Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Kızlar bebek hareketlerini artık cok hissetmiyorum. Endişeliyim![]()

aynı durumdayız tatlım:) hayırlısı olsun hakkımızda

natural olandan al anne göğsüne yakın olan o. Cam veya pp senin tercihine kalmışKızlar bu philips aventin yenidoğan biberonunu almak istiyorumda (120 ml ) 2 şekli var ama bi natural olan bi cam olan. Siz hangisini tavsiye edersiniz alanlar oldu mu?
çok doğru canım, çevremden gördüğüm kadarıyla başbaşa vakit geçirelim, biraz yürüyüş yapalım falan olmuyor bebek gelince :) son 3 ayımız falan başbaşa olabilceğimiz, iyi değerlendirmemiz lazımamin canım inşallah hayırlısıyla gelir bebişlerimiz
iyice telaş bastı beni zaten sanki bişey yetişmicek gibi
bi de son günlerde sürekli eşimle beraber vakit geçirme derdindeyim
doğumdan sonra rahat rahat geçiremicem diye
yani yine geçiririz ama önceki gibi olmıcak garanti bu adamın yanında iki dk otursam yok ağladı yok uyandı derken gitti yani
şimdi hunharca adamı esir ediyorum yanımda![]()
Canım benim şekerim 50 gr da yüksek çıktı dr tekrar gel 100 gr yapalım dedi bende gitmek istemedim. O zaman diyet yapıp evde kendin haftada 2 kez ölçeceksin dedi ben de şu an diyete başladım şeker ölçüm cihazından alıcam inş. dr yazarsa o yazsın evde ölçeyim dedimKizlar gunaydin sekeri yuksek cikip evde olcen var mi?degerler nasil olmali,bilen var mi?
çok doğru canım, çevremden gördüğüm kadarıyla başbaşa vakit geçirelim, biraz yürüyüş yapalım falan olmuyor bebek gelince :) son 3 ayımız falan başbaşa olabilceğimiz, iyi değerlendirmemiz lazım
benim de alışverişim eksik baya, zaman azaldı gibi hissediyorum, sonra amaaan hallederim nolck diyip tembellik ediyorumnolcak bunun sonu bilmiyorum, bide net karar veremiyorum ki gidip alıyım
hayırlısı bakalım

çok doğru canım, çevremden gördüğüm kadarıyla başbaşa vakit geçirelim, biraz yürüyüş yapalım falan olmuyor bebek gelince :) son 3 ayımız falan başbaşa olabilceğimiz, iyi değerlendirmemiz lazım
benim de alışverişim eksik baya, zaman azaldı gibi hissediyorum, sonra amaaan hallederim nolck diyip tembellik ediyorumnolcak bunun sonu bilmiyorum, bide net karar veremiyorum ki gidip alıyım
hayırlısı bakalım
aynen öyle canım değerlendirmemiz lazım
ben aslında tüm planı yaptım bi kaç bişey aldı zaten kayınvalidem falan
1 hastane çıkış var 1 küçük set var
3-4 alt üst takım var
1 tane battaniyesi , 1 tane pikesi var
2 de yelek var
çok heves edip alt açma yastığı ve serme takımı almıştım o var şimdilik
bi şifonyer yaptırdım 5 çekmeceli
şimdi alacaklarım
1 büyük dolap (tekzende buldum ordan alıcam)
1 park yatak (daha nerden alıcam bilmiyorum)
yine alt üst kıyafet (beresi eldiveni dahil)
banyo için malzemeler
port bebe seti
yelek (kendim öreyim diyorum kış bebeği çok lazım olacak)
ateş ölçer falan
sanırım gidip bakınca daha aklıma gelir küçük bi listem var yine de
kendime de
gecelik,pijama,kıyafet falan alıcam
daha süsleri düşünemiyorum sadece keçeden balonlarla kapı süsü yapılıyo ondan yaptırıcam çok istiyorum
sonra şifonyerin üstüne süs yaparım dedim mevlüt düşünmüyorum gelene birde magnet yaptırıcam yanına çikolata görmeye gelene hediye ederim inşallah dedim çok çetrefile gerek görmüyorum zaten masraf baya oluyor
her ay maaşa göre alıcam işte herşeyi
daha evin temizliği halısı perdesi storu var çünküm araya badana da sokarım oh mis battık
oğluma herşey değer annesi çalışacak nasılsa
Hareketlerini çok yoğun hissetmeye başladığımdan ve detaylıdan sonra rahatlayınca,bir heycan bir heves geldi bana :) ama elbette korkuyorum halen , inidirimde gördüğüm fırsatlardan yararlanmaya çalışıyorum,ama büyüklere yatak,araba,puset vs girişmedim onlar 32. haftadan sonra alırım sanırım.
sen listeni oluşturdun mu?
ayyy ben de ilk alışverşim için detaylı ultrasonu beklemiştm.. detaylıdan sonra ilk alışverişimi yaptım.. hem cinsiyeti 2.bir doktor da söylemiş oluyor, hem bebeğin herşeyine bakıp iy olduğnu görüyorsun, o dönem böyle bi güven gelmişti... hemen ufak efek alışveriş yapmıştım.. bu zamana kadar aldıklarım
0-3 aylık bir kaç tulum, 3-6 aylık bir kaç tulum aldım..
