• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 135 43,5%
  • oğlumuz geliyor

OY: 155 50,0%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 6 1,9%
  • ikiz oğullarımız olacak

OY: 3 1,0%
  • ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

OY: 4 1,3%
  • üçüzlerimiz olacak

OY: 7 2,3%

• Ankete Katılan
    310
ya bizim yeğenimiz var, geçen sene ekim sonu doğdu paşamız, ona da sürekli müdahale ettiler ev soğuk çocuk bu üşür diye diye, kat kat giydirdiler aylarca,
tabii ki kışa geldi ve kısa kollu giyecek hali yoktu ama, kombi yanarken ayrıca elektrikli soba açıyorlardı oturma odasına 30 dereceyi geçiyodu içerisi ama çocuk hala yelekli hırkalı şapkalıydı..
en son tüm vücudunu isilik bastı kafasında konak oldu ama doktora gidildi 1ay sürdü geçmesi falan...
yani beslenmesine ısınmasına giyinmesine uykusuna her şeye karışılcak sanırım:D

paketler sayılara göre değişiyor sanırım 66 lık 88 lik 98 lık ve 108 lık sanırım.
1 tane derken kaçlısını önerirsin?

hımm molfix de standarttı, primayı hiç bilemiyorum.
ama max 66 lıktır aldıklarım diye düşünüyorum.

yenidoğan olanı kesinlikle az al, diğerlerini bebeğin kilosuna göre fazla olanlardan alabilirsin.
dediğim gibi benimki iri olduğu için birer paketle 3 numaraya kadar geldik biz :)

ya bizim yeğenimiz var, geçen sene ekim sonu doğdu paşamız, ona da sürekli müdahale ettiler ev soğuk çocuk bu üşür diye diye, kat kat giydirdiler aylarca,
tabii ki kışa geldi ve kısa kollu giyecek hali yoktu ama, kombi yanarken ayrıca elektrikli soba açıyorlardı oturma odasına 30 dereceyi geçiyodu içerisi ama çocuk hala yelekli hırkalı şapkalıydı..
en son tüm vücudunu isilik bastı kafasında konak oldu ama doktora gidildi 1ay sürdü geçmesi falan...
yani beslenmesine ısınmasına giyinmesine uykusuna her şeye karışılcak sanırım:KK70:

ha ha kv giydirir ben soyarım,
kv giydirir eşim soyar,
en sonunda kabullendi,
bunlar çocuğu giydirmiyorlar diye,
hiç de üşütme vs sebebi ile hasta olmadı,
hatta bizim ev biraz serindir, biz öyle alıştırdık, şimdi oğlum sıcağa hiç gelemiyor.

bıraz daha gec alsak 32. hafta dıye olmuyor mu?

hayır canım,
buna özellikle dikkat edin.
ilk hamileliğimde de forumdan takip ediyordum, orada da yazıldı hep, tam gününde alınması gerekiyor.

hatta şöyle bir şey var,
32+0 da çalışabilir raporu aldınız,
37 den önce bozdurmak istiyorsunuz,
onu da tam hafta başında almanız gerekiyor 35+0 da mesela, 35+2 de bozduramıyorsunuz.

:))
ne kadar güzel.

ya açıkçası benim ilk oğlum kiloluydu,
sonra ben normal kilosunda doğan bebekleri kucağıma alamadım, o kadar küçük geliyorlardı ki gözüme.

bu oğlum da azıcık tombik olsa hayır demem :)))
hayırlısıyla inşallah sağlıkla gelsinlerde annesi sen kilo aldırırsın ona :)

Arkadaslar bu çatı muayenesi kaçıncı kafada yapılıyor bide newborn russia videolarını izlemenizi tavsiye ederim çok iyi motive ediyor. :)

hayır canım,
buna özellikle dikkat edin.
ilk hamileliğimde de forumdan takip ediyordum, orada da yazıldı hep, tam gününde alınması gerekiyor.

hatta şöyle bir şey var,
32+0 da çalışabilir raporu aldınız,
37 den önce bozdurmak istiyorsunuz,
onu da tam hafta başında almanız gerekiyor 35+0 da mesela, 35+2 de bozduramıyorsunuz.

