• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 135 43,5%
  • oğlumuz geliyor

OY: 155 50,0%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 6 1,9%
  • ikiz oğullarımız olacak

OY: 3 1,0%
  • ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

OY: 4 1,3%
  • üçüzlerimiz olacak

OY: 7 2,3%

• Ankete Katılan
    310
Kizlar cevaplariniz icin tesekkur ederim.bende kullanayim o zaman bana niye vermediyse bu dr.anlamadim belki de bebegimin gelisimi iyi oldugu icin vermemistir. 3 aydir vitamin kullanmamis oldum ya insallh bisey olmaz.Kansizlik icin onerebileceginiz yiyecek içecek varmi acaba?kan degerim 10.32

Kizlar cevaplariniz icin tesekkur ederim.bende kullanayim o zaman bana niye vermediyse bu dr.anlamadim belki de bebegimin gelisimi iyi oldugu icin vermemistir. 3 aydir vitamin kullanmamis oldum ya insallh bisey olmaz.Kansizlik icin onerebileceginiz yiyecek içecek varmi acaba?kan degerim 10.32

gelişimi ne kadar iyi olsa da yediklerinle ihtiyacın olanı karşılayamazsın cnm, gebelikte vitamin şart, ama geç kalmış sayılmazsın zaten bebek her halükarda gelişimine devam edior annenin depolarını kullanıyor, misal benim hemoglobin değerim 8 haftalıkken 13'tü, 25. haftada 11 çıktı, doktor o yüzden oroferon (demir ilacı) yazdı, çok düşük değil ama bebek senden demiri çekmeye devam edecek bu sefer sen doğumda sıkıntı yaşarsın dedi, ki artık bebek daha hızlı büyüyor ve daha fazla ihtiyaç duyacak..

ben de her sabah aç karna demir ilacı yutuyorum 2 saat sonra kahvaltı yapıyorum
akşamları da her gün bir tane elevit kullanıyorum emzirme döneminde de kullanmaya devam et sakın ihmal etme dedi doktorum
d vit, b12 değerlerine de baktır mutlaka gebelikte önemli ve değerlerine göre kadın doğumcudan ilaçlarını düzenlemesini iste olmadı başka doktora görün

demir için et ,haşlanmış yumurta, pekmez tüketebilirsin ama önemli olan demirin emilimi, demir içeren yiyeceklerle c vit içerenleri birlikte tüketki demir emilimin artsın, demir içeren yiyeceklerle asla kalsiyum içeren yiyecekleri birlikte tüketmemelisin emilimi olumsuz etkiliyor. özellikle keçiboynuzu pekmezinin baya faydalı olduğunu duymuştum ama ben üzüm pekmezi ve tahin karıştırıp kaşık kaşık yiyorum vücudum hemen ısınıyor

demir içerenleri genelde sabah ve öğlen tüketiyorum akşamları daha çok yoğurt peynir cacık sütlaç süt tüketiyorum

Son düzenleme:
Benim doktorum da 32+7 ye gün verdi.ne zaman geleyim çalısabilir almak için dedim direk kendi öyle söyledi.peki arkadaslar okul müdürleri bunu sıkıntı edermi.hani mesela yok 32+O da alman gerekirdi falan derler mi yani okul müdürüyle de bu konuyu konusmalı mıyız
canım raporda 32 haftalık yazıyor zaten. artısı yazmıyor..

Selam kizlar vitamin ilaci kullaniyormysunuz.dr.um bana 12.haftadan sonra bi defa yazdi vitamin bi dahada yazmadi ama dün saglik ocagindaki ebe bana vitamin i surekli kullanmam gerektigini soyleyip ilac verdi.30 haftalik hamileyim bu arada.
Benim doktorum da kan ilacina başlattıktan sonra vitamini kesti.saglikli beslen,sebze ve meyve ye,buna gerek yok dedi. Kendisi Hacettepe mezunu doçent. Bastan beri takviyeden cok hoşlanmıyor,dogali dan kendin tüket dedi hep

Selam kizlar vitamin ilaci kullaniyormysunuz.dr.um bana 12.haftadan sonra bi defa yazdi vitamin bi dahada yazmadi ama dün saglik ocagindaki ebe bana vitamin i surekli kullanmam gerektigini soyleyip ilac verdi.30 haftalik hamileyim bu arada.

canım vitamin dediğin kan ilacı mı?
belki ilk doktor yazarken bunu sürekli kullanacaksın demiştir de sen unutmuşsundur olabilir mi, benim doktorum unutuyor çünkü ben hatırlatıyorum, verdiğiniz bitti devam mı diye.

bir de ilk doğumumda da bunda da doktorum vitamin yazmadı, ama ben bu hamileliğimde beslenmeme çok dikkat edemediğim için kendim istedim ondan sonra yazdı.

