• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 135 43,5%
  • oğlumuz geliyor

OY: 155 50,0%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 6 1,9%
  • ikiz oğullarımız olacak

OY: 3 1,0%
  • ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

OY: 4 1,3%
  • üçüzlerimiz olacak

OY: 7 2,3%

• Ankete Katılan
    310
Arkadaşlar hamilelikte sık tuvalete çıkma diye bişey var ama hamilelik geçirmiş arkadaşlara da soruyorum benim gibi olmamışlar hiç, benim tosuncuk özellikle ben ayaktayken öyle bi baskı yapıyor ki zor yürüyorum kaçırmadan, eğilmeyi, yukarıya uzanmayı hiç saymıyorum bile, bana geliyor bunca hareketime rağmen nasıl uyumuyor, arabada giderken bile o kadar sallanıyorum bana mısın demiyor, hep bi baskı halinde, bastırmaya çalışıyor annesini :KK53:maşallah subhanallah da böyle olunca yoruyor, normalde çok gezen ben evden çok uzaklaşamıyoorum wc işi yüzünden, daha kendime pijama gecelik vs, almadım
Bana olmuyor canım ama belki bebeğin pozisyonundandır, bir yerde okumuştum başaşağı pozisyona döndüklerinde başları mesaneye ayaklar mideye baskı yaparmış.. Belki seninki ondan öyledir ..

gelişimi ne kadar iyi olsa da yediklerinle ihtiyacın olanı karşılayamazsın cnm, gebelikte vitamin şart, ama geç kalmış sayılmazsın zaten bebek her halükarda gelişimine devam edior annenin depolarını kullanıyor, misal benim hemoglobin değerim 8 haftalıkken 13'tü, 25. haftada 11 çıktı, doktor o yüzden oroferon (demir ilacı) yazdı, çok düşük değil ama bebek senden demiri çekmeye devam edecek bu sefer sen doğumda sıkıntı yaşarsın dedi, ki artık bebek daha hızlı büyüyor ve daha fazla ihtiyaç duyacak..

ben de her sabah aç karna demir ilacı yutuyorum 2 saat sonra kahvaltı yapıyorum
akşamları da her gün bir tane elevit kullanıyorum emzirme döneminde de kullanmaya devam et sakın ihmal etme dedi doktorum
d vit, b12 değerlerine de baktır mutlaka gebelikte önemli ve değerlerine göre kadın doğumcudan ilaçlarını düzenlemesini iste olmadı başka doktora görün

demir için et ,haşlanmış yumurta, pekmez tüketebilirsin ama önemli olan demirin emilimi, demir içeren yiyeceklerle c vit içerenleri birlikte tüketki demir emilimin artsın, demir içeren yiyeceklerle asla kalsiyum içeren yiyecekleri birlikte tüketmemelisin emilimi olumsuz etkiliyor. özellikle keçiboynuzu pekmezinin baya faydalı olduğunu duymuştum ama ben üzüm pekmezi ve tahin karıştırıp kaşık kaşık yiyorum vücudum hemen ısınıyor

demir içerenleri genelde sabah ve öğlen tüketiyorum akşamları daha çok yoğurt peynir cacık sütlaç süt tüketiyorum
Tesekkur ederim onerilerin için
gelişimi ne kadar iyi olsa da yediklerinle ihtiyacın olanı karşılayamazsın cnm, gebelikte vitamin şart, ama geç kalmış sayılmazsın zaten bebek her halükarda gelişimine devam edior annenin depolarını kullanıyor, misal benim hemoglobin değerim 8 haftalıkken 13'tü, 25. haftada 11 çıktı, doktor o yüzden oroferon (demir ilacı) yazdı, çok düşük değil ama bebek senden demiri çekmeye devam edecek bu sefer sen doğumda sıkıntı yaşarsın dedi, ki artık bebek daha hızlı büyüyor ve daha fazla ihtiyaç duyacak..

akşamları da her gün bir tane elevit kullanıyorum emzirme döneminde de kullanmaya devam et sakın ihmal etme dedi doktorum
d vit, b12 değerlerine de baktır mutlaka gebelikte önemli ve değerlerine göre kadın doğumcudan ilaçlarını düzenlemesini iste olmadı başka doktora görün

demir için et ,haşlanmış yumurta, pekmez tüketebilirsin ama önemli olan demirin emilimi, demir içeren yiyeceklerle c vit içerenleri birlikte tüketki demir emilimin artsın, demir içeren yiyeceklerle asla kalsiyum içeren yiyecekleri birlikte tüketmemelisin emilimi olumsuz etkiliyor. özellikle keçiboynuzu pekmezinin baya faydalı olduğunu duymuştum ama ben üzüm pekmezi ve tahin karıştırıp kaşık kaşık yiyorum vücudum hemen ısınıyor

demir içerenleri genelde sabah ve öğlen tüketiyorum akşamları daha çok yoğurt peynir cacık sütlaç süt tüketiyorum

Teşekkür ederim onerilerin icin

Önceden içmemişler canım ama benim annemin dişleri zayıflamış diş kaybı yaşamış mesela.. Herşeyden yiyor olmasına rağmen.. Herşeyden dengeli sağlıklı beslensek kendimize kadar. Ama yetmeyebiliyor bebeğe. Ya da bebeğe yetiyor bebek alıyor, bu sefer bize az kalıyor..

Ben gebelik gibi içimizde büyüyen bir şey olduğu zaman ek takviye vitamin minarel almamız gerektiğine inanıyorum. Bence hepimiz kullanmalıyız..

12.haftamdan beri multivitamin kullanıyorum devam da edicem emzirirken Allah nasip ederse..
Bende kullanıyorum canım devamda ediyorum
Sadece çok iyi beslenilirse belki ihtiyaç kalmaz diye düşünüyorum arkadaşımızda içini çürütmesin adına öyle dedim Rabbime emanet bebişler inşallah sağlıklı sıhhatli olurlar

Aay geçmiş olsun canım yaa:KK43: inşallh rabbim bebğine hayırlı sağlıklı uzun önür verir size bağışlar. Çok geçmiş olsn canm çok üzüldm. Nasıl oldu anlatabilirmsn eğer musaitsn ağır birşeymi kaldrdn normalmi doğdu
Amin canım inşallah Hİçbir sebep yokken sabah suyum geldi evdede hiç bir yapmıyordum eğilmiyordum bile diyebilirim yemeğim önüme geliyor gün boyu yatıyorum ama nasip işte ağrımyokken suyum geldi birdenbire :((

Bana olmuyor canım ama belki bebeğin pozisyonundandır, bir yerde okumuştum başaşağı pozisyona döndüklerinde başları mesaneye ayaklar mideye baskı yaparmış.. Belki seninki ondan öyledir ..
Evet canım daha 28. Haftanın içinde baş aşağı dönmüştü, ondan sanırım bi daha ki gidişre sorcam inşallah

Amin canım inşallah Hİçbir sebep yokken sabah suyum geldi evdede hiç bir yapmıyordum eğilmiyordum bile diyebilirim yemeğim önüme geliyor gün boyu yatıyorum ama nasip işte ağrımyokken suyum geldi birdenbire :KK43:(
Ay rabbim korusn inşllh bebeğin nasıl iyimi cnm. Sezerynla aldlar değilmi? Rabbim acil şifalar versin inşallah:(

Amin canım inşallah Hİçbir sebep yokken sabah suyum geldi evdede hiç bir yapmıyordum eğilmiyordum bile diyebilirim yemeğim önüme geliyor gün boyu yatıyorum ama nasip işte ağrımyokken suyum geldi birdenbire :KK43:(

Canim bebek nasil peki?
Bilgi verebilir misin..
Bi sikinti yoktur insallah

Cnm bebek nasil sen nasilsin hepimiz dua edoyoruz sag saglim evinize donun insallah topigimizin ilk bebegi biraz aceleci cikti rabbim kucagina almayi saglikla yasamayi nasip etsin

Back
X