• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 135 43,5%
  • oğlumuz geliyor

OY: 155 50,0%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 6 1,9%
  • ikiz oğullarımız olacak

OY: 3 1,0%
  • ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

OY: 4 1,3%
  • üçüzlerimiz olacak

OY: 7 2,3%

• Ankete Katılan
    310
Hadi ya bende doğum için medipolü düşünüyorumdum hatta gidip hastaneye odaları falan gezdik eşimle fiyat aldık medipolün yeni doğan doktorunu çok övüyorlar onun için istiyorum sırf.

medipol eskiden cemaatindi canım doğru ama artık değil. şimdilerde yok öyle bi durum, bilgin olsun

Aynen canım ağız tadıyla bi hamilelik geçirtmiyorlar yediğimde kursağımda kalıyor :)

ya sen ne bakıyosun millete canım benim ye gitsin istediğini. dr yavaşş diyene kadar yemeye devammm :) isteyen istediğini söylesin, canım bunu istiyo (.) yok balık ye yok cevizini aksatma yok hamur işi yeme eee canım istiyo o nolucak e o zaman ye tabii ama yinede çok yeme sonra veremezsin. kendi yemiş afedersin öküz gibi hamileyken ne bulduysa sonra doğumdan sonrada süt yapar diye inek muamelesi görmüş şimdi sana yeme diyo. yok yaaa oldu canım görürsem söylerim :) doğuma kadar geçen süre boyunca doğum sonrası zamanda kilo vermek durumu var. yani 9 ayda alınan 9 ayda veriliyomuş. e tabii bu süreçte emziriyorum yerim mantığı olmamalı. yeticek kadar besleyici bişiler yenmeli ve bol su içmeli. arkadaşın dediği gibi sadece su süt yapar doktorların dediğide bu zaten

benle konuşmuştun canım :) dr bana ferro sanolu verdiğinde artık decavite gerek yok zaten benzer şeyler demişti. aynı değil tabikide ama ferroyu alıyosan decavite ihtiyaç olmuyomuş
aa öyle mi dedi. şaşırdım cnm, birinde sadece demir var ama diğerinde diğer vitamin ve mineraller var.. bilemedim sen nasıl uygun görüyorsan öyle yap :)

Canim sagol. Bebegimle ilgili bir sorun yok simdilik cok sukur. Ama gun icinde seker degerleri yedigine ve hareketine gore inanilmaz degisiyormus insanin. Demekki bu zamana kadar epey etkilemisim yavrumu. Diyetle beraber degerlerim cok normal. Yediklerimle doyuyorum fazla bile geliyor ama gozumun kaldigi herseyi yiyemiyorum o cok can acitiyor. Dondurma ďahil hicbir tatli yok. Hamur isi, kizartma yok. Inanirmisin melemeni, sahanda yumurtayi bile ozledim. Ama daha iyi hissediyorum kendimi keske daha erken baslasaymisim diyete diyorum. Hem yavrum hem de benim icin.

sahanda yumurta da mı şekeri etkiliyor canım:s

Canim ben yaptirdim. 50 lik yuklemede 142 cikti sekerim. Doktor 100 luk istedi. Seni korkutmak istemiyorum insan dayaniyor ama ac kalmak ve saat basi toplam 4 kere kan alinmasi seni yorgun birakabiliyor. 100 luk yuklemede 2. Saatteki olçumum max 155 olmasi gerekiodu benim 162 cikti. Doktorum diyetisyene gidebilirsin dedi ama ben sonuclarin o kadar abartili oldugunu dusunmuyorum. Şeker ve hamurisine dikkat ediyorum o kadar. Bir de doktorum acayip pimpirikli bir kadij o yuzden de ben onemsemiyor olabilirim :)
Canım dikkat etmekte fayda varmış ya allah korusun bizde olmasada bebekte çeşitli sıkıntılar meydana gelebiliyormuş. Bende inş. dayanmaya çalışaağım bakalım, sonuçlara gör e az da çokta olsa yinede dikkatli olacağım inş.
Gecmis olsun canim. Bahsetmistim ben de de genetik yatkinlik olunca direk 75 g yapildi ve 2. Saatte dusmesi gereken seker 167 ye yukseldi. 100 luk yapilmadi, diyete basladim. 15 gundur diyet ve evde kendim olcuyorum. Yarim saat yuruyusum var. Haftada bir de diyabete ve diyetisyene ayri ayri gosteriyorum sonuclarimi. Gitmeden 3 gun once yedigim ictigim herseyi yaziyorum. Hamileligin basindan beri 5 kilo aldim ve hic kilo almadan bitirecekmisim. Sanirim almiyorum da. Ama ciddi mesai gerektiriyo. Diyet zor olsa da sonuclarim cok sukir simdilik iyi, yoksa dusuk doz insulin baslayabiliriz dediler. Onun icin col dikkatliyim.
Canım allah yardımcın olsun. Biz annemde yaşadık bu durumu kardeşimle aramda 10 yaş var benim hatırlıyorum annem 5.5 aylıkken hastaneye yattı ve orada düzenli beslenme ve insülin ile hamileliği boyunca toplam 4 kilo aldı. Kardeşim 1 ay erken geldi ama çok şükür çok sağlıklıydı. 2.5 ay daha dişimizi sıkacağız herşey bebeklerimiz için...Ben düşük bile çıksa dikkatli olacağım. Dün hemen yürüyüşe başladım. İnş. cuma yaptıracağım. dr.um izinli pazartesi yorumlayıp söyleyecek bana bakalım hakkımızda hayırlısı olsun inş.
seni korkutmak istemem ama ben ilk hamileliğimde yüzlük yaptırdım ve çok kötü oldum, yanımda eşim vardı allahtan da ilgilendi benimle.