Bende Her sabah demir şurubu için yorum aç karnına akşamları da vitamin yutuyorum yemek arasında doktorum özel bitkisel bakım bi vitamin demişti özel alıyorum

E esmana cok merak ediyorum seni canim, naptin nasil oldunuz. Bebekden iyi haberler bekliyorum İnsaallah.. Neden erken dogum olmus, hic belirtisi olmadimi sana daha once? Rabbim korusun ikinizide
Naptı acaba minik nasıl ben de cok merak ediyorum

önceden annelerimiz vitamin içmemiş canım içini çürütme gelişimi de güzelse inşallah bişey olmaz
kan için pekmez
kuru çekirdekli siyah üzüm önerebilirim
ya da böğürtlen suyu doğal
bunlar iyi gelir inşallah :KK49:

Kızlar Aranızda bebeğinin gelişimi son adet tarihine göre 2 hafta önden giden var mı ?...

Bu Arada cicekkokusu cicekkokusu ve NisanFRM NisanFRM bgn doktoruma D vitamini eksikliğimi gösterdim Devit 3 verdi , günde 10 damla ...
İyi olmuş canım, bak bişiy paylaşıcam orda diyo ki son 3 ay kalsiyum çok önemli diyo. d vitamini de öyle sonucta bebeklerimizin kemiklerinin güçlenmesi için

image.webp
image.webp

Arkadaşlar hamilelikte sık tuvalete çıkma diye bişey var ama hamilelik geçirmiş arkadaşlara da soruyorum benim gibi olmamışlar hiç, benim tosuncuk özellikle ben ayaktayken öyle bi baskı yapıyor ki zor yürüyorum kaçırmadan, eğilmeyi, yukarıya uzanmayı hiç saymıyorum bile, bana geliyor bunca hareketime rağmen nasıl uyumuyor, arabada giderken bile o kadar sallanıyorum bana mısın demiyor, hep bi baskı halinde, bastırmaya çalışıyor annesini :KK53:maşallah subhanallah da böyle olunca yoruyor, normalde çok gezen ben evden çok uzaklaşamıyoorum wc işi yüzünden, daha kendime pijama gecelik vs, almadım

Arkadaşlar hamilelikte sık tuvalete çıkma diye bişey var ama hamilelik geçirmiş arkadaşlara da soruyorum benim gibi olmamışlar hiç, benim tosuncuk özellikle ben ayaktayken öyle bi baskı yapıyor ki zor yürüyorum kaçırmadan, eğilmeyi, yukarıya uzanmayı hiç saymıyorum bile, bana geliyor bunca hareketime rağmen nasıl uyumuyor, arabada giderken bile o kadar sallanıyorum bana mısın demiyor, hep bi baskı halinde, bastırmaya çalışıyor annesini :KK53:maşallah subhanallah da böyle olunca yoruyor, normalde çok gezen ben evden çok uzaklaşamıyoorum wc işi yüzünden, daha kendime pijama gecelik vs, almadım
Sorumu unuttum size böyle oluyor mu

önceden annelerimiz vitamin içmemiş canım içini çürütme gelişimi de güzelse inşallah bişey olmaz
kan için pekmez
kuru çekirdekli siyah üzüm önerebilirim
ya da böğürtlen suyu doğal
bunlar iyi gelir inşallah :KK49:

Önceden içmemişler canım ama benim annemin dişleri zayıflamış diş kaybı yaşamış mesela.. Herşeyden yiyor olmasına rağmen.. Herşeyden dengeli sağlıklı beslensek kendimize kadar. Ama yetmeyebiliyor bebeğe. Ya da bebeğe yetiyor bebek alıyor, bu sefer bize az kalıyor..

Ben gebelik gibi içimizde büyüyen bir şey olduğu zaman ek takviye vitamin minarel almamız gerektiğine inanıyorum. Bence hepimiz kullanmalıyız..

12.haftamdan beri multivitamin kullanıyorum devam da edicem emzirirken Allah nasip ederse..

Kızlar kb yeni müsait olabildm. Dr a gittim idral tahlili ve nst ye bağladı bir sorun yok herşy yolunda dedi çok şükür. Ama aşırı bel ağrısı için haftaya kontrole gel bebek yavaş yavaş dönmeye doğuma hazırlanmaya başlamş dedi. O yüzdn tedbirli olalm dedi. Ve çok sevineceğim birşey dedi. Daha önceki drlar hep bebeğin geç döllenmş sekiz gün geride geliyor diyordu. Son zamanlarda beslenmeme çok dikkat ettm ve dr m bebğin bir hafta ileride dedi maşallah. Bir buçuk ay var dedi ama bu ağrılar devam ederse bebiş dahada erken gelebilir dedi.

Back
X