• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 135 43,5%
  • oğlumuz geliyor

OY: 155 50,0%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 6 1,9%
  • ikiz oğullarımız olacak

OY: 3 1,0%
  • ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

OY: 4 1,3%
  • üçüzlerimiz olacak

OY: 7 2,3%

• Ankete Katılan
    310
benim kızcem aksamları karnımın sol tarafına bı tarafını cok sağlam dayıyor yerlestıkce daha da cok yerlesıyor o tarafa ve sol yanımda derim öyle cok acıyor kı ne elleyebılıyorum ne de hareket ederken rahat olabılıyorum bıldıgın etım cekılır gıbı cok acıyor egılırken bıle cok acı verıyor.sadece sol tarafta böyle yapıyor.bende aksamları vazelın suruyorum yoğun olarak bıde güzel masaj yapıyorum sonra pozısyon degıstırıyor galıba bı kac saat rahat kalıyorum.6 gundur böyle bı acı hıssedıyorum.dogum kanalına ne zaman gırcek onuda cok merak edıyorum bılgılı tecrubelı arkadaşlar sızın doğum kanalına ne zaman gırdı bebeğiniz??

yaaa korkutma bizi :p:p şaka şaka doğru söylüyosun, çok pinpirikli olmamak lazım..
kuzenim demişti ki bana regl sancısının 5 katını düşün, işte o doğum sancısıdır demişti :):)
Regli sancısı hiç yaşamadım ki sadece üsuttugumde çok hafif oluyordu. Galiba iyice korkmaya başladım :) :( Allah yardımcımız olsun

benim geçen seneden 5 günüm yanacak eğer kullanmazsam. Yıllık izinlerin açıldığı söylensin, direk araştırmaya başlayacağım.
canım yıllık izinlerin haftaya ya da öbür haftaya açılacağı açıklanır.. yani her türlü hepimizin 32. haftası bitmiş olucak.. sen şimdiden sor bence izin alırsam nolcak düşcek mi düşmücek mi diye, ona göre plan yaparsın..

ben sordum düşeceğini söylediler, bir tebliğ var dediler zaten buldum sizle paylaştım.. benim öyle bi şansım kalmadı yani 657 ye tabi olduğumdan..

inşallah senin öyle bi şansın vardır kullanırsın eşine kavuşursun..

canım yıllık izinlerin haftaya ya da öbür haftaya açılacağı açıklanır.. yani her türlü hepimizin 32. haftası bitmiş olucak.. sen şimdiden sor bence izin alırsam nolcak düşcek mi düşmücek mi diye, ona göre plan yaparsın..

ben sordum düşeceğini söylediler, bir tebliğ var dediler zaten buldum sizle paylaştım.. benim öyle bi şansım kalmadı yani 657 ye tabi olduğumdan..

inşallah senin öyle bi şansın vardır kullanırsın eşine kavuşursun..
Canım bende 657 liyim. Ama dediğim gibi önce doğum yapan bikaç kişinin düşmemiş. O kafamı karıştırdı. Ah bu ilde doğuracak olsam 3 4 saat gelir giderdim okula...Beni bağlayan farklı şehirde olmam...Haftaya sorup ona göre planımı yaparım canım dediğin gib...Peki bu izin hesaplamalarını kurumun memuru hallediyorsa, sonuçta onun hesaplamalarına göre olacak bu iş...bunu yapan memurda bana kalan 2 haftada yıllık izinlerinizi kullanırsınız hocam demişti. Bende izin sonraya eklenir mi demiştim ve evet demişti. Neyse haftaya kadar kafamı kurcalamayım en iyisi denklem gibi oldu resmen...