0-3 ve 3-6 ay pijama aldım alt üst takım
2 tane penye battaniye aldım,
3 tane fln yelek aldım, pembe, krem ve sarı renk,
a101 indiriminden alt açma, alez falan almıştım,
kışlık dışarı çıkarken çocğu koymalık peluş bişiy hediye geld..
içe giydrmelik yarım kollu zıbınlar aldım,
en son ilk 40 gün giydirilen eldvenli şapkalı takımlardan aldım 2 adet, yenidoğan..
biraz saç bandı falan aldım kızıma süslerim diye..
alınanlar bunlar...
liste yapmadım oturup ama kafamda var,
hastane çıkışı eksik, yine ilk günler giydirmelik eldivenli şapkanlı takım eksik,çorabımız hiç yok,müsli bezlerden alınacak,havlu seti alınacak,
küçük beşik alacağım,odası için ahşap beşik alacağım,evdeki odanın dolaplarını kaplamak için duvar kağıdı araştırcağım,uyku seti alacağım,
araba-puset li travel set alınacak,anne-bebek çantası,alacağım
ateş ölçer, biberon,tırkan bakım seti, emzik bakılacak,banyo malzemeleri bakılacak,bakım kremleri, şampuanı losyonu pişik kremi bakılacak,
kendime de gecelik,pijama, hiç almadım, onlara da bakmam lazım.. bir de emzirme önlüğü almak lazımmış çok öneriyorlar..
kapı süsü, takı yastığı, loğusa terliği,sac bandı gibi şeylere çok özeniyorum, onları da instagraaamdan bakıyorum... ben de kapı süsü için 2 seçenek arasında kaldım birisi keçeden balonlarla olan, biri de çerçeve içine isim yazıyor, altından kurdeleler sarkıyor, ikisi arasında kaldım. hangisini seçersem yanında takımı takı yastığını da sipariş edeceğim..
hastaneye ve eve hemen gelenler için hediyelik bakarım, hediyelkleri netten diil de Ankara'da kızılay ya da ulustan bakim diyorum.. emin diilim..
listem aşağı yukarı bu kızlar :)
canım evet havalar soğuk olucak ama ben bi avmye falan giderim izinliyken, o yüzden arabası puseti hazır olsun istiyorum.. port bebe de aynı şey eğer aynı port bebeden bahsediyorsak :) bez olanları demiyorsun dimi? eğer bez olanları diyorsan o sadece ilk 1 ay yetiyor sonra taşımak zorlaşıyor bebek için de ergonomik değil diyorlar..maşallah canım hemen hemen aynı şeyler kalmış
ben bebek arabasını doğumdan sonra alırım diyorum
çünkü kışın bebek gezdirecek halim yok dışarı çıkarken portbebe ye koyup taksi veya arabayla giderim dedim
sağlık ocağına falan çünkü yakın öyle çok uzakta değil bizim sağlık ocağımız
inşallah bu ara dolabı halledicem
bu ay sonu maaş alınca da yatağı halledicem oh mis sonra sadece kıyafetler ve evin temizlik masrafı kalıyor
şu ağız bezlerini kendimde alır etrafını geçerim diyorum bazende hazır mı alsam diyorum bilemedim
ayyy ben de ilk alışverşim için detaylı ultrasonu beklemiştm.. detaylıdan sonra ilk alışverişimi yaptım.. hem cinsiyeti 2.bir doktor da söylemiş oluyor, hem bebeğin herşeyine bakıp iy olduğnu görüyorsun, o dönem böyle bi güven gelmişti... hemen ufak efek alışveriş yapmıştım.. bu zamana kadar aldıklarım
0-3 aylık bir kaç tulum, 3-6 aylık bir kaç tulum aldım..