bu hamileliğimde 50 lik yine yüksek çıktı, doktor yüzlük istedi, dedim yaptıramam mümkün değil, o zaman 3 gün açlık tokluk ölçtür bakalım ona dedi, şimdilik diyet yap falan demedi.
bakalım ne diyecek sonuçları görünce.
İşte gizli şeker dediğimiz ne yazıkki açlık tokluk şekeri ile tam anlaşılamıyor. Ben 3 haftadır ölçüyordum. Tüm değerlerim normal çıkıyordu ama yükleme fazla çıktı mesela, sen yine de dikkatli olmaya çalış derim ben. Tek başıma gitmeyeceğim hastaneye

@triton-x geçmiş olsun cnm inş kolay atlatırsın şu şeker testini, ben hiç şeker testi yaptırmadım bu arada insülin,açlık kan şekeri, d vit, b12, ferritin, demir, hemoglobin, hct, hbA1c değerlerime baktırdım....
şeker adına insülinim iyiydi açlık kan şekerim 66 ydı ama sabah saat 9 buçuk gibi yaptırdım ki benim için kahvaltı adına geç bi saat, bir de diabetin varsa kontrollü olup olmadığını gösteren HbA1c değeri var o da normal çıktı...
bu arada kanda demirim iyi , hemoglobin değerim normal sınırlar içinde fakat hamileye göre düşük diye demir takviyesi yazdı doktor, d vit az bi şey düşmüş havalar güzel ilaç yazmama gerek yok dedi, esas doktoruma henüz göstermedim o zaten rutin test yaptır deyip geçiyor ama ben normalde şekerli bi meyve ,az bi beyaz ekmek bile yiyince direk kusuyorum bayıyor beni ekşiler midemi rahatlatıo, artık o çok sevdiğim dondurma ve sütlaç da bayıyo .. o yüzden zaten hiç dayanamayıcağımı düşünüyorum şeker testine....
şimdiye kadar 2-2,5 kilo almışım, hurma çok güzel bi meyve gerçekten şeker dengesi adına mutlaka tavsiye ederim ....... misal bazı sabahlar yulaf pişiriyorum içine hurma ceviz hindistan cevizi tarçın kakao koyup 1 saat bekletip yiyorum o 1 saat içinde hurmalar şekerini o kadar güzel salıyorki hem uzun süre tok mide için rahatlatıcı bebek için de bombastik bir öğün oluyor, diyet yapanlara güzel bi tarif olabilir...... tekrar geçmiş olsun umarım sorunsuzca atlatırsın sonuçlarını mutlaka paylaş bizimle de
Canım çok güzel açıklayıcı bilgiler vermişsin çok teşekkür ederim. Dediklerini not alacağım ve elimden geldiğince uygulayacağım inş.
Ama uzmanların görüşü gizli şekerin ve gestasyonel diyabetin yüklemeyle anlaşılacağı yönünde...Yukarıda da yazmıştım, benim açlık tokluk değerlerim hep normal çıkıyordu ancak yükleme de fazla çıktı. Ama sen güzel besleniyorsun zaten bu dikkatle şekerinin yükseleceğini düşünmüyorum. Tekrardan teşekkür ediyorum.

bazen oynuyo benimle valla bakınca duruyo kafamı çeviriyorum başlıyo yada eşimin elini sıkıyorum hiç hareket etmeden o zaman bile anlıyoda duruyo annesinin kuzusu oyuncu olucak sanırım bizim sıpalar :)

aynen akıllı bıdıklar

Off bilemiyorum erken doğum olma ihtimalim var medipol kosuyolundaki yeni doğan doktorunun çok iyi olduğunu duyduk o yüzden orayı istiyorum ama bakalim nasip kısmet.

hayırlısı olsun canım ya kısmet tabii ama bir an önce karar versen daha iyi olur tabii beğenmezsen değiştirme fırsatın olsun

ya sen ne bakıyosun millete canım benim ye gitsin istediğini. dr yavaşş diyene kadar yemeye devammm :) isteyen istediğini söylesin, canım bunu istiyo (.) yok balık ye yok cevizini aksatma yok hamur işi yeme eee canım istiyo o nolucak e o zaman ye tabii ama yinede çok yeme sonra veremezsin. kendi yemiş afedersin öküz gibi hamileyken ne bulduysa sonra doğumdan sonrada süt yapar diye inek muamelesi görmüş şimdi sana yeme diyo. yok yaaa oldu canım görürsem söylerim :) doğuma kadar geçen süre boyunca doğum sonrası zamanda kilo vermek durumu var. yani 9 ayda alınan 9 ayda veriliyomuş. e tabii bu süreçte emziriyorum yerim mantığı olmamalı. yeticek kadar besleyici bişiler yenmeli ve bol su içmeli. arkadaşın dediği gibi sadece su süt yapar doktorların dediğide bu zaten
Çok doğru söylüyorsun canımm aynen çevrede konuşanlarda kendi kilosuna bakmadan konuşanlar zaten. Emzirirken dikkat edersek yavaş yavaş gider inşallah kilolar :)

Back
X