Bak güzelmiş o. Yarın tr de son perşembe pazarı günüm, son son bir kolaçan edeyim sağı solu.Henuz o kadar akmadi ama disardan geldigimde bikac kere ic camasirimda lekesi vardi az bisi. Evde bende giyemiyorum cok aciyorlar bir de bende lenfodenopati miymis ne ondan var.simdi daha da cok aciyor. Gecen boob nursing wear emzirme elbisesi buldum pazarda.gecelik olanda ne guzel file seklinde cepler var icerde gogus pedi koymalik.simdi sana iyi olurdu bunun gibi bisi.
Türkiye den daha kötü olamaz bence güney Afrika eğitim acısından,sonuçta İngiliz eğitim sistemi uygulanıyor değil mi?Ne yazık ki Cape Town için aynı şeyi söyleyemeceğim. Sömürge ülkesi olduğu için bir çok sistem oturmamış durumda. Bunlardan eğitim birinci sırada diyebilirim. Türkiye' de durum içler acısı fakat daha beterlerini burada gördüm. :) Ama yaşanabilirlik açısından kesinlikle burası. 1 aydır Türkiye' deyim, o kadar sessizliğe alışmışım ki, şehrin-hele İstanbul' un- kalabalığı çok boğdu beni. Hamilelikten ötürü bu kadar sese, kalabalığa hassaslaştım sanıyordum ama kesinlikle çok sessiz bir yerde yaşıyor olmamdanmış.
İngiliz eğitim sisteminin yanından dahi geçemez. Liseye kadar Afrikan diliyle eğitim uygulanıyor. Ülkenin hemen hemen hepsi İngilizce diline hakim ama eğitim kalitesi, üniversiteler, iş oranları çok düşük.İngizcenin devlet dili olmasındaki amaç siyah ve beyazların bambaşka diller kullanması. Siyah afrikalılar zuma ve koza dillerini, beyaz afrikalılar da afrikan dilini kullanıyorlar ve birbirleriyle ortak iletişim dilleri İngilizce. Üniversitelerin hepsi paralı ve halkın %80 lik fakir kısmı üniversite okuyamıyor. Okuyanlar da bizim ülkedeki çoğunluk gibi çok komik rakamlarla çalışma hayatına katılıyor. Verdikleri eğitim masraflarını 10 yılda filan anca karşılarlar. Zaten eğitime gelene kadar bariz siyah-beyaz ayrımının ortadan kalkması gerek ki bu da birkaç nesil sonra çözülebilecek bir sorun. 6 karısı olan başkanları da tüm hazineyi saltanatı uğruna harcadığı için ülke ne yazık ki Avrupa olmaktan çokça ayrılıyor. Böyle alt alta toplayınca Türkiye bazı yönlerden biraz daha üstte kalıyor benim gözümde. Ama yabancı dil geliştirmek, tatil yapmak, hatta bir ev alıp yazın tamamını geçirmek için tek kelimeyle harika bir şehir.Türkiye den daha kötü olamaz bence güney Afrika eğitim acısından,sonuçta İngiliz eğitim sistemi uygulanıyor değil mi?
Bebek kismetiyle gelir derler ya, size de oyle olmus , gule gule oturun, yeni evde bebek odasi hazirlamak daha da bir zevkli olur :))TSK ederim canım,sizin eşyalarda hayırlı olsun ,biz yeni ev aldık gelecek ay tasinicaz inş bakalım ben de bekliyorum henuz bebek odası için.
Yurt disini bırak baska sehirlerden gelenlere bile istanbul daha da bir kaos ortami olarak geliyor. Ben dogdugumdan beri tatil disinda hic ayrilmadigim icin cok sikayet etsek de her seye alisiyorsun. Ama bir kere ayrilip alternatifi uzun sure deneyimleyenler cok zorlanıyor hakli olarakNe yazık ki Cape Town için aynı şeyi söyleyemeceğim. Sömürge ülkesi olduğu için bir çok sistem oturmamış durumda. Bunlardan eğitim birinci sırada diyebilirim. Türkiye' de durum içler acısı fakat daha beterlerini burada gördüm. :) Ama yaşanabilirlik açısından kesinlikle burası. 1 aydır Türkiye' deyim, o kadar sessizliğe alışmışım ki, şehrin-hele İstanbul' un- kalabalığı çok boğdu beni. Hamilelikten ötürü bu kadar sese, kalabalığa hassaslaştım sanıyordum ama kesinlikle çok sessiz bir yerde yaşıyor olmamdanmış.
Eki Görüntüle 1817547 Ay şu mapus kaçkını bana bakın. Güzellik yarışmasına sokmuşlar beni bu fotoyla.
Güle güle kullansın bebisKizcemin ilk cicileri halasi almisben daha bisey almadim oglusa calisiyom tum yazliklari kuculmus onu bitireyim once
Gunaydin kizlarsafak 8 az kaldi bende herkes gibi ogrenicem insallah bebegimin cinsiyetini
GünaydınGunaydin herkeseee
Ay hadi az kalmis :) hayirli haberler olsun insallah
günaydın hanımlar...
bu dönem hepimizde sağlık sorunu var havalardan mı acaba. benim dün sol yanımdan bir sancı girdi ara ara şiddettlenip azalıyordu hemen iş yerime yakın bir hastahaneye gittim. böbrekten şüphelendiler ama şükür bir sorun yok. işler çok yoğun malum bahar geldi 2 gün rapor verdi yat dinlen bu tempoya vücut tepki vermiş dedi. bebeğin hareketlerini fln inceledi gayet sağlıklıymış birde erkekmiş kesinleşmiş oldu.
raporum var ama ben işteyim
günaydın Cnm geçmiş olsun...bebeginde sağlıklı bir erkek hayirli olsun..raporlu iken nasıl calisiosun bence git hemen eve dinlengünaydın hanımlar...
bu dönem hepimizde sağlık sorunu var havalardan mı acaba. benim dün sol yanımdan bir sancı girdi ara ara şiddettlenip azalıyordu hemen iş yerime yakın bir hastahaneye gittim. böbrekten şüphelendiler ama şükür bir sorun yok. işler çok yoğun malum bahar geldi 2 gün rapor verdi yat dinlen bu tempoya vücut tepki vermiş dedi. bebeğin hareketlerini fln inceledi gayet sağlıklıymış birde erkekmiş kesinleşmiş oldu.
raporum var ama ben işteyim
slm kızlar biz bugün tasiniyoruzzzzzzyeni bir ev yeni bir bebek anneme de yakın ohhh misss
sağol Cnm teşekkür ederimçok sevindim hayırlı olsun bebek bereketiyle gelmiş
teşekkür ederim cnmçok geçmiş olsun , 2 gün raporda maaşta kesinti olmuyor mu bide çalışıyorsun
hayırlı olsun oğlun sağlıkla alırsın işalah
teşekkür ederim cnm işler çok yoğungünaydın Cnm geçmiş olsun...bebeginde sağlıklı bir erkek hayirli olsun..raporlu iken nasıl calisiosun bence git hemen eve dinlen
Hahaha tipini yirim
Tabi şuanki halinle kıyaslayamam ama
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?