deılım ıyıkı almısım. bende satarım sonra. yatagın ucuna koyarım bayada buyuk ıcı. bence bı dusunun onu da

canım annemler çiftlikköydeler. yalova devlet hastanesinde erkek bir doktor var, kardeşimin arkadaşı yakın zamanda doğum yaptı onda ve çok memnun kaldı. eğer düşünürsen ismini öğrenebilirim senin için bi araştırırsın
Saol canim ama devlet hastanesi istemiorum :(

Gecen haftaki seker yuklemesinden sonra diyabet ve diyetisteyene gittik bugun. Diyete bàsliyorum. Gunde 10 kez de kan sekerimi olcecegim bir hafta boyunca. Sonrasinda diyet mi insulinle mi devam edilecek bakilacak. Toplam 5-6 kilo almam gerekiyormus 5 kilosunu aldim zaten simdiye kadar. Sonra doktorumuza gittik, kizimiz 780g olmus. Uyuyordu galiba gozleri kapaliydi. Aslinda izne ayriliyoruz uzun yola cikacaktik ama bu diyet isi aklimizi bulandirdi. Gittigim yerlerde dikkat edebilirmiyim diye. Kararsizim ufff

Selamlar, Allah herkese yavrusuna sağ salim kavuşmayı nasip etsin :)

Bebek arabasına karar veren var mı? Cybex diye bir marka var Alman malı, hiç bunu gören duyan hakkında bilgisi olan var mı?

Bir de, çalışan hamileler ne giyiyorsunuz? Artık göbekler kocaman oldu, birkaç parça kıyafet aldım ama hala ne giyeceğim diye kıvranıyorum. İki renk hamile pantolonu, bir hamile bluzu, birkaç tişört, bir tayt aldım. İki de yazlık elbisem var efil efil. İşyerim de resmi kurum olunca ne giyeceğimi şaşırıyorum, eski bluzlerime güveniyordum ama göğüsler sığmıyor göbek sığsa da :KK48:
Bebek arabasi konusunda hala bende karar veremedim neye elimi atsam bir yorum geliyor en son pierre cardin twiste karar verdik bakalım ne olacak hamile kiyafetlerine gelince c&a ve h&m den salas bluzler ve gomlek aldim gayette iyiler ozellikle c&a ya bak derim buyuk beden aldim ve gayet şık fiyat olarakda gayet uygunlardi fiyat olarak

Bugün edindiğim bilgi
C&A tek tek kapanmaya başlamış
31 Hazirana kadar bütün şubeler kapanmış olacakmış.
Defacto ya devirde ürünler devir olmayacakmış sadece mağaza ve çalışanlar devir olacakmış,bildiğiniz defacto olacak.
Ürünler ekstra indirime girmeyecek beraberinde toplayıp götürecekmiş firma.

Kızlar bebek hareketlerini artık cok hissetmiyorum. Endişeliyim :(

Kızlar bebek hareketlerini artık cok hissetmiyorum. Endişeliyim :KK43:

günaydın canım büyüdükçe alanları daralıyo diye hissetmemiz azalabiliyo tatlı bişiler at ağzına uzan biraz ayaklarının altınada yastık koy bakalım napıcak. istersen bu arada doktorunu bi ara yada aile hekimine gidebilirsin kalp atışlarını duymak için. aile hekimine gidersen kalp atışlarını duyana kadar panik yapma, kalbine denk gelmesi zaman alabiliyo hemşire bulmak için zorlanabiliyo bazen. bizide habersiz bırakma lütfen

park yataklara baktım.
dikkatimi çeken boyları farklı
birde 2 yaşından sonra en alt sevyede yatacaksa dışardan fermuarlı kapısı olmasında yarar var.Yoksa 4-5 yaşlarında içine koy çıkar sıkıntı çıkardır,kapı fermuarını açık bırakırsın kendi girip çıksın içine :)

aynen öyle canım bende geniş ebatlı alıp tabiki fermuarlı alarak yani bi 700-800 ü gözden çıkararak yatak alacağım inşallah :KK46:

endişelenme,sakin olmaya çalış.
sedabk sedabk ; dediği gibi bebek hareketlerinde azalma ve daha yavaş şiddette hissetme olması normalmiş çünkü bebek büyüdüğü için rahim içerisindeki hareket alanı kısıtlanıyormuş.hareketleri sıklığında ve sayısında anne zaman zaman değişiklikler hissedebiliryormuş.
ihmalde etme,doktoruna danış, enazından kafanın rahat olması için.

Bebeğin hareketleri 28.hafta itibarı ile sayılmaya başlanıyormuş.
28. hafta dan sonra
12 saat içerisinde en az 10 kere hareket etmesi gerekiyormuş.
o haftalardan sonra hareket etmemesi durumunda doktora başvurun deniliyor.
Ama sen yine de danış,için rahat etsin.

canım ama o beşiklerde uzun kullanıma uygun değil sanırım parça parça herşeye para vereceğine bence 1 kere ver tam olsun
ben 700 ü gözden çıkardım 5 yıl kullanabilecekse ve mobilya bile çocuğa dar gelebiliyo habire bişey almaktansa
bi kere alıyım tam alıyım diyorum
bende inşallah ağustos sonunda herşeyi bitirmiş olurum
Rabbim izin verirse kurbana kadar çalışacağım hem evde kendimi yemem hemde maddi anlamda katkım sürmüş olur
bende çalışmaya döndüğümde bebeğimi anneme götürücem olmadı yatağıda götürürüm kalmak falan zorunda olur bişey çıkar
aynı durumdayız tatlım:) hayırlısı olsun hakkımızda

günaydın canım büyüdükçe alanları daralıyo diye hissetmemiz azalabiliyo tatlı bişiler at ağzına uzan biraz ayaklarının altınada yastık koy bakalım napıcak. istersen bu arada doktorunu bi ara yada aile hekimine gidebilirsin kalp atışlarını duymak için. aile hekimine gidersen kalp atışlarını duyana kadar panik yapma, kalbine denk gelmesi zaman alabiliyo hemşire bulmak için zorlanabiliyo bazen. bizide habersiz bırakma lütfen

Canım tatlı yemeyi tamamen bıraktım siye belkide azaldı. İeker çıktığından beri hiç tatlı yemiyorum. Biraz bekleyelim o halde :)

endişelenme,sakin olmaya çalış.
sedabk sedabk ; dediği gibi bebek hareketlerinde azalma ve daha yavaş şiddette hissetme olması normalmiş çünkü bebek büyüdüğü için rahim içerisindeki hareket alanı kısıtlanıyormuş.hareketleri sıklığında ve sayısında anne zaman zaman değişiklikler hissedebiliryormuş.
ihmalde etme,doktoruna danış, enazından kafanın rahat olması için.

Bebeğin hareketleri 28.hafta itibarı ile sayılmaya başlanıyormuş.
28. hafta dan sonra
12 saat içerisinde en az 10 kere hareket etmesi gerekiyormuş.
o haftalardan sonra hareket etmemesi durumunda doktora başvurun deniliyor.
Ama sen yine de danış,için rahat etsin.

Aynen canım ama endişeleniyorum ister istemez.
Kaybetme korkum hiç azalmadı. Allah korusun bebeklerimizi :(

ben ikinci el sepet besıklerden aldım duruma gore 3-4-5 ay kullanılıyomus. herkes ne gerek var dedi ama ben pısman deılım ıyıkı almısım. bende satarım sonra. yatagın ucuna koyarım bayada buyuk ıcı. bence bı dusunun onu da
ay canımmm onlar çok tatlı oluyo bayılıyorum :) bir de üstünü tülle felan süslersin ooo nefis :):):)
ama biraz uzun süreli kullanım olsun derdine düştüm, o yüzden bu tarz almam sanırım.. ama teşekkür ederim fikir verdiğin için.

canım endişe etme. bebek ters dönmüştür belki? biliyorsun sürekli dönüp duruyorlar içerde, tamamen arkasını döndüyse sana tekme yumruk atamıyordur şu an belki.. tekrar döner bence,

benim bebeğim çok hareketli ama bi kaç kez hareketini anlamadığım oldu ben de panik oldum biye hareket etmiyo diye ama sırtüstü uzanıp bekleyince pıt pıt hissetmiştim hafif de olsa,
demek ki uyuyorlar, uyuyup büyüyorlar :) sen de yatıp bekle istersen

Aynen canım ama endişeleniyorum ister istemez.
Kaybetme korkum hiç azalmadı. Allah korusun bebeklerimizi :KK43:
Allah korusun,burda hangi arkadaşımızı endişeli görsem bende kendimi yerine koyuyorum.
Allah sağlıklı kucağımıza almayı nasip etsin inşallah.

Back
X