Canım bende 657 liyim. Ama dediğim gibi önce doğum yapan bikaç kişinin düşmemiş. O kafamı karıştırdı. Ah bu ilde doğuracak olsam 3 4 saat gelir giderdim okula...Beni bağlayan farklı şehirde olmam...Haftaya sorup ona göre planımı yaparım canım dediğin gib...Peki bu izin hesaplamalarını kurumun memuru hallediyorsa, sonuçta onun hesaplamalarına göre olacak bu iş...bunu yapan memurda bana kalan 2 haftada yıllık izinlerinizi kullanırsınız hocam demişti. Bende izin sonraya eklenir mi demiştim ve evet demişti. Neyse haftaya kadar kafamı kurcalamayım en iyisi denklem gibi oldu resmen...
şimdi takma kafana canım stres olma... haftaya sorarsın tekrar. eğer öyleyse o kişi tam bilmiyordur ama senin için avantaj olacaktır :) hayırlısı olsun hakkında, Allah sağlık versin

yaaa korkutma bizi :p:p şaka şaka doğru söylüyosun, çok pinpirikli olmamak lazım..
kuzenim demişti ki bana regl sancısının 5 katını düşün, işte o doğum sancısıdır demişti :):)
aynen deli gibi oldum boyle agridan uyustu zaten heryerim en son esim imzalamadi epidural kagidini ebeye dedim getir ben imzalicam:) sonra 2 saat bildiğin uyudum doguma girdim 10 dkda bitti hersey cok guzeldi ben ikinciden daha cok korkuyorum valla
peki şimdi ne düşünüyorsunuz epidural hakkında?
valla o epidural hortumunu sırtımdan çıktığında o kadar korktum ki ben napmisim dedim cok uzun bir hortumdu ve riskli bence kesin istemiyorum artık eminim

Arkadaşlar birde kafanızı karıştırmak gibi olmasında bişey soracağım. Devlet doğumları 40 hafta sayıyo ya o yüzden 37 ye kadar çalışabilir alıyoruz 5 haftayı doğumdan sonraya atıyoruz buraya kadar tamam. 40 ta doğum yaparsak eğer 3 haftayı evde geçirmiş olacağız. Peki ya 40 ta değilde 38 veya 39 da doğum gerçekleşirse kalan 1 yada 2 haftayı da doğumdan sonrasına atabilme hakkımız var değil mi ben var biliyorumda size de sorayım dedimmm

İnsan nasıl bişey olacak.diye merak ediyor ama sonuçta doğunca artık hep beraber olacağız ama karnimizdayken meraklanmak hissetmek güzel
aynen öyle
mesela şu an tekmeler atıyor art arta diyorum nasıl başarıyo bu kadar beni titretmeyi
çok merak ediyorum nasıl duruyo da napıyo :KK49:

Arkadaşlar birde kafanızı karıştırmak gibi olmasında bişey soracağım. Devlet doğumları 40 hafta sayıyo ya o yüzden 37 ye kadar çalışabilir alıyoruz 5 haftayı doğumdan sonraya atıyoruz buraya kadar tamam. 40 ta doğum yaparsak eğer 3 haftayı evde geçirmiş olacağız. Peki ya 40 ta değilde 38 veya 39 da doğum gerçekleşirse kalan 1 yada 2 haftayı da doğumdan sonrasına atabilme hakkımız var değil mi ben var biliyorumda size de sorayım dedimmm
evet canım var
şöyle anlatayım zaten sana iki rapor düzenleniyor
ilki 32 haftada bu raporun ucu açık doğumda kapatılıyor bitiş tarihi
haliyle eğer 38 de doğum yaptın kalanı 38 sonrasına kesiliyor raporun

evet canım aynen :) sonuçta toplam 16 hakkın var ya bi şekilde 16 yı kullanıyorsun yani işe gitmeden :)

Korkma kız eskiden epiduralmi vardı millet ters çocuğu bile doguruyordu son 2 saat sabredince hemencecik doğuyor

evet canım var
şöyle anlatayım zaten sana iki rapor düzenleniyor
ilki 32 haftada bu raporun ucu açık doğumda kapatılıyor bitiş tarihi
haliyle eğer 38 de doğum yaptın kalanı 38 sonrasına kesiliyor raporun
O zaman toplam 3 rapor veriyoruz kuruma. İlki çalışabilir raporu 32. haftada, ikincisi çalışamaz raaaporu 37. haftada ve üçüncüsüde kaçıncı haftada doğum yaparsan doğdu diye doğum raporu

Birde bu doğum parasını almak için aile ve sosyal politikalar il müdürlüğüne doğum raporu ile başvurmak gerekiyor bilginize..Çalışanların kurumuna başvurması yeterli bence

Back
X