• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 135 43,5%
  • oğlumuz geliyor

OY: 155 50,0%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 6 1,9%
  • ikiz oğullarımız olacak

OY: 3 1,0%
  • ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

OY: 4 1,3%
  • üçüzlerimiz olacak

OY: 7 2,3%

• Ankete Katılan
    310
Kizlar kafama izinle ilgili birsey takildi. Biliyorsunuz son olaylardan sonra kamuda izinler kalkti, hala da ne zaman uygulamanin kaldirilacagi belli degil. Ben gecen yildan kalan izinlerimi kullanamadim hala. 24 agustosta da 32+0 oluyorum. Egitim_ogretim baslayinca bizde yillik izin de alamazsiniz. Yani kalan 14 gun iznimi 32. Haftada calisabilir raporu aldiltan sonra kullanabilirsem bir sorun olur mu acaba?

Devlet memuru olan arkadaşlar,bu izin meselesini okulla değil ,bence milli eğitim müdürlüğe ve bakanlığa bildirip durumu belirtin.Bunu ister giderek ister mail atarak bildirmekte yarar var.Normal izin kullanmak isteyenle bir değilsiniz.Özel sağlık durumu hamilelik eminim istisna olarak hak tanınacaktır,şuan ki karmaşık durumdan dolayı atlanmışdır muhakak .Keyfi değil izin kullanma isteğiniz. ;)

P

Canim interbette videolara bakiyorum boyle o kadar hizli vuruyorji bebekler benim miik cok sakin diyorum
Haftasına bakıyor musun ama o günlere daha var sanki bide tabii bebeğin karakteri önemli bide anne karnında olduğundan farklı oluyormuş doğduğunda, bi arkadaşın bebeği o kadar hareketli imiş ki karnında 40. Haftaya kadar pozisyon değiştirmiş ama şimdi kuzu gibi maşallah :nazar::KK66:

kızlar lanolinli göğüs kremlerini ne zaman kullanmaya başlamamız gerekiyor. çok korkuyorum şu göğüs yarası işinden :KK17:
canım lonolinli krem ne ben bilmiyrum...

ben geçen bebek alışverişi yaparken görevli kızlardan biri geldi dedi işte kaç haftalık gebesiniz dedim 28, 32 den sonra göğüs kremi kullanmaya başlamanızı öneriyoruz falan dediydi..

bahsettiğim anne yanı yatağı canım arkadaşım vermişti sallanan beşik modelinde. eşyaları oda gibi ikeadan tamamlıycam boya işinden sonra inşallah. kıyafetleri hazır kucuğumun çoktan almıştım zaten (16.haftada cinsiyeti öğrenince :))
ayy güle güleee kullansın bebişlerrr yerim onlarrııı

hayırlı olsn cnm.. eşimin hamileliğim süresinceki davranışlarından memnunum ben mesela.. ama bence eksik bişey var... benim kadar heyecanlı değil gibi geliyo, o yüzden senin yazdığını okudum aklıma geldi, demek ki odanın hazır olması lazım onların da ciddiyeti anlaması için :):):)
bizim ıvır zıvır halloldu, alıp alıp attık odaya, arabası kıyafetleri oyun halısı cart curt.. ama odanın kendisi henüz bitmedi, karyola sipariş verdik ağustos sonu gelicek,sepet beşik de haftaya falan gelecek, dolap ve şifonyerin de kaplanması var.. bunları bitirince, oda hazır olunca dediğin gibi hayal ve heyecanlar artıcak galiba :)
sorma benimkide bi ruhsuz anlatamam. sadece kontrollerde yüzü gülüyo kızını görünce, öyle bi heyecan oluyo geçiyo sonra. ama adamda haklı elini koyunca kızı tekme atmıyoki anlayamıyo garibim hiç bişey. zaman yaklaştıkça boya işi falan oda yavaştan heyecanlanmaya başladı gibi. çok anlatmaz sevincinide hüznünüde bizimki arkadaşlarla falan konuştuğumuzda anlıyorum aslında içinde fırtınalar kopuyo ama çaktırmıyo serserim :)

ayy güle güleee kullansın bebişlerrr yerim onlarrııı
amiin hepsi inşallah. mışıl mışıl uyusunlarda büyüsünler odalarında

canım sen nerede çalışıyorsun ya? öyle şey mi olur? şikayet etsene Alo 170'ten... keşke zamanında kimyasal döküldüğünde yanık olduğunda hastaneden belgeleyip sonra arasaydın alo 170i.. çalışma bakanlığı müfettişleri gelirlerdi hemen... öyle bir ceza alırlar ki felekleri şaşar.. şimdi bu OHAL kapsamında bakanlıklar düzgün çalışmıyor garanti veremem hemen gelirler diye.. keşke yapabilceğim birşey olsa senin için :KK43:

ya cnm bi de... tabii ki maddi konular devreye giriyor karışamam ama şunu bil doğumdan sonra da daha stresli oluyormuş anneler işyerlerinde, akılları evdeki bebekte kalıyor çünkü, bence dönme oraya... zaten kafasına göre seni kimyasalla çalıştıran işyeri sen doğum yapıp döndüğünde seni kesin çalıştırcak mı mesela? yerine eleman bulabilir mesela...
malesef devlet kurumundayım ve bunu yapanlar çok okumuş bilgili akademisyenler. dekan yard. görustum hemen bı daha olmıcak fln filan dedi. dogumdan sonra da emzırenler için bir yazı var onu vereceğim. ama bu kadar sakin olmam zaten o dönemde bir daha basıma böyle bir iş cıkarırlarsa.