canım bir kaç gün oynayabilir ama dr rapora 32+0 diye yazmak zorunda.
yani hesapladınız diyelim 32+3 çıktı ama doktor bunu rapora 32+0 olarak yazmak zorunda kalıyor,
sonra noluyor 37+0 raporunu da aldığın tarih aslında 37+3 oluyor, yani fazladan 2 gün çalışmış gibi oluosun.. o yüzden kafa karıştırmamak için en iyisi bence de tam 32+0 da falan almak...

ama raporu bozdurma işini arada da yapabiliyorsun, sonucta gün hesabı yapıyor kurumların ik'ları ve senin sonraki haftandan gün olarak düşüyorlar, o çok sıkıntı olmuyor

Kızlar günaydınn :) benim bi sorum olacak göğsünün ucu olmayan var mı? Benim tek göğsümün ucu yok. Biraz büyüdü ama çıkmadı ucu. Değişik bi şekilde göğüslerim çok da büyümedi aslında. Doktora mı gitsem bu ucu için me yapılabilir acaba tek memeyle mi emzirmek zorunda kalıcam

kızlar bu izin mevzularında kafama takıldı size sorim, benim sat 05.01 salı günü. 32+0 ı hesaplayınca 16.08 salı gününe geliyor. o zaman 37+0 raporunu da 20.09 (bayramdan sonraki haftanın salı günü) alıp kuruma vermem gerekiyor. sonuç; bayramdan sonra boşuna 1 gün işe geleceim gibi.

diyorum ki 15.08 ptesi günü 32 çalışabilir raporumu yazdırayım drdan, 1 gün erken. 1 gün zararım mı oluyor yani_? bir şey farkeder mi?

kızlar bu izin mevzularında kafama takıldı size sorim, benim sat 05.01 salı günü. 32+0 ı hesaplayınca 16.08 salı gününe geliyor. o zaman 37+0 raporunu da 20.09 (bayramdan sonraki haftanın salı günü) alıp kuruma vermem gerekiyor. sonuç; bayramdan sonra boşuna 1 gün işe geleceim gibi.

diyorum ki 15.08 ptesi günü 32 çalışabilir raporumu yazdırayım drdan, 1 gün erken. 1 gün zararım mı oluyor yani_? bir şey farkeder mi?
Evet canım aynı durumdayım seninle 1 gün zararın olacak bebişinle 1 gün az vakit geçireceksin, ben yapılabiliyorsa 32+0'ı geç almaya çalışacam yani 16.08 salı değilde sonra ki günler alamazsamda pazartesi vedalaşmaya gelirim :) zaten bayram arkası klasik bayramlaşma muhabbetleri olacak :)

kızlar şimdi ben temmuzun ortasında sağlık ocağında kan idrar tahlili verdim
idrarda enfeksiyon çıktı ama doktor bana kanda bişey gözükmüyor dedi hamilelikte rahim mesaneye baskı yaptığı için tam boşaltamazsın dedi ondan öyle çıkabilir dedi
dün kendi doktoruma sonucu gösterdim
hem suda eritmeli antibiyotik verdi hem ağızdan içmelik yine antibiyotik verdi aklım karıştı
ve bende hiç acı yanma bişey yok yani
kayınvalidem eski hemşire ve ebe ona sordum
tozu iç sadece olmadı dedi hapı içme dedi herhangi bir fiziksel belirtim yok çünkü benim
bende öyle yapmayı düşündüm zaten ve sadece tozu içtim sizin fikriniz nedir
antibiyotik içmek istemiyorum ya 16sında yine gidip tahlilde vericez bakalım
garantiye almak istemiş herhalde doktor, fiziksel belirtin yoksa antibiyotiğe gerek olmayabilir, suda eritmeyi içip 2-3 gün sonra tekrar tahlil ver aile hekimliğinde belli eder zaten hemen

Bir haftanın daha sonuna geldik zaman çok hızlı geçiyor benim gibi geçmesin diyen yokmu hamilelik güzel ozleyecegim bu gunleeimi

Back
X