• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 135 43,5%
  • oğlumuz geliyor

OY: 155 50,0%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 6 1,9%
  • ikiz oğullarımız olacak

OY: 3 1,0%
  • ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

OY: 4 1,3%
  • üçüzlerimiz olacak

OY: 7 2,3%

• Ankete Katılan
    310
evet canım, bi ara anlıyodum tekmeleri aşağıdaydı , o zaman kafası yukarıdaydı, sürekli vuruyodu kasıklarıma...
ama şimdi artık tekme atmıyor.. yeri daraldığı için olabilir bilmiyorum, sadece kımıldıyo ittiriyo geriniyo gibi hareketler. öyle olunca uzuvlarını anlayamıyorum artık :) napalım... neyse doktor randevusunda belli olcak durumu demek ki bizimkilerin...

ben genelde karnımın sert olan kısmında sırtı olduğunu farkediyorum tekmelerinden falanda anlaşılabiliyo. hala tekme atıyo benimki sanırım yeri müsait :) bazende dönmüş oluyo tekmeleri aşağıda ellerine kaburgalarımda hissediyorumki o çok komik bi his. kaburgamda minik minik gıdıklanma gibi oluyo. daha doğum şeklini almadı bizimki

kızlar giremedim günlerdir
bugün kontrolümüz vardı
nst de sancı çıktı yatış yapabilir dedi çeken sonra ikinciyi çektirdik çok şükür öyle ciddi bişey çıkmadı
muayene olurken tespitler şunlar
bebeğim yaklaşık 3 kilo boyu yaklaşık 50 cm
boynuna 1 kat kordon dolanmış şu an ciddi bişey yok
henüz yerleşmemiş yan duruyo
kafası 40 haftayla uyumlu
bunlar kafamı bulandırdı biraz inşallah iyi olsun diye dua ediyorum
ayın 20 sinde gidicem bi daha hem raporda alıcam
2 gün işe gitmicem dinlenicem
cumartesi tüm alışverişi yaptık o gün çok yoruldum sancıyı ona bağlıyorum
nasip diyorum yani bakalım mevlam neyler neylerse güzel eyler

oy maşallah tosuncuk geliyo sanki :) yorgunluktan çıkmış olabilir sancı, cuma günü gitseydim kesin benide yatırırdı adet sancısı gibi çektim sancı dinlenince geçti neyseki. işlerini toparladınmı canım?

Yeni gune gunaydin anneler
Gunumuz guzel gecsin.

amiinn inşallah canım, günaydınlar. ya benim dünden beri ayaklarım tombiik, tansiyon ve şeker normal. pazar günü biraz az su içtim sanırım ondan oldu arttırıyım suyu bakalım nolucak diye bekliyorum

ben genelde karnımın sert olan kısmında sırtı olduğunu farkediyorum tekmelerinden falanda anlaşılabiliyo. hala tekme atıyo benimki sanırım yeri müsait :) bazende dönmüş oluyo tekmeleri aşağıda ellerine kaburgalarımda hissediyorumki o çok komik bi his. kaburgamda minik minik gıdıklanma gibi oluyo. daha doğum şeklini almadı bizimki
Dün gece ben de aşağıdan tekmeler yedim canım dmeek ki dolanıolar pozisyon almadı hala :) dün tatlıyı çok karıştırmıştım, saatlerce döndü durdu içerde. Dışarda olsa koşup kaçcaktı heralde öyle bi enerji.. Bugun tatlı yemiycem dinlensin :):):)

amiinn inşallah canım, günaydınlar. ya benim dünden beri ayaklarım tombiik, tansiyon ve şeker normal. pazar günü biraz az su içtim sanırım ondan oldu arttırıyım suyu bakalım nolucak diye bekliyorum

Sudan da olabilir, ayakta veya sandalyede cok oturduysan da olabilir. Dun ben de tum gun isteydim sandalyede aksam benimkiler de sismisler. Uzanip yukari alinca gectiler.

Canım üstteki kendiliğinden sallanıyo alttaki sen sallayınca sallanıyo diye anladım ama doğru mu? Üstteki elektrikli ya da pillidir heralde. Alttaki eğer kendiliğinden sallanmıyor ise muadillerine göre pahalı.

Yani düğmesine basıyım kendisi sallansın istiyosan üsttekini alcan tabi ama. Ben kendim sallarım pahalı olmasınn diyosan alttakinden daha uygun fiyatlılar var. Happy baby ve yonca bambam markalarına da bakmanı öneririm
Evet Üsttekinin kendinden sallanma ve müzik çalma özelliği var 180 e bulduk.ama diğeri kendim sallamam gerekecek ama 2 yasa kadar kullanilabilirmis onu da 150 ye bulduk bende biraz arada kaldım elektrikli ve müzikli olmasi çok hoşuma gitti kararsız kaldim

Evet Üsttekinin kendinden sallanma ve müzik çalma özelliği var 180 e bulduk.ama diğeri kendim sallamam gerekecek ama 2 yasa kadar kullanilabilirmis onu da 150 ye bulduk bende biraz arada kaldım elektrikli ve müzikli olmasi çok hoşuma gitti kararsız kaldim
canım elektrikli müzikli daha tatlı bence, ucuza da bulmuşken alın. :KK200: :anne:
2 yaşa kadar yatabilir diyorlar ama inan rahat etmiyor çocuklar o beşiklerde, yeğenimden biliyorum 6.ayda dönmeye başlayınca 9. ayda ayağa kalkmaya başlayınca kullanışlı olmadı büyük yatağa geçtiler. ben de sepet beşik aldım ama 6 ay kullanırım diye düşünerek, sonra normal yatağa geçmeyi düşünerek

aynen öyle canım 2 hafta öndendi ama bu sefer 5 hafta çıktı

Cnım benim kafam büyük biraz benim minnoşun kafasıda bana benzemiş hep önden gidiyor.
Maşallah kuzunaaa forumun tosuncugu olacak belliki :)

