Kizlar aranizda rahim damari dar olan var mi?
Merhaba kızlar
Ben anca oturup yazabiliyorum.
Detaylı ultrasonumuz çok iyi geçti , tüm ölçümlerimiz gününde çıktı.
Bir tek kalbi çok fazla küçük olduğu için tam inceleme yapamadı doktor fakat 2 hafta sonra kalp için tekrar gidicez (öyle de uygunuymuş zaten)
Plasenta olması gerektiği yere gelmiş (en çok buna sevindim)
Kilo 336 gr, boy 23 cm ve tüm kız ümitlerimi suya düşüren bir erkek :)
Eki Görüntüle 1818226
Bilmem doktor genislemesi gerekiyordu az genislemis dar biraz dedi sinirdaymis.tansiyon sıkıntın olabilir ilerde dedi cok iri bir bebegin olmayabilir dedi.kendi doktoruma pazartesi gosterecegim cok detayli bilgi vermedi perinatalog simdilik bi sıkıntı yok oglusumda ama beslenemez zayif kalir diye korkmadim degil :/Canim bahsettigin uterin arter denilen rahim damarlariysa onlar genislemiyor. Onlar zaten normalde yok bebekle birlikte rahmi besleyen sagda ve solda iki yeni damar olusuyor ve dogumdan sonra da yeniden yok oluyor.
Oglumda uterin arterlerin ikisinde de direnc (Centik) vardi. Yani damardaki kan akisi zor saglaniyordu. Coraspin devam ettik ileri haftalara kadar ve her usgde kontrol edildi. Tansiyonu dusuk tutmaya calistik ki damarlar zorlanip, tahrip olmasin diye. Bu nedenle tuzu cok cok azalttim. Zeytin tyrsu vs falan kesin ysakti. 26.haftadan sonra da sukur direnc kayboldu.
Eger ayni seyden bahsediyosan dikkat edilince kontrol altina alinabilen bir durum. Sadece usg olcumlerinde surekli kontrol edilmesi gerekiyor. Rahmin beslenmesi acisindan cok onemli
Saglikla gelsin canim oglusun. Plesentaya sevindim. Insallah onde ve asagida olan tum arkadaslarin da guzel yerlere cekilir.
Canim bahsettigin uterin arter denilen rahim damarlariysa onlar genislemiyor. Onlar zaten normalde yok bebekle birlikte rahmi besleyen sagda ve solda iki yeni damar olusuyor ve dogumdan sonra da yeniden yok oluyor.
Oglumda uterin arterlerin ikisinde de direnc (Centik) vardi. Yani damardaki kan akisi zor saglaniyordu. Coraspin devam ettik ileri haftalara kadar ve her usgde kontrol edildi. Tansiyonu dusuk tutmaya calistik ki damarlar zorlanip, tahrip olmasin diye. Bu nedenle tuzu cok cok azalttim. Zeytin tyrsu vs falan kesin ysakti. 26.haftadan sonra da sukur direnc kayboldu.
Eger ayni seyden bahsediyosan dikkat edilince kontrol altina alinabilen bir durum. Sadece usg olcumlerinde surekli kontrol edilmesi gerekiyor. Rahmin beslenmesi acisindan cok onemli
Bilmem doktor genislemesi gerekiyordu az genislemis dar biraz dedi sinirdaymis.tansiyon sıkıntın olabilir ilerde dedi cok iri bir bebegin olmayabilir dedi.kendi doktoruma pazartesi gosterecegim cok detayli bilgi vermedi perinatalog simdilik bi sıkıntı yok oglusumda ama beslenemez zayif kalir diye korkmadim degil :/
Olbey masallah senin de bilmedigin yok :)) dikkatimi cekti :))
Daha fazla kafami karistirmayayim pazartesiyi bekleyeyim en iyisi :) tesekkur ederim bilgiler icinBebegin beslenmesini degil de plesentanin cabuk eskimesini etkiler diye biliyorum ama kendi doktorunla bi konus istersen. Sanirim ayni seyden bahsediyoruz. Ben 14-26 hafta arasi bununla ysadigim icin baya detayli sekilde gundemimdeydi.
Merhaba kızlar
Bir tek kalbi çok fazla küçük olduğu için tam inceleme yapamadı doktor fakat 2 hafta sonra kalp için tekrar gidicez (öyle de uygunuymuş zaten)
Eki Görüntüle 1818226
:))Hahaha aynı böyleyiz
Kulağımı dayayıp seninki daha erken başladı harekete diyorum.
Annemin yorumu ciddi efsaneydi
"Kocanın ki kesin kız, kalçaları çok genişlemiş"ben tabi yerlerdeyim hahaha
Kordon kanı son 15 yıldır ülkemizde yapılan bir uygulama avantajları saymakla bitmez....
Biz kordon kanı bankasına kesin üye oluyoruz, kök hücre üretimi ilerleyen teknolojiyle çok daha kolay hale geldi. Yeni bir sürü Alanya'daki tedavi yöntemlerinde çok kullanılıyor. Bence çoçuğum için yapabileceğim en iyi yatırımlardan biri buolacak.
Doğumu ya Amerikan Hastanesi yada Liv Hospital yapacağım ikisinde de kordon kanı servisi var. İlk yıl 500Euro galiba sonra senelik 100 Euro'ya saklanıyordu sorduğumuzda. Fiyatlar heryerden Nasıl emin değilim.
Kizlar aranizda rahim damari dar olan var mi?
Kordon kanını bende araştırdım. Allah nasip ederse saklatmayı düşünüyorum. Yasam bankasi ile görüştüm. Bir kordon kanı saklama var birde kordon dokusu saklama var
Maşallah.. Minik popişini yerler onun. Sağlıkla gelsin minik paşan canım. :)Merhaba kızlar
Eki Görüntüle 1818226
Hahaha aynı böyleyiz
Kulağımı dayayıp seninki daha erken başladı harekete diyorum.
Annemin yorumu ciddi efsaneydi
"Kocanın ki kesin kız, kalçaları çok genişlemiş"ben tabi yerlerdeyim hahaha
Ay plasenta olayına çok sevindim
Maaşallah oğluşa
Maşallah.. Minik popişini yerler onun. Sağlıkla gelsin minik paşan canım. :)
Canım benim hayırlı olsun çok sevindim sağlıkla gelsinlerde başka birşey istemiyoruz zaten :) darısı hepimizin başına :)Merhaba kızlar
Eki Görüntüle 1818226
Bu kadar bilinçli araştıran merak eden dikkatli bi annesi olduktan sonra sağlıkla gelir yahu kuzucukbende de damarların tekinde darlık olduğundan kan akışının az olduğu söylenmeişti 12 . hafta ikili tarama testinde corasprıne başlattı drum
20 . haftadan sonra açılabiliyor fakat açılmayadabiliyor dedi . bu da düşük kilolu bebek erken doğum yaratabilir dedi eğer ki açılmazsa 34 . haftaya kadar asprıne devam edeceğim
banada tuzu şekeri azaltmam gerektiğini , bu durumda tansiyonumun yükselebileceğini normal hamilelerden çok daha fazla yememe dikkat etmem gerektiğini söyledi .
bu sebepten dolayı arada şeker kontrolu yapıyoruz 95 i geçmeyecekmiş , her gün tansiyon ölçüyorum 14.9 u geçmeyecekmiş birde baskül aldırttı doktor muhakkak kilo kontrolünü evde yapmam gerektiğini söyledi
ama inanıyorum o damar açılacak
sanırım aynı durumda sende de
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?