0-3 ve 3-6 ay pijama aldım alt üst takım
2 tane penye battaniye aldım,
3 tane fln yelek aldım, pembe, krem ve sarı renk,
a101 indiriminden alt açma, alez falan almıştım,
kışlık dışarı çıkarken çocğu koymalık peluş bişiy hediye geld..
içe giydrmelik yarım kollu zıbınlar aldım,
en son ilk 40 gün giydirilen eldvenli şapkalı takımlardan aldım 2 adet, yenidoğan..
biraz saç bandı falan aldım kızıma süslerim diye..
alınanlar bunlar...
liste yapmadım oturup ama kafamda var,
hastane çıkışı eksik, yine ilk günler giydirmelik eldivenli şapkanlı takım eksik,çorabımız hiç yok,müsli bezlerden alınacak,havlu seti alınacak,
küçük beşik alacağım,odası için ahşap beşik alacağım,evdeki odanın dolaplarını kaplamak için duvar kağıdı araştırcağım,uyku seti alacağım,
araba-puset li travel set alınacak,anne-bebek çantası,alacağım
ateş ölçer, biberon,tırkan bakım seti, emzik bakılacak,banyo malzemeleri bakılacak,bakım kremleri, şampuanı losyonu pişik kremi bakılacak,
kendime de gecelik,pijama, hiç almadım, onlara da bakmam lazım.. bir de emzirme önlüğü almak lazımmış çok öneriyorlar..
kapı süsü, takı yastığı, loğusa terliği,sac bandı gibi şeylere çok özeniyorum, onları da instagraaamdan bakıyorum... ben de kapı süsü için 2 seçenek arasında kaldım birisi keçeden balonlarla olan, biri de çerçeve içine isim yazıyor, altından kurdeleler sarkıyor, ikisi arasında kaldım. hangisini seçersem yanında takımı takı yastığını da sipariş edeceğim..
hastaneye ve eve hemen gelenler için hediyelik bakarım, hediyelkleri netten diil de Ankara'da kızılay ya da ulustan bakim diyorum.. emin diilim..
listem aşağı yukarı bu kızlar :)
Amin canım , sizlerin aldıkları da hayırlı uğurlu olsunlisteni saymandan gözüm korktu
Aldıkların hayırlı olsun
Ben ilk baştan alacaklarımda ne daha kullanışlı araştırdım.
Ağız bezi (müslin),sırt bezi, omuz bezi,emzirme önlüğü,emzirme yastığı,alt açma minderi ve kullan at alt açma vs indirime girdiğinde e-bebekten aldım.
2 tane hastane çıkışı ve 2 alt üst pamidordan yarı fiyatına düştüğünde aldım.Hastane çıkışında eldiven şapka var ,belki ayrıca 2 şer şapka ,eldiven daha alırım.Hastanede ayrıca bir hastane çıkışı veriyormuş.
Trendyol dan iki bady bir yelek ,bir sweat ve 3 penye battaniye polo yarısının yarısı indiriminden aldım.
C&A ve H&M in indirim reyonundan 3 hırka ve önlük aldım.C&A indiriminden bolca çoraplarını aldım.
İkeada bebek nevresimi indirime girdiğinde tanesi 10-12TL düşmüştü 2 tane aldım.
Ateş ölçer braun kulaktan ölçmeli yedek uçları ile çeyizimde vardı.
jokerde bebek havlusu 14tl düşmüştü onu aldım.
Aradığım geceliği bir çarşı pijamacasında buldum, herzaman giyebileceğim spor model çok şirin lohusa geceliği 29tl aldım.Bir yedek daha alıcam.dantelli vs sevmiyorum :)Üstüne giyebileceğim sabahlığım ve terliğim evde var.
Saç bandını kendim yapıcam.Normal lastik taçın bir yanında slikonla pastel renk çicek yapıştırcam veya eminönünden alırım.
tarak- fırça,termometre vs
www.e-minico.com da
diğer yerlere göre çok indirimde örn
Chicco Fırça ve Tarak Seti Mavi 12TL (37TL normalde)
Weewell WTB130 Banyo ve Oda Termometresi - Sıcaklığa Göre Renk Değiştirir 23TL
bugun gelecek siparişim memnun kalırsam sudocrem vs diğer ihtiyaçlarını ordan alırım.
küvet +sünger pamidordanda alabilirim.
kıyafet olarak bady,alt ve sweat alırım.göbek bağı düşene kadar tulum giydirmemeye çalışı demişler.
uyku tulumu ve normal tulum alıcam (kıyafetleri hastane çıkışı hariç 3-6 aylık alıyorum, 56 bedenden küçük almıyorum)
hastane ziyaretleri için çikolata ve ikramlık düşünüyorum.
Evde duasını okuturkende hediyesi vermeyi düşünüyorum,kararsızım,ama henuz hediyelik konusunda bir düşüncem yok,bir kenara atmalık olmasın diyorum ,mini metal lokumluklar var, tanesi 1-1.50 tl satılıyor eminönü ve internet satışında içine badem şekeri,lokum çikolata konulabilir,o da olabilir.Önce bir gidip dolaşıp seçeneklere bakmal lazım.Ellime alıp bakmadan karar veremiyorum.