normal doğum şart diye bir şey yok. annede bebekte sağlıklı olsunda doğum ne şekilde olursa olsun. eğer cesaretini ölçmek istersen doğum sancın başlayana kadar bekle sancı başlayınca muaynede edebiliyo doktorlar bunu bi konuş istersen. o anda baktın yapamıyosun o zaman sezeryana gidersin. ama kendini strese sokup sürekli düşünüp durucaksan bebeğinede yazık içerde sıkma çocuğu sezeryana git olsun bitsin. zaten yaşadığın zor bir süreçtir önceden, 1 kere aşabilmişsin, yine aşarsın anne oluyosun artık daha güçlü bir kadınsın sakın unutma

oy maşallah size. ben 3. kata çıkana kadar pancar gibi oluıyorum çoğunluklada çıkmıyorum ama inerken kullanmıyorum asansörü :) yürüyüşte yoğunluktan yorulmadıysam gün aşırı yapmaya çalışıyoruz genelde
Ben bazen yorgun hissediyorum cikmayalim diyorum esim diyo hadi hadi cikiyoruz ama bu seferde eve giresim gelmiyo askim

ay kızlar öğlen yemeklerden sonra hatta bazen akşamları acaip uyku bastırıyor. şuan işyerindeyim ama felakkeett uykum var. girdim iki satır sizlere yazayım da uykum açılsın diye :KK43:
aynı bende öyleyim evdeysem mesela hemen uyuyup kalıyorum :)

emzirme sütyenlerinin hepsi birbirine benziyor ,atlet gibi şekillerini sevemedim.
H&M mağzasında ki emzirme sütyenleri hoşuma gitti.Son aya gelelim oradan bakıcam inşallah.

Ben de atletleri sevnedimaynen :))
Hastane geceliklerimizden belli olmayacak sekulde ten rengi vs de alalim unutmayalin :)

emzirme sütyenlerinin hepsi birbirine benziyor ,atlet gibi şekillerini sevemedim.
H&M mağzasında ki emzirme sütyenleri hoşuma gitti.Son aya gelelim oradan bakıcam inşallah.

Ben internetten emzirme atleti aldım. Birkaç yorum okudum, ekim ve sonrasında kullanacağımız için sutyen değil atlet daha kullanışlı olurmuş. Kruvaze olarak açılan tercih ettim, kruvaze olanların göğsü tam açılıyormuş ve daha rahat emziriliyormuş.

kızlar acil bir öneri istiyorum
südyen takamıyorum çok canım yanıyo sıkıyor sözde büyük ama sırt kısmı çok sıkıyor
ve bebişim artık çok yukarda göğüs kafesim batıyo resmen
süngerli yarım atlet tarzı bişey bulsam diyorum onu en azından kullanmaya başlasam diyorum sizce
başka basit önerisi olan var mı?

südyen takamıyorum çok canım yanıyo sıkıyor sözde büyük ama sırt kısmı çok sıkıyor
süngerli yarım atlet tarzı bişey bulsam diyorum onu en azından kullanmaya başlasam diyorum sizce

emzirme sütyenini istersen şimdiden al .
Süngerli emzirme sütyeni H&M de var ;)

Arkasına sütyen genişletici alıp basitçe dikebilirsin. Her iç çamaşırcıda satılıyor ben de öyle yapıcam :)

malesef devlet kurumundayım ve bunu yapanlar çok okumuş bilgili akademisyenler. dekan yard. görustum hemen bı daha olmıcak fln filan dedi. dogumdan sonra da emzırenler için bir yazı var onu vereceğim. ama bu kadar sakin olmam zaten o dönemde bir daha basıma böyle bir iş cıkarırlarsa.
cnm :( okumakla adam olunmuyor ki...

sizin okulda isg kurulu vardır.. iş güvenliği uzmanınız vardır..
ona bir söylemeni öneririm.. hiç değilse kurul toplandığında bu dile getirilir..

sorma benimkide bi ruhsuz anlatamam. sadece kontrollerde yüzü gülüyo kızını görünce, öyle bi heyecan oluyo geçiyo sonra. ama adamda haklı elini koyunca kızı tekme atmıyoki anlayamıyo garibim hiç bişey. zaman yaklaştıkça boya işi falan oda yavaştan heyecanlanmaya başladı gibi. çok anlatmaz sevincinide hüznünüde bizimki arkadaşlarla falan konuştuğumuzda anlıyorum aslında içinde fırtınalar kopuyo ama çaktırmıyo serserim :)
yaa :) senin kızın babasına nazlanıyor heralde :)
bizimki nazlı değil pek, babasına da çat çut geçiriyo, geçen hıçkırık tuttuğunda da gösterdim babasna şaşırdı baya:)
ama sıkılıyo hemen.. aa evet nası vuruyo aa hareketli aaa falan diyo, sonra sen açsın diye böyle oluyo git bişiler ye diyo, çekiyo elini tv ye dönüyo bi zaman sonra :)
ben hiç sıkılmıyorum mesela saatlerce elimi karnıma koyup hareketlerini hayal edebilirim, ama erkeklerde o kod yok :):)

Back
X