Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    306
Merhaba kızlar
Ben anca oturup yazabiliyorum.
Detaylı ultrasonumuz çok iyi geçti , tüm ölçümlerimiz gününde çıktı.
Bir tek kalbi çok fazla küçük olduğu için tam inceleme yapamadı doktor fakat 2 hafta sonra kalp için tekrar gidicez (öyle de uygunuymuş zaten)
Plasenta olması gerektiği yere gelmiş (en çok buna sevindim)
Kilo 336 gr, boy 23 cm ve tüm kız ümitlerimi suya düşüren bir erkek :)

Kizlar aranizda rahim damari dar olan var mi?

Canim bahsettigin uterin arter denilen rahim damarlariysa onlar genislemiyor. Onlar zaten normalde yok bebekle birlikte rahmi besleyen sagda ve solda iki yeni damar olusuyor ve dogumdan sonra da yeniden yok oluyor.

Oglumda uterin arterlerin ikisinde de direnc (Centik) vardi. Yani damardaki kan akisi zor saglaniyordu. Coraspin devam ettik ileri haftalara kadar ve her usgde kontrol edildi. Tansiyonu dusuk tutmaya calistik ki damarlar zorlanip, tahrip olmasin diye. Bu nedenle tuzu cok cok azalttim. Zeytin tyrsu vs falan kesin ysakti. 26.haftadan sonra da sukur direnc kayboldu.

Eger ayni seyden bahsediyosan dikkat edilince kontrol altina alinabilen bir durum. Sadece usg olcumlerinde surekli kontrol edilmesi gerekiyor. Rahmin beslenmesi acisindan cok onemli

Saglikla gelsin canim oglusun. Plesentaya sevindim. Insallah onde ve asagida olan tum arkadaslarin da guzel yerlere cekilir.

Bilmem doktor genislemesi gerekiyordu az genislemis dar biraz dedi sinirdaymis.tansiyon sıkıntın olabilir ilerde dedi cok iri bir bebegin olmayabilir dedi.kendi doktoruma pazartesi gosterecegim cok detayli bilgi vermedi perinatalog simdilik bi sıkıntı yok oglusumda ama beslenemez zayif kalir diye korkmadim degil :/

Olbey masallah senin de bilmedigin yok :)) dikkatimi cekti :))

Bebegin beslenmesini degil de plesentanin cabuk eskimesini etkiler diye biliyorum ama kendi doktorunla bi konus istersen. Sanirim ayni seyden bahsediyoruz. Ben 14-26 hafta arasi bununla ysadigim icin baya detayli sekilde gundemimdeydi.

Olbey masallah senin de bilmedigin yok :)) dikkatimi cekti :))

Hahahhaha hakikaten yaa. Cok sukur cok guzeldi ilk hamileligim ama simdi dusununce ne cok sey yasamisim. Hekimden diil cekenden sor demisler ya benim tum genel kultur de cektigim seylerden kaynakli.

Bi de doktorum saolsun superdi. Ogr gorevlisi olunca detay detay aciklardi herseyi.

Bebegin beslenmesini degil de plesentanin cabuk eskimesini etkiler diye biliyorum ama kendi doktorunla bi konus istersen. Sanirim ayni seyden bahsediyoruz. Ben 14-26 hafta arasi bununla ysadigim icin baya detayli sekilde gundemimdeydi.
Daha fazla kafami karistirmayayim pazartesiyi bekleyeyim en iyisi :) tesekkur ederim bilgiler icin

Ay plasenta olayına çok sevindim
Maaşallah oğluşa

katılıyorum sana , genelde kiralama bedelleri aynı fakat ilk yıllar özel labaratuarlarda daha pahalı sanırım

Kizlar aranizda rahim damari dar olan var mi?

bende de damarların tekinde darlık olduğundan kan akışının az olduğu söylenmeişti 12 . hafta ikili tarama testinde corasprıne başlattı drum

20 . haftadan sonra açılabiliyor fakat açılmayadabiliyor dedi . bu da düşük kilolu bebek erken doğum yaratabilir dedi eğer ki açılmazsa 34 . haftaya kadar asprıne devam edeceğim

banada tuzu şekeri azaltmam gerektiğini , bu durumda tansiyonumun yükselebileceğini normal hamilelerden çok daha fazla yememe dikkat etmem gerektiğini söyledi .

bu sebepten dolayı arada şeker kontrolu yapıyoruz 95 i geçmeyecekmiş , her gün tansiyon ölçüyorum 14.9 u geçmeyecekmiş birde baskül aldırttı doktor muhakkak kilo kontrolünü evde yapmam gerektiğini söyledi

ama inanıyorum o damar açılacak

sanırım aynı durumda sende de

Maşallah.. Minik popişini yerler onun. Sağlıkla gelsin minik paşan canım. :)

herkese günaydın

Hahaha aynı böyleyiz
Kulağımı dayayıp seninki daha erken başladı harekete diyorum.
Annemin yorumu ciddi efsaneydi
"Kocanın ki kesin kız, kalçaları çok genişlemiş" ben tabi yerlerdeyim hahaha

sabah sabah çok güldüm çok yaşayın emi! :)
eşimde yılların sıskası, benimle beraber göbek büyütmeye başladı,geçen gün nenesi 'senin ki de tepiklemeye başladımı mı' diye sordu.

Ay plasenta olayına çok sevindim
Maaşallah oğluşa

teşekkür ederim canım.
doktor 'al şu plasentayı yerine koy deseler ancak buraya koyarım' dedi

Maşallah.. Minik popişini yerler onun. Sağlıkla gelsin minik paşan canım. :)

teşekkür ederim fıstık

Canım benim hayırlı olsun çok sevindim sağlıkla gelsinlerde başka birşey istemiyoruz zaten :) darısı hepimizin başına :)

Bu kadar bilinçli araştıran merak eden dikkatli bi annesi olduktan sonra sağlıkla gelir yahu kuzucuk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…