Amin canım , sizlerin aldıkları da hayırlı uğurlu olsun
Göbek bağı 10 içinde felan düşüyor diye biliyorum ama.. o zamana kadar hastane çıkış setinin içindeki alt üst takımı giydirirz o zaman :)
bizim yeğenimiz var, 9 aylık şimdi, o doğduğunda ne tarz giydi inceledim, ilk 2 ay hep tulum eldiven şapka yelek... 3 aydan sonra alt-üst değişik şeyler giymeye başlamış, şapka ve eldiveni bırakmışlar tamamen.. 6 aydan sonra zaten baya eşofman takımı hırkalar falan büyük insan gibi giyinmeye başladı :) bizim de öyle olur gibime geldi mevsm de aynı olcak :) alırken biraz da ona göre alıyorum ben...
canım vallahi buraya yazarken listemi oluşturmuş oldum :) kullan at alt açmalar çok iyi oluyormuş bu arada iyi düşünmüşsünbir de sudokrem dedğn pişik kremi mi?
benim çevremde hep hastanede çikolata + hediyelik verildi.. ben de magnet ya da notluk gibi bişiler düşünüyorum...
keşke imkanımız olsa hepimiz toplanıp kızkıza alışverişe gitsek falan :) hayat daha güzel ve kolay olur![]()
canım evet havalar soğuk olucak ama ben bi avmye falan giderim izinliyken, o yüzden arabası puseti hazır olsun istiyorum.. port bebe de aynı şey eğer aynı port bebeden bahsediyorsak :) bez olanları demiyorsun dimi? eğer bez olanları diyorsan o sadece ilk 1 ay yetiyor sonra taşımak zorlaşıyor bebek için de ergonomik değil diyorlar..
cnm müsli bezlerden al muhakkak, mermerşahi diye de geçiyormuş. sadece ağzını silmek için değil de, ıslaklığı falan emiyormuş, havlunun içine müsli bez dikenler var önce o emsin gibisinden.. sadece penye yeterince emmiyor diyorlar..
ben 6 aylık olunca mama sandalyesi ve oto koltuğu alırım extra :) aklımdayken yazayım dedm listesine eklemek isteyen varsa
yok cnm, hani doğunca ilk nefes alınca ağlıyorlar ya, onu demek istemiş, ciğerleri gelişior anlamında sanırım.. nefes alıp ağlayabilir gibisinden. ben öyle anladımkızlar ben mi yanlış anlıyorum anne karnında mı ağlayabilir diyo sizce bu Eki Görüntüle 1857466
tşk ederim :)
göbek bağı kimisinde bir hafta da kimisinde 20 günde.
doktorlar genel 20 gün içinde diyor.
bencede hastane çıkışları yeter. Sonrasında çok hızlı büyüyorlarmış. 0-3 aylıklar olmayabiliyormuş.
Avm de gezerken baktım 3 aylıklar maşallah bayağa etli butlu ısırmalık :)
o yuzden alırken 3-6 aylık almak mantıklı geldi.
6 aylık olduklarında zaten bahar yaz gelmiş olacak inşallah,gider keyfle alırız alacaklarımızı .
kullan at açmalar e-bebekte baby &me 10lu ->4 al 3 öde vardı 21 TL ye geliyor 4 paketi.
iki boyu var 60x60 (daha kalın) ve 60x 90
60x90 aldım hastanede lohusa alt bezi olarakta kullanılıyormuş.
pişikte hangi sayfaya baksam herkes sudokrem diyor başka birşey demiyor.Mothercare de pahalıydı bayağa.
miniço sitesinde daha avamtajlı.Buarada siparişim geldi sorunsuz.
aslında biraraya gelme durumu olsa super olurdu.Beraber alışverişe gidilir hem fikir alışverişinde bulunurduk hemde toplu alışverişde indirimde alırdık.
hmm ben bez olandan bahsediyordum ama bakalım eğer istediğim gibi bişey bulursam alırım olmadı onu da
bende mama sandalyesi istiyorum çok hevesim var ona bakalım
travel sistem bebek arabaları oto koltuk olarakta kullanılıyo sanırım
oturduğum yerden incelemediğim şey kalmadı ama gidip görmek daha nasip olmadı bişeyi inşallah yakın zamanda bir bebek mağazasına gidicez en azından fiyatları hakkında bilgimiz olsun
o zaman alırım olmadı müsli bezi de kayınvalidem evde yaptı ama çok ince o hayatta suyu emmez bi fayda etmez