Dün gece ben de aşağıdan tekmeler yedim canım dmeek ki dolanıolar pozisyon almadı hala :) dün tatlıyı çok karıştırmıştım, saatlerce döndü durdu içerde. Dışarda olsa koşup kaçcaktı heralde öyle bi enerji.. Bugun tatlı yemiycem dinlensin :):):)

dün okumuştum internette Bebek hareketleri bebeğinizin sağlıklı olduğunu gösteren en önemli bulgulardan biridir. Sağlıklı bebek, fazla enerjisini hareket ederek harcar. yazıyodu. bizimkide çok hareketli tatlı yemediğim halde bide yesem napıcak bilmiyorum artık :)

Sudan da olabilir, ayakta veya sandalyede cok oturduysan da olabilir. Dun ben de tum gun isteydim sandalyede aksam benimkiler de sismisler. Uzanip yukari alinca gectiler.

oturmaktan biraz şişiyodu canım zaten iş yerinde. dün hiç kalkamadım çok yoğundu sanırım onunda etkisi oldu. normalde çok su içmiyorum ben bebeğinde suyu iyi diye rahattım ama susuzluktanda ödem olabiliyo bazen bugün içiyorum bakalım

Cnm sepet beşik şimdi kullanacağım ... Yorgan ın üstüne çarşaf katlayıp koyarak zemin İ sertleştiremem mi ki ?.. Zaten 3-4 ay ancak kullanırım o beşiği heralde , arkadaşımdan aldım zaten ...

bebekler boğulmaya müsaitler,o yuzden bırak ilk doğduklarında ilerde birkaç aylık olduklarında bile yastıkları sert ve delikli tavsiye edilip satılıyor.
Yorgan üstünde cocuk başını cevirse gömülür icine, allah korusun.
Sünger elyaf satan yerler verdiğin ölcüye göre farklı kalınlıkta sünger kesiyor.
Sert olan gri renkte oluyorlar 5cm kalınlığında yatak ölçünde kestir 15-20TL bişi tutar.

Letgodan alicam 180 liraya bulduk ama kullanışlı olur mu bilemedim.biraz da endiseliyim aslında ikinci el beşik ne kadar mantıklı
ikinci el alıyorsan şimdiden bakteri öldürücü bir temizleyici ile temizlemeni tavsiye ederim.
Deterjanına kadar hassas düşünüyoruz.Beşik tarzı şeylere çok işliyor,birde uzun zaman oyle kalmış kenarda.

Anneler gunaydin. Ben bu sabah cok kotu bir bogaz agrisi ve halsizlikle uyandim :( kafami kaldiramiyorum, gogsum dolu sanki. Hasta oldum galiba :( napicam, doktora gitmeyede halim yok. Sizce ne iciyim napiyimda bu bogaz agrisi gecsin, kendimi nasil toplicam. Bebegime bisey olurmu Allah korusun :( bi pastil vardi gebelikte kullanilan bilen varmi acaba :hasta:

Anneler gunaydin. Ben bu sabah cok kotu bir bogaz agrisi ve halsizlikle uyandim :KK43: kafami kaldiramiyorum, gogsum dolu sanki. Hasta oldum galiba :KK43: napicam, doktora gitmeyede halim yok. Sizce ne iciyim napiyimda bu bogaz agrisi gecsin, kendimi nasil toplicam. Bebegime bisey olurmu Allah korusun :KK43: bi pastil vardi gebelikte kullanilan bilen varmi acaba :hasta:

ben normalde de ilaç kullanmam.Bir sürahi içine; iyice yıkanıp dilimlenmiş limon üstüne su ekle biraz beklet.C vitamini halsizlik ve mikroplara iyi gelir.Suyu zaten içmemiz gerekiyor.
Akşama kadar üstüne su ekleyip iç.Bana en iyi gelen yöntem bu.
boğaz içinde ayrıca tuz,karbonatlı su ile gargara yapabilirsin.

ben normalde de ilaç kullanmam.Bir sürahi içine; iyice yıkanıp dilimlenmiş limon üstüne su ekle biraz beklet.C vitamini halsizlik ve mikroplara iyi gelir.Suyu zaten içmemiz gerekiyor.
Akşama kadar üstüne su ekleyip iç.Bana en iyi gelen yöntem bu.
boğaz içinde ayrıca tuz,karbonatlı su ile gargara yapabilirsin.
Tamm canim cok sagol hemen denicem :KK200:

dün okumuştum internette Bebek hareketleri bebeğinizin sağlıklı olduğunu gösteren en önemli bulgulardan biridir. Sağlıklı bebek, fazla enerjisini hareket ederek harcar. yazıyodu. bizimkide çok hareketli tatlı yemediğim halde bide yesem napıcak bilmiyorum artık :)
Maşalah o zaman bebişkolara :) valla cnm tatlı yesen yeter artık dur biraZ dinlen kızım diye konuşmaya başlarsın. Çünkü normal hareket değildi dan dun sert hareketlerdi :):)

